Tavoitteena käyttää suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa

25.03.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa, ja toimin tämän vuoden ajan Lifen ambassadorina. Psst! Lopussa sekä alekoodi että arvonta!

Konkreettinen tavoite

Kerroin ensimmäisessä Life-postauksessani, että ensimmäinen ja tärkeä konkreettinen tavoitteeni tälle ambassador-vuodelle on vaihtaa suurin osa käyttämästäni kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Vuoden lopuksi toivon, että olen pysyvästi tehnyt muutoksen, jonka seurauksena vähintään 2/3 käyttämästäni kosmetiikasta on nimenomaan luonnonkosmetiikkaa.

Ensimmäisessä konsultaatiossani katsoimme yhdessä Life-konsulttini Mariannen kanssa minulle sopivimmat tuotteet nimenomaan kauneudenhoitoon, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Eli toisinsanoen purkit ja putelit voiteineen ja putsareineen, sekä lisäravinteet jotka vahvistavat ihoa, kynsiä ja hiuksia sisältä päin. Marianne suositteli myös tuotteita meidän koko perheelle.

Hajuherkän haasteet kosmetiikan valinnassa

Omat haasteensa mun kosmetiikan käyttöön aiheuttaa jonkinasteinen hajuherkkyys – allergiaa en kosmetiikasta saa, mutta migreenin kyllä joskus. Olen herkkä osalle synteettisistä tuoksuista, ja siksikin luonnonkosmetiikan käyttö kiinnostaa. Luonnonkosmetiikan joukossa on kuitenkin myös joitakin vahvoja eteerisiä öljyjä esimerkiksi, jotka aiheuttavat mulle migreenin. Ekassa konsultaatiossani tuoksuttelinkin ahkerasti (mutta varovasti), että en vahingossakaan nappaa itselleni sellaisia tuotteita, joiden takia kärsisin sitten kolmen päivän sietämättömästä päänsärystä ja valoherkkyydestä.

Tämä tuoksuherkkyys on mulle harmillinen juttu, koska olen aina nauttinut ihanista tuoksuista. Niihin liittyy niin vahvoja muistoja, ajatuksia ja tunteita. On kuitenkin ollut pakko luopua joistakin tuoksuista, ja etsiä korvaavia vaihtoehtoja tilalle. Onneksi luonnonkosmetiikan joukosta löytyy kuitenkin myös niitä ihania tuoksuja, joita pystyn tuoksuttelemaan ja joista pystyn nauttimaan. Yksi hyvän tuoksuinen sarja jonka mun nenä kestää on Lifen oma Life Body & Soul -sarja Smooth Almond-tuoksuisena.

Kokonaisvaltainen sarja vartalon iholle

Sarjasta löytyy oikeastaan ihan kaikki mitä vartalon ihonhoitoon voi tarvita, ja olenkin ottanut sarjan kokonaisuudessaan käyttöön. Tykkään siitä että kaikki tuotteet tuoksuvat samalta, jolloin ei tule tuoksusekamelskaa. Life Body & Soul -sarjan lempparituotteitani on ehdottomasti Spoil Your Skin -vartalovoi, sekä Get Soft -vartaloöljy. Ne ovat näin talvella mun kuivalle iholle ihan täydellisiä. Näin kevään korvalla olen myös pari kertaa tehnyt jaloilleni ihanan jalkakylvyn ja pitänyt sellaisen kotitekoisen jalkahoidon Body & Soul -sarjan tuotteilla, sillä ennen kuin sitä huomaakaan, on aika kiskaista sandaalit jalkaan. Mulla on ollut jaloissa ihan super kuiva iho koko talven, ja työsarkaa riittää. On siis hyvä kosteuttaa ja pehmittää jalkoja jo näin maaliskuussa, eikä vasta sitten kun aurinko jo lämmittää varpaita.

Luonnonkosmetiikkaa kasvojen iholle

Kasvojen ihonhoitoon sain käyttööni tunnetun ja huippulaadukkaan Dr. Hauschka -ihonhoitosarjan, jota olen aina halunnut kokeilla. Tykkään siitä tosi paljon, ja olen käyttänyt sarjaa aina aamuisin ihon puhdistukseen (yhdessä Konjac-sienen kanssa), sekä kosteutukseen.  Mariannen kanssa yhdessä valittiin mulle käyttöön Dr. Hauschkan puhdistusemulsio, kirkastava kasvovesi, syväpuhdistava puhdistusvoide ja kosteuttava ja suojaava päivävoide.

Myös meidän kuopukselle löydettiin Dr. Hauschkalta jääkasvivoide, joka auttaa atooppiseen ihottumaan. Kuopuksella on meidän perheen kuivin iho, joka on ollut ihan uskomattoman kuiva tänä talvena. Jääkasvivoide on helpottanut pahimpia punoituksia ja ihottumia, vaikka ei kuivuutta olekaan kokonaan poistanut. Käytän kuopuksella ainoastaan hajusteetonta kosmetiikkaa, tai hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa (vielä parempi), ja siksi olin iloinen että atopiaankin löytyi apua luonnonkosmetiikan puolelta.

