Tuomaan Markkinoilla Senaatintorilla lasten kanssa

12.12.2017

Viikonloppuna lähdettiin lasten kanssa nauttimaan markkinahumusta Tuomaan Markkinoille Senaatintorille. Markkinoista oli tullut parin vuoden tauko, joten oli mahtavaa nähdä miten tapahtuma oli kasvanut ja kehittynyt sinä aikana. Olin tosi yllättynyt, miten suuret ja hienosti järjestetyt markkinat olivat! Koko Senaatintori oli täynnä kauniita pastellivärisiä pikkumökkejä, ihania käsitöitä, herkkuja, suomalaista designia ja kaiken kruunasi aivan hurmaava vanhanajan karuselli!

Upean nostalginen hollantilainen karuselli on markkinoiden vetonaula lapsiperheille, ja ainakin meidän lapset tykkäsivät tosi paljon. Karuselli on täysin ilmainen, mikä on kiva juttu. Jono kulki suht nopeasti vaikka ensin pitkä olikin, sillä karuselli vetää suuren määrän ihmisiä kerralla. Itse en uskaltautunut karusellin kyytiin, sillä mulla tulee helposti pyörivästä liikkeestä paha olo, mutta Otto kävi lasten kanssa siinä. Karuselli pyörii yllättävän kovaa vauhtia, joten en suosittele sellaisille joilla tulee helposti huono olo. Lapset kyllä tykkäsivät hurjasti, eikä heille tullut huono olo ollenkaan.

Näytteilleasettajia markkinoilla oli 140, eli todellakin jokaiselle jotain. Sieltä löytyy niin Makiaa, mummojen neulomia lapasia kuin pieniä symppiksiä kalakojujakin, ihan kaikkea. Markkinoilla on myös tapahtumia, kuten ensi lauantaina Nukketeatteri Sampon nukketeatteriesityksiä (kesto 15min, ilmaisia) ja sunnuntaina Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuus. Keskiviikkona tietenkin kaikkea mahdollista Lucianpäivän ohjelmaa, joka huipentuu Lucian kruunajaisiin ja kulkueeseen.

Tuomaan Markkinoilta löytää helposti persoonalliset lahjat pukin konttiin, tai sitten voi ihan vaan herkutella tai nauttia vaikka kuumat glögimukilliset tai kaakaot kermavaahdolla ja minipiparkakuilla. Punaisen Ristin kojulta saa aineettomankin lahjan ostettua, jos ei tavaralahja ole omaan mieleen.

Jouluinen Helsinki on niin mielettömän kaunis, ja Senaatintorilta on lyhyt matka aistimaan joulutunnelmaa upeasti valaistulle Aleksanterinkadulle tai Esplanadin puistoon. Me käytiin myös tsekkaamassa Aleksanterinkadulta kahdet toisetkin joulumarkkinat, eli TRE Christmas Market osoitteessa Aleksanterinkatu 19, ja X-MAS Garage Kluuvissa. Molemmat olivat täynnä kaikkea ihanaa, mutta jälkimmäinen oli visuaalisesti miellyttävämpi ja helpompi liikkua lasten & matkarattaiden kanssa, ainakin mun mielestä.

Aivan hurmaavat markkinat kyllä, voipi olla että suunnataan vielä uudestaan mun äidin kanssa markkinoille ostamaan joulupöytään herkkuja, kunhan hän saapuu Oulusta tänne. Musta on ihan tosi hienoa että meiltä löytyy ihan kansainvälisestikin merkittävät joulumarkkinat ihan täältä koti-Helsingistä, jotka houkuttelevat varmasti turistejakin. Mahtava juttu!

Oletteko te käyneet joulumarkkinoilla tai Tuomaan Markkinoilla? Mitä tykkäsitte?


5 Responses to “Tuomaan Markkinoilla Senaatintorilla lasten kanssa”

 1. Maria sanoo:

  ollaan käyty kahdesti tuolla miehen kanssa ja kovasti kyllä tykättiin, meidän makuun vaan ei ollut mitään ostettavaa. mikä oli aika harmi. joitain kynttilöitä katselin, mutta ihan överi hinnat. toisaalta ymmärtää että käsityö ei ole ilmaista, mutta silti.. 🙁

 2. Ella sanoo:

  Voisitko tehdä postauksen matkarattaistanne? Onko tarvetta niin enään Cybex vaunuillenne? Näyttävät ihanilta nuo yoyot!

 3. Sandra sanoo:

  Kävin viime viikonloppuna ja samaa mieltä kanssasi. Kauniit, tunnelmalliset markkinat. Yllätyin aivan, koska edellisen kerran olin käynyt Tuomaan markkinoilla, kun ne vielä pidettiin Espan puistossa. Mukava sekin paikka oli, mutta Senaatintorilla toki vielä moninkertaisesti upeammat puitteet.

 4. Ihanaa, kun jaoit kuvia meille jouluisesta Helsingistä. Itse asun niin kaukana pääkaupunkiseudusta, että sinne ei aina niin vaan lähdetä.. Olen ollut tässä joulun alla kipeänä ja muutenkin tuntuu että joulu tulee tänä vuonna niin nopeasti että ei ehdi mitään, mitä olisi ollut tarkoitus.. 😀

 5. Jenni sanoo:

  Tuomaan markkinat on kyllä ihanat! Ja koko keskusta muutenkin jouluvaloineen. Mun perinteenä on ostaa Tuomaan markkinoilta aina fudgeja ja karjalanpiirakoita kotiin vietäväksi. 😛

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.