Kultainen takki ja ajatuksia pukeutumisesta

09.11.2017

En ole ostanut tänä syksynä juuri ollenkaan uusia vaatteita, kenkiä tai asusteita, ja siksi asukuvatkin on vähentyneet blogissa. Tavallaan sitä ajattelee, että pitäisi aina olla jotain uutta esiteltävää asukuvissa, ennen kuin niitä kehtaa laittaa esiin. Sitten kun ei ole oikein ostanut mitään, on tuntunut että ”no kiinnostaako ketään nämä mun samat vanhat rytkyt, ei varmaan”.

Olen kuitenkin pysähtynyt miettimään, että kuinka moni ihan oikeasti ostaa samaa tahtia vaatteita, kuin vaikka mielettömän upeissa tyyliblogeissa esitellään? En ainakaan minä. Suurimmaksi osaksi pyöritän niitä muutamaa lempparia vaatekaapista ja pesen ja pidän ja pesen ja pidän. Ja kun on oikein suuresta lempparista kyse, kuten kuvissa näkyvä paita, käytän välillä sellaista hätäkeinoa kuin pyyhi vauvan puurotahrat hihasta babywipesilla ennen lähtöä kun paita on vaan pakko saada päälle.

Ja mietin, että en ehkä ole yksin. Ehkä moni muukin, myös siellä ruutujen takana, inspiroituu myös siitä että niitä samoja vanhoja vaatteita vaan yhdistelee eri tavalla? Mä oon jo vuosia harrastanut sitä, että kun ostan jonkun uuden vaatteen josta olen haaveillut, heti ensimmäisenä etsin Pinterestistä inspiskuvia joissa on samaa tai samankaltaista vaatetta yhdistelty erilaisiin asuihin. Ja sitten niistä inspiroituneena yleensä yhdistelen sitä uutta vaatekappaletta omien vanhojen vaatteideni kanssa. En enää osta vaatteita, jotka sopivat vain johonkin yhteen vaatteeseen yhdisteltynä, vaan yritän ostaa sellaisia vaatteita, joita on helppo yhdistellä ihan kaiken kanssa.

Raskausaikana ja tänä vuonna mä olen miettinyt ja muuttanut kulutustottumuksiani aika rankalla kädellä. Siinä missä ennen piti saada paljon uusia vaatteita ja muutenkin kaikkea uutta koko ajan, nykyään mä en osta mitään, ellen ensin perustele sitä itselleni todella tarkkaan. En shoppaile kovin usein, enkä muutenkaan enää lähde kaupoille sellaisella ”olis kiva ostaa jotain” -mentaliteetilla. Menen kauppaan jos tarvitsen jotain, ja jos sitä mitä tarvitsen ei löydy, en silti osta mitään random lohtuvaatetta sen tilalle. Ennen tein juuri niin. ”Damn kun en nyt löytänyt niitä uusia mustia farkkuja. No ei se mitään ostan tän ihan ok biletopin ja ton hupparin joita mulla on jo neljä melkeen samanlaista, ja etsin ne farkut sit joskus toiste.”

Raskauden jälkeen vaatekaappia oli pakko päivittää, kun olin niin eri muotoinen ja kokoinen kuin ennen raskautta, ja nyt taas ne vaatteet on jääneet liian suuriksi. Mua harmittaa että ostin sellaisia vaatteita, jotka olivat sopivia vain sen lyhyen ajan. Nyt mahdun kaikkiin vanhoihin vaatteisiin joita ennen raskauttakin käytin, ja harmittaa että ostin muutamaksi kuukaudeksi vaatteita. Mutta en vaan halunnut silloin kulkea pelkissä verkkareissa tai raskausvaatteissa, halusin tuntea olon omaksi itsekseni siitä huolimatta että olin ihan eri kokoinen ja muotoinen ja imetin. Newsflash! En tuntenut silti. Ihan turhaa. Onneksi ne voi hyväkuntoisina kuitenkin lahjoittaa Hope:lle eteenpäin, ja joku muu niistä varmasti tykkää. Ja onneksi en ostanut kovin monia vaatteita kuitenkaan, vaikka vähän kaappia päivitinkin.