Silmämeikin puhdistukseen sarja ei sovi, joten siihen käytän edelleen herkän ihon hajusteetonta synteettistä puhdistusgeeliä iltaisin. Mä arvostan sitä että Marianne sanoi tästä heti suoraan, niin osasin varautua enkä turhaan yrittänyt hinkuttaa ripsareita irti Dr. Hauschkan tuotteilla. Toivon aina, että saan sellaista palvelua, että asiakas on aidosti ykkönen, vaikka aina sopivin vaihtoehto ei löytyisikään omasta valikoimasta. Ja sellaista olen Lifessa saanut.

Tämä näiden tuotteiden yhdistelmä on sopinut mun iholle hyvin. Iho on pysynyt heleänä ja kosteutettuna myös kylmällä talvi-ilmalla, eikä ole hilseillyt. Aamuisin olen myös hemmotellut itseäni päivävoiteen jälkeen vielä Evolven hyaluronihappotiivisteellä, joka imeytyy hetkessä ja sopii hyvin myös meikkipohjan alle. Hyaluronihappo on super trendikästä tällä hetkellä, eikä ihme, sillä se on sellainen ihmeellinen pikakaunistaja, joka saa kasvot hehkumaan.

Syötävä kosmetiikka ja tilannekatsaus

Syötävän kosmetiikan suhteen mulla on käytössä sekä biotiini, että Puhdas+ Beautyn kollageeni & mustikka -jauhe, jota sekoitetaan esim. smoothien tai jogurtin joukkoon. Nämä tuotteet kuitenkin vaativat vähän pidemmän käyttöajan jotta voin kertoa oikeita luotettavia tuloksia, joten niitä ei vielä näin kuukauden jälkeen ole jaettavaksi. Näistä siis lisää myöhemmin tämän vuoden aikana.

Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen tämänhetkiseen kosmetiikkatilanteeseen, ja uskoisin että mulla on jo nyt suunnilleen 2/3 kosmetiikasta nimenomaan luonnonkosmetiikka-puolelta. Hiustuotteet ja meikit (sekä jotkut tuotteet joita olen saanut ja satunnaisesti testannut) on mulla synteettisiä, ja sitten se puhdistusgeeli silmämeikin puhdistukseen. Muuten kaikki on Lifen valikoimasta. Tästä on hyvä jatkaa.

Kuten aiemminkin totesin, en usko että tulen luopumaan synteettisestä kosmetiikasta kokonaan, enkä aio kieltäytyä kokeilemasta uusia kiinnostavia synteettisiä tuotteita silloin kun niitä tulee vastaan, koska en ole ihmisenä ehdoton joko-tai -tyyppi, enkä halua sulkea mitään ovia kokonaan. Tähän asti luonnonkosmetiikkakokeilu on kuitenkin ollut todella menestyksekäs, ja olen niin iloinen että ambassadorius kestää koko vuoden, ja opin koko ajan lisää!

ALENNUSKOODI:

Koodilla sandwich saatte 20% alennuksen kaikista kaikista normaalihintaisista Lifen oman Life-tuotesarjan tuotteista vuoden loppuun saakka. Koodi on voimassa sekä Lifen verkkokaupassa, että Lifen kaikissa myymälöissä koko tämän vuoden ajan, mikä on aika huikeaa. Lifen oma tuotevalikoima on todella kattava, ja Life Body & Soul -sarjan lisäksi meillä on käytössä mm. Lifen vahvat D-vitamiinit, probiootit, aikuisten Omega-3:t ja vaikka mitä muuta. Nyt kannattaa siis hankkia Lifesta tällä koodilla tämän vuoden ajan kaikki itselle tarpeelliset tuotteet mitä valikoimasta löytyy! Alennuskoodin lisäksi Life-myymälöissä ja verkkokaupassa on nyt kevään kunniaksi 1.4. asti meneillään tarjouskampanja, ja esimerkiksi näitä Puhdas+ -tuotteita & Body & Soul -tuotteita hyvällä alennuksella! Jos siis oma kylppärin kaappi kaipaa päivitystä, niin nyt on aika hyvä hetki päivittää, vai mitä!

LUKIJAKILPAILU:

Voita 50€ arvosta Life Body & Soul -sarjan tuotteita vartalolle! Kerro postauksen kommenttiboksissa omasta suhteestasi luonnonkosmetiikkaan ja osallistut mukaan arvontaan, jossa kaksi onnekasta voittaa 50€ arvoisen Life Body & Soul -tuotepaketin. Arvonta-aikaa on 1.4. klo 22.00 asti. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ. Onnea arvontaan kaikille!


171 Responses to “Tavoitteena käyttää suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa”

 1. Sanni L sanoo:

  Mulla on vähän sama tavoite kun sulla, pikkuhiljaa yritän siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa.

 2. Riina sanoo:

  En ole vielä kokeillut luonnonkosmetiikka, lukenut kylläkin aiheesta. Olisi ihanaa voittaa tämä palkinto ja kokeilla tuotteita! :)

 3. Anni sanoo:

  Olen myös pikkuhiljaa alkanut vaihtaa kosmeetikkaa luonnonkosmetiikaksi sitä mukaa kun vanhat loppuvat :)

 4. Anita sanoo:

  Itse olen myös pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Kokeile Santen silmämeikinpuhdistusöljyä suosittelen lämpimästi. Poistaa myös vedenkestävät risparit. Lapsille kannattaa katsoa Laveran baby tuotteita varmasti löytyy sieltä jotain? Nämä kaksi merkkiä ovat saksalaisia ja luonnonkosmetiikkaa.

