KYSY multa ja Otolta!

21.02.2018

Yli vuoden tauon jälkeen nyt on luvassa kysymyspostaus! Eli jos on mielen päällä jotain mitä haluatte kysyä tai ootte miettinyt, niin nyt saa kysyä! Ihan mitä vaan, mutta toki hyvän maun rajoissa. Me tietty vastataan juuri niihin kysymyksiin joihin itse halutaan vastata, eli jos et ole varma onko kysymyksesi ok, niin voithan toki sen kysyä. Me vastataan jos se on ok.  Me vastataan osaan kysymyksistä videolla, ja osaan kysymyksistä kirjoitettuna. Videolle tulee tekstitys sekä kysymyksiin että vastauksiin, niin sitä voi katsoa vaikka bussissa ilman ääniä. Tai ihan missä vaan itse haluaa.

Me ollaan Oton kanssa tehty vaikka kuinka monta Q&A -postausta vuosien varrella, eikä niihin vaan ikinä kyllästy. Monesti tulee käytyä läpi myös sellaisia juttuja joista ei muuten olla älytty edes jutella. Eli tässä on vähän omakin lehmä ojassa, hauskaa päästä kuulemaan Oton ajatuksia taas kaikesta mahdollisesta randomista, mitä en ole edes tajunnut itse kysyä. Se on jotenkin hassua, että kukaan ei tiedä musta yhtä paljon kun Otto, ja me puhutaan joka päivä ihan hulluna, mutta silti näissä Q&A-postauksissa aina tulee sellaisia juttuja mitkä on ihan yllätyksiä mullekin.

Kysymyspostaukset on hauskoja, koska meitä kiinnostaa se mikä teitä kiinnostaa! On aina hauskaa kuulla mikä teidän mieltä askarruttaa, ja kysymyspostauksista usein saa myös pientä osviittaa siitä, millaista sisältöä tänne toivotaan. Se on tietysti hyvä juttu, koska haluan ottaa teidänkin toiveita huomioon sisältöä suunnitellessani.

Tässä vielä kertauksena ohjeet kysymyksiin:

1. Saat kysyä niin monta kysymystä kuin haluat

2. Muista mainita esitätkö kysymyksesi Iinalle, Otolle vai molemmille yhteisesti

3. Muista kertoa haluatko vastauksesi kirjoitettuna vai videolla, jos ei ole mainintaa niin vastaamme itse mielivaltaisesti sillä tekniikalla jolla itse haluamme.

4. Aikaa kysyä on keskiviikkoon 28.2. klo 23.59 asti. Tämän jälkeen käymme kysymykset läpi, ja alamme koostaa vastauksia.

Kiitos hurjasti jo etukäteen kaikille jotka lähettävät kysymyksiä, en malta odottaa että päästään tekemään tämä oton kanssa! Ihanaa keskiviikkoista pakkas-iltaa kaikille <3


55 Responses to “KYSY multa ja Otolta!”

 1. Nanna sanoo:

  Molemmille: Millaisia nimiä olitte miettineet pojalle vai olitteko? Entä oletteko päässeet helposti yksimielisyyteen lastenne nimistä? Mitkä teidän koko nimet on? :) (Mä rakastan nimiä, ne aina kiinnostaa. Ja teidän lapsilla on kauniit nimet!)

 2. Milla sanoo:

  Tämä kysymys olisi iinalle.

  Kysyn että oletko samantyyppinen äiti mitä oma äitisi oli kun olit pieni? Eli kasvatatko jollakin samalla menetelmällä lapsia kun sinua on kasvatettu.

  Sun lapsuus kuvista tulee vaan fiilis että sun lapsuus on ollut onnellinen :)

  Mieluiten vastaus kirjoitettuna jos ehdit vastailla, harvemmin tulee noita videoita katseltua.

 3. PeePee sanoo:

  Leikitelkää ajatuksella, että teillä olisi kolmen tytön sijaan kolme poikaa, samaa ikää kuin teidän tytöt nyt. Mikä olisi samanlaista? Mikä erilaista? Olisiko kasvatustavoissa jotain eri tavalla nykyiseen tilanteeseen verrattuna? Mitä harrastaisitte? Millaista arkea eläisitte?

  Ja toinen kysymys (ellei ole liian henkilökohtainen), millaisia ajatuksia teillä on lasten uskonnollisesta kasvatuksesta? Onko teillä tapana lukea iltarukousta, käydä kirkossa tms.?

  Vastaukset mieluiten kirjoitettuna kiitos Kiitos myös aktiivisesti päivittyvästä blogista!

