Helpoin tapa käyttää autoa ja asiaa taloudesta

07.02.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Santander Consumer Financen kanssa.

Miten ostaa uusi auto fiksusti?

Joku varmasti muistaa, että me päivitettiin autoa kuopuksen raskausaikana isompaan upouuteen malliin. Edellisvuonna oltiin ostettu itse edullinen auto, joka osoittautui aivan surkeaksi ja oli joka kuukausi huollossa. Vaikka tämä auto oli edullinen, se tuli loppupeleissä tosi kalliiksi, koska makseltiin sitten niitä ylimääräisiä huoltoja koko ajan. Sen lisäksi auto aiheutti hirveästi stressiä. Aina sai olla sydän syrjällään, että koska se ei enää käynnistykään, tai stoppaa keskelle motaria. Vuoden jälkeen siis tuli mitta täyteen, samalla kun mun vatsassa alkoi kasvaa meidän kuopus, ja alettiin miettiä parempaa vaihtoehtoa sille autolle.

Me haluttiin uusi ja turvallinen menopeli, jonka kanssa huoltoja ei tarvitse miettiä. Uuden auton ostamisessa epäilytti kuitenkin se mitä kaikki sanovat: auton arvo tippuu heti ainakin puolet kun ajaa autokaupan pihasta ulos, ja omiaan ei saa pois. Kuinka saada käyttöön uusi auto mahdollisimman järkevästi? Tutustuttiin huolellisesti kaikkiin erilaisiin vaihtoehtoihin ennen lopullista päätöstä, ja parhaalta meidän mielestä vaikutti silloin uusi palvelu, nimeltä Santander All-in-one.

Mikä on Santander All-in-one?

Santander All-in-one on nimensä mukaisesti kaiken sisältävä, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävä autopaketti. Meillä siihen kuuluu auto, rahoitus, kausihuollot, mahdolliset muut huollot ja taattu hyvityshinta sopimuskauden päätteeksi. Maksetaan kiinteää kuukausierää, johon sisältyy siis nämä kaikki, ja ainoa mitä me tehdään itse autolle, on tankkaus ja pesu. Sitten kun tämä kausi päättyy, auton saa myydä itse pois mihin liikkeeseen haluaa, ja maksaa jäljellä olevan osuuden sillä (ja pitää mahdollisen myyntivoiton), tai sitten auto lunastetaan meiltä takaisin rahoituksesta jäjellä olevalla osuudella. Halutessaan auton voi myös pitää itsellään, ja maksaa jäljellä olevaa osuutta sitten uuden suunnitelman mukaan pois.

Me ollaan ajeltu nyt siis puolitoista vuotta autolla, jota ei ole ajanut ikinä kukaan muu kuin Otto. Kun Otto ajoi sen ulos autokaupasta, me ei hävitty rahaa, vaan saatiin käyttöömme uudelta tuoksuva, turvallinen menopeli, joka oli kaikkien meidän toiveiden täyttymys. Siellä on välillä riisikakkumurusia jalkatilassa, ja kuraiset rattaat takakontissa, mutta se tuntuu silti vieläkin uudelta.

Santander All-in-one meidän valintamme myös jatkossa

Vaikka me tykätään tästä autosta hulluna, niin veikkaan että silti tämän kauden päätyttyä myydään tämä auto pois, ja otetaan kokonaan uusi auto, jälleen samalla Santander All-in-onella. Lasten kasvaessa me tarvitaan autoon ne kaksi penkkiä enemmän, jotta sitten voi kuskata kavereitakin tarvittaessa. Nyt kuitenkin pärjätään hienosti tällä sen mitä tästä kaudesta on jäljellä. Ollaan oltu todella tyytyväisiä palveluun, ja kertaakaan ei ole tarvinnut murehtia auton toimivuutta tai oikeastaan mitään muutakaan. Ja näinhän sen kuuluukin olla: auton kuuluu helpottaa arkea eikä olla ylimääräinen stressin aihe.