 5. Iina sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa ei ole ollut käytössä, varmasti kokeilemisen arvoinen!

 6. Anni sanoo:

  Käytän hiustenpesuun luomupalashampoota ja vartalolle luomupalasaippuaa (ei muovijätettäkään!). En nyt merkkejä muista taas kun paketit on jo roskiksessa eikä noita kovin usein tarvi ostaakaan Kasvoille olen myös käyttänyt konjac-sientä, mutta se ei vaikuttanut olevan hyvä iholleni, tai ehkä tehoton? Sitten käytin/käytän vielä välillä mimeraalisuolaa, mutta sekään ei tuntunut olevan kovin hyvä, ainakaan jatkuvaan kasvojen pesuun. Nyt ostin ihan jotain uutta Lumenen kasvojen puhdistusgeeliä, jonka sanotaan sisältävän suurimmaksi osaksi orgaanisia ainesosia. Iho meni heti paremmaksi! Mutta mielelläni löytäisin jonkun toimivan puhdistusaineen kasvoille luonnonkosmetiikan puolelta. Ja meikit myös! Kosteutuksena käytän perusniveaa, muuta en ole vielä kokeillutkaan.

 7. Sirkku sanoo:

  Olen yhä tarkemmin ruvennut katsomaan mitä ostan ja luonnonkosmetiikka on löytänyt tiensä minun luokseni!

 8. Aurora sanoo:

  Omaan erityisen herkän ja todella kuivan ihon , joten luonnonkosmetiikka on ehdottomasti lähellä sydäntä. Aina kun erehdyn kokeilemaan uutta puhdistusainetta tai edes naamarasvaa niin naaman iho saa reaktion. Tää lahjakortti olis ihan unelma koska kroppa kestää paremmin uusia kokeilun ja hyvä kuorintavoide ja kosteuttaja on hakusessa!

 9. Annafiinu sanoo:

  Olen viime vuosina yrittänyt siirtyä mahdollisimman paljon luonnonkosmeettisiin tuotteisiin. Paljon kivoja lemppareita onkin löytynyt.

 10. tiina sanoo:

  Kauheasti ei oo vielä kokemusta luonnonkosmetiikasta, mutta kiinnnostaa todella paljon, koska omaan hyvin herkän ja helposti allergisoivan ihon!

 11. Minna sanoo:

  Rakastan luonnonkosmetiikkaa, paljon on käytössä!

 12. Maria sanoo:

  Ennen kosmetiikan parissa työskennellessä tuli käytettyä enemmän luonnonkosmetiikkaa koska sitä oli helposti saatavilla omalla työpaikalla. Nyt alanvaihdon myötä hieman ikävä kyllä jäänyt unohduksiin.

 13. Kirsi sanoo:

  Itselle ympäristön hyvinvointi on super tärkeää, joten luonnonkosmetiikkaa pyrin suosimaan mahdollisimman paljon!

 14. Jossu sanoo:

  Itsellä varmaan kanssa noin 2/3 luonnonkosmetiikkaa, paljon myös meikkejä luonnonkosmetiikan puolelta. Ja tykännyt olen, niin tuotteista kuin niiden vaikutuksesta atooppiseen, kuivaan ja superherkkään ihooni.

 15. Helii. sanoo:

  Minulla on joitakin yksittäisiä luonnonkosmetiikka tuotteita, mut skarpattavaa olisi huimasti! Mukava arvonta :)

 16. Heini sanoo:

  Mä oon viimeisen parin vuoden aikana siirtyny käyttämään lähes kokonaan luonnonkosmetiikkaa. Dödö taitaa olla ainut missä en oo (vielä) siirtyny luonnollisempaan vaihtoehtoon :)

 17. Satu sanoo:

  Olipa kiva postaus ja tosi kiva arvonta myös! Olen itse ruvennut pari vuotta sitten siirtymään luonnonkosmetiikan pariin ja hyvällä mallilla ollaan. Itse käytän enimmäkseen Madaran tuotteita, mutta muitakin merkkejä kokeilen mielelläni ja siksi tämä arvonta olisi mukava voittaa :)

 18. JonnaNu sanoo:

  Lähes kokonaan luonnonkosmetiikka itselläki käytössä, ja en vaihtaisi enää pois☺

 19. SallaM sanoo:

  En ole vielä paljon testannut luonnonkosmetiikkaa, mutta haluaisin kyllä. :)

 20. Pajulintu sanoo:

  Olisi kiva kokeilla luonnonkosmetiikkaa, jos voittaisin tuotepaketin.
  Aiemmin en ole kokeillut noita tuotteita.

 21. aakoo sanoo:

  Olen alkanut vasta tutustumaan luonnonkosmetiikkaan – tällä hetkellä luonnonkosmeettiset käytössä olevat tuotteet ovat ihon- ja hiustenhoitoon liittyviä.