 4. Utelias nörtin avovaimo sanoo:

  Tässä pari kysymystä molemmille, mutta ensin hieman pohjustan. Olemme toistaiseksi lapseton parikymppinen pari mutta perheenlisäys tulee lähivuosina varmasti kyseeseen. Videopelien pelaaminen on avopuolisolleni rakas harrastus ja käsittääkseni Otollekin. Puolisoni saa siihen kulutettua aikaa ajoittain ehkä vähän turhankin paljon.. 5-10h päivässä.. Jotenkin jännitän kovasti sitä että ymmärtääkö kumppanini ettei aikaa kyseiselle harrastukselle tule olemaan niin paljoa aina.. Silloin kun saitte esikoisenne ja muutenkin perheen kasvaessa, oliko Otolle haastavaa rajoittaa pelaamistaan? (olettaen ettei sille aikaa ehkä lapsen kanssa enää niin paljoa ole). Entä tarvitsiko sen vähentämisen eteen nähdä vaivaa tai sanaharkkaa vai oliko teillä ihan helppoa ”sopeuttaa” nämä harrastukset sitten arjen keskelle ottaen huomioon työntäyteisemmän arjen? Pahoitteluni pitkästä ja monimutkaisesta kysymyksestä, saatte tiivistää sitä tarvittaessa. Ottaisin vastauksen mieluusti blogikirjoituksen muodossa :) p.s Olette ihanan positiivisen oloisia ihmisiä!

  • Nimetön sanoo:

   Pakko sanoa että meillä muuten sama tilanne (mies pelailee paljon) ja joskus mietin meitä vanhempina, mutta koska lemmikkien hoito on välillä vähän kyseenalaista, niin en uskalla enää edes miettiä muuta :D mutta mäkin haluun tietää!

 5. Nimetön sanoo:

  Ootteko/onko Otto ajatellut opettaa lapsia laskettelemaan? Kannattaa tutustua Sappeen kausikorttikampanjaan niin pääsee aika edukkaasti :)

 6. Mk sanoo:

  Molemmille :) millaista elämää teillä olisi ilman lapsia tai jos lapset olisi vasta harkinnassa.? Missä asuisitte, millaista arki olisi ja mitä tekisitte kahdestaan ym? Osaisitteko kuvitella? :)

 7. M sanoo:

  Tätä kysymystä olen miettinyt jo pidemmän aikaa ja nyt jos koskaan siihen tuli sopiva tilaisuus, ihanaa! Kysymys on oikeastaan teille molemmille, koskee myös teidän lapsia, mutta eniten pohdituttaa nimenomaan Iinan näkökulmasta. Eli: miten teidän vanhempien jatkuva kännykän, tietokoneen, tabletin ym. älylaitteiden käyttö vaikuttaa mielestänne lapsiinne? Oletteko keskustelleet siitä kun teidän arjessa on lähes joka tilanteessa mm. puhelin mukana, kun otat valokuvia ja videoita ym. päivän tapahtumista. Ajatteletko/ajatteletteko, että näette arjen ns. ruudun läpi? Entä mitä ajattelette, että millaisen käsityksen siirrätte omille lapsillenne perheen ruutuajasta, omasta kännykän käytöstä ja sen mukana tuomista haasteista? Tällä hetkellä lapset vielä pieniä, mutta mitä vanhemmaksi tulevat, niin varmasti on keskeinen aihe teidänkin perheessä pohdittavana? :) ja vastaus olisi mukava kuulla vaikka videolla yhdessä teiltä molemmilta. Kiitos vielä arkea piristävästä blogista, olen ihan koukussa! :)

 8. Siiri sanoo:

  Molemmat: huudatteko ikinä lapsille? Mitä jos tulee itkupotkuraivarit kaupan lattialle? Onko niin käynyt? Miten toimitte?

 9. milla sanoo:

  Molemmille: Teillä näyttää olevan hyvä ja tasapainoinen parisuhde. Mikä on sen salaisuus? Mitä neuvoja antaisitte parille, joka rakastaa toisiaan, mutta riitelee usein pienistäkin asioista? Riitelettekö te koskaan? :)

  Molemmille: Mitä mieltä olette blogilasten julkisuudesta? Oletteko tietoisesti vähentäneet lasten nimien mainitsemista blogissa? Mitä ajatuksia herättää se, että tuhannet tuntemattomat tietävät blogilasten elämänvaiheista enemmän kuin välttämättä tuttujensakaan lapsista? Onko teidän mielestänne rajoja siinä, mitä lapsesta voi julkaista ja onko oma linjauksenne teidän mielestä toimiva? :)

  Vastata voi kummalla vaan. Ehkä videolla voisi olla mukavampi kun nämä mun kysymykset on vähän rönsyileviä :D Varsinkin jälkimmäisen vastaus kiinnostaa, sillä tuota asiaa itse perheblogeja vuosia lukeneena mietin.

