Luukku 21: Mun jouluaaton asu esittelyssä

21.12.2017

Jouluaattoon on enää kolme yötä, ja olen päättänyt vihdoinkin mihin pukeudun aattona. Tykkään panostaa juhlavaan asuun, ja varsinkin tänä vuonna kun vietetään isoa perhejoulua, on kiva että on asianmukaiset vaatteet. Sitten illalla kun paketit on avattu, voi hyvin vaihtaa pyjamahousuihin ja pörrösukkiin, mutta ennen sitä tykkään olla juhlavaatteissa. Näin tekee myös muu perhe. Pyjamahousuissa ja pörrösukissa ollaankin sitten joulupäivä ja Tapaninpäivä, ulkovaatteetkin puetaan niiden päälle, jos lähetään pulkkamäkeen.

Viime vuonna olin jouluaattona viimeisilläni raskaana, ja pukeuduin neulepuseroon sekä luottoraskaushousuihini eli leggingseihin jotka eivät ole housut. Siksikin halusin tänä jouluna panostaa, sillä on ihanaa tuntea itsensä hehkeäksi ryytyneen ja turvonneen leggarimuikkelin sijaan. Ai kauheaa kun katsonkin vain viime joulun kuvia, niin tulee elävästi mieleen miten hankala olo silloin jo oli, hah. Mutta oli kyllä niin sen arvoista, palkinto oli mitä parhain, eikä joulun jälkeen enää pitkään tarvinnut odottaa. Tänä vuonna on kuitenkin ihanaa pukeutua kivasti, ja ennen kaikkea SYÖDÄ kaikkea joulupöydästä, ai että!

Mun joulunpunainen kietaisumekko on saatu, se on aiemmin toiminut mallikappaleena showroomilla, ja kauden lopuksi mallikappalevaatteet aina jaetaan eteenpäin halukkaille vastikkeettomasti. Itse ihastuin mekkoon heti, ja musta on kiva että sillä on jo historiaa, ja nyt se sai uuden rakastavan kodin meiltä. En ostaisi joka jouluksi uutta mekkoa todellakaan, mutta tämä mekko ja minä oltiin kyllä ihan tosi hyvä match tälle joululle ja varmasti monelle tulevallekin. Se päällä tunnen itseni naiselliseksi ja jouluisaksi, ja kietaisumallisena se mahdollistaa hyvin myös imetyksen, joka edelleen meillä jatkuu monta kertaa päivässä. Malli on sen verran klassikko, kuten myös satiini materiaalina, että mekko on varmasti ajankohtainen myös tulevina jouluina.

Mekko Gina Tricot (saatu) / Kengät Zara / Korvakorut H&M /

Mekkoon yhdistin näyttävät korvakorut, jotka ovat tismalleen samaa väriä mekon kanssa. Musta on kiva panostaa ihaniin näyttäviin korviksiin, jotka tuovat yksinkertaiselle mekolle vähän näyttävyyttä lisää (ihan kun punainen väri ei jo itsessään olisi melko näyttävä), ja ne sopivat myös vaaleaan tukkaan kivasti. Punaista huulipunaa, punaista kynsilakkaa ja mustat sukkikset, niin johan on jouluisaa. En ole tainnut moneen vuoteen edes erikseen esitelllä jouluasuani, kun ei se ole ollut niin kovin ihmeellinen. Mutta nyt tuntui siltä että tämä asu ansaitsee ihan oman postauksensa, niin hyväksi tunnen oloni siinä.

Mitä te laitatte jouluaattona päälle? Entä muu perhe? Tykkäättekö ottaa rennommin vai pukeutua juhlavasti?


7 Responses to “Luukku 21: Mun jouluaaton asu esittelyssä”

 1. Milli sanoo:

  Mä odottelen esikoista syntyväksi (LA 27.12.) joten aaton asu on just mallia legginssit ja mahdollisimman joustava trikoomekko :’D Ihanaa kuitenkin, ensi vuonna ehtii sitten pukeutua nätisti (ja syödä kaloja!!!!<3). Mukavaa joulua teidän perheelle 🙂

 2. Nimetön sanoo:

  No en mä tiä oliko tuo asu niin juhlallinen.

 3. Marianne sanoo:

  Ihana mekko! Sopii sulle tosi hyvin. Mä laittaisin noin juhlavan mekon kanssa sitten aattona ohuemmat mustat sukkikset, sellaiset joista näkyy läpi. Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle!

 4. Mmmm sanoo:

  Siis JOKA paikassa on nyt noita kietaisuja ja itse en tykkää niistä ollenkaan koska ysäri 😀 mut ihan kivalta näyttää 🙂 me ollaan miehen kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan joulu, ei jakseta sitä kaikkea hössötystä, joten pyjamat on kaveri!

 5. Elina sanoo:

  Ihana mekko! Näyttää sekä jouluisen juhlavalta että kuitenkin mukavalta. Mä taas just yhdistäisin tuohon nuo mustat sukkikset, helpompi availla lahjoja lasten kanssa ja kyykkiä lattialla kun ei tarvitse miettiä mitä hameen alta näkyy, heh.

  Luin pari päivää sitten sun blogia juuri ennen kuin menin nukkumaan. Näin sitten unta että asuin mieheni ja teidän perheen kanssa jossain kommuunissa, isossa omakotitalossa jossa oli hirveästi huoneita. 😀

 6. M sanoo:

  En kestä, mäkin näin edellisyönä unta Iinan perheestä. Olin heillä kylässä pikkujouluissa jossain jäätävässä lukaalissa kattohuoneistossa ja piti jäädä yöksikin. Mut sit heillä oli joku uusi seinä joka aiheutti ihottumaa vieraille joten päätin lähteä yöksi kotiin :’D

 7. Eeva sanoo:

  Ihanan pirteän punainen asu <3 Mä en ole vielä edes ehtinyt miettiä joulun asua, mutta onhan tässä vielä vuorokausi aikaa, hah! 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.