 22. Rose sanoo:

  Olen siirtynyt asteittain käyttämään luonnonkosmetiikkaa, ja nyt alkaa olla koko kosmetiikkavarasto vaihdettuna. Ainoastaan peitevoiteessa en ole vielä löytänyt synteettisten version voittanutta! :)

 23. Jonna sanoo:

  Tarkoitus olisi siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa mahdollisimman paljon. Joltakin osin olenkin jo siirtynyt mutta suurin osa ei vielä ole luonnonkosmetiikkaa.

 24. Lode sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa käytän vielä hyvin vähän mutta olen kyllä kiinnostunut siitä ja haluaisin kokeilla!

 25. Henriikka sanoo:

  Haluaisin kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta en tiedä mistä aloittaa

 26. Nanna sanoo:

  Olen erittäin allerginen meikeille ja voiteille. Kuusi vuotta sitten luovuin kaikista meikeistä ja rasvoista. Kuulin ystävältä, että luonnonkosmetiikka voisi soveltua minulle, kunhan ei ole hajusteita.

 27. Opri sanoo:

  Suhdetta ei ole koska en ole tutustunut tuotteisiin hinnan takia. Tuntuu kalliilta jos ei ookkaan tyytyväinen ja tuotteet jää käyttämättä. T.opiskelija

 28. Kaisa sanoo:

  Luonnonkosmetiikka valloittaa myös mun kaappeja hyvällä vauhdilla. Vähän jopa harmittaa, että jemmassa on useampi purkki sitä sun tätä ei-luonnonkosmetiikkaa eikä siis pääse kovin äkkiä testaamaan uutta luonnonkosmetiikkaa.

 29. Mari sanoo:

  Käyttäisin tosi mielelläni suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa. Mutta en myöskään ole joko tai- ihminen, joten synteettistä kosmetiikkaa löytyy multa myös. Eniten harmittaa luonnonkosmetiikan kalleus ja ehkäpä tuoksumaailma.

 30. Maiju sanoo:

  Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa nyt reilun vuoden ajan. Pyrin käyttämään suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa, mutta jonkin verran minulla on edelleen synteettisiä meikkejä ja hiustuotteita. En ole myöskään ehdoton tässä asiassa, esimerkiksi hyvää hiuslakkaa en ole löytänyt luonnonkosmetiikasta, joten käytän mahdollisimman vähän haitallisia aineita sisältävää synteettistä lakkaa :)

 31. Janina sanoo:

  Itse olen myös enenevissä määrin hurahtanut luonnonkosmetiikkaan – en halua iholleni mitään luonnotonta myrkkyä, joka ei sille kuulu. Sama pätee myös ruokavalioon, jota olen pyrkinyt tulojen säännöllistyttyä. Ehdottomasti siis mukana!

 32. Annak sanoo:

  Mun suhde luonnonkosmetiikkaan on positiivisen utelias, en käytä säännöllisesti mutta olen hieman kokeillut. Haluaisin löytää omalle iholle sopivia mieluusti hajustamattomia luonnonkosmetiikkatuotteita, mut en oo vielä löytäny sellaisia mitä haluaisin jatkossakin ostaa. Täytyy vielä jatkaa testailua!

 33. . sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa tosi paljon ja oon sitä yrittänyt saada enemmän myös osaksi omaa kosmetiikan käyttöä :)

 34. Julia sanoo:

  Haluaisin kyllä itekki ottaa saman tavoitteen ku sulla, tällä hetkellä vaan shampoo on luomua. :)

 35. annni sanoo:

  Tietääkseni tuo Lifen oma sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa tai ei ainakaan täytä niitä vaatimuksia. Kannattaa tarkistaa inci-lista vielä yms. Mutta olisi hyvä mainita tämä kuitenkin tekstissä :)

 36. Elina sanoo:

  Superkiitos kattavasta postauksesta, meikätyttö ainakin innostui vaan enemmän luonnonkosmetiikasta! Olen tosiaan aika huonosti vielä kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta halu on suuri. Ensin pitäisi vain käyttää kaapista kaikki vanhat putelit pois, että raaskii ostaa uusia tilalle. Tuotepaketti tulisi siis täällä käyttöön! :)

 37. Charlotte sanoo:

  Mulla on sama tavoite kuin sullaki, eli pikkuhiljaa siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Sitä mukaan mitä vanhat meikit ym loppuu, niin oon ostanu luonnonkosmetiikkaa tilalle. Oispa ihana voittaa lahjakortti!

 38. Iida sanoo:

  Pikkuhiljaa tuote kerrallaan olen koittanut luonnonkosmetiikkaan siirtyä. Alkaa suurin osa olla jo vaihdettuna.

 39. Elli sanoo:

  Haluaisin ehdottomasti käyttää lisää luonnon kosmetiikkaa!

 40. Janina sanoo:

  Ei ole kokemuksia luonnonkosmetiikasta, joten nyt pääsisi testaamaan.

 41. Nimetön sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa käytän mahdollisuuksien mukaan. Ja onneksi nykyään näitä mahdollisuuksia on hyvä enemmän!