 10. Ilona sanoo:

  Molemmille:
  – Millaisia suurempia tulevaisuuden suunnitelmia/unelmia? (Esim.Omistusasunto? Lemmikki? Lomamatkoja? Jne.)
  – Millaisia riitelijöitä olette? (Voitte kertoa vaikka toinen toisistanne)
  – Millaisia rahankäyttäjiä olette? Säästeliäitä vai tuhlailevia?
  – Muisto kahdestaan tai lasten kanssa, jolloin siinä tilanteessa ei naurattanut, mutta jälkeenpäin voi huumorilla muistella?

 11. EveliinaM sanoo:

  Kysymykseni on teille kummallekin:
  Kuinka paljon koette tarvitsevanne omaa aikaa, vai koetteko että yhteinen aikanne on sitä ns. omaa aikaa, vaikkakin toistenne seurassa. Toki lapsiperheessä tämä on toki rajallista ja ihan ymmärrettävääkin niin, mutta jos ja kun sitä aikaa tarvitsee, niin kuinka järjestätte ja mitä mieluusti silloin teette, yhdessä tai erikseen ? :)

 12. Jaassu sanoo:

  Molemmille: missä ja minkäläisessa elämänvaiheessa olisitte, jos ette olisi hankkineetkaan vielä tässä vaiheessa yhtään lasta? Asuisitteko täällä vai kenties jossakin päin maailmaa? Minkälainen olisi teidän mielestänne unelma-arki/elämä kuviteltuna ilman lapsia?
  Otolle: minkälaisena esikuvana tai mallina haluat olla tyttärillesi nyt sekä tulevaisuudessa? Minkä uhkarohkean asian/teon toteuttamisen haluaisit toteuttaa elämässäsi jota et ole vielä toteuttanut?
  Iinalle: Minkälaisia haaveita sinulla oli pienenä ja ovatko ne toteutuneet elämän varrella?

 13. Maisu sanoo:

  Oletko Otto auto- tai moottoripyörämiehiä, siis kiinnostaako kummatkaan?

  Molemmille: Mistä asioista ajattelette täysin tai eniten eri tavalla? Vaikka kaksi asiaa.

  Onko teillä lasten harrastuksille jotakin budjettirajaa, esim yksi harrastus per lapsi tai max 50e/kk yhden lapsen harrastusmaksuihin?

 14. Jashu sanoo:

  I: Sulle on ok ja ihan oma adia että imetät vielä vuoden täyttänyttä mutta miksi kutsut häntä vielä vauvakdi? Oton tekstejä on Akkavallasta ikävä. Oikeastaa sitä kautta aloin lukea sunkin tekstejä.

  • Lizzu sanoo:

   Justhan hän täytti yksi? Ei se vauva lähde lapsesta sormia napsauttamalla. Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä että kaikki alle kaksi vuotiaat on aika vauvoja, oli sitten kuinka taitava ja osaava taapero tahansa.

 15. Annika88 sanoo:

  Teidän lapsista on näkynyt pulkkamäki ja luistelukuvia mutta onko he koskaan käyneet hiihtämässä? Onko se ees siellä mahdollista? Meilläpäin aloitetaan 2-3 vuotiaana päiväkodissakin Kiitos blogista!

 16. S sanoo:

  En tiiä miksi tää kiinnostaa mua mut kysymys molemmille siis! Eli koska ootte vetänyt ihan rehelliset kännit ?:D ja nyt ei lasketa mitään paria:D

 17. Jenzi sanoo:

  Molemmille: ootteko koskaan ajatelleet hankkia lemmikkiä? Vai riittääkö Iinan äidin koiran vierailut?

 18. Malla sanoo:

  Molemmille: Mitkä ovat lastenne koko nimet?
  Mikä on teidän lapsilla nukkumaanmenoaika? Vai onko sellaista

 19. Veeera sanoo:

  Molemmille: missä olette olleet kesätöissä nuorina? Mitä kautta päädyitte kesätyöpaikkoihinne?