Tänä syksynä olen ostanut tästä asusta tuon kultaisen takin joka kuvissa näkyy. Sen lisäksi olen saanut synttärilahjaksi kuvissa näkyvän paidan. Kuvien housut on kaksi vuotta vanhat farkkujeggingssit, ja kengät on kaksi vuotta vanhat nilkkurit. Kauluspaidan ostin, kun aloitin uudessa työssä keväällä 2015. Laukkukin on joululahja vuodelta 2015, se on muuten viimeisin laukku jonka olen ostanut (tai no saanut). Ottohan sen mulle antoi lahjaksi. Viimeisen viiden vuoden aikana olen ostanut kolme laukkua, jotka ovat kaikki edelleen viikoittaisessa käytössä.  Enkä koe että tarvitsisin uusia laukkuja, kun ne kolme ovat edelleen hyvässä kunnossa ja toimivia.

Olen aina rakastanut muotia ja trendejä, mutta viime aikoina mulle ei ole tullut yhtään hyvä olo siitä ajatuksesta, että ostaisin jonkun trendikkään kertakäyttövaatteen joka näyttäisi kivalta yhden postauksen asukuvissa, ja sitten unohtuisi kaapin perälle. Oikeastaan, en ole varma onko siitä koskaan tullut hyvä olo. Paljon parempi olo tulee siitä, kun vaatekaappi on siisti ja koostuu lemppareista, jotka toimivat vuodesta toiseen. Ja siitä, että joskus tekee jonkun perustellun hankinnan jota on pohtinut pitkään ja vähän ehtinyt haaveilla siitä etukäteen. En sano ettenkö enää ikinä tekisi heräteostoksia, jos jotain oikeasti käyttökelpoista ja fiksua sattuu kohdalle, sillä luultavasti joskus niin tapahtuu. Mutta ainakin yritän tehdä parempia valintoja, ja harkita enemmän.

Mitä olette mieltä, haittaako teitä jos asukuvissa toistuvat samat vaatteet? Vai inspiroidutteko siitä, että samaa vaatetta yhdistellään eri tavalla?


52 Responses to “Kultainen takki ja ajatuksia pukeutumisesta”

 1. Miia sanoo:

  Hihi, näytät ekassa kuvassa ihan joltain robotilta/mallinukelta kun tuon sun pirtelön pyöreä kansi on just kaulan kohdalla.

  Mua ainakin inspiroi enemmän se, että samoja vaatteita yhdistellään eri tavalla kuin että aina vaan ostais uutta. Sun kultatakki on magee!

  Näytät kuvissa myös vähän surulliselta. Voimia syksyyn ja otan osaa sun mummun kuolemasta.

 2. Juulia sanoo:

  Ehdottomasti vanhat vaatteet asupostauksiin ja vaikka niitä yhdistelyvinkkejä!
  Mulle ainakin on jotenkin tosi hankalaa yhdistellä vaatteita ja samat asut pyörii viikoittaisessa käytössä. Mulla on se, ettei sieltä kaapista ihan oikeasti löydy päälle pantavaa kun lempparit on pyykissä, koska omistan niin vähän vaatteita. Tämä on ollut ihan tietoinen valinta, mutta olisi ihana oppia yhdistämään eri yläosia housuihin. Ja se kannattaa tehdä ennen vaatekaupoille lähtemistä…
  Kaikenkaikkiaan siis peukkua vaan kun olet vähentänyt ostamista. Eettisyys ja ekologisuus kunniaan 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jee mahtavaa että en oo ajatusteni kanssa yksin! 🙂 Ja kiva jos vinkit kiinnostaa, pakko tehdä enemmän sellaista sisältöä!! Mä oon samaa mieltä, ja oon jo pitkään suosinut näitä ajatuksia lastenvaatteissa, mutta oma kaappi on ollut se murheenkryyni. 😀 Mut miksi ei voisi omaakin kaappia rakentaa samalla periaatteella?! 🙂 Ihanaa marraskuuta sinne!