 42. Late sanoo:

  Olipas kiinnostava postaus!
  Itse olen lisännyt muutamia luonnonkosmetiikka tuotteita käyttööni viimeisen vuoden aikana. Helpoin on ollut aloittaa just rasvoista ja voiteista, mutta vähitellen olisi kiva päästä testaamaan myös meikkipuolta!

 43. Mmillaaa sanoo:

  Minulla on myös käynnissä projekti vaihtaa kosmetiikkaa mahdollisimman paljon luonnonkosmetiikaksi! Uusia tuotteita on tarpeen testata, jotta löytää ne parhaat vakikäyttöön!

 44. Elise H. sanoo:

  Jonkin verran olen jo kokeillut luonnonkosmetiikkaa, ja nykyään käytän sekä tavallista että luonnonkosmetiikkaa. Toivoisin löytäväni lisää hyviä ja toimivia tuotteita nimenomaan luonnonkosmetiikan puolelta :) Mukana arvonnassa!

 45. Jenni sanoo:

  Aika vähän on tullut ostettua, koska helpointa on ostaa niitä tuttuja tuotteita, joita on ennenkin käyttänyt. Oon kyllä tykännyt niistä, mitä oon kokeillut, joten täytyis varmasti tutustua enemmänkin…

 46. ElinaY sanoo:

  Kiitos luonnonkosmetiikan käyttökokemuksista! :) Minäkin olen vähitellen siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, en ihan kokonaan (ainakaan vielä), mutta suurimmaksi osaksi. Hyviä kokemuksia on, esim. vuosien jälkeen löysin viimein kasvoilleni täysin sopivat puhdistusmaidon ja kosteusvoiteen!! :)

 47. Laura sanoo:

  En käytä kovinkaan paljoa luonnonkosmetiikkaa, vaikka haluasin kyllä jos vain löytyisi sopivat tuotteet.

 48. jiip sanoo:

  Luonnonkosmetiikan käyttö kiinnostaisi erittäin paljon, mutten ole jostain syystä löytänyt itselleni sopivia tuotteita.

 49. MarMar sanoo:

  Olen siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa jo kolmisen vuotta sitten ja tykkään :)
  Uusia sarjoja tulee markkinoille kovaa vauhtia, joten valikoimaakin riittää..
  Myös kodin puhdistusaineet olen vaihtanut luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin.

 50. Marika sanoo:

  Olen pyrkinyt jo pidemmän aikaa valitsemaan luonnonkosmetiikkatuotteen. Luonnonkosmetiikan miedot hajusteet eivät ole haitanneet, vaikka muissa tuotteissa hajusteettomuus on ollut ehdoton.

 51. Olivia sanoo:

  En ole varmaankaan ikinä omistanut yhtäkään tuotetta luonnonkosmetiikkaa (noloa!) :o siksi olisikin kiva kokeilla!

 52. Noora sanoo:

  Olen kokeillut aina välillä luonnonkosmetiikan tuotteita ja löytänyt sieltä lemppareitakin. Joskus luonnonkosmetiikassa tuoksu on sen verran voimakas, että se ei ”istu” minun nenääni mitenkään, mutta onneksi löytyy tosiaan myös niitä miedomman tuoksuisia :)

 53. Essi sanoo:

  Shampoo, hoitoaine, saippua ja käsisaippua mulla on kasviperäistä. :)

 54. Tea sanoo:

  Mä olen lasten saannin myötä yhä enemmän herännyt kaikenlaisten kemikaalien vaikutuksiin ja mieluiten nykyään käytänkin luonnonkosmetiikkaa, sekä itselle, että lapsille. :)

 55. Emilia sanoo:

  Shampoot ja saippuat ovat osittain meillä luonnonkosmetiikkaa, meikeissäkin joitain yksittäisiä tuotteita.

 56. Liisa sanoo:

  Luonnonkosmetiikkavalikoima on melko tuntematon minulle, joitain satunnaisia tuotteita tulee silloin tällöin ostettua. Olisikin kiva tutustua paremmin luonnonkosmetiikkavalikoimaan, joka on varmasti nykyisin jo erittäin laaja :)

 57. Anniina sanoo:

  Suhteeni luonnonkosmetiikkaan on etäinen: kiinnostaa, mutta en uskalla tehdä aloitetta. Pelkään varmaan saavani rukkaset, jos tuotteet eivät jostain syystä soveltuisi iholleni :-]

 58. Marika sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti ja joitain tuotteita käytössä on. Mukana siis arvonnassa!

 59. Nora sanoo:

  Vielä valitettavan vähäistä oma luonnonkosmetiikan käyttö, mutta jatkuvasti pyrin siihen, että käyttäisin enemmän!

 60. laulau sanoo:

  Käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, mutta olen huomannut, että senkin valinnassa tulee olla tarkka (esim. luonnonkosmetiikkateollisuuskin käyttää mineraaliöljyjä). Synteettisestäkin kosmetiikasta voi löytää ihan kaikinpuolin yhtä hyviä tuotteita kuin luonnonkosmetiikastakin, jos on perillä ainesosista. :) Lifen omat tuotteet on mulle ihan vieraita.

