Jouluviikon kuulumisia

20.12.2017

Se olis keskiviikko, ja jouluun on enää NELJÄ yötä! Aivan ihanaa! Otolla on huomenna jo ensimmäinen vapaapäivä, ja me ollaan aloittamassa siis joulun kokkailurumbaa. Tänään illalla tiedossa on vielä viimeiset paketointitalkoot ennen aattoa, ja paketoitavana on ainakin vauvapulkka. Otto oli sitä mieltä että pulkkaa ei tarvitse paketoida mutta mä haluaisin laittaa senkin pakettiin, kun vaan tietäisi miten, hah!

Lapset ovat jääneet jo joululomalle, ja ollaan käyty katsomassa kaksi ihanaa joulujuhlaa. Toinen eskarilaisten juhla koulun suuressa juhlasalissa ja toinen päiväkodin pienessä jumppasalissa. Molemmat aivan ihania, ja esitykset niin hienoja. On suuri onni, että molemmat saavat niin laadukasta varhaiskasvatusta. Vähän meinasi tulla tippa linssiin kun tajusin että tämä oli esikoisen viimeinen joulujuhla päiväkoti-ikäisenä, ensi vuonna hän on jo iso ekaluokkalainen ja joulujuhlassakin esiinnytään koko koululle, eikä pelkille eskarilaisten vanhemmille! Niin jännittävää ja haikeaa samaan aikaan.

Mielettömän ihanaa että Otto sai muutaman päivän vapaaksi ennen joulua, niin saadaan viettää yhdessä melkein viikon joululoma, ennen kuin Otto menee välipäiviksi töihin. Uudenvuoden jälkeen meillä on toinen viikko lomaa, ja silloin reissataan Ouluun. Tavallaan meidän arki ei ole ehtinyt vielä edes kunnolla alkaa, kun päästään jo lomailemaan, kun Oton vanhempainvapaalta töihinpaluusta ei ole vielä niin pitkä aika kuitenkaan.

Toisaalta ihanaa aloittaa arki sitten ihan puhtaalta pöydältä ensi vuonna, ja ajatella että valon määrä lisääntyy koko ajan ja koko uusi upea vuosi edessä uusine mahdollisuuksineen. Olen niin innoissani ensi vuodesta, että en kestä! Kerron teille ensi vuoden suunnitelmista lisää joulun jälkeen, kunhan on ensin käyty tämä vuosi läpi vuosikatsauksessa. Blogissa ei ole luvassa minkäänlaisia muutoksia siis, mutta muita jänniä työjuttuja mulla on kyllä tiedossa, ja niitä odotan jo innolla!

Otettiin tänään jo kinkku aamulla sulamaan, ja huomenna on vuorossa jouluruokaostokset, huhhuh. Onneksi mun äiti on täällä, niin ajateltiin olla oikein hurjia ja lähteä vain yhden lapsen kanssa kauppaan, ja jättää isommat kotiin mummun kanssa leikkimään. He nauttivat huomattavasti enemmän mummun kanssa hengailusta, kuin jättimarketissa kilometrin mittaisen ostoslistan kanssa kiertelystä. Kuopus tosin tykkää siitäkin, kun voi vaan ihmetellä rattaistaan ihmisiä, tai näperrellä lelua. Ennen ostoksia ollaan menossa huomenna esikoisen kummisedän ja Oton kanssa lounaalle, ajateltiin piipahtaa Döner Harjussa pitkästä aikaa.

Joulukuu on ollut intensiivinen ja täynnä touhua, mutta sujunut silti tosi kivasti. Ihan mahtava fiilis hiljentyä pian joulun viettoon! Tämän vuoden joulukalenteri blogissa on saanut ihan super positiivisen vastaanoton, ja sitä on ollut ilo tehdä. Kiitos hurjasti teille kaikille kommentoineille, ja muilla tavoin palautetta antaneille. Teidän kanssa on parasta valmistautua jouluun!

Ihanaa iltaa kaikille <3


3 Responses to “Jouluviikon kuulumisia”

 1. Avatar Katriina sanoo:

  Moikka! :)
  Kiva lukea blogiasi joulun alla, itsekin kun olen ihan jouluihminen :) Kiva siis blogiasi on aina muutenkin lukea. Ihanat jouluiset kuvat, ja ihanaa ylipäätään miten paljon vaivaa näet blogin sisällön eteen!
  Nyt kun Novan 1-vuotissyntymäpäivät lähestyvät, oletko potenut vauvakuumetta? :) Olisi muutenkin mukava lukea tämänhetkisiä ajatuksia lapsiluvustanne :) Siis jos tykkäät itse asiasta puhua, nyt varmasti joulukuviot kotona ja blogissa vievät aikaa, mutta sellainen postaustoive olisi :)
  Hyvää joulunodotusta teille <3

 2. Avatar elina sanoo:

  Minäkin tulen vielä kommentoimaan tätä tämän vuotista joulukalenteria, se on ollut mut tähän mennessä huippu! Se on tuonut itsellekin joulufiilistä, ja niin mun mielestä joulukalenterin kuuluukin :) ! Kaupallisia yhteistöitä saa toki olla, mutta on mukavaa, ettei joka luukku ole ns maksettu mainos. Varsinkin kun hyvin monen blogaajan joulukalenteri on sellainen.
  Sinun joulukalenteri on ihana ,kiitos siitä! <3

 3. Avatar Emmi sanoo:

  Hei, olisi kiva lukea Oton ajatuksia Oulusta ja siellä olosta! Oikein ihanaa joulunaikaa teille!

Kommentoi