 3. Minna sanoo:

  Inspaa ”vanhojen” vaatteiden yhdisteleminen! 🙂 samaa mieltä, ei aina tarvitse ostaa uusia vaatteita, jotta voi ottaa asukuvia blogiin. Kiva nähdä eri yhdistelmiä!

 4. Heido sanoo:

  Vanhojen yhdistely on inspiroivaa ja ennen kaikkea ekologista. Mua kauhistuttaa ajatus siitä, että ostetaan uutta jatkuvasti ns. turhaan, varsinkin jos vaatteiden tuotantoketjut ovat epäselvät ja alkuperä kurjat olosuhteet omaavassa tehotuotantotehtaassa. Teidän perheessä taidetaan suosia kuitenki paljon suomalaista, ainakin lasten vaatteissa, mikä on mahtavaa nähdä :).

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No samaa mieltä! Ennen en osannut ajatella näitä asioita edes, mutta vuosi vuodelta tietoisuus lisääntyy, ja varsinkin kun lastenvaatteissa oon jo pitkään suosinut suomalaista/eurooppalaista & ekologista, niin tuntuu tyhmältä toimia omien vaatteiden kanssa eri tavalla. 🙂 Kiitos!! Ja kivaa marraskuuta sinne!

 5. Heidiiii sanoo:

  Hei ihana postaus! Herättelee kyllä itseäkin. Olen samoja asioita pohdiskellut jäätyäni toisen lapsen kanssa äitiyslomalle. Rakastan tyyli/muoti blogien selailua ja nettikauppojen tarjonnan pläräystä illalla ”omalla ajalla”. Monesti tulee ostettua ihan liikaa tarpeeseen nähden ja just sitä kertakäyttövaatetta. Viime aikoina oon yrittänyt käydä läpi jo olemassa olevia vaatteita ja monesti kaapin siivouksen yhteydessä taas tajuaa ne omat lempparit ja oman tyylin kulmakivet, mitkä jo yleensä on kunnossa. Niitä sitten koittaa uusia tarpeen mukaan. Varsinkin näin kotiäitinä se perusvaate on sitä mitä oikeasti päälle päätyy enimmäkseen kuitenkin. Mua kiinnostaa tosi paljon just ”vaate A kolmessa asussa, eritavalla” yms. Tyyliset postaukset. Erityisesti ilahduttaa asu kuvat rattaiden kanssa, koska sitä se munkin todellisuus on 😀 tuli pitkä kommentti. Hyvää loppuvuotta sinne:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 🙂 Mulla on ollut sama rakkaus ja rakastan edelleenkin selailla tyyliblogeja, pinterestiä ja nettikauppoja, mut oon koittanu kääntää sen silleen että esin inspistä just niihin olemassaoleviin vaatteisiin! 🙂 Oon just samoilla linjoilla! 🙂 Ja kiva, pitää ehdottomasti tehdä tuollaisia sama vaate eri asuissa -tyyppisiä postauksia, kiitos ideasta! Mahtavaa marraskuuta sinne <3

 6. Iituska sanoo:

  Voin ihan rehellisesti sanoa, että vaikka saman kuukauden sisällä olisi useammassakin postauksessa samat vaatteet, niin en varmaan edes huomaisi. Itse katon enemmänkin juuri sitä, miten yhdistelet erilaisia vaatekappaleita ja kuoseja toisiinsa kuin sitä, oonko jo kerran ennen kuvan paidan nähnyt. Eli hyvin käy samat vanhat vaatteet asukuvissa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa no hyvä juttu!! 😀 Ehkä mä sit rohkeasti uskallan tehdä niitä vaikka en aina uutta ostaisikaan! 🙂 Tiiätkö joskus blogin alkuvuosina on ollut tosi noloa joidenkin mielestä et on ollut samat housut eri asuissa esim. 😀 oon saanut kommentteja, et vähän oon naurettava ja ootko köyhä yms. kun aina samat housut jalassa 😀 Onneksi nykyään meininki edes tämän suhteen muuttunut!

