Luukku 12: Mitä miehelle lahjaksi?

12.12.2017

*Postaus sisältää mainoslinkkejä jotka on merkitty tähdellä. 

Mitä miehelle lahjaksi? Siinä kysymys johon olen törmännyt FB:n ryhmissä viime päivinä tosi tiuhaan! Huippuja ideoita on tullut lueskeltua, mutta nyt luvassa on mun blogin perinteinen luukku, eli Oton lahjaideat. Postauksen konsulttina olen siis tälläkin kerralla käyttänyt Ottoa.

Nämä lahjat eivät ole niitä joita olen itse hänelle ostanut, vaan enemmän niitä juttuja, joita olen hänelle jo ostanut tänä vuonna lahjaksi muina juhlapäivinä, tai joita häneltä jo löytyy muuten vaan, ja ovat hyväksi havaittuja (mutta silti edelleen erittäin ajankohtaisia). Miehet ovat erilaisia, ja varmasti on myös miehiä joille ei nappaa mikään tämän listan jutuista. Vastaavasti joku muukin kuin mies voi näistä innostua, mahtavaa! Mutta jos hän kenelle olet lahjaa ostamassa on innostunut pelaamisesta, teknologiasta, tai pukeutuu esimerkiksi alusvaatteisiin tai yökkäreihin, tästä voi löytyä hänelle hauska lahjaidea.

1. Nintendo Switch -pelikonsoli*. Ei ehkä se edullisin lahja, mutta meidän koko perheen suosikkikonsoli kaikista! Switchillä voi pelata sekä telkkarissa, että käsikonsolina, ja siihen löytyy jo paljon erilaisia pelejä. Meillä on neljä ohjainta, ja usein pelataan koko perhe yhdessä vauvaa lukuunottamatta esimerkiksi Mario Cartia* Switchillä. Tällä Otto pelaa myös yksin Zeldaa* ja Super Mario Odysseytä*, ja kahdestaan ollaan pelattu Puyo Puyo Tetristä, kun se on kasibittisen Super Marion lisäksi ainoa peli joka mut saa innostumaan. Tätä suosittelen etenkin perheellisille pelaajille, sillä ainakin meillä tämä on lisännyt huomattavasti Oton mahdollisuuksia pelata arjessa, mutta tehnyt siitä silti sellaista ”huomaamattomampaa” tai vähemmän eristävää, sillä konsoli on niin helppoa ja nopeaa ottaa esiin ja laittaa pois, ja sitä ei tarvitse pelata kuulokkeet päässä kokonaan uppoutuen, vaan sen voi ottaa esiin aina silloin kun on sopiva hetki ja pelata vaikka 10 minuuttia. Ja sen lisäksi sillä voi pelata myös koko perhe yhdessä helposti.

2. Steam -lahjakortti. Jos miehesi pelaa koneella, Steamin lahjakortti on loistava lahja. Sillä hän voi ostaa mieleisensä pelin, tai lisäosan, ja silloin hän saa varmasti juuri sitä mistä itse tykkää. Myös loistava viime hetken lahja, koska lahjakortin voi ostaa myös sähköisenä.

3. Pyjamahousut*. Klassiset pyjamahousut on joka joulun suosikkilahja, niissä on kiva hengailla joulun pyhinä pelaamassa uusia tai vanhoja pelejä, tai rakentelemassa legoilla lasten kanssa (tai vaikka ihan yksinkin). Ja ainakin meidän herra pyjamahousujen käyttäjä saa niihin aikaiseksi reiän vuodessa, joten on perusteltua ostaa uudet kerran vuodessa. Kivoja pyjamahousuja löytyy esimerkiksi Björn Borgilta*, tai punaisemmissa sävyissä esim. Ellos Meniltä*.

4. Bokserit*. Myös bokserit ovat sellaisia joita ainakin minä mieluusti katselen mieluummin ehyenä ja siistinä, kuin reikäisenä ja kulahtaneena, ja siksi mieluusti aika ajoin lahjon Ottoa uusilla kalsareilla. Kalsarit kyllä löytyvät myös tämän joulun paketista, mutta senhän Otto jo tietääkin, koska mitä olisi joulu ilman uusia kalsareita? Itse olen mieltynyt esimerkiksi Gantin yksinkertaisen tyylikkäisiin boksereihin*, mutta hupikalsaritkin ovat hauskoja, kuten nämä jouluaiheiset*.

5. Kirja. Pasa & Atpo Eniten Vituttaa Suomi -kirja, tai joku muu kirja joka uppoaa juuri lahjan saajalle ilahduttaa varmasti. Muita hyviä vaihtoehtoja mm. Serko Rantasen ja Joonas Hämäläisen Isät kokkaa, tai Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni. Mä olen huomannut että ainakin Otto tykkää ihan superisti lukea, ja lukee aina melkein yhdeltä istumalta kirjan jos ostan hänelle, mutta hän ei vaan koskaan itse tule ajatelleeksi ostaa kirjaa. Kirjan lukeminen on nautinto, ja varsinkin joulun pyhinä on hyvin aikaa uppoutua kirjaan vaikka myöhään illalla, kun lapset nukkuvat jo, koska hänellä ei ole kiire herätä aamulla töihin.

Siinäpä ne vinkit, toivottavasti näistä oli iloa ja apua jollekulle teistä! Nyt alkaa olla jo melko kiire lahjahankinnoissa, monessa verkkokaupassa täytyy tehdä tilaus viimeistään 19.12. jotta tilaus ehtii perille jouluaatoksi. Mitä te olette antamassa lahjaksi puolisollenne tänä jouluna? 


10 Responses to “Luukku 12: Mitä miehelle lahjaksi?”

 1. Mertsi sanoo:

  Miehen lahja oli vaikein keksiä. Ei koe tarvitsevansa mitään ja näin melkeinpä todella onkin. Bokserit ja sukat on ostettu jo niin monesti, ettei enää viitsinyt. :D Lautapelit ja tietokonepelailu on täällä mieleen ja näihinkin on jo tullut panostettua aiemmin, mm. tuo Steamin lahjakortti. Joten tänä vuonna ostin meille yhteiseksi tekemiseksi ison palapelin. Miehelle erikseen vielä sähköhammasharjan kun ei vieläkään omista ja napsautettavia heijastinnauhoja (rohmuaa aina omani).

 2. Emminkemmi sanoo:

  Minun mieheni saa bokserit,dödön ja arpapaketin.

 3. Kivoja vinkkejä.

  Itse olen ajatellut rannekellon ostamista, koska mies pitää päivittäin kelloa. Miehellä oli juuri synttärit ja ostin hänelle Marshallin kuulokkeet ja ne olivat myös pidetty lahja. Tuo Steam lahjakortti oli mulle ihan uus juttu, pitää laittaa korvan taakse! :D

  http://www.siirikiviharju.com

 4. Annina sanoo:

  Tänä vuonna miehen pakettiin sujahtaa mm. Mapifulilta juliste meidän yhteisestä kotikaupungista, suklaata ja mahdollisesti joku siistimpi t-paita, kun kaikki nykyiset tuntuu olevan niin aikansa eläneitä:D

 5. Jenny sanoo:

  Toi Steam-lahjakortti oli loistava idea! Itse olen stressannut lahjan ostosta tänä vuonna erityisen paljon kun tää on mun ja miehen eka yhteinen joulu ja sillon varsinkin toivoo että lahja, minkä ostaa tulee varmasti käyttöön ja on ylipäätään mieluisa. Tää on pakko pistää vielä ostoharkintaan vaikka kaikkea pientä olenkin jo ostellut, kiitos tästä!

 6. Jenni sanoo:

  Mies on kyllä vaikea… Tänä jouluna sovittiin, että maksan osan hänen himoitsemastaan työsalkusta. Muutama pari sukkia ja yhteiseksi lahjaksi 1-2 uutta pussilakanasettiä.
  Aikaisempina vuosina olen ostanut ainakin Minecraft-legoja ja teettänyt termosmukin miehen suosikki-Pokemonin kuvalla.

 7. R sanoo:

  Miehille on vaikeaa ostaa lahjoja. Harva tuntemani mies arvostaa ”krääsää”, ja lahjan pitää mielestäni kuitenkin viestiä, miten tärkeä se höpö mulle on.

  Tänä vuonna lahjapakettiin lähtee merinovillasukat ja -pipo, jotka tulevat töissään tarpeeseen. Lisäksi annan uuden sotapelin pleikalle. H&M:ltä ostin nahkahanskat kadottamiensa tilalle, jotka ovat sopivasti älypuhelimen käyttöön sopivat (kun se puhelin pitää olla koko ajan kädessä)

  Lisäksi askartelen treffikortteja, joiden ehdotuksista saa valita mieleisensä, sillä meidän tavoitteena on ottaa vuonna 2018 kerran kuussa vauva-arjesta taukoa ja viettää aikaa kahdestaan. Mukaan ehdotuksiin pääsee tavallisten kotitreffien lisäksi esim. Jälkiruokailta ravintolassa (eli tilaamme useita eri jälkkäreitä maisteluun ja jaamme ne), käsiaseammuntaa, trampoliini- ja kiipeilypuistoilua, pelisalilla käymistä, lautapeli-iltaa jne.

  Treffikorttien kanssa samaan pakettiin lähtee kalenteri poikamme kuvista mikäli ehdin sen tehdä ja tilata.

 8. Kaisla sanoo:

  Miehelle on tosi hankala keksiä lahjoja, varsinkin kun tämä meillä asustava on sellainen, että hankkii itse sen, mitä tarvitsee.

  Tänä vuonna keksin onneksi kaksi juttua: nahkainen konjakin värinen vyö uusien konjakin väristen puvun kenkien kanssa ja toinen on pitkähihainen treenipaita, jota ei ole vielä ehtinyt ostaa (ja voihan niitä useampiakin olla).

  Äitini ostanut tuon Suomi -kirjan, joka linkeissäkin oli :)

  Kivaa joulun odotusta teidän poppoolle! Mulla on tapana lukaista aina uusi luukku, kun olen päässyt toimistolle ja saanut tietokoneen auki. Siitä sitten hyvä jatkaa työjuttuihin :)

 9. Heidi sanoo:

  Kivoja vinkkejä! Mistä olette ostaneet steam-lahjakortteja? Onko kokemuksia jostain nettikaupoista? :)

 10. Julia sanoo:

  Täällä kanssa sellainen mies, joka kyllä hankkii itselleen samalla useammat parit housuja/paitoja/sukkia yms. joten niitä löytyy jo kaapista… kuten kaikkea muutakin niin ei lahjaksi oikein meinaa keksiä mitään mikä ei olisi turhahkoa
  Mutta muutama lahjaidea tuli mieleen pelaamiseen liittyen: jos mies pelaa konsoleilla, niin uusi ohjain on aina hyvä. Myös konsolille saa ostettua ladattavia ”lipukkeita”, taitavat löytyä isoista marketeista ja ainakin Gamestopista. Jos vähän kalliimpaa lahjaa miettii, niin kunnon pelikuulokkeet kuten Astrot tai Roccatin pelihiiri ovat enemmän kuin hyviä lahjoja.
  Myös muita ideoita tuli mieleen samalla kun tätä kirjoittelen :) Peltorit bluetoothilla, hyvä rullamitta, Bluetooth-puhelinkuuloke, Kylpyläloma-lahjakortti, liput johonkin konserttiin/laskettelukeskukseen/risteilylle, askelmittari…

  Kyllähän noita tulee mieleen, kun rupeaa pohtimaan, mikä voisi omalle miehelle kelvata :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.