Prinsessatorstai lasten kanssa

18.01.2018

*postaus sisältää blogin kautta saatuja tuotteita. 

”Äiti, missä mun oma valtakunta on?” kysyi keskimmäinen silmät suurina tänä aamuna. ”No yleensä oma valtakunta on vaan kuninkaallisilla.” ”No mutta hei, mä keksin, olohuone voi olla mun valtakunta! Joooooo! Mun valtakunnan nimi on Pikkuvaltakunta, koska se on mun ja se on vähän pikkuinen. Siellä syödään jugurttipähkinöitä ja katsotaan Frozenia koko ajan, ja kuunnellaan vaan Marcusta ja Martinusta. Ja siellä saa myös lukea kirjoja, ja siellä saa tanssia, ja leipoa marenkikakkuja. Ja mä oon sen valtakunnan oma kuningatar”

Tänään on sitten leikitty neiti kuningattaren Pikkuvaltakuntaa olohuoneessa, kiipeilty vuorilla, nautiskeltu teetä teekutsuilla ja ja syöty kuninkaalliseksi lounaaksi pinaattilettuja, prinsessalautasilta tietenkin. Ja pikkusiskon päiväuniaikaan hän sai syödä jugurttipähkinöitä vaikka ei herkkupäivä olekaan, ja katsoa Frozenin noin miljoonatta kertaa. Meillä oli jo sellainen reilun vuoden tauko Frozen-innostuksessa, mutta hänen korkeutensa on nyt löytänyt sen uudelleen. Ehkä hän nyt saa siitä taas enemmän irti, kun ikää ja ymmärrystä on tullut reippaasti lisää edellisestä Frozen-kaudesta. Siitä huolimatta luvassa ei ole huhtikuussa Frozen-synttäreitä, vaan monsterisynttärit, teema jonka hän päätti jo viikkoa edellisten Star Wars -synttäreidensä jälkeen. Hän on kyllä harvinaisen päättäväinen ja pitkäjänteinen tyyppi, kun hän jotain päättää niin se päätös pitää.

Välillä (lue: niin usein kun vaan ehtii) on ihanaa heittäytyä lasten leikkiin, ja olla ihan täysillä mukana kaiken maailman hömpötyksissä. On kuitenkin hienoa että he osaavat ja haluavat leikkiä myös itsekseen. Olen hurjan onnellinen siitä että meidän lapset tykkäävät leikkiä, ja valitsevat yleensä aina leikin mieluummin kuin jonkun laitteen. Hyvä leikki on heidän toplistallaan ihan ykkösenä, ja voittaa aina telkkarin tai ipadin mennen tullen. Niistä leikeistä ja kaiken maailman hömpötyksistä on paljon hyötyä lapsen emotionaaliselle, sosiaaliselle ja kognitiiviselle kehitykselle. Leikkiminen kehittää kieltä, luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Ja mikä parasta, leikki on hauskaa! 

Meidän vanhempien tehtävä on tukea leikkiä antamalla edellytykset sen onnistumiselle ja tarjoamalla välineet leikkiin. Leikit on joskus vähän sotkuisia, ja myönnän että välillä itsekin mieluummin pitäisin olkkarin siistinä edes hetken imuroinnin jälkeen, enkä luovuttaisi sitä heti bObleseiden*, torkkupeittojen, pompuloiden, harjojen ja pallomeren valtakunnaksi. Mutta kun vertaan siistin olohuoneen hyötyjä (no se näyttää kivalta) siihen kuinka paljon siitä sotkusta on hyötyä lapsille, niin annan ihan mielelläni levittää juuri niin ison leikin kuin huvittaa. Sitäpaitsi lapsilla on juuri nyt omassa huoneessaan iso pahvilaatikoista itse rakennettu leikkitalo, eikä sinne mahdu valtakuntaleikkiä, koska eihän kuningatar voi asua talossa vaan hän asuu linnassa. Niin kerta.

Kuningattaren mekko on Bobo Chosesin uudesta SS18 Neverending Summer -mallistosta, ja saatu Lilla Companysta, kuten myös saman malliston t-paita ja neuletakki kuopuksella, ja esikoisen ihana paita ja hame. Tänään ilmestynyt mallisto on laajasti saatavilla Lillasta, ja aivan ihana mun mielestä! Olen aivan ihastunut banaaneihin, ja tuohon keskimmäisen maximekkoon, jonka Bobo on osuvasti nimennyt prinsessamekoksi. Mallisto on mun mielestä Bobolle tyypillisesti reilua mitoitusta, paitsi tuo vauvan neuletakki on melko nafti, otin siitä koon 18-24kk vaikka muuten käytössä on vasta reilu 12-18kk.