 7. Km sanoo:

  Peukkua kulutuskriittisyydelle! Tämä oli hyvä postaus. Osanotto mummusi poismenon johdosta!

 8. Shu sanoo:

  Todellakin inspiroi vanhojen vaatteiden käyttäminen! En ite shoppaile kovinkaan usein enkä ymmärrä ihan älytöntä kulutusta. Just tajusin tässä taannoin, että mun lempi villaneuletakkini on ainakin 10 vuotta vanha. Ja se on Citymarketista, makso jotain 15€! 😀 Mutta joka talvi se vaan toimii, kun on sen verran ajaton.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa, kiva että inspiroi!! 🙂 Ja hei tollaset löydöt on just parhaita, ja mikä parasta: kun laittaa päälle sen oman lempivaatteen niin se jotenkin huokuu et se on lemppari, kun sitä kantaa niin itsevarmasti, ja sit näyttää tosi hyvältä! 🙂

 9. Miina sanoo:

  Ehdottomasti asupostauksia, joissa samat vaatteet ovat käytössä eri yhdistelmien kanssa. Mun mielestä elämässä on niin paljon osa-alueita joihin panostaa, ja suuri määrä huonolaatuisia kertakäyttövaatteita ei ole yksi niistä. Mieluummin säästän tai meen ystävän kanssa kahville, kun ostan taas miljoonannen topin.
  Mistä muuten noi sun farkut on, jos ovat noin kauan kestäneet? Mun ongelmana on mustien farkkujen suurkuluttaminen, tuntuu että niitä saa olla päivittämässä ihan liian usein..

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiva kuulla! 🙂 Mä kans oon tajunnut, että se määrä ei todellakaan oo se juttu, vaan laatu. Mihin tarvii kymmentä pikkusen erilaista t-paitaa jotka kulahtaa parissa viikossa, kun voi samaan hintaan ostaa yhden tai kaksi super hyvää ja kestävää. 🙂 Farkut on itse asiassa Ginan Alexit, mut toki oon tässä välissä ollut vuoden käyttämättä niitä kun olin raskaana/ne ei mahtunut synnytyksen jälkeen, eli se voi vähän huijata siinä kulutuksenkestossa. Mut nää on kestänyt must paremmin kuin Dr. Denimit 🙂

 10. J sanoo:

  Mistä olet ostanut tuon takin? 🙂

 11. Alli sanoo:

  Ehdottomasti mieluummin ”vanhat” vaatteet asupostauksissa, vaikka sitten uusilla yhdistelmillä! Itsekään en osta paljoa vaatteita, enkä yleensä ikinä muuten kuin tarpeeseen. Olisi oikeastaan kiinnostavampaa seurata juuri ”vanhojen” vaatteiden asuja kuin aina uusia. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa kuulla!! 🙂 Mä tykkään miettiä uusia yhdistelmiä, mut oon just pelännyt et se olis tylsää lukijoiden mielestä jos on aina samoja juttuja! 😀 Onneks olin väärässä!

 12. Lotta sanoo:

  Nimenomaan vanhojen vaatteiden käyttö eri asuissa inspiroi! Yksi postaustoive onkin, että yhdistäisit yhden vaatekappaleen erilaisiin asusteisiin luoden vaikka kolme ihan erityyppistä kokonaisuutta.

