Helmikuu on vuoden ihanin kuukausi

02.02.2018

Kiva perjantai, ja oikeastaan kiva koko viikko takana. Hello helmikuu, lumi, valo ja hyvä fiilis! Tammikuu hujahti hirveää vauhtia ohitse, ja niin vaan helmikuu koitti. Mä vannon että tämä vuoden 2018 tammikuu meni ainakin 87438 kertaa nopeammin ohi, kuin vuoden 2017 tammikuu, jolloin jokailtaiset supistukset saivat toivon syttymään, että vauva olisi syntymässä. Mutta aina ne lakkasivat parin tunnin kellottelun jälkeen. Se oli semisti turhauttavaa, mutta onneksi palkinto oli mitä ihanin. Mutta nyt ei ollut tarkoitus puhua pitkästä, eikä lyhyestäkään tammikuusta, vaan siitä, miten ihana fiilis mulla on just tänään, koska h e l m i k u u.

Helmikuu 2012

Helmikuu oli ennen mulle kuukausi muiden joukossa, mutta nykyään siihen liittyy niin monta hurjan tärkeää ja rakasta muistoa, hetkeä ja vuosipäivää, että siitä on tullut yksi vuoden merkityksellisimmistä kuukausista mulle. Se on ihanaa, koska ennen näitä kaikkia ihania tapahtumia helmikuu oli varmaankin vuoden inhokkikuukauteni. Ennen se oli vuoden kylmin kuukausi (ainakin Oulussa), ihan jäätävän pimeä, silloin ei ollut hiihtolomaa (koska Oulussa se oli aina vasta maaliskuun eka viikko tai ihan helmikuun loppu), ja silloin ei yleensä tapahtunutkaan mitään jännittävää, koska kaikki vaan kyhjöttivät sisällä kotona.

Helmikuu 2013

Viimeisen seitsemän vuoden aikana mun helmikuu on täyttynyt merkityksellisistä päivämääristä, ja viimeisimpänä täydentyi kuopuksen syntymällä. Otto aina sanoo, että mä olen sellainen muistelija – niin mä olenkin. Mun aamu alkaa aina ihanasti sillä, kun tsekkaan Facebookista vanhat muistot joita se mulle joka aamu esittelee, ja sitten fiilistelen vähän aikaa niitä kaikkia ihania ja hassuja tapahtumia jotka tulevat kuvien ja kirjoitusten myötä mieleen. Mä rakastan muistella vanhoja, mutta en elä muistoissa. Mulle vaan usein tulee vanhat, pääosin ihanat, muistot mieleen, kun joku paikka, tuoksu, kuva tai ajatus muistuttaa mua jostain tärkeästä hetkestä.

Helmikuu 2014

Helmikuussa tulee muisteltua usein näitä kaikkia ihania hetkiä, koska niin monta asiaa on tapahtunut juuri helmikuussa. Kuun alkupuolella on ensin kuopuksen ensimmäinen syntymäpäivä, sitten meidän hääpäivä, sitten seurustelun vuosipäivä ja 17. päivä helmikuuta tulee kuluneeksi seitsemän vuotta siitä, kun sain tietää että musta tulee äiti. Aika tärkeitä juttuja kaikki, eikö?

Helmikuu 2015

Voitte siis uskoa että tämä kuukausi on yksi suurten tunteiden jatkumo, ja olen tavallista herkempi jotenkin. Tänään kun ajettiin sen bensa-aseman ohi, jolle Otto pysähtyi tankkaamaan matkalla synnytykseen, oli niin haikean ihana fiilis. On tehnyt koko viikon mieli mennä lukemaan kuopuksen synnytyskertomus uudelleen eka kertaa sen kirjoittamisen jälkeen, mutta päätin että luen sen vasta tiistaina, kun on oikea synttäripäivä. Mutta ehkä voisin fuskata lukemalla Oton synnytyskertomuksen vaikka tänään, ja sen oman sitten ensi viikolla. Hmm….

Helmikuu 2016

No, joka tapauksessa olen fiiliksissä tästä tulevasta kuukaudesta myös, enkä vaan niistä menneistä päivistä. Tärkeät päivämäärät tarkoittavat sitä, että myös tämä vuoden 2018 helmikuu täyttyy merkityksellisistä päivistä. Päästään juhlimaan kuopuksen synttärijuhlia, päästään viettämään kahden kesken meidän neljättä hääpäivää treffien muodossa, ja ihan kohta on ystävänpäiväkin. Kuukauden ajaksi on tiedossa paljon kaikkea kivaa muutenkin, ja olen ihan innoissani. Mahtava fiilis!

Helmikuu 2017

Ihanaa helmikuuta ja alkavaa viikonloppua kaikille <3


7 Responses to “Helmikuu on vuoden ihanin kuukausi”

 1. Nimetön sanoo:

  Olen syntynyt helmikuussa, joten mun on aina ollut helppo siitä pitää. En ole koskaan edes ajatellut, että helmikuu voisi olla jollekin se inhokki :D
  Helmikuu on synttärikuukausista juuri se parhain. Joulusta on jo aikaa, mutta juurikin niin vähän, ettei joulun jälkeen mieli vajoa synkkyyteen ”kaiken ollessa ohi”. Toisaalta taas joulu ja helmikuun synttärit ovat selvästi erillään toisistaan, omat tapahtumansa (ja lahjansa ;)).

  Ja helmikuun ja hiihtolomien jälkeen onkin jo kevät pikku hiljaa, ja kesänihan nurkan takana. Aina voiton puolella…

 2. kata sanoo:

  Mäkin rakastan helmikuuta! Ja oon niin helpottunut kun tammikuu on ohi, vuoden eka kuukausi kun on mulle niitä rankimpia! Helmikuussa on ystävänpäivä, hiihtoloma ja kaikkea kivaa! <3 Ja ihanaa, kun päivät pitenee ja on valoa ja lunta! Ihanaa i ha naa helmikuuta teille sinne! <3<3

 3. Nimetön sanoo:

  Mä olen myös syntynyt helmikuussa, ja ylemmän kommentoijan tavoin aina pitänyt kuukaudesta! Lapsena varmaan se synttäripäivä oli paras juttu ja vaikutti sitten koko kuukauteen, mutta näin aikuisena helmikuu edustaa mulle ensimmäistä kevätkuukautta. Pimeys, ankeus, harmaus on jäänyt marras-joulu-tammikuuhun ja helmikuu on aina ensimmäinen kuukausi, kun todella paistaa aurinko. Rakastan aurinkoisia pakkaspäiviä, siinä yhdistyvät vuodenaikojen parhaat puolet: ihana narskuva, kimaltava lumi ja lupaus tulevasta kesästä ja valosta. Helmikuuhun sijoittuu yleensä myös se ensimmäinen päivä, kun tuntee auringon hieman lämmittävän kasvoja :)

 4. Elisabeth sanoo:

  Oi miten ihana tuo hääkuva! Itse kun suunnittelen häitä juuri, niin häävinkkikirjoitus olisi loistava ;) Meillä on hauskasti mennyt niin, että sulhanen on syntynyt tammikuussa, minä maaliskuussa, tyttö kesäkuussa ja nyt menemme naimisiin syyskuussa. Eli vuosi tulee sen jälkeen olemaan yhtä juhlaa! Mielestäni on tärkeätä juhlia elämää & arkea – koska se on elämän parasta aikaa <3

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 5. Milla sanoo:

  Ihana helmikuu 14.2 täytän 24v ja esikoinen 26.2 3v

 6. Lurre sanoo:

  Helmikuu on kyllä ihanaa aikaa, talven parhaat ja valoisimmat säät, ja meilläkin löytyy hääpäivä helmikuusta, itse asiassa tasan samana päivänä on häät olleet meilläkin :)

 7. Sanna sanoo:

  Ihana vauva!Niiiiin suloinen pikkuinen❤️

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.