Merinovilla pitää lämpimänä ja kuivana

21.11.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Pierre Robertin kanssa.

Olen hehkuttanut blogissani merinovillaa jo pitkään, sillä se on mun ehdoton lempimateriaali näin kylmillä ilmoilla, ja muutenkin. Merinovilla on ihoa vasten pehmeää, se ei kutita, se kestää kovaakin käyttöä, ja ennen kaikkea, pitää ihon kuivana ja lämpimänä kylmällä ilmalla. Merinovilla on mun suosikki niin vauvalle, isommille lapsille kuin meille aikuisillekin, ja sen jälkeen kun tutustuin siihen, olen hylännyt epäekologiset & mikromuoveja sisältävät materiaalit alus- ja välikerroksista täysin. Miksi käyttää niitä, kun on parempiakin vaihtoehtoja?

Moni ajattelee, että merinovilla on kallista, ja käyttää siksi jotain muuta materiaalia välikerroksissa. Mun kokemuksen mukaan merinovilla tulee kuitenkin huomattavasti edullisemmaksi kuin edullisemmat vaihtoehdot, sillä se säilyy hyvänä niin paljon pidempään. Lisäksi mä maksan mieluusti siitä, että voin pukea itseni ja lapset hyvällä mielellä, tietäen että vaate on tuotettu eettisiä standardeja noudattaen, materiaalista jonka keräämisestä ja käytöstä aiheutuu mahdollisimman vähän vaivaa eläimille ja ympäristölle.

Tänä vuonna Suomeenkin rantautunut Pierre Robert valmistaa merinovillavaatteita ihan koko perheelle, ja vastuullisuus on yksi heidän arvojensa peruskiviä ja olennainen pohja ihan koko liiketoiminnalle. Pierre Robertin merinovillavaatteet suunnitellaan Norjassa, ja siksi ne sopivatkin hyvin myös meidän Pohjoisen karuihin olosuhteisiin. Vaatteissa käytetään 100% mulesing-vapaata merinovillaa. Pierre Robert on kuuluisa nimenomaan merinovillavaatteista, mutta heiltä löytyy myös paljon muutakin (esimerkiksi treenivaatteita, alusvaatteita ja uimapukuja).

Tällä viikolla tuskin kukaan on voinut välttyä Black Friday -tarjouksilta, ja myös Pierre Robertilla on meneillään mahtava Black Friday -kampanja, jonka myötä heidän merinovillavaattensa ovat todella edullisia, naisten ja lasten tuotteita saa 15-50% alennuksella, ja tarjoukset vaihtuvat päivittäin. Alesta löytyy paljon hyviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin, ja jos hinta on mietityttänyt merinovillahankinnoissa, nyt on juuri loistava aika tehdä ne mahdollisimman edullisesti. Joulu on ihan kohta, ja pehmeään pakettiin on hyvä kääräistä eettisesti tuotettua ja taatusti lämmittävää merinovillaa.

Meidän isommilla tytöillä on päällä kuvissa Pierre Robertin merinovillapitkikset, jotka saa nyt tämän viikon ajan huokeaan 13,77€ hintaan kun niistä lähtee 40% alennus. Mahtavan alennuksen saa myös vauvojen merinovillabodyista, -sukista ja myssyistä. Mun suosikki ihan vastasyntyneelle on merinovillainen kypärälakki, jollaisen saa myös juuri nyt todella edullisesti Pierre Robertilta. Merinovilla tuntuu pikkuvauvan iholla niin ihanalta, ja kypärälakki suojaa hyvin myös kaulan, eikä hiosta. Suosituimmat värit ja koot loppuvat nopeasti, koska tuotteita on vain rajoitettu määrä, joten kannattaa napata nopeasti omat lempparit ostoskoriin, mikäli mielii niitä saada. Black Friday -tarjoukset ovat voimassa 24.11. asti, eli sinne perjantaihin.

Monet meistä vanhemmista panostavat täysillä lastenvaatteisiin, ja yrittävät selvitä omissa hankinnoissaan huokeammalla, mutta olen todennut tässä monen talven aikana että ei se vaan kannata. Ihan yhtä lailla me aikuisetkin rämmitään (ainakin toivottavasti) siellä lumessa pulkkamäessä, lumiukon rakentamisessa ja luistelemassa, ja tarvitaan ne lämmittävät välikerrokset.

Mulla on päällä päästä varpaisiin Pierre Robertin merinovillaa näissä kuvissa, ja voin kertoa että nämä pitävät ihon kuivana ja lämpimänä vaikka konttaisi kolme tuntia pyörittelemässä lumipalloja pihalla (testattu on Oulussa!). Merinovillavaatteet päällä on kyllä ihanaa hengailla ihan vaan himassakin, ja usein niitä ei teekään mieli riisua kun tulee ulkoa, vaan ollaan ihan muina kalsarikalleina täällä kotona. Onneksi nuo Pierre Robertin vaatteet on myös kivan näköisiä muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi.