 61. Maiju sanoo:

  Haluaisin kokeilla ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa, koska sitä en omista juuri ollenkaan tällä hetkellä. :)

 62. Tua sanoo:

  Mulla on itse asiassa samanlainen tavoite kuin sinullakin, eli haluaisin vähitellen siirtyä käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. 100% sitä tuskin tulen käyttämään, etenkin kun ongelmaihoisena en mielelläni tietyistä hyväksi havaituista tuotteista vaihda pois. Suurimman osan kuitenkin voisin vaihtaa!

 63. Kipsuli sanoo:

  Olen jo pitkän aikaa käyttänyt pelkkää luonnonkosmetiikkaa itseni ja ympäristön takia. Tuotteita on todella hyvin saatavilla ja onneksi myös edullisiakin tuotteita löytyy.

 64. Siiri sanoo:

  Käytän jonkun verran esimerkiksi sheavoita. Olisi kiva kokeilla uusia. Luonnonkosmetiilka tuppaa olemaan kallista.

 65. Miia sanoo:

  Kuulostaa kivoilta tuotteilta kaikki! Itsellänikin on tuoksuherkkyyttä jonkin verran, joten on kiinnostavaa kuulla, mitä tuotteita olet valinnut tai sulle on valittu. Mun oma suhde luonnonkosmetiikkaan on vasta alussa, mutta toi sun 2/3 osaa luonnonkosmetiikkaa voisi olla mullekin hyvä tavoite. Ehdottomuus ei ole munkaan juttu, mutta luonnollisuus ja ympäristön ajattelu valinnoissa kiinnostavat ehdottomasti!

 66. ride sanoo:

  Suosin luonnonkosmetiikkaa ehdottomasti! Koen sen hellivän ja hoitavan herkkää ihoani parhaiten ja turvallisimmin :) ihana arvonta – kiitos siitä!

 67. susamaikki sanoo:

  Hirmu kiva arvonta! Nuo Body&Soul tuotteet himottaneet jo pitkään! Käytän luonnonkosmetiikkaa esim. vartalovoiteiden ja ihoöljyjen kohdalla, eli vakikäyttäjä!

 68. Matilde sanoo:

  Pyrin suosimaan luonnonkosmetiikkaa.

 69. Johanna sanoo:

  Haluaisin käyttää enemmän luonnonkosmetiikkaa, mutta helposti tulee ostettua samoja tuttuja synteettisiä tuotteita. Hidasteena on ehkä sekin, ettei tiedä mitkä tuotteet ovat toimivia, mistä niitä voi ostaa ja ovatko ne kovasti synteettisiä kalliimpia.

 70. Minkku sanoo:

  Lopetin kaiken mahdollisen synteettisen kosmetiikan käytön odottaessani ensimmäistä lastani. Jonkun verran olen valmistanut itse ”luonnonkosmetiikkaa”, ja jotain olen ostanut, mutta välillä (raskauksien välissä) lipsuu helppouden vuoksi ostamaan/käyttämään mitä sattuu…Siksi olisi hienoa löytää niitä valmiita hyviä tuotteita, jotta helppouden huumassa ei tarvitsisi tinkiä luonnollisuudesta.

 71. Minttu-Maaria sanoo:

  Oma suhteeni luonnonkosmetiikkaan oon vahvistunut viime aikoina. Olen laajentanut repertuaatiani pikkuhiljaa, ja nykyisin enää meikit ovat pääasiassa synteettisiä. Lifella on todellakin ihanan monipuolinen valikoima erilaista luonnonkosmetiikkaa!

 72. JohannaT sanoo:

  Raskauden myötä tulin hyvin hajuherkäksi ja kotona lähti vaihtoon useampi puteli, pahin oli käsisaippua. Samalla aloin miettiä mitä kaikkea kemikaaleja käytän itseeni ja mitä vaikutuksia niistä voi olla vauvalleni.
  Joten luonnonkosmetiikka intoilu heräsi tässä vaiheessa :)

 73. Tnt sanoo:

  Käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa kun se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta kuin synteettinen. Vielä pitäisi löytää ne parhaimmat tuotteet itselleni. Nyt käytössä mm. Urtekramin ja Laveran tuotteita. Seuraavaksi täytyy kyllä tutkia tätä Lifen sarjaa, kun tullut niin monessa paikassa vastaan.

 74. Rouseliini sanoo:

  Itse olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan pari vuotta sitten ja se on tuntunut luonnolliselta kun ekologinen ja eettinen kuluttaminen on suuri osa arkeani ja työtäni. :) Meikkejä multakin löytyy muutamia synteettisiä mutta en sellaisia enään osta uutena. Ei vaan enää omatunto anna periksi ostaa muuta kuin luonnonkosmetiikkaa :D

  Ihanaa että sun blogiin on alkanut tuleen tämmöisiä kestävän kehityksen(?) blogipostauksen koska tykkään hurjasti sun blogista mut jonkin aikaa harmittelin kun näkyi vähän sellainen ylimääräinen kuluttaminen :/ mutta kiva että tilanne on nyt toinen<3

  Ihanaa kevättä!

 75. Pallukka sanoo:

  Parin vuoden ajan olen purkki kerrallaan yrittänyt vaihtaa käyttämäni tuotteet luonnonkosmetiikkaan.