  Vastaus mieluiten kirjallisena :)

 20. Jemina sanoo:

  Kysymys molemmille: Onko elämänne oikeasti noin yltiöpositiivista, mitä blogi antaa ymmärtää vai onko blogitekstien takana tietoista only positive vibes -ajattelua, minkä vuoksi postaukset ovat välillä överipositiivisia jo (esim se tiistai 20.2. -postaus)? Itse uskon, että Iina valitsee jaettavaksi vain ne hyvät hetket, mutta oma mielipiteeni on, että ripaus lisää realismia sekaan tekisi blogista paljon samaistuttavamman. Nyt se meinaa karata hiukan liian hattaraksi meille jalat maassa -ihmisille. :)
  Seuraavat kysymykset Iinalle: Millaisiin asioihin olet arkena tyytymätön ja miten purat menkkaärtymykset yms. arjen keskellä? Harrastatko edelleen säännöllistä liikuntaa ja käytätkö PT:tä?

  Viimeisellä kysymyksellä ei ole väliä, mutta muihin haluaisin mieluiten kuulla vastaukset videolla! :D

  • Nappe sanoo:

   Minuakin kiinnostaisi tämä. Positiivisessa elämänasenteessa ei toki ole mitään väärää, päinvastoin ja on itsestäänselvää, että arjen pienistäkin iloista kannattaa nauttia jne. Ainahan blogit toki ovat vain pintaraapaisua todellisuudesta, mutta jos se blogissa näytetty todellisuus on aina yltiöpositiivista, ”elämä on kokoajan ihanaa ja meillä vain hymyillään, hassutellaan ja nautitaan toisistamme aamusta iltaan ja päivästä toiseen”- arkea, niin vähän on hetkittäin vaikea samaistua. Ymmärrän, ettet halua tytöistä kovin henkilökohtaisia asioita kertoa, mutta koska heistä kuitenkin asioita blogissa on, tuntuu jotenkin vaillinaiselta kun kaikki hankaluudet ja haasteet jätetään pois. Mietityttää esim.eikö teidän tytöillä ole/ole ollut uhmaa ( tämähän siis kuuluu normaaliin kehitykseen, eikä sen pois jääminen tai lievyys tarkoita kasvatuksellista onnistumista, ennemmin saattaa olla päinvastoin)? Eikö koskaan tule lapsilla kiukkuja tai raivareita, joihin ei kasvatusoppaiden keskusteleva linja auta?

   Tykkään tavallaan blogistasi, mutta tosiaan kun arkea siinä paljon on, niin paljon mielummin sitä lukisi, kun seassa olisi silloin tällöin myös haasteellisia päiviä ja pohdintoja niistä. Itse en usko ollenkaan, että aina voi arki olla vain silkkaa iloa ja hattarahyppelyä, koska negatiiviset tunteet ja ajatukset kuuluvat myös tähän elämään, eikä siinä ole mitään väärää tai peiteltävää.

  • Lina sanoo:

   Tää on jo niin kysytty aihe että ihan lukijaakin itkettää :D mielestäni blogissa on tuotu monesti esille se, että elämää voi tarkastella niin monesta eri näkökulmasta. Jos tämä perhe valitsee omaksi tarkastelutavakseen positiivisen suhtautumisen asiaan kuin asiaan, niin eihän se tarkoita etteikö elämässä olisi vastamäkiä, räkätauteja, mielipahaa ja itkua. Siinä missä on iloa, hymyä, rakkautta ja aurinkokin paistaa yhtenään.

   Molemmille kysymys: Onko lasi puoliksi tyhjä vai täynnä vai loppuiko vaan mehu?

 21. Tilda sanoo:

  Olen tätä taannoin kysynyt ennen kuopuksesi syntymää, ja silloin en vastausta saanut. Eli mua kiinnostaisi kuulla sun tän hetkinen näkemys lapsista ja heidän oikeudestaan yksityisyyteen?
  Aikoja sitten kirjoitit hyvän postauksen aiheesta: http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2014/07/30/lapsen-verkkoidentiteetti/
  Miksi et jatkanut tällä linjalla?

  • Nimetön sanoo:

   Minusta Iina on jatkanut tuon postauksen linjoilla. Lapsista on edelleen kuvia, ja blogissa ja somessa kerrotaan ja näytetään arkipäiväisiä juttuja perheen tekemisistä ja lasten kasvatuksesta yleisesti. Minusta lasten persoonat eivät tule juurikaan esille. Mikä saa sinut ajattelemaan, että Iinan linja tässä asiassa on jotenkin muuttunut?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Munkin mielestä mä oon jatkanut nimenomaan tuolla postauksen linjalla! :D Siksi tää kysymys tuntuu hassulta, oisitko halunnut kertoa vähän tarkemmin että miten oon sun mielestä muuttanut linjaani? :)

  • Hanna sanoo:

   Tää on varmaan vähän veteen piirretty viiva, miten kukakin näkee. Iinan tyyli on mun mielestä vuosien varrella muuttunut kokonaisuudessaan ammattimaisemmaksi ja musta osa sitä on se, että voi kirjoittaa perheestä silti säilyttäen tietyn yksityisyyden.

