Vuosi vaaleanpunaisen sohvan omistajana, kannattiko?

03.11.2017

Tasan vuosi sitten kirjoitin postauksen meidän sohvasta, joka oli silloin uunituore tulokas meidän uudessa kodissa. Nyt ollaan asuttu tässä kodissa vuosi, ja vaaleanpunainen sohva on elänyt meidän kanssa tämän vuoden. Vuoden, joka on sisältänyt hurjasti kuolaa, suihkuavaa maitoa, kaatuneet kahvit ja cokikset, rajun vatsataudin, paljon maissinaksuja, ja sohvan ensimmäisinä kuukausina myös paljon sohvalla makoilua supistusten hillitsemiseksi. Ei siis ehkä se helpoin vuosi vaaleanpunaiselle sohvalle, ja se on myös näkynyt.

Sohva on suoraan sanoen näyttänyt välillä istuinosasta ihan hirveältä, sillä joka kerta kun pieni kuolamonsteri seisoo sitä vasten, siihen jää uusi tummareunainen läikkä. Imetyksen ensimmäisinä kuukausia maidon tulo oli välillä hallitsematonta, ja sitä levisi sohvallekin, kun siinä paljon pidettiin imetysmaratoneja. Ja jos lähdetään ihan jo siitä, että kun sohvalla oleilee paljon tummissa vaatteissa, niin niistä tarttuu väriä vaaleaan kankaaseen.

Hyvä puoli on se, että päälliset ovat irrotettavat ja konepestävät, ja myöskin puhdistuvat koneessa lähestulkoon uudenveroiseksi. Eli tuo kaikki mainitsemani sotku on helposti poistettavissa, onneksi. Ainoa ongelma on laiskuus – kun ne pitäisi jaksaa irrottaa (siinä menee ainakin kolme minuuttia), viedä pesukoneeseen, ja kuivattaa, ja sitten vielä laittaa takaisin. Ja olla se aika siinä välissä ilman sohvan päällisiä. Ei nyt niin iso homma, mutta sanotaanko vaikka niin että tämän muutenkin vaiherikkaan vauvavuoden aikana juuri tuo homma on tuntunut vaan liian isolta toteuttaa tarpeeksi usein (eli 2-3kk välein). Tiedättekö, se ei oikeasti ole iso homma, sen kun ottaa ja irrottaa ja kiikuttaa sinne yläkertaan. Mutta just nyt se on vaan tuntunut siltä että ”eihhh”.

Siksi meillä on siis tälläkin hetkellä läikikäs ja harmaa sohva. Mutta mä lupaan pestä nuo päälliset joulusiivouksen yhteydessä, niin saadaan ainakin joulun aikaan nauttia puhtaasta sohvasta. Ja sohvan kannalta onneksi vauvakin kasvaa koko ajan, ja mahdollisesti kuolaakin vähemmän. Maito ei ainakaan enää suihkua joka suuntaan, kuin silloin harvoin kun tyyppi päättää puristella toista tissiä samalla kun syö toisesta. Eli toivon kipinä elää, että ensi vuonna saadaan nauttia puhtaasta vaaleanpunaisesta sohvasta jo vähän pidempään, kuin tänä vuonna.

Mutta entäs sisustuksen kannalta, kannattiko vaaleanpunainen väri? Ehdottomasti! Mä rakastan sitä, rakastan rakastan rakastan. Sohva saa mut hymyilemään aina kun muistan sitä ajatella, siinä on tosi hyvä istua ja röhnöttää, ja meidän koko perhe mahtuu siihen helposti. Vaikka tässä puhun läikistä ja harmaudesta, ei se ole kuitenkaan se mikä sohvasta ekana pistää silmään kun sitä katsoo. Se hylkii kyllä likaa, ja vasta sitten kun alkaa tuijottelemaan, tulee huomattua ne läikät.

Sohva on meidän olkkarin kruunu, katseenvangitsija, jonka ympärille sisustus on helppo rakentaa. Se on sen verran vaalea väri että sen kanssa on helppoa uskaltaa kokeilla rohkeitakin yhdistelmiä ja tummempia elementtejä. Tykkään siitä edelleen aivan super paljon! Erityisen kiva siitä tuli mun mielestä, kun yhdisteltiin vaaleanpunaiseen vähän vihreää, ja tänä vuonna meidän joulusta tuleekin vihreä-kulta-musta-valkoinen.

Jos joku nyt miettii että uskaltaako hankkia lapsiperheeseen vaaleanpunaista sohvaa, niin vuoden kokemuksella voin kertoa että uskaltaa jos a)jaksaa pestä päällisiä usein tai b)ei jaksa ärsyyntyä pienistä tahroista. Jos taas haluaa että sohva on koko ajan tiptop mutta ei jaksa sitä usein pestä, kannattaa valita joku vähemmän vaalea ja arka väri kankaaseen. Kulutuksenkesto tässä sohvassa on ihan huippuluokkaa, eikä kertaakaan ole tarvinnut pelätä että se ei kestäisi vaikka jotain leikkejä. Myös tyynyt ovat säilyttäneet muotonsa, kunhan muistaa pöyhiä välillä.