Ihanaa ja iloista iltaa kaikille, toivottaa Prinsessa Mei-Mei, kuten Pikkuvaltakunnan kuningatar nimesi minut.


21 Responses to “Prinsessatorstai lasten kanssa”

 1. - sanoo:

  Zelda vaikuttaa kyllä ihan super mahtavalle persoonalle, ihana tyttö <3

 2. Sara sanoo:

  Voi apua! Näistä siun postauksista tulee aina niin hyvälle tuulelle. Herää aina sellanen pieni toive, tai äidinvaisto mikälie, että olis jo oma perhe ja elämä. Sitten joskus..
  Ihania tekstejä kuten aina, jatkan mielelläni seuraamista! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon <3 Ja tiedän tuon tunteen, mä haaveilin omasta pienestä perheestä jo ihan pikkutyttönä niin palavasti! Haaveilu on ihanaa <3

 3. Iina sanoo:

  Btw, mistä on teidän sohvapöytä? Tuollaista olen pohtinut. Onko jakaa käyttökokemuksia, onko tukeva, kun talosta löytyy taapero ja isompia pomppijoita?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on Ferm Livingin Wire Basket, ja siihen erikseen ostettava tammipuinen kansi, joka ollaan DC-fixillä laitettu valkoiseksi, niin sopii paremmin sisustukseen 😀 Tukeva on ja laadukas! 🙂

 4. M sanoo:

  Uskomattoman hyväntuulinen postaus, piristi iltaa! <3

 5. Taru sanoo:

  Tuli oikein hymy huulille tätä lukiessa!

 6. Elisa sanoo:

  Aivan hiileen ihana tuo Zeldan mekko! En yleensä kommentoi vaatteita, mutta tuo on vaan niin ihana

 7. Rk sanoo:

  Ihana postaus! Oli kiva lukea leikkimisestä. Sun yhteistyöpostaukset on parhaita mitä oon ikinä nähny, niissä on aina jotain mielenkiintoista luettavaa niillekin jotka ei itse tuotteesta niin välitä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Aivan ihana kuulla!! 🙂 Tämä tosin ei ollut varsinainen yhteistyöpostaus, mutta pidän tärkeänä että mainitsen siitä huolimatta selkeästi saamistani tuotteista, silloin kun niitä esittelen. En missään nimessä halua harjoittaa blogissani piilomainontaa.

 8. anna sanoo:

  Hieno mekko Zeldalla. Meillä 7vuotias on löytänyt uudelleen Frozenin, kun vuosi-pari sitten kyllästyi. On laulanut Taakse jää monta kertaa. Pahvikruunu päässä, pyyhe viittana ja glitterkengät jalassa. Mitäs sitä muuta tarvitseekaan. ja huoneeseen rakentaa legoista barbeille Elsa -linnaa.

 9. Laura sanoo:

  Mahtavan kuuloiset prinsessaleikit! Kiinnostaisi kuulla, että miten teillä sujuu leikkien siivoaminen, jos sotkua on tullut ja on aika lopettaa? Kerääkö lapset itse lelut pois vai siivoatteko yhdessä? Ihana blogi sulla 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olohuoneesta leikit siivotaan aina mukisematta ja nopeasti, mutta oman huoneen kanssa saa aina vähän käydä keskustelua ja olla itse tsekkailemassa vähän väliä että siivous sujuu lapsilta 😀 Kiitos hurjan paljon<3

 10. AnLe sanoo:

  Hei,
  Kertoisitko teidän b0bbles kokemuksistanne? Itse katsoin niitä ja ajattelin, että voisi antaa sellaisen kastelahjaksi (onko ihan hassu idea?). Ovat aika hintavia, ja olen katsonut tuota pientä kanaa potentiaalisena vaihtoehtona. Jäin kuitenkin miettimään, tekeekö yhdellä, noin pienellä, palalla yhtikäs mitään… Tietenkin tuo Muurahaiskarhu(setti) olisi hulppea, mutta niin on hintakin. Toki siinä on monta osasta…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! 🙂 Meillä on ollut bObleseita nyt ehkä kolmisen vuotta, ja ovat kyllä olleet kovassa käytössä. Se on varmasti ihan loistava kastelahja. Tuo pieni kananenkin varmasti viihdyttää, tosin vasta sitten vähän isompana kun voi harjoitella tasapainoilua sen päällä. Joku noista vähän isommista voisi olla vauvallekin jo kiva, esim. ankanpoikanen tai krokotiili (jotka on alle 100€ molemmat). Meillä ne ovat aina esillä, ja yleensä ihan päivittäisessä käytössä. Niiden avulla lapset pysyvät liikkeellä, eivätkä lösähdä vaan sohvalle. Ne innostavat liikkumaan ihan itsestään! 🙂 Ihanan ajatteleva kummitäti olet <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.