 13. Laurap sanoo:

  Hienoa kun puhut tästä kertakäyttökulttuurista! Ehdottomasti vanhojen vaatteiden asukuvia. Tavoitat niin paljon ihmisiä, että pystyt tällaisilla asioilla vaikuttamaan ihmisten ostoskäyttäytymiseen. Toivoisin, että blogeissa keskityttäisiin mainostamaan (palkkansa bloggaajatkin tarvitsevat) mieluummin palveluja ja aineettomia asioita turhan kulutuksen sijaan.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiva kuulla! 🙂 Kiitos <3 Ja mä itse keskityn yhteistöissä eniten palveluihin, aineettomiin juttuihin (kuten. esim henkivakuutus & hyväntekeväisyys), ja sen lisäksi päivittäistavaraan - koska sitä nyt jokainen vaan kulutuskriittisyydestä huolimatta tarvitsee. Ja sit on lastenvaatteet, joissa oon rajannut ainoastaan ekologisiin ja eettisiin merkkeihin, ja kieltäytynyt kaikista muista. Se on vaan fakta että lapset kasvaa koko ajan, ja mielelläni kerron lastenvaatebrändeistä jotka vastaavat omia arvojani (ja usein samalla pääsen tukemaan suomalaista yrittäjyyttä). Mutta oon viime aikoina nimenomaan yrittänyt kovasti vähentää sellaiseen turhaan kuluttamiseen kannustamista! 🙂

 14. Maija sanoo:

  Ostatko vaatteita kirppareilta, itsellesi tai lapsille? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Satunnaisesti jos sattuu osumaan silmään joku mitä just tarvitsen, mutta en säännöllisesti. 🙂 Viimeksi oon ostanut Mini Rodinin rottamekon kuopukselle kirppikseltä <3

 15. Inga sanoo:

  Tulipa hyvä mieli tästä postauksesta! Musta juurikin tuntuu, että nykyään monet bloggaajat haalivat koko ajan uusia vaatteita, joita käyttävät vain muutaman hassun kerran. Ainakin näin lukijalle blogista välittyy vaatteiden kertakäyttökulttuuri, harvoin sama paita näkyy enää toista kertaa asukuvissa.
  Mua ei todellakaan haittaa että asukuvissa toistuis samoja vaatteita, päinvastoin se inspiroi. Teehän Iina jatkossakin tämmösiä asupostauksia! 🙂

 16. H sanoo:

  Tyyliä on se että osaa yhdistellä vanhoja vaatteita uusilla tavoilla. Ainakin itselläni se on koko pukeutumisen idea (sen lisäks että täytyy olla edes jotain vaatetta päällä)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä oon samaa mieltä, helppoahan se on hakea aina uudet vaatteet kaupasta ja yhdistellä toisiinsa niinkuin mallisto on suunniteltu. 😀 Tyyli syntyy niistä omista ajatuksista ja kokonaisuudesta.

 17. The true cost sanoo:

  Kannattaa katsoa Netflixistä dokumentti True Cost! Itsellä se herätti ajattelemaan, todella hyvin tehty, kiinnostava ja mukaansa tempaava dokkari aiheesta!

 18. Juulia sanoo:

  Mielestäni on hienoa, että näkee samoja vaatteita yhdisteltynä eri tavalla koska niin se tosielämässä menee että joka päivä ei ole uutta päällä! On myös mun mielestä hieno trendi, että ihmiset miettivät enemmän kulutustaan ja varsinkin tekstiilejä, koska tarjonnan ollessa suurta ja suht halpaa on helppoa ostaa kertakäyttövaatteita ja sitten heittää ne pois tai lahjoittaa, jolloin ne harvoin päätyvät siltikään uusiokäyttöön materiaaliksi. Voin suositella dokkaria the true cost joka käsittelee juuri tätä aihetta monelta eri näkökannalta. Ja vielä kun kerrankin kommentoin niin mainitsen että blogiasi on ihana lukea sillä täällä on aina niin positiivinen ilmapiiri ja pidän blogisi ”elämänmakuisuudesta” jos näin voi sanoa 🙂

 19. Anniina sanoo:

  Ei todellakaan haittaa, että samat vaatteet toistuvat asukuvissa! Se on yhtälailla hyvää esimerkkiä kuin inspiroivaakin, kuinka eri tavalla samoja vaatteita voi luovasti yhdistellä ja kestävästi käyttää kerta toisensa jälkeen 🙂