Ihanaa ja lämmintä iltaa kaikille <3


23 Responses to “Merinovilla pitää lämpimänä ja kuivana”

 1. Katri sanoo:

  Mikä hattu Novalla on? Ei siis kypärälakki mutta tuo kuvissa näkyvä? Näyttää minusta aika pieneltä

 2. Annika sanoo:

  Hyvä on kuitenkin muistaa että suurin osa merinovillasta tuodaan australiasta, jossa eettisyys ei todellakaan ole hyvällä mallilla vaan villankeruu=täyttä eläinrääkkäystä (kannattaa tehdä pieni googletus)

 3. Pierre Robert tekee tosi hyvän laatuisia vaatteita. Meillä on käytetty merkin vaatteita paljon 🙂

 4. Nimetön sanoo:

  Tiedän, että tämä on yhteistyöpostaus ja sen tarkoituskin on nostaa esiin vain yksi valmistaja. Haluaisin kuitenkin tuoda esiin myös kotimaisen kilpailijan, joka tekee ihan huippu hyviä villavaatteita!
  Lapsillamme on ollut pienestä pitäen kotimaisia Ruskovillan villa-, silkki- ja puuvillavaatteita. Itselleni hankin ensimmäiset myös jo viisitoista vuotta sitten ja edeelleen ovat kovassa ikussa ja käytössä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Suomesta löytyy kyllä monta mahtavaa merinovillatuotteiden valmistajaa, meilläkin on paljon merinovillaa myös suomalaisilta merkeiltä etenkin lapsille! 🙂 Myös Pierre Robertilla on silkkivillaisia tuotteita 🙂 Se on kyllä mahtava materiaali joka kestää ja kestää!

 5. huomio sanoo:

  Hei kiitos tästä! Olenkin aikonut merinovillaa tilata tytölle ulkoilua varten ja onneksi en ole vielä ehtinyt, lähti kahdessa koossa bodyt ja housut tilaukseen kun oli niin hyvät tarjoukset! 🙂 Meillä kun täällä pohjoisessa tuota talvea vielä riittää, tänään aamulla -26 astetta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Aivan huippua että löysit tarpeelliset jutut hyvään hintaan! Kiitos kun kommentoit <3 🙂 Ja huh, tsemppiä sinne superpakkasiin, meillä on täällä nollakelit vasta! 😀

 6. nk sanoo:

  tilasin kyseisen merkin villavaatteet lapsille niin jo parin tunnin käytön jälkeen olivat ihan nyppääntyneet.hankin siis paidan ja leggarit

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Aijaa :O Enpä ole ennen kuullut tällaista, vaikka tosi monet kaverit ja kollegatkin näitä käyttää! Ja meilläkin on olleet ihan nypyttömiä paidat ja leggarit. Sukkiin on tullut nyppyä, mutta niin on tullut kaikkien muidenkin valmistajien sukkiin. Teitkö reklamaation, jotta valmistaja voi tsekata mistä nopea nyppyyntyminen johtui?

 7. Satu sanoo:

  Kiitos tämän postauksen, tein heti tilauksen ja nyt malttamattomana odottelen lähetystä :)). Ikuisen apalelijana en oke aiemmin tajunnu pukea kunnon materiaaleja. Tuli myös siskonpojalle tilattua joululahjaa, että tarkenee nukkua vaunuissa.

 8. Nimetön sanoo:

  Olin tulossa just kommentoimaan tosta mulesingista ja yllätyin todella positiivisesti, että olit sen maininnut tuossa! Mielestäni tätä asiaa pitäisi tuoda vielä enemmän esiin. Tuntuu olevan aika ”hiljainen” aihe.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla on varmaan jotenkin vääristynyt mielikuva, kun ajattelin että Mulesing on jo lähes kaikille tuttu aihe, kun pyörin noissa FB:n lastenvaateryhmissä joissa siitä paljon puhutaan. 😀 Mutta siis ehdottomasti, tärkeä juttu jonka nostan esiin joka kerta kun merinovillasta puhutaan, me käytetään vain mulesing -vapaata villaa, ja toivottavasti mahdollisimman moni muu myös. Kiitos kommentista<3

 9. Eeva sanoo:

  Siis onko tää merinovilla just sitä mikä ei kutita. Monesti katselen villapaitoja itelle mut ne lämpimimmät yleensä kutittaa. En kuitenkaan tiedä mikä villa on mitäkin. Tiedän vaan et se äitiyspakkauksen vauvan välipuku (?) on merinovillaa.

 10. Mari sanoo:

  Paitsi että esim. atoopikkoa voi hyvinkin kutittaa tämäkin villan muoto.. Meillä poika heti kun oppi puhumaan tyyliin 1v kieltäytyi laittamasta merinovillaista väliasua sekä kypärämyssyä päälle. Ja edelleenkin 3v, kun välillä kokeillut, toteaa ulkoillessa tai sen jälkeen että kutittaa, vaikkei tiedä käyttävänsä merinovillaa. Tosin ihan kaikki ei kutita että olisiko merkkikohtaisia eroja kuitenkin. Mulla meni siis myyntiin kaikki noi kutittavat, kun tiedän ite erittäin pahasti atooppisena, kuinka hirveeltä tuntuu, kun vaate kutittaa. Mutta siis halusin vaan tuoda tämänkin näkökulman esille!

 11. Ida sanoo:

  Tää oli tosi kiva yhteistyö ja tilasinkin tuotteita, mutta valitettavasti muutama päivä tilauksen jälkeen tuli sähköpostiin viesti että tilaukseni on peruttu koska tuotteet (kaikki niistä?) on loppu varastosta. Käviköhän monellekin näin? Sun vika tää ei tietenkään ole, mutta vitsit jäi kyllä harmittamaan, kun en saanutkaan lämpöisiä merinovaatteita.

 12. Satu sanoo:

  Merinovilla tuntuu kyllä olevan monipuolinen materiaali. Olen itse käsitöitä tehdessä välillä törmännyt siihen, ja miehelläni on joitakin kerrastoja merinovillasta. Talven tullen lämmin pukeutuminen tulee taas ajankohtaiseksi.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.