   Tytöt ovat paljon kuvissa, jotka ovat varmaan pitkälti asukuvia, mutta sitä kautta säilyy kuitenkin tunne että ovat tärkeä osa blogia. Toisaalta on ollut myös videoita, esim. ne jossa kerrottiin tulevasta pikkusiskosta ja paljastettiin vauvan sukupuoli, jotka ehkä tarkkaan ottaen poikkeavat tosta 2014 linjauksesta, mutta saahan sitä mieltään muuttaa. :) Tyttöjen persoona (luonteet, mieltymykset) musta näkyy blogissa, mutta ei mielestäni epäkunnioittavalla tavalla, eikä sitä alleviivata vaan aiheet ovat yleensä vähän yleisemmällä tasolla.

 22. Jasmin sanoo:

  Oliko teille itsestäänselvää ilmoittaa Tiara ruotsinkieliseen kouluun? Miten se ehkä tulee vaikuttamaan hänen tulevaisuuteensa? Käyvätkö myös Zelda ja Nova koulunsa ruotsin kielellä, vai mietittekö sitä sitten myöhemmin? Itselleni suomen kieli on niin tärkeä osa identiteettiä, että olisi tavallaan ”harmi” jos joku muu kieli olisi lapselleni tärkeämpi. Ettekö te koe näin, olettehan molemmat suomenkielisiä. En tarkoita arvostella, ihan vaan teidän fiiliksiä mietin ja toki kielitaito on rikkaus.

 23. Malla sanoo:

  Kysymys Iinalle: oletko pohtinut, kuinka paljon teillä kuluu vuositasolla rahaa lastenvaatteisiin / -tarvikkeisiin (toki tiedostan, että saatte paljon myös ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan)? Ostatko lapsille vaatteita kirpputorilta ja jos et niin miksi? Onko sinusta sama, käyttävätkö lapsenne ns. perus ”halpismerkin” vaatteita vai merkkivaatteita, olettaen että myös ”halpismerkin” vaatteet ovat eettisesti tuotettuja? Tiedostavatko lapsenne, että he käyttävät usein merkkivaatteita?

  Asia kiinnostaa minua, koska kahden pienen lapsen äitinä koen itse, että lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin kuluu melkoinen summa rahaa. Tämä siitä huolimatta, että ostan jonkin verran vaatteita kirpputorilta. Itse en juuri osta kalliita merkkivaatteita, koska lapseni ovat niin pieniä, etteivät he merkeistä ymmärrä. Itse koen, että laadukkaita, kauniita ja eettisiä vaatteita löytyy helposti myös halvemmasta hintaluokasta.

 24. Jenna sanoo:

  Tämä on molemmille: Miten selvitätte lastenne kiukkukohtaukset (jos sellaisia edes on), puhumalla vai meneekö joskus totaalisesti hermo ja tulee huudettua?
  Mitkä on parhaat vinkkinne tähän asiaan? Omat lapseni on melkoisen tempperamenttisia niin siitä syystä kiinnostaa.

 25. Lizzu sanoo:

  Iinalle, onko sinulla tulevaisuudenhaaveita oman koulutuksesi suhteen? Aijotko opiskella vielä?

  • Sai sanoo:

   Mua kans kiinnostaisiko kuulla Iinalta, että onko ajatellut kouluttautua vielä? :-) käsittääkseni vain lukiotutkinto (keskeytetty?) takana, niin siksi kiinnostaa!
   Ja missä muualla olet Iina ollut töissä, tai oletko ylipäätänsä ollut missään töissä ikinä?

 26. MammaM sanoo:

  Mua kiinnostaa tietää teidän molempien mielipide siihen, miten kolmas lapsi vaikutti teidän elämään? Oliko kahdesta kolmeen siirtyminen millaista?

  Myös, miten te ehditte jutella ja pitää parisuhteesta huolta kolmen pienen lapsen kanssa?! Meillä vaan kaksi, eikä ehditä edes jutella ikinä. Joko on vaan kiire tai lapset huutaa puheen päälle kun yrittää kysyä mitä toiselle kuuluu.