 20. Annika sanoo:

  Olipa hyvä postaus! Mua itseäni ärsyttää ja harmittaa kertakäyttökulttuuri ja tolkuton ostamisvimma, joten on kiva, kun joku puhuu kuluttamisesta tästä näkökulmasta. Eri tavoin yhdisteltyjä asuja olisi kiva nähdä! Sun tyylisi on joka tapauksessa mun silmääni kiva, olipa sulla uusia vaatteita tai ei 🙂

 21. Mari sanoo:

  Ei todellakaan tarvitse olla mitään uutta asukuvia varten. Joku jo kysyikin, et mistä ostat mustina kestävät farkut = ehdottomasti mielummin vinkkejä hyviksi todetuista, kestävistä lemppareista ja yhdistelyä. Itse koitan rakentaa ns. ajatonta vaatekaappia ja rajallisella määrällä. En tarkoita, että ajatus pitäisi olla kaikilla se, mutta se miten pienistäkin jutuista voi inspiroitua!

 22. Elina sanoo:

  Ei todella haittaa että asukuvissa ja vaatepostauksissa on samoja vaatteita uudelleen yhdisteltyinä, päin vastoin! Olen itsekin miettinyt ja vähän ärsyyntynytkin joidenkin blogien tavasta kertoa shoppailusta ja hyödykkeiden kuluttamisesta jotenkin super siistinä juttuna. So last season! Pyrin itse ajattelemaan ostoksista niin että ostopäätös on tavallaan sitoutumista siihen ostettavaan tavaraan tai vaatteeseen. Haluanko käyttää tätä vielä kahden vuoden päästä? Onko vaate esim. jotain trendiä, joka näyttää vaan hölmöltä ja vanhanaikaiselta seuraavalla kaudella? En sano että kaikki ostokseni ovat pitkäikäisiä tai muutenkaan napakymppejä, mutta aika pitkälle pääsee jo ostosten tarkalla harkinnalla, kuten kirjoitit. Luulen että paras vaatesijoitukseni ja ostokseni on ollut v. 2005 ostettu Marco Polon untuvatakki, joka maksoin silloin 240 euroa. Hirveä summa takista, ainakin siihen aikaan! Vaate on palvellut kovimmilla pakkasilla nyt 12 vuotta, eikä näytä yhtään vanhanaikaiselta.

 23. Sanni sanoo:

  Itse katsoin saman dokkarin ja käsitys ostelusta muuttui samantien. Ihanaa, että on joku bloggarikin huomannut saman!! Ihanaa Iina

 24. PiPa sanoo:

  Hienoa Iina. Jatka samaa linjaa
  Minä skippaan kaikki ”vaate esittelyt blogia vastaan”.
  Jännä juttu, jopa ns.”laadukkaat blogit” niitä harrastaa, ja niistä paistaa kaukaa etteivät todennäköisesti koskaan ostais sitä vaatetta mikä päällä on. Surullista.

 25. Hennaplöp sanoo:

  Mulle on jo useamman kerran tullut mieleen sun blogia lukiessani, että kierrätetäänkö teillä esikoisen vaatteita ollenkaan jälkimmäisille lapsille? Joka kevät ja syksy näytät kuinka lapsilla on samaa sarjaa toistensa kanssa olevat uudet ulkoiluvaatteet yms. Vaikka saatkin lapsille paljon varmasti näkyvyyttä ja muita palkkioita vastaan vaatteita, tarvitaanko niitä teillä?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Onkohan sulla nyt mennyt blogit sekaisin? Kun mä en todella ole esitellyt joka kevät ja joka syksy uusia välikausikamppeita/talvivaatteita, juuri viimeksi kirjoitin esim. lasten toppavaatteista, että edelliset olleet käytössä kaksi talvea, ja nyt hommattiin uudet, ja vanhatkin jäi vielä säästöön/käyttöön keskimmäiselle. Isompien vk-vaatteet oon uusinut viimeksi keväällä 2016, ja tästä myös maininnut useaan kertaan blogissa. He saivat viime kesänä windfleece-takit, mutta siinä on ainoat ulkoiluvaatteet joita ovat saaneet. Käyttö-ja sisävaatteista olen tehnyt paljon yhteistyötä, ja niitä on tarvittu kyllä. Tytöillä on vain yhden koon kokoero, ja heillä on yhteinen vaatekaappi. Lapset kasvavat nopeasti, ja vaikka vastustankin kertakäyttökulttuuria, niin mun mielestä myös nuoremmilla lapsilla on oikeus saada omia mieltymyksiään vastaavia vaatteita, eikä pelkästään toisten vanhoja. Lastenvaatteissa yhdistelen sekä vanhaa että uutta, mutta paljon jemmaan esikoisen vanhoja nuoremmille, tai sitten ne siirtyvät suoraan käyttöön keskimmäiselle.

   • Maria sanoo:

    Whaat Iinahan on about tunnetuin bloggaaja, joka kierrättää lastenvaatteita lapsillaan?! :Dd itse ostin just neuleen, viimeks ostin neuleen 2012 ja sekin edelleen käytössä 🙂 mun lempifarkut ja ainoat sellaiset, on 2vuotta vanhat. Mun kaverit tilailee kiinasta koko ajan jotain, itse käytän vanhoja.

 26. Salla sanoo:

  Mä teen samoin, eli selaan Pinterestistä erilaisia asuja, joissa käytetään samaa vaatetta. Oikein hyvä keino, ja käytännöllinen! Koska itse en myöskään ymmärrä joidenkin muotiblogien ”kertakäyttöisyyttä”; koko ajan uusia vaatteita ja asusteita, joista huomaa heti, että seuraavana vuonna kyseinen vaate/asuste ei ole enää bloggaajan käytössä sen erikoisuuden tms vuoksi.

 27. Mira sanoo:

  Hyvä postaus! Itse en tykkää yhtään kertakäyttökulutuksesta. Koskee niin vaatteita kun muita tavaroita. Ostan vaatteita vain silloin kun tarvitsen ja paljon ostan kirppareilta. (siellä joskus tulee tehtyä satunnaisia heräteostoksia) monet vaatteistani ovat vuosia vanhoja, esim laskettelutakkini on jo varmaan kuusi vuotta vanha ja edelleen hyvä.
  Olen huomannut, että sitten kun huomaa että tarvitsee vaikka uudet farkut niin sit on ihan mukava käyttää rahaa siihen ja osaa jotenkin iloita niistä uusista housuista ja kunnioittaa niitä ihan eri tavalla, kun jos niitä farkkuja ja vaatteita jatkuvasti ostelisi 🙂
  Mutta hyvä vaan, jos tälläinen kestävä muoti lähtisi liikkeelle. Itse en välitä asupostauksista ja en kyllä huomaisi vaikka samoja vaatteita käyttäisitkin niissä.

 28. sssansan sanoo:

  Musta on kiva nähdä vanhoja vaatteita yhdistettynä uusilla tavoilla, ja parissa muussakin blogissa olen nähnyt samansuuntaisia pohdintoja kuin sulla tässä, ja toivon että tälläinen ajattelu lisääntyisi ja te bloggaajat alkaisitte mielummin näyttää mallia siitä, ettei aina tarvikaan ostella kamalasti uusia vaatteita 🙂 Mua on aina ihmetyttänyt jotkut tyyliin keskittyvät blogit, joissa kokoajan hamstrataan uusia vaatteita, se ei ole millään tavalla järkevää, kun ei ihminen vaan tarvitse niin paljoa vaatteita 😀 Itsekin oon pyrkimässä siihen suuntaan, että ostaisin vaatteita fiksummin. Tahtoisin, että vaatekaappini koostuisi hyvistä ja laadukkaista vaatteista joita ilolla käyttää aina uudestaan. En ostele niin paljoa harkitsemattomia heräteostoksia, ”vaan siksi kun saa halvalla alesta” tms. kuten joskus ennen tuli tehtyä, vaan pyrin löytämään sen täydellisen vaatteen, ja maksan mielummin vähän enemmän siitä sitten, että se tosiaan kestää käytössä. On mennyt hermo halpoihin vaatteisiin jotka parin pesun jälkeen on nukkaisia/kutistuu/ratkeaa/tms… :/

