Juhlajärjestelyä ja rakkaita ihmisiä

03.02.2018

Huomenna juhlitaan meidän kuopuksen 1v-synttäreitä, pari päivää etuajassa. Mun äiti tuli meille Oulusta synttärivieraaksi ja muutamaksi päiväksi kylään, ja lapset on olleet aivan innoissaan mummusta. Huomaa miten kuopus on kasvanut viimeisen parin kuukauden aikana taas ihan hurjasti, kun nyt hän ei ole niin kiinni äidissä, vaan menee innoissaan mummun syliin lukemaan kirjaa. Vielä joulun aikaan hän ei yhtään tykännyt jos äiti poistui vaikka yläkertaan laittamaan pyykkejä, ja piti jäädä mummun kanssa. Nyt hän ei edes huomaa jos menen, hah.

Myös Oton sisko tuli meille auttamaan juhlajärjestelyissä ja leipomisessa, ja hommaa on kyllä riittänyt ihan joka sormelle. Ollaan leivottu kakkuja, ripustettu koristeita ja siirrelty huonekaluja. Huomenna meille tulee 30 ihmistä juhlistamaan meidän ihanaa pientä ihmettä, joka on itsekin ihan innoissaan vaikka ei juhlista varmaan vielä tiedäkään. Olen hänelle kyllä kertonut, että huomenna sinulla on rakas isot juhlat ja saat maistaa kakkua. Hän totesi tyytyväisenä ”Jhoooooooooooo” ja nyökytteli. Varmaan sille kakulle ja maistamiselle, hän on nimittäin tällä hetkellä tosi kova tyyppi syömään.

Juhlat on Winter ONEderland -teemalla, jonka itse miellän sellaiseksi lumiseksi metsäteemaksi. Toki olisin voinut tehdä pelkkää Frozen -tyyliä ja hopeaa ja valkoista, mutta halusin tuoda talvisen metsän ja metsän ihanat eläimet mukaan. Karhut, peurat ja puput on niin söpöjä. Päädyin sittenkin tekemään kaksi kakkua, sokeriversion aikuisille ja isommille lapsille, ja sokerittoman kakun vauvalle erikseen. Voi olla että hän silti maistaa molempia, mutta onpahan ainakin vaihtoehto. Teen banaani-omenakakkua täysjyväjauhoista, siitä tulee varmasti herkkua. Isompien juhlakakku on tällä kertaa porkkanakakku, koska NAM.  Tänään on siis raastettu porkkanoita ahkerasti, kumihanskat kädessä tietysti, koska olen allerginen raa’alle porkkanalle. Pitää jakaa ohjeet täällä, kunhan ollaan testattu ne juhlissa maistuviksi!

Kokeilin muuten silloin teidän suosituksesta sitä kauppakassipalvelua, ja ollaan nyt tehty kaksi kertaa isot ostokset sillä. Nyt viimeksi juuri ostettiin viikon ruuat ja kaikki synttäritarjoilut sillä, niin ihanan helppoa ja vaivatonta. Klikkailin yökkärit päällä sohvalla Oton kanssa kaikki tuotteet listalle ja tilasin ja maksoin, ja sitten joku muu keräsi kaiken mahdollisen kaupasta, punnitsi miljoona erilaista hedelmää ja vihannesta, etsi kaikki erikoisjutut kaupan hyllyjen välistä ja pakkasi tuotteet valmiiksi. Parasta. En tiedä jaksanko enää ikinä lähteä hypermarkettiin pyörimään, kun sille on olemassa näin kiva vaihtoehto.

Lapset on ulkoilleet koko viikonlopun ja nauttineet lumen paljoudesta. He rakensivat meidän terassille oman pulkkamäenkin, niin ihanaa kun on kunnolla lunta! Moneen vuoteen ei ole tainnut olla tällaista lumimäärää Helsingissä, joten tämä tuntuu ihan luksukselta nyt kun tietkin on aurattu eikä tarvitse kyntää puolimetrisessä hangessa vaunujen kanssa. Tänään illalla päästiin vielä Oton kanssa kahdestaan lenkille ilman lapsia, ekaa kertaa yli vuoteen, ja ai että oli ihanaa juosta kahdestaan rapsakassa pakkasessa ja jutella vaan kaikkea mahdollista. Toivottavasti päästään pian uudelleen.

Ihana viikonloppu kyllä takana, ja huomenna varmasti huikeat juhlat edessä! Ihanaa lauantai-iltaa tyypit <3


9 Responses to “Juhlajärjestelyä ja rakkaita ihmisiä”

 1. Avatar Tuuli sanoo:

  Mistä noi teidän koristeet ja kertsikka-astiat on? Meilläkin 8.päivä Bea täyttää vuoden, onnea paljon Novalle!

 2. Avatar Milla sanoo:

  Vitsi mikä ihana teema mun pitäs keksiä kanssa joku teema. Mä ja esikoinen täytetään nyt helmikuussa vuosia mutta pidetään kaikkien neljän yhteiset synttärit vasta kesällä kun esikoinen täyttää vuoden, koska rahatilanne huono viettää jokaisen synttäreitä. Esikoinen tykkää ryhmä hausta nyt paljon niin se varmaan ois kaikkien teemana

 3. Avatar Yotimix sanoo:

  Mistä olet ostanut pahvilautaset? Haluan myös, ne olisi lapselleni ihan täydelliset. Hän on karhu fani :)

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Iiik, mistä ihanat lautaset on hankittu?

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Ollaan miehen kanssa tilattu, että olen ollut myös töissä ja voin sanoa että hupia se ei todellakaan ole :D ihan tosi raastavaa etsiä jotain super erikoisia ruoka-aineita jostain hornantuutista – mutta SE on parasta kun itse voi tilata! Nykyään meillä lähikauppa alimmassa kerroksessa, joten ei tarvitse kauas enää lähteä hakemaan ruokaa :D

  Btw kuulen ensimmäistä kertaa ikinä, että joku on allerginen ra’alle porkkanalle. Todella outoa, mutta samalla myös varmasti vähän hankalaa :o

 6. Avatar S sanoo:

  Moikka! Mitä kauppakassipalvelua käytit? Ootko testaillut useampia ja mikä on sun suosikkisi? Nää on kyllä todella käteviä just jos pitää tehdä isompia ostoksia. Sen toimitus- /keräilymaksun maksaa kyllä mielellään siitä vaivan ja ajan säästöstä. :)

  Ihania juhlia teille ja Novalle paljon onnea!

  Ps. sun farkut on tosi kivat!

 7. Avatar Maria sanoo:

  Mistä nuo eläinlautaset ovat? Ne on todella söpöjä!

 8. Avatar Satu sanoo:

  Semmoinen vinkki-vitonen toiselta porkkanakakun rakastajalta, että K-kaupoista saa Pirkan luomu porkkanasosetta joka on tehty kotimaisista porkkanoista :) Nopeuttaa ja helpottaa kakun valmistusta huomattavasti! Myös muita juuressoseita on tullut käytettyä esim. sosekeittoihin.
  Kivoja juhlia teille!

 9. Avatar Anne sanoo:

  Täysin asian vierestä kysyn, kun haluaisin lukea noita sinun vanhoja postauksia, mutta jos klikkaa jostain vaikka vuodesta 2015, niin tulee joku error juttu 500?
  Ja onnea pienelle 1-vuotiaalle :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.