Just nyt tiistaina 20.2.2018

20.02.2018

Heräsin: Klo 6.17. Pelättiin eilen että tästä yöstä ei tulisi kovinkaan kokonainen, kun 1v sai rokotuksia ja niistä nousi korkea kuume hetkeä ennen nukkumaanmenoa. Kuume onneksi laski panadolilla, ja vauva nukkui tyytyväisenä koko yön, eikä herännyt kuin 16 minuuttia tavallista aikaisemmin. Hän on nyt jo viikon verran herännyt joka aamu klo 6.33 minuutilleen, ja olen alkanut itse heräämään automaattisesti klo 6.32. Ollaan täsmällisiä tyyppejä nähtävästi. Saa nähdä palataanko huomenna jo tavalliseen rytmiin, ja nukutaan taas 16 minuuttia pidempään?

Söin aamiaiseksi: Maustamatonta jugurttia, granolaa, pensasmustikoita, manteleita, pekaanipähkinöitä, (Lidlin) vihersmoothieta, klementiinin ja kahvia. Näin hiihtolomalla  herkutellaan aamuisin, nam!

Puuhasin lasten kanssa: Leivottiin yhdessä valkosuklaahippukeksejä lasten toiveesta. He halusivat myös tehdä meille omat drinkit, eli appelsiini-porkkanamehua ja mansikka lasin kylkeen. Kekseistä tuli super hyviä, ja leipominen oli helppoa. Keskimmäinen muisti niin hienosti hakea päiväkodista saamansa leipomishatun yläkerrasta, ja oikein antaumuksella muovaili kauniin pyöreitä keksejä pellille.

Söin lounaaksi: Edellispäivän jämiä, eli vietnamilaista maapähkinäkanaa cosmopolitan-salaattikäärössä. Oton kokkauksia, ja ai että oli hyvää vielä tänäänkin.

Liikuin: Pidin esikoiselle tanssitunnin, koska hän halusi oppia tanssimaan samalla tavalla kuin yksi tyttö jonka tanssivideoita ollaan katsottu yhdessä Instagramista. Me tanssittiin yhdessä kokonainen tunti, ja meille tuli HIKI. Hän oli niin reipas opettelija, ja hän päätti, että tästä lähtien pidetään kuulemma joka tiistai Instagram-tanssitunti. Hän harjoitteli vielä tunnin jälkeen itsekseen koko illan aina vähän väliä peilin edessä, ja halusi esittää tanssin isille heti kun hän tuli töistä. Vauva pyöri koko tanssitunnin ajan mukana, ja otti aina kädestä kiinni ja heilutti lantiota. Hän on ihan tanssityyppi.

Yllätyin: Kun esikoinen ei halunnut kuunnella Marcusta ja Martinusta tanssitunnilla, kun kuulemma ”ei jaksa aina samaa artistia”. Hän halusi kuunnella Ed Sheerania ja Marshmalloa.

Nauroin: Kun tajusin että meidän kuopus kutsuu syliä nimellä ”kukku”. Aina kun hän haluaa syliin, hän nostaa kädet ylös ja sanoo ”kukku” ja nyökyttelee. ”Kukku!” ”Haluutko sylkkyyn?” ”JOOOOOOOOOOOOOOOO”. Sylkky ilmeisesti kuulostaa samalta kuin kukku hänen mielestään. Hassu vauva.

Söin illalliseksi: Myös Oton kokkaamaa Tikka Masalaa ja täysjyväriisiä. Se oli herkullista, ja maistui lapsillekin. Talvella on ihanaa syödä ruokia joissa on vahva, mutta pehmeä maku. Otto on ottanut vetovastuuta ruuanlaitosta, että mä saan tehtyä sillä aikaa töitä. Mä rakastan itsekin kokkailla, mutta ihan kivaa että saa välillä tehtyä arkipäivinä esim. juuri ruuanlaiton ajan työhommia, kun Otto kokkaa yhdessä lasten kanssa (ja vauva tyhjentää kaikkia kaappeja ja laatikoita ja metsästää lattialle putoavia herkkupaloja).

Iloitsin: Huomisen työtapaamisesta, ja eräästä toisesta kivasta työprojektista johon pääsin mukaan. Se on jotain ihan uutta ja erilaista, mitä en ennen ole tehnytkään. Tämä vuosi on kyllä ehdottomasti uravuosi, vaikka tuntuukin hassulta sanoa niin samalla kun hoidan kotona meidän 1-vuotiasta. Mutta totta se on. Aikamoista palapeliä välillä, mutta sitäkin antoisampaa. Voi mitä kaikkea tämä vuosi voikaan tuoda vielä tullessaan, kun se on alkanut näin mahtavasti.

Katsoin lasten kanssa YouTubesta: Fail Armyn mokavideon. Me luetaan aina iltasatu joka ilta, paitsi kerran viikossa tai kahdessa he saavat katsoa iltasaduksi viiden tai kymmenen minuutin pituisen Fail Army -videon, yhdessä meidän kanssa. Tämä on alunperin Oton keksintö jo parin vuoden takaa. Lapsista on ihan megahauskaa saada välillä katsoa iltasaduksi höpsöjä mokia, ja ollaan aina kaikki täällä ihan että ”eiiii, apua, älä tee noin!!”.

Ajattelin: Että ihan parasta, että isommat tytöt ovat lomalla tämän viikon. Niin kivaa olla yhdessä heidän kanssaan, höpöttää aamusta iltaan ja touhuilla yhdessä. Meillä on kyllä maailman parhaat kolme tyttöä <3


11 Responses to “Just nyt tiistaina 20.2.2018”

 1. Avatar anonyymi sanoo:

  Vitsi nauratti toi instagramtanssitunti :D nykyaikaa!

 2. Avatar Heidi sanoo:

  Ihanan raikkaita kuvia ja ihanasti kirjoitit!

  Tuli mieleen tätä postausta lukiessa, että ootko tarkoituksella nykyään käyttämättä lasten oikeita nimiä täällä blogin puolella? :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti <3 Kyllä mä tarkoituksella oon vähentänyt sitä, mutta toki en niitä missään nimessä piilottele, en vaan koe tarvetta myöskään tuoda niitä esiin jatkuvasti :)

 3. Avatar Maija sanoo:

  Saisiko reseptiä tuohon Oton maapähkinäkanaan? Se kuulosti niin hyvältä! :)

 4. Avatar Lintsu sanoo:

  Pakko kysyä miten nuo FailArmyn videot sopivat teidän kasvatusperiaatteisiin? Olen ymmärtänyt blogiasi seuranneena, että pyritte kasvattamaan tyttärillenne hyvät käytöstavat ja terveellisen ruokavalion sekä muutenkin aakkoset hyvään, tasapainoiseen elämään. Näin ulkopuolisen silmistä ei vaikuta mukavalta, että pienestä pitäen opetetaan lapset nauramaan epäonnistumisille ja tilanteille, joissa on oikeasti voinut käydä pahasti.

  Vahingonilo on paras ilo, mutta se kannattaako sitä opettaa lapsesta pitäen, on kokonaan eri asia..

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Apua, unohdin ihan iltamyöhällä väsyneenä kirjoittaessani laittaa perinteiset bloggaajan disclaimerit ja heti sen huomaa kommenttiboksissa :D pahoittelut! kohdassa olisi pitänyt eritellä että ”höpsöt mokat” tarkoittaa suloisia eläin- ja lasten mokavideoita joita kanavalla hurjempien juttujen lisäksi löytyy. Mielestäni on aivan tervettä opetella nauramaan (terveellisissä rajoissa) tapahtuville epäonnistumisille ja hassuille sattumuksille, ja huomata että niitä sattuu ihan kaikille. Meidän lapset ainakin osaa sanoa, että mokia sattuu kaikille, ja se ei haittaa mitään. :) Mukavaa päivää sinne!

   • Avatar S sanoo:

    Pakko sanoa että itellekin tuli ekana mieleen ne FailArmyn aika rajutkin videot missä porukka tippuu niskoilleen ja satuttaa itseään oikeasti, mutta onhan niillä onneks muutakin sisältöä :D En tykkää itekään kattoa sellaisia ”mokavideoita” joissa ihmisiä sattuu ja joista varmasti osa loukkaantuu vakavasti.

 5. Avatar Päivi sanoo:

  Tosi kivoja nämä postaukset! :)

Kommentoi