 27. Kaislis sanoo:

  Kysymys Iinalle: minkä vinkin antaisit ensi kertaa äidiksi tulevalle?
  Kysymys Otolle: minkä vinkin taas antaisit esikoista odottavalle isälle?

 28. 123 sanoo:

  Kysymys molemmille: mihin maahan muuttaisitte, jos Suomi tai Ruotsi ei olisi vaihtoehto, ja miksi? Oletteko koskaan miettineet muuttamista pois Suomesta? Vastaus mieluiten kirjallisena.

 29. Lottae sanoo:

  Molemmille:
  Jos teidän olisi pakko vaihtaa omat etunimenne, mitkä nimet valitsisitte nykyisten nimienne tilalle?
  Oletteko koskaan valinneet toisillenne päivän asuja? Olisi hauskaa nähdä minkälaisen asun Otto valitsisi Iinalle ja toisin päin!
  Onko suomen kieli mielestänne kaunis?
  Voisitteko asua jollain hyvin pienellä paikkakunnalla (n. 10 000 asukasta), josta olisi yli 100 km lähimpään isoon kaupunkiin, mikäli esim. Oton työpaikka siirtyisi sinne?
  Ärsyttävin kotityö mielestänne?
  Omistatteko paljon ns. turhaa tavaraa, jota vain on kertynyt kaappeihin tai varastoon?
  Onko teille koskaan tullut riitaa kotitöistä tai rahankäytöstä?

 30. Emilia sanoo:

  Iinalle: Tykkäätkö kierrellä kirpputoreilla? Oletko ostanut itsellesi vaatteita kirpputorilta?

 31. Henna sanoo:

  Moi!
  Mua kiinnostaisi saada vastaukset näihin, mieluiten videolla, mutta luen sujuvasti tekstistäkin :D
  Molemmat:
  -Minkä värisen valomiekan valitsisitte itsellenne jos voisitte valita minkä värin tahansa?
  -Mikä oli teidän unelma-ammatti pienenä? (tarha-/peruskouluikäisenä?)
  -Jos teidät valittaisiin ääninäyttelemään lastenanimaatiossa, minkätyyppiselle hahmolle mieluiten antaisitte äänenne?
  -Mikä arkkitehtuurisuuntaus miellyttää eniten silmää?
  -Jos olisitte ammattiurheilijoita, mikä olisi teidän lajinne?
  -Haluaisitteko itsenne ikuistettavan ennemmin patsaana vai maalauksena?
  -Mikä on mielestänne suomen kielen hauskin sana?
  -Mikä on tämän hetkinen lempikappaleenne tai artistinne?

  Tämmösiä pohdiskelin, olisi mielenkiintoista saada teiltä vastaukset!
  Kiitos Iina erittäin paljon superihanasta blogista, aina piristää lukea tätä!
  Kiitokset Otolle myös vierailuista blogin puolella, toivotaan lisää postauksia Akkavallalta.
  Tsemppiä molemmille ja aurinkoista kevättä kaikille teille!!

 32. Jaska jokunen sanoo:

  Ärsyttääkö sua ikinä oton pelaaminen?

 33. Venla sanoo:

  -Mihin unelmoitte nyt matkustavanne?
  -Mitkä ovat teissä eniten tunteita herättävät biisit?

  Olipa vaikea keksiä kysymyksiä, vaikka teidän jutut aina kiinnostaakin :D Tää blogi on mun lemppari, kiitos positiivisesta fiiliksestä! :)

 34. Op sanoo:

  Molemmille: Mikä on mielestänne ihaninta siinä että saa olla vanhempi (lapselle)?

 35. R sanoo:

  Molemmille:

  – Jos kävisitte kerran kuussa treffeillä, millaisia treffejä toteuttaisitte (mukana täytyisi olla kotitreffejä ja eksoottisempaa puuhaa). Meillä on vauvan vanhempina kerran kuussa treffit niin haluaisin inspiraatiota :D

  – Mikä on positiivisen arkenne salaisuus? Eikö teillä koskaan herätä 8:n yösyötön jälkeen pukluun korvassa, vedetä itkupotkuraivareita kun vauva ei saa korvaansa irti päästään, levitetä mustikkapuuroa merkkivaatteille ja käytetä päivässä sanaa ”ei” kolmesti minuutissa? (Koska minun arkeni tuntuu olevan tällaista ja jos en olisi huumorintajuinen ihminen voisi mielenterveys kärsiä.)

  – Onko teillä tuotteita/tapoja, joilla helpotatte lapsiperhearkea?

  – Onko teillä eroa vanhempina, eli onko isällä ja äidillä muuta eroa kuin se, kenen nännistä saa maitoa? Oletteko kohdanneet eriarvoisuutta tai stereotypioita (esim. Äiti on ruokaa tekevä kurinpitäjä ja isi on sankari kun suostuu viemään lapset leikkipuistoon). Mikäli olette samanarvoisia, miten olette tilanteeseen päässeet?

  – Miten teillä nukutaan? Käsitin, että nuorimmainen heräili yhteen vaiheeseen usein öisin. Kelpasiko Otto yölohduttajaksi, vai heräsikö hän ollenkaan?

  – Onko teille ollut haittaa siitä, että teidän perhe on julkisesti esillä? Saatteko negatiivista palautetta? Onko teillä blogin asettamia paineita esimerkiksi lasten vaatetukseen ja kodin siisteyteen liittyen?

  Saa vastata parhaaksi kokemallaan tavalla :) ihanaa jos vastaatte

 36. Laura sanoo:

  Kysymys molemmille! Ja viedolla vastaus, jos saa toivoa
  Koetteko raskaaksi blogin myötä tulevan negatiivisen kommentoinnin ja arvostelun?
  Onko ihmisten kommentointi muuttunut vuosien varrella? Tai suodattaako joku ulkopuolinen kommentit?

  Ja muutama vähän mukavampi kysymys.
  Onko teillä jotkut unelmaloma kohteet, jonne haluaisitte matkustaa tulevaisuudessa lasten kanssa?
  Tämä kysymys on hankala muotoilla, mutta omasta lapsuudesta muistan, että käytiin paljon kavereiden kotona leikkimässä ja ihan omatoimisesti sinne mentiin iltaisin. Onko tämä edelleen ihan yleistä, tai oletteko itse lapsuudessa näin toimineet vai onko tuo vain meidän ”maalaisten juttu”
  Lasten harrastuksista vielä kysymys, eli kannustatteko lapsia ohjattuihin harrastuksiin?
  Mukavaa kevättä!❤️

 37. Jenni sanoo:

  Molemmille: Mitkä on teidän bravuuri-ruoat keittiössä?

 38. Pinja sanoo:

  Molemmille: Tuleeko teille koskaan haikeus, että olette ”menettäneet” ainoan nuoruutenne, kun ette ole ehtineet seikkailla villinä ja vapaana vaan asettuneet aloilleen niin kovin nuorena? Teini-ikää en laskisi tähän ollenkaan kun ovat eri asia :)

  Ja videolla olisi ihana saada vastaus!

 39. Alli sanoo:

  Molemmille:
  -Oletteko suunnitelleet jotain lomamatkaa lähiaikoina tai minne haluaisitte seuraavaksi matkustaa?
  -Mitä mieltä olette korvakoruista lapsilla?
  -Millaiset harrastuskuviot teillä on?
  -Mikä on paras Disney-leffa?
  -Onko teillä jotain koko perheen suosikkileffaa?
  Kiitos ihanasta blogista! ☺️❤️

 40. Alli sanoo:

  Unohdin vielä sanoa, että vastaukset mielellään videolla!

 41. Johanna sanoo:

  1) Voisit(te)ko kertoa lastenne kuivaksi oppimisesta? En muista, että siitä olisi aiemmin ollut blogissa puhetta ja asia on ajankohtainen meillä, siksi kiinnostaa. Minkäikäisenä oppivat ja miten se kävi? Oliko pitempi ”prosessi” vai kävikö helposti? Onko teillä antaa jotain hyväksi havaittuja vinkkejä opetteluun? (video)

  2) Mitkä olivat Tiaran ja Zeldan lempparilautapelejä noin 2-3-vuotiaina? (teksti)

  3) Juotteko rasvatonta, kevyt- vai täysmaitoa, ja onko teillä mielipidettä tähän paljon puhuttaneeseen maitoaiheeseen (mikä on terveellisin)? (video)

 42. O sanoo:

  Molemmille:
  – Minkä rotuisen koiran hankkisitte ja miksi?
  – Minkä ikäisenä lapsenne saa alkaa käyttää omalla profiililla somea, esim. instagramia tai snapchatiä?
  – Voisitteko ottaa au pairin tai vaihto-oppilaan kotiinne?
  – Mitä mieltä olette ajatuksesta kaksikielisistä kouluista tai päiväkodeista?
  – Parhaimmat muistot Oulusta?
  – Mikä ärsyttää toisessa?
  – Mitä mieltä olette yrittäjyydestä?
  – Haluatteko lomailla kahdestaan?
  – Tutustutteko helposti uusiin ihmisiin?
  – Onko Suomi lapsiystävällinen yhteiskunta?

  Min önskan är att ni svarar på svenska minst en av frågorna :D

 43. Amanda sanoo:

  Varmaan menee molemmille nämä kyssärit, mutta siis:

  Onko teidän mielestä hyvä,että lapsilla on välillä vähän ”tylsää” eikä kokoajan tarjolla viihdykkeitä. Vaikea muotoilla kysymystä mutta tarkoitan siis sitä, että jos lapsi toteaa että on tylsää vaikka kyläilypaikassa, niin hänelle joko heti tarjotaan viihdykettä tai annetaan ”tylsistyä” jolloin hän yrittäisi keksiä itse itselleen tekemistä.

  Mikä on vaikein kysymys mitä lapsenne ovat kysyneet teiltä? :)

 44. Elina sanoo:

  Tämä kysymys on molemmille: jos teillä olisi nyt aikaa ja olisi pakko aloittaa joku uusi harrastus, mikä se olisi? Ei saa olla mikään mitä nytkin teette, esim. Iinalla valokuvaus ja Otolla pelaaminen.

 45. Lis sanoo:

  Millä perusteella ihminen on teidän mielestänne oikeutettu syömään eläimiä? Mikä ero esim. possulla ja koiralla on tässä suhteessa? Mietittekö koskaan näitä asioita? Toivon, ettette provosoidu näistä kysymyksistä, olen vaan aidosti kiinnostunut mitä ajattelette tästä. Toivon myös, ettette vastaa tyyliin ”koska niin on aina tehty” tai ”koska se on yleisesti hyväksyttyä”, vaan millä sen itse oikeuttaisitte. Vaikka lihaa tässä blogissa tuodaankin aika ajoin esiin, niin olin aika yllättynyt siitä, että vielä vuonna 2017 Iina lähti mukaan Atrian yhteistyökamppikseen ja tukemaan vieläpä jauhelihan syömistä. Vastaus mielellään kirjallisena ja molemmilta!

 46. Peppi sanoo:

  Molemmille: Käyttekö usein ulkona syömässä tai tilaatteko ruokaa kotiin?
  Käyttekö usein ruokakaupassa siten, että koko perhe on mukana?
  Syöttekö usein ”salaa” herkkuja lasten mentyä nukkumaan?
  Onko teillä siivouspäivää tiettynä päivänä viikosta?
  Onko teillä omaa saunaa? Tykkäättekö saunoa ja kuinka usein yleensä saunotte?
  Otolle: Tykkäätkö ajaa autoa? Jaksatko helposti ajaa Helsingistä Ouluun vai onko se mielestäsi ärsyttävää?

 47. Heksu sanoo:

  Nyt tulee kyssäritulva! :)

  Onko/onko ollut toisessa jotain ns. huonompia ominaisuuksia, jotka ovat vuosien myötä parantuneet, kun toinen on huomauttanut, tai jotka ovat huomauttamisesta huolimatta säilyneet?

  Kirjoitit unelmista, niin onko ikinä käynyt niin, että teillä olisikin ollut samaan asiaan liittyen ihan päinvastaiset unelmat?

  Miten teillä arki-iltaisin on aikaa laittaa ruokaa, vai teettekö joka päivä jonkun 20 minuutin valmisaineisiin pohjautuvan ruuan? Kuinka usein teette ruokia, joista riittää syötävää usealle päivälle?

  Kuinka usein siivoatte isommin ja pienesti?

  Millainen on lastenne ilta-aikataulu? Saatteko keskenänne juteltua asioista lasten aikana vai vasta lasten mentyä nukkumaan?

  Miten suhtaudutte, jos lapsi keskeyttää vanhempien keskustelun? Annatteko lapsen puhua vai pyydättekö odottamaan vuoroa? Ja noudatatteko samaa tapaa niin kotona kuin vieraisilla?

  Oletteko opettaneet lapsille hätänumeroon soittamista?

  Kuvaako Otto teillä arkikuvia muuten kuin tarvitusti blogia varten vai hoitaako Iina myös blogin ulkopuolisen elämän kuvauspuolen?

  Editoitko Iina kaikkia ottamiasi kuvia vai vain blogissa julkaistuja? Poistatko paljon kuvia ja säästät vain parhaimmat itselle? Mihin tallennat kuvat? Tilaatko valokuvakirjoja tai teetkö vanhan ajan albumeita?

  Ihanaa kevättä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.