Jos etsii mahdollisimman edullista vaihtoehtoa, niin sitä tämä meidän rahoitus ei välttämättä ole kokonaishinnaltaan. Mutta jos etsii turvallista, fiksua ja stressitöntä vaihtoehtoa, niin sitä tämä kyllä on. Ja toki rahoituspaketin voi ottaa juuri sellaisena kuin itse haluaa, ja sen saa myös käytettyyn autoon niin halutessaan, jolloin se on varmasti paljon edullisempi. Jos auton päivittäminen tai ensimmäisen auton hankkiminen on ajankohtaista, niin kannattaa käydä lukemassa lisää Santander Consumer Financen sivuilta.

Vaikka tämä on kaupallinen yhteistyö, niin tämä rahoitus me ollaan otettu itse ihan ilman mitään yhteistyökuvioita, tai tietoa tulevista sellaisista, jo yli puolitoista vuotta sitten. Voin siis todellakin puhua sen puolesta omakohtaiseen kokemukseen perustuen.

Santander Consumer Financen palvelut pähkinänkuoressa

Santander Consumer Finance Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Se tarjoaa yksilöllisiä ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin. Se on Suomen suurin autorahoittaja. All-In-Onen lisäksi se tarjoaa ihan tavallista autorahoitusta, sekä Santander Lainaa, joka on kulutusluotto. Santander Consumer Finance ei ole pikavippifirma tai pankki, vaan tarjoaa luotettavia ja joustavia rahoitusvaihtoehtoja erilaisiin tilanteisiin.

Meille auton täydellinen omistaminen ei ole mikään itseisarvo, vaan me haluttiin löytää vaihtoehto joka sopii meille kaikkein parhaiten, ja tämä on juuri se. Muutenkin mun mielestä on hyvä aina pohtia, että mikä on omalle perheelle tai itselle paras ratkaisu, eikä toimia aina niin, miten yleisesti on ”hyväksyttyä” tai muiden mielestä parasta. Ja tämä koskee ihan kaikkea elämässä, ei pelkkää auton ostoa. Mun mielestä esimerkiksi se ei tee ihmisestä mitenkään hienompaa, että hän omistaa auton 100%. Mutta jos se on itselle tärkeää, niin go for it.

Santander Consumer Financen sivuilla voi tutustua kaikkiin rahoitusvaihtoehtoihin, ja laskea omia tarpeitaan vastaavan rahoituksen kuluineen helposti. Kannattaa kokeilla!

Mukavaa päivää kaikille <3


13 Responses to “Helpoin tapa käyttää autoa ja asiaa taloudesta”

 1. Nnn sanoo:

  Todellakin samaa mieltä siitä, että auton tulee olla arkea helpottava eikä ylimääräinen stressinaihe! Ja juuri tästä samasta syystä päädyttiin vajaa vuosi sitten hakemaan rahoituksella upouusi auto! Aivan sama laskeeko arvo tai häviänkö rahaa -kunhan se toimii luotettavasti 🙂

 2. Ida sanoo:

  Hei, autoiluun liittyen kiinnostaisi kuulla minkä turvaistuimen hankitte Novalle kaukalon jälkeen ja jos on ehtinyt tulemaan jo käyttökokemuksia. 🙂

 3. Tintti sanoo:

  Olen ollut pitkään kyllästyneenä kaikkien yhteistyöpostauksiin. Pitkästä aikaa mielenkiintoinen yhteistyö! Kiitos tästä! 🙂

 4. Ida sanoo:

  Moi, tekisitkö joskus postauksen autostanne ? Ei ole tainnut täällä olla edes tietoa siitä mikä auto teillä on (:

 5. Netta sanoo:

  Moikka! Mulla on mies ja paljon kavereita autoalalla ja kaikki suosittelee juurikin tälläista systeemiä josta kerrot. Auton ostaminen omaksi lainarahalla tai omalla rahalla on varmasti yksi huonoimpia sijoituksia koska auton arvo laskee niinkuin totesit itsekin. Meillä on myös uusi auto rahoitussopimuksella ja on niin ihanaa kun ei tarvi stressata mistää, huolehtii vaan että tankissa on bensaa! 🙂 Uudet autot myös saastuttaa vähemmän kun vanhat rotiskot, joilla mekin opiskeluaikana ajettiin kun ei mukamas ollut varaa uuteen. Vaikka yhtä paljon sitä rahaa meni kaikenmaailman remppoihin mitä auto vaati parin kuukauden välein. 😀

  Tää oli kiva postaus, vaikka olikin yhteistyö. Muutenkin kiitos sulle siitä, että toteutat yhteistyöt aina laadukkaasti! 🙂
  t. Netta

 6. Pii sanoo:

  Hei mikä city-maasturi teillä on?