Sohvasta kun on puhe, niin nyt on hyvä hetki siirtyä sohvalle röhnöttämään viikonlopun viettoon. Ihanaa viikonloppua kaikille <3


12 Responses to “Vuosi vaaleanpunaisen sohvan omistajana, kannattiko?”

 1. Sanna sanoo:

  On kyllä upea sohva! Mua kiinnostas mistä noi kattolamput on?:) ja onks sellaiset överi kirkkaat kun on noin paljaat?

 2. Nelli sanoo:

  Hih, tulipas hyvään saumaan tää postaus! Meillä on sohvanvaihto ajankohtainen ja ollaan mietitty tätä samaa. Talvella ostettiin jo yksi divaani ja se on ollut ihana! Mua vaan vielä mietityttää että kuinka istuintyynyt säilyttää muotonsa kun ovat kuitenkin niin ohuita. Mikä sun fiilis on?

 3. nunnuliina sanoo:

  Sohva on ihana. Meilläkin valkoinen kangassohva ja kolme lasta. Elämän jälkiähän niissä näkyy mutta sellaista se on. Itse tykkään tosi paljon laskea istuinosien päälle erilaisia torkkupeittoja. Niitä on helpompi pestä ja tuo aika kivaa lisämaustetta sisustukseen. Vinkkinäkin tiedoksesi 🙂 Mutta asiaan, mistä tämä ihana matto on?

 4. Milla sanoo:

  Voi että ihana lukea nää kokemukset. Olen vuoden haaveillut tästä sohvasta mutta juuri miettinyt miten tän kans pärjää kun perheessä pieniä lapsia mutta näköjään hyvin 😀

  Joten varmasti hankintalistalle uskaltaa tämän lisätä.

 5. Sara sanoo:

  Toi on kyllä söpö! On myös jotain suoja-aineita minkä voi suihkuttaa pesun jälkeen ni hylkii likaa paremmin;)

 6. PeePee sanoo:

  Tunnistan itsessäni tuon saman ”en nyt millään jaksais”-ajatuksen. Vaikka kuinka järki sanoo, että kyseessä olisi aivan muutaman minuutin homma, niin silti sen tekemistä saattaa siirtää viikkotolkulla. Ymmärrän siis oikein hyvin, miksi sohvanpäällisten peseminen ei ole aina tehtävälistan kärjessä. Ehtii ne pestä myöhemminkin;)

 7. J sanoo:

  Ihana sohva! Mä kans suosittelisin suoja-ainetta sohvaan. Vaihdettiin just meille uusi sohva ja ostettiin siihen mukaan paketti, jossa tuli suojaus aine, puhdistusaine ja liina. Puhdistusaine vielä testaamatta kun likaa ei ole syntynyt, mutta se suojausaine on ainakin ihan super! Sen ansiosta esimerkiksi sohvaan kaatuva neste jää kankaan pinnalle ikään kuin helmeilemään, eikä aiheuta tahraa. Lisäksi suojaa esimerkiksi vaatteista tarttuvalta väriltä. Noita settejä löytyy ainakin huonekalukaupoista 🙂

 8. Eeva sanoo:

  Tuo on kyllä ihana sohva! Ja ihana sisustus muutenkin. Onneks on muitakin laiskoja siivoojia, ite en nimittään halua ees miettiä mitä kaikkea kahvista paljaaseen peppuun tota sohvaa on likaannuttanut… Hehe. Mut huh mikä työ ajatella että pitäisi ruveta päällisiä pesemään.

 9. Henna sanoo:

  Moikka! Mistä tuo pyöreä ”patja” onkaan?! Se on aivan ihana ja meidän vauvan kanssa oikein näppärä 🙂

 10. Handeli sanoo:

  Mä käytän kangassohvaan sitä valkopohjaisessa suihkepullossa olevaa textile cleaneria ja siis uutena tietty saman sarjan tekstiilisuojasuihketta. En nyt muista millään nimeä, mutta huonekalukaupoissa tätä myydään. Muistaakseni Askossa ainakin.

  Ja sit kun pesen päällisiä, pesen vain 1-2 päällistä kerrallaan niin sohva ei ole ”alaston”. Sullakin näyttää olevan toi torkkupeite tossa. Otan 1-2 päällistä pesuun ja pesun ajaksi suojaan torkkupeitolla nuo ”alastomat” palaset niin että oikein ympäröin ne tolla torkkupeitolla/torkkupeitoilla.

  Haaveilen uudesta sohvasta ja katsotaan, kuinka vaalean uskallan hankkia!!

 11. Neiti R sanoo:

  Tämä sohva on kuin karkki ja haaveillut siitä meillekin. Nyt sohvan osto olisi ajankohtaista; onko teillä nuo pinkit päälliset edelleen kestäneet kulutusta hyvin? Onko sohva muuten pysynyt muodossaan? Meilläkin joutuisi varmasti kovaan kulutukseen pienen sitä möyhentäessä ja välillä majaa varmastikin rakennellessa ym 😀 Kiitos jos jaksat vastailla – soffakuume on akuutti ja kova 🙂

 12. MondayLily sanoo:

  Olohuone näyttää niin kutsuvalta ja tuo ihana lehtiverho kruunaa kaiken! Mistä olet löytänyt sen? Ihanaa kesänjatkoa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.