 29. Katariina sanoo:

  Itsekin ajattelen ihan samalla tavalla. En osta jos en tarvitse, miksi jatkuvasti pitäisi ostaa vaan uutta? Tosi harvoin ostan itselleni vaatteita, sillä kaikki tarvittava minulla on jo sukista talvitakkeihin ja juhlamekkoihin. Itse olen myös käyttänyt paljon isoveljieni vanhoja vaatteita 😀 eihän ne kovin tyttömäisiä ole, mutta ei kukaan koskaan mitään ole kommentoinut. Ja jos vaatteisiini tulee reikä, niin korjaan aina reiän, enkä heitä samantien roskiin hyvää vaatetta. Tämä tuntuu valitettavasti olevan yleistä, että heitetään roskiin jos tulee pienikin reikä. 🙁 onkohan ompelutaidot päässeet unohtumaan joillakin ihmisillä? En itsekään ole mikään taikuri, vaan vähän peukalo keskellä kämmentä, mutta silti on kaikki reiät paikattu aina vaatteista. Osanottoni mummusi kuolemasta 🙁 Hyvää talven jatkoa sinulle! 🙂

 30. Ihania kuvia!
  Toi takki on upea!

  Loistava energia kumpuaa kuvistasi!

 31. Janina sanoo:

  Hei ihanaa! Olen mielessäni sinua (ja toki lähes kaikkia muita) bloggaajia kritisoinut tuosta kuluttamisen hypettämisestä. Kokoajan kaikkea uutta, ellei itse ostettua niin vähintäänkin sponsoroitua. Itse lähdin Asikaise-blogin Asikaisen ideasta haastamaan itseäni: en osta vuoden aikana uusia vaatteita. Ihan vaan siksi, että EN TARVITSE! Kaapit pursuilevat kaikennäköisiä rättejä ja rytkyjä, jotka ovat ihan hyviä. Kaikkia ei ehdi edes käyttää. Yhden poikkeuksen olen luvannut – tälle vuodelle on sattunut pari spesiaalimpaa ulkomaanreissua, joilta olen antanut itseni ostaa joitakin tarpeellisiksi ja ainutlaatuisiksi kokemiani vaatteita. Eipä niitäkään ole kauheita pinoja tullut rahdattua. Mutta siis pointtina: ihan loistavaa, ihanaa, tällaista paljon lisää!

 32. Milla H. sanoo:

  Mukava oli huomata siun blogissa pohdintoja tästä aiheesta, toivottavasti tulee lisääkin juttua asiaan liittyen ajan myötä! Mie kirjoitan tyyliblogia ja tosiaan käytän suurimmilta osin niitä vaatteita mitkä minulla jo on tai niitä, mitkä olen itse valmistanut. Panostan laatuun, istuvuuteen ja materiaalien kanssa mietin, mikä on kestävin, mukavin ja ympäristölle ekologisin pitkällä tähtäimellä. Toki vaatteen ulkonäkö merkkaa myös, mutta jos se on huonolaatuinen ja todennäköisesti epämukava päällä, niin en varmasti osta – muutamia huteja on kuitenkin tullut, jos en noudata omia määritteitä vaatteiden kanssa. Työn kautta pitää olla kärryillä eri kuiduista ja matskuista, joten vaatetuspuoli on erittäin tuttua ja oma intohimo niin töissä kuin vapaalla. Minusta inspiroiva tyyli on sitä, että osaa käyttää vaatteitaan monipuolisesti sen sijaan, että ostaisi jatkuvasti uutta.

 33. Aada sanoo:

  Samantyylisiä asioita olen pohtinut ja kulutustottumiksiani muuttanut viime vuosina. Tämä postaus on itsessään inspiroiva ja totta puhuen olen tätä sinulta odottanutkin. 🙂 Eli iso peukku samojen vaatteiden yhdistelylle täältäkin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.