 7. Jenni sanoo:

  Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta tuli vaan mieleen, että missä Nova nukkuu päiväunet? Jos oikein ymmärsin niin nukutatte ulkona, mutta vaunukopasta ootte vissiin luopuneet. Onko ratasosa tarpeeksi suojaisa päikkäreille, jos ulkona on pakkasta? Saattaa olla tyhmä kysymys, kun mulla ei oo itellä kokemusta asiasta. 😀

 8. Saija sanoo:

  Mua kiinnostaisi tietää, mikä auto teillä on? 🙂

 9. Milla sanoo:

  Mielenkiintoinen yhteistyö.
  Onko tämä nyt vähän niinku leasing autot on.
  Sama toimintaperiaate,ainakin kuulostaa semmoiselta.
  Meillä on toinen oma kokonaan autoista ja toisesta vähän lainaa sukulaiselle vielä.

  Mutta miksipä ei voisi seuraavaksi harkita tuotakin vaihtoehtoa. Tai miehelle puhuin jo tuosta jokunen aika sitten kun näin mainoksen mutta mies oli nihkeä ajatukseen. Meillä mies on se joka ostaa ja hakee ja korjauttaa automme muutenkin 😀 minä vain ajan ja tankkaan.
  Ja kyllähän se Jokaisessa uudessa autossa laskee hinta ja arvo heti, on se sitten omaksi ostettu samantien tai jollain muulla asialla hankittu.

 10. T sanoo:

  Turvallinen ja stressitön tapa tämä varmasti on. Fiksuus riippuu valinnoista ja taloudellinen se ei ole.

  Mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Toki kannattaa aina muistaa laskea kokonaissumma, jos on tarkka rahoistaan. Jos taas haluaa päästä helpolla, tämä on hyvä ratkaisu.

 11. Marika sanoo:

  Tällainen vaihtoehto on kyllä hyvä. Välttämättä ei kannata laittaa rahaa kiinni autoon juurikin siksi kun arvo sen kun laskee… Mä vuokraan auton kun tarvitsen, ei ole vielä niin paljon tarvetta että kannattaisi ostaa oma.

  Sellainen tarkennus vain noihin termeihin, että huolto on se mitä tehdään säännöllisin väliajoin auton ylläpidoksi (merkistä riippuen 10-30tkm välein) ja korjaus on se mitä tehdään kun autossa on jotain rikki. 🙂 ihmiset sekoittaa nämä kyllä usein jos eivät ole alalla!

 12. Anni Rahapalleroinen sanoo:

  Hei. Olipa mukavan helppo ja selkeästi laadittu yhteistyö-postaus. Pidän tästä eritoten sen vuoksi, että vaikka yhteistyön tarkoituksena sinun on tarkoitus mainostaa rahoitusyhtiötä, onnistut hyvin piilottamaan mainostuksen ja keskittymään itse asiaan. Aika samoin, kuin aiemmin Fennian yhteistyö-postauksissa. Toivottavasti ymmärrät mittä tarkoitan. 🙂

  Meillä myös Santanderin rahoituksella oli edellinen auto. Nykyinen, myös uutena ostettu on pankin autorahoituksella syystä, että kyseisen pankin kanssa autokauppiaalla oli diili ja sattui sopivasti olemaan myös meidän asiointipankki. Tämä Santandetin uusi All In 1-tuotteensa onkin minulle uusi tuttavuus, mutta pakettiratkaisuna vaikuttaa varsin toimivalta ajatukselta rahoittaa uusi auto. Kunhan vain kustannukset ovat kohdallaan ja tietää mistä maksaa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.