 76. oona maria sanoo:

  Osallistun arvontaan, koska kokeilisin mielelläni luonnonkosmetiikka. Minulla ei ole ollut ikinä mitään luonnonkosmetiikkatuotetta.

 77. AnniinaH sanoo:

  Hei! Käytän enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa sekä luonnonkosmetologin palveluita. Haluaisin siirtyä täysin luonnonmukaisiin kosmetiikkatuotteisiin, mutta esim. sopivaa shampoota en ekotuotteista ole vielä löytänyt. Minua myös harmittaa se, että hyvät ja hoitavat luonnonkosmetiikkatuotteet saattavat löytyä epäekologisista (ja usein aika rumista) MUOVIpurnukoista. Toivoisin voivani ostaa kosmetiikkani ilman muovin hippuakaan! Ihana arvonta <3<3<3

 78. A sanoo:

  käytän enimmäkseen luonnon kosmetiikkaa sillä erittäin herkkä ja atooppinen ihoni reagoi niin herkästi kaikkiin normimeikkeihin aiheuttaen kutinaa, kirvelyä, punoitusta, kiristyksen tunnetta, you name it. opiskelijabudjetilla luonnon kosmetiikan ostaminen tulee kuitenkin suhteellisen kalliiksi verrattuna perus markettimeikkeihin joita vielä teini-ikäisenä länttäsi naaman täyteen allergioista huolimatta… :D

 79. lady sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä kovasti. Pitäisi mennä käymään Life-myymälässä tällä viikolla, joten ehkä voisin hieman katsastaa tarjontaa! :)

 80. Heli sanoo:

  Mä käytän sujuvasti yhdessä sekä luonnonkosmetiikkaa että korealaisia ihonhoitotuotteita. Aina vähän fiiliksen mukaan mitä tuntuu että iho kaipaa.

 81. Jenna sanoo:

  Olen viimeisen vuoden aikana siirtynyt osittain luonnonkosmetiikkaan. Lemppari tuotteita on löytynyt, mutta vielä pitäisi löytää lisää hyviä tuotteita, jotta voisi vaihtaa loputkin luonnollisempaan

 82. Porkkana sanoo:

  Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo useamman vuoden ajan ja ripsiväriä lukuunottamatta taitaa kaikki löytyä tuolta puolelta. Minulle on tärkeää vähentää kemikaalikuormaa ja löytää myös ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja. Uudet, kohtuuhintaiset ja helposti saatavat sarjat (kuten tämä Lifen sarja, jota en vielä ole ehtinyt testaamaan) on mielestäni tärkeitä ja isossa roolissa luonnonkosmetiikan rantautumisessa yhä useamman meikkipussiin!

 83. M sanoo:

  Täällä kans tavotteena vaihtaa pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan kuhan ensin sais katottua tarkemmin kyseisiä tuotteita:)

 84. Laura sanoo:

  Haluaisin siirtyä käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikkaa

 85. Enni sanoo:

  Minulla vielä liian vähän kokemusta. Tavoitteena pyrkiä vaihtamaan suuri osa näihin.

 86. Sanni sanoo:

  Esikoiseni synnyttyä viime heinäkuussa on alkanut luonnonkosmetiikka ja muutenkin luonnon säästäminen kiinnostaa! Talous on sen verran tiukalla nyt kuitenkin, että en ole pystynyt suoraan niihin siirtymään. Suunnitelmani on vaihtaa tuote kerrallaan, kun vanha loppuu, niin tilalle luonnonkosmetiikkaa!

 87. Meriminttu sanoo:

  Itselläni kaikki kosmetiikka on ollut luonnonkosmetiikkaa viimeiset 3-4 vuotta. Aloin tutkia ylimääräisten kemikaalien vaikutusta hormonitoimintaan ja muuhun terveyteen, ja aika äkkiä löytyi painavia syitä vaihtaa synteettisistä luonnonmukaisiin. Tätä ennen käytin luonnonkosmetiikkaa satunnaisesti ekologisista syistä.

 88. Rk sanoo:

  Minulla on joitain luonnonkosmetiikkatuotteita, esimerkiksi deodorantti, huulirasva ja hammastahna. Haluaisin löytää minulle toimivia luonnonkosmeettisia rasvoja, esimerkiksi käsirasvan.

 89. Maiju sanoo:

  Itselle luonnonkosmetiikka on toistaiseksi vielä vähän tuntemattomampi juttu, toisaalta taloudellisen tilanteen vuoksi on tyydyttävä halvempiin markettituotteisiin.

 90. Kaisamari sanoo:

  Oon kokeillu kaikenlaisia luonnonkosmetiikan tuotteita. Tällä hetkellä pysyvästi käytössä on putsari, kasvovesi ja shampoo. Käytän melko vähän kosmetiikkaa ylipäätään, mutta meikeissä haluaisin kokeilla enemmän luonnonkosmetiikkaa :)

 91. Emmiliaa sanoo:

  Kiinnostus luonnonkosmetiikkaa kohtaan on koko ajan kasvussa päin! Jotain olen jo kokeillutkin.:)

 92. riikka sanoo:

  Olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta. Olen kokeillut luonnonpalasaippuaa hiuksille ei sopinut minulle jätti rasvaiseksi. Luonnonhoitoainetta, ei auttanut takkuihin ja huuhteluhoitoa hirmu haju eikä tehonnut. Haluaisin kovasti kokeilla tuotteita mitkä on hyviä <3

 93. Tiina sanoo:

  Ei oo vielä tullu tutuksi. Se mikä ollu iholle sopiva, niin sillä ollaan menty. :)

 94. Aino sanoo:

  Kaikki uudet tuotteet jotka ostan, ovat eläinkokeettomia. Olen alkanut panostaa enemmän myös luonnonkosmetiikkaan ja pyrin ostamaan myös sellaisia tuotteita – haluan olla hellä iholleni ja luonnolle. Viimeisin luonnonkosmetiikkaostos oli ripsari.

 95. Johanna sanoo:

  Luonnonkosmetiikka periaatteessa kiinnostaisi, mutta yhden huonon kokemuksen takia olen vähän arka ottamaan sitä laajemmin käyttöön…

 96. Liaha sanoo:

  Olen erittäin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta! Joitakin tuotteita kokeillut, mutta ehdottomasti haluaisin lisää päästä kokeilemaan.

 97. Taru sanoo:

  Luonnonkosmetiikka houkuttaa, mutta toistaiseksi suurin osa omista tuotteista synteettisiä. Päätinkin vuoden alusta aloittaa purkki purkilta projektin, että aina edelliseen tuotteen loppuessa ostan tilalle luonnonkosmetiikan vaihtoehdon. Meikeissä joustan, sillä en usko luonnonkosmetiikan puolelta löytyvän esimerkiksi ripsivärejä, jotka vetäisivät vertoja synteettisille tovereilleen.

 98. K sanoo:

  En ole oikeastaan tutustunut. Muutamia tuotteita olen ikään kuin vahingossa ostanut. Pitäis kokeilla rohkeammin.

 99. Heini sanoo:

  Suurin osa käyttämästäni kosmetiikasta on luonnonkosmetiikkaa. Tosin käytän kosmetiikkaa ylipäänsä aika vähän. Valitettavasti en ole vaan vielä löytänyt luonnonkosmetiikkaa olevaa ripsiväriä, joka sopisi minulle. Jostain syystä tähän mennessä kokeilemani ovat ärsyttäneet silmiä.

 100. Anne sanoo:

  Täytyy myöntää, että aihe on aivan vieras minulle. Ei ole tullut ajatelleeksi koko asiaa.

 101. Mk sanoo:

  En omista yhtään luonnonkosmetiikka meikkiä. En tiedä miksen! Kiinnostaisi kyllä.

 102. Julia sanoo:

  Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa, ja tällä hetkellä suurin osa käyttämistäni kosmetiikkatuotteista koostuu siitä. Puhtaat raaka-aineet ja tuoksut ovat mun juttu!

 103. Smiley sanoo:

  Mulla on kaikki ihon- sekä hiustenhoitotuotteet luonnonkosmetiikkaa. Värikosmetiikasta osa, mutta suurin osa on vielä synteettistä. Mun ehdottomana haaveena on pikkuhiljaa hommata myös kaiken kattava meikkiarsenaali luonnonkosmetiikan puolelta, että kaikki mun käyttämäni tuotteet olis luonnonkosmetiikkaa. Vartalon ihon hoitamisessa oon jostain syystä ihan surkimus, joten varmasti piristäis kyllä sitä puolta tällänen pieni hemmottelupaketti :) Kivaa kevättä!

 104. Elli sanoo:

  Multa löytyy paljon kiinnostusta luonnonkosmetiikan testailuun, mutta en oo oikein koskaan vaan saanut aikaiseksi kunnolla ottaa selvää asioista ja lähteä testailemaan erilaisia tuotteita. Lisäksi mun herkkä iho ei oikein tykkää tuoksuista niin sekin on tuonut omat haasteensa kosmetiikan valintaan. :)

 105. Tupe sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa. Joitakin tuotteita olen jo vaihtanut ja näitä tuotteita haluaisin kokeilla.

 106. Sonja sanoo:

  Olen vaihtanut tuote kerrallaan kohta kokonaan luonnonkosmetiikkaan.

 107. Hipsu sanoo:

  Eläinkokeettomuus on mulle tärkeämpää kuin se, onko käyttämäni tuote synteettistä vai luonnonkosmetiikkaa. Mahdollisuuksien mukaan ostan kuitenkin tuotteen, joka on näitä molempia. Lisäkriteerinä sama kuin sulla, että ei saa tuoksua liian voimakkaasti.

 108. Elina sanoo:

  Ei ole vielä tullut testattua. Hajusteettomiin olen pyrkinyt siirtymään

 109. Jay sanoo:

  Vielä en ole ostanut luonnonkosmetiikkaa, mutta tarkoituksena olisi seuraavaksi koittaa, koska itsellä herkkä iho etenki kasvojen ja käsien alueelta, mutta eikös itse tehdyt kasvonaamiot ja hiusnaamiot lasketa myös luonnonkosmetiikaksi? Niