Vauvan ensimmäinen päivän asu

15.01.2018

Kävin tänään lounastapaamisessa Kampissa työjuttujen tiimoilta, ja vauveli oli tietenkin myös mukana menossa. Tapaaminen meni hienosti, oli ihana nähdä vanhaa ystävää ja vaihtaa kuulumisia, samalla kun juteltiin työjuttuja myös. Tänäänkin oli rapsakka pakkaspäivä, mutta me ei menty onneksi ollenkaan ulos, kun päästiin autokyydillä suoraan Kamppiin ja Kampista takaisin kotiin, niin ei tarvinnut pukea minityypille kaikkia mahdollisia ulkovaatteita päälle, vaan sai lähteä sopivan kevyessä varustuksessa liikkeelle.

Ihan samalla tavalla kuin oman vaatekaappini kanssa, olen ottanut lasten vaatteiden kanssa tavoitteeksi että kaikki sopivat yhteen keskenään, vaatteita on sopiva määrä ja kaapin sisältö koostuu pelkistä lemppareista jotka voi hymyillen pukea päälle. Voin kertoa että meidän perheestä parhaiten tämä toteutuu juurikin vauvalla, sillä hänen kaappinsa sisältö on pääosin viime syksynä ja tämän talven aikana ostettu, kun hän siirtyi tähän nykyiseen kokoon. Näin ollen kaikki vaatteet miellyttävät tämän hetken tyylisilmää, ne on ostettu lähtökohtaisesti juuri näitä yllämainittuja periaatteita noudattaen ja niitä ei ole liikaa, vaan juuri sopivasti niin, että kaapista on helppo löytää etsimänsä nopeasti.

Olen tekemässä ihan oman postauksensa siitä, miten olen itse rakentanut toimivan vauvan vaatekaapin, ja millaiset vaatteet koen kätevimmiksi arjessa. Sellaisen vauvan ensimmäinen vaatevuosi -tyyppisen katsauksen siihen, miten voi välttää kaikki turhat ostokset ja saada sellaisen vaatevalikoiman, joka on ilo pukea vauvan päälle päivästä toiseen, ja jossa vaatteilla on mahdollisimman pitkä käyttöikä. Meillä kaikki vauvan sisävaatteet mahtuvat hyllykaapin kahdelle hyllylle, ja se on musta juuri sopiva määrä. Postauksessa voisin kertoa myös siitä, miten valita sellaisia kokoja ja malleja kaappiin, että ne mahtuvat mahdollisimman pitkään. Suurin osa meidän vauvavuoden vaatteista ekojen kuukausien jälkeen on ollut käytössä vähintään puoli vuotta, osa pidempäänkin. Miten? Sen kerron postauksessa! Joten stay tuned!

 

Tämän päivän asu vauvalla heijastelee koko vaatevalikoiman tyyliä – yksinkertaista, mukavaa ja pehmeää. Vauvalla on päällä leggarit (joiden alla super ohuet merinovillaleggarit lämmittämässä), mukava luomupuuvillainen body, unelmanpehmeä neule & ohut takki, sekä kengät joilla hän pysyy hyvin pystyssä, ja ihanan pehmeä merinovillapipo. Juuri sellainen asu joka on toimiva joka päivä, vaatetta on helppo vähentää jos hänelle tulee kuuma joka paikkaan säntäillessä, ja autossa pysyy hyvin lämpimänä, mutta turvavyöt saa tiukasti kiinni istuimessa.

Paksuja talvivaatteitahan ei suositella puettavan turvaistuimeen ollenkaan, vaan ennemmin juuri villavaatteet/joku ohut takki tai haalari, koska muuten vöitä ei saa tarpeeksi tiukalle ja se on todella vaarallista. Meillä lapset eivät koskaan ole täysissä talvikamppeissa autossa. Onneksi uusi auto lämpenee nopeasti ja meidän autopaikkakin on katoksen alla, joten auto ei koskaan pääse kylmenemään ihan jääkylmäksi muutenkaan. Meillä on kuitenkin aina autossa vilttejä ja muita, että jos olisikin kylmä niin voi sen viltin vetäistä sitten päälle istuimessa. Mukana kulkevat tietysti ne ulkovaatteet myös, ja jos autosta poistutaan ulos, niin ne puetaan sitten päälle ennen sitä.

Pipo Papu / Takki Lindex / Neule Joululahja Oton veljeltä / Housut Tinycottons / Kengät Vans

Musta on ihan huikeaa, että meidän minityyppi kävelee jo, ja hänen touhujaan on ihana seurata. Tänäänkin hän niin reippaasti käveli Kampissa ja sai ihmiset hymyilemään touhotuksellaan ja vilkutuksillaan. Kävelevää tyyppiä on helpompaa pukeakin, ja on enemmän valinnanvaraa vaatteissa. Vaikka en voi sanoa ettenkö kaipaisi niitä minipieniä vastasyntyneen maidontuoksuisia vaatteita myös.

Ihanaa maanantai-iltaa kaikille <3


8 Responses to “Vauvan ensimmäinen päivän asu”

 1. Juulia sanoo:

  Ihana pieni <3
  Vaatevinkkejä odotellessa, vaikka meidän mini on jo yli vuoden. Aika kompaktina olen yrittänyt pitää kaikkien vaatekaapit, mutta lisävinkkejä otetaan vastaan 🙂 Tällä hetkellä pienimmäisen vaatteet menee yhteen lipaston laatikkoon ja se on kiva juttu 🙂

 2. millamainen sanoo:

  Eikä, mikä ihana pikkuneiti! <3 Niin tyylikäs! Mä meinasin jo syksyllä ostaa Noelille bomberin, mut en sit viitsinytkään. Kevääksi sellainen on kyl ehdottomasti saatava!

 3. Voi en kestä!!tuo toinen kuva♡♡♡ tuo on niin ihana vaihe kun tyyppi on itse niin mahdottoman onnellinen omasta osaamisesta!

 4. Päivi sanoo:

  Auton sisätilanlämmitin on musta yksi oleellisimmista vauvantarvikkeista! Se kun puhaltaa auton lämpimäksi, niin on paljon helpompi matkustaa turvavälineissä istuvien kanssa. Kun ostaa kerralla sopivan tehokkaan, niin takapenkkikin lämpenee.

 5. Maitoviiksi sanoo:

  Ihana asu! Tuo 2 oli niin suloinen, että nousi kyyneleetkin silmiin.

 6. Elina sanoo:

  Aivan ihana pikkumimmi. Monissa kuvissa näyttää siltä että neiti tanssii ja hänellä on ihan omat bileet käynnissä.:) Täälläkin innostuneena odotetaan ”vaatekaappi”postausta. Tuntuu että meidän keskimmäisen kaappi tursuaa, kun on esikoisen vanhoja ja sitten hänelle hankittuja. Kauhulla jo odotan tulevan kolmannen vaatemäärää.

 7. Minni sanoo:

  Hei. Ihanat lapset ja inspiroiva hyvänmielen blogi etenkin lapsiperheille. En sanoisi tästä mitään jos työsi liityisi vain tähän blogiin, mutta aiemmin toit esille aloittaneesi myös muille työskentelyn. Muistanko oikein, että ainakin sisällön tuottamista. Jos se meinaa valmista tekstiä, niin (kuten joku muukin oli huomannut) kielioppiasi kannattaisi viilata. Sillä ei olisi väliä näissä teksteissä, mutta työn tilaaja sekä tulevat töiden tilaajat voivat siihen tarttua. Persoonallisuus ja sisältö kyllä säilyvät, vaikka pilkut olisivatkin oikeissa paikoissa. Mutta kaikkea hyvää! En missään nimessä tarkoita lannistaa vaan kannustaa kehittymään superammattilaiseksi. Mun omatkin pilkut saattaavat seilata, mutta oonkin aivan eri alalla. 🙂

 8. Isse sanoo:

  Ihana neiti! Innolla odotan jo tuota vaatepostausta. Meillä on pari viikkoa teidän kuopusta nuorempi typy, joka kans lähti uuden vuoden kunniaksi kävelemään. Todellakin haluaisin lukea, millaiset vaatteet olet kokenut parhaaksi aikaiselle liikkujalle. Meidän tyttö on aika pikkuruinen ja ehdin jo hänen ollessa vastasyntynyt ostella monta kietaisubodya tässä nykyisessä koossaan. En vaan arvannut, että tuo tirppana käyttäisi niitä vielä 11 kk ikäisenäkin ja niiden neppareiden ja narujen kanssa taiteilu alkaa olla jo haastavaa kun tyyppi ei millään pysyisi paikoillaan. Olisi saada vinkkejä, millaisiin vaatteisiin voisi sitten seuraavassa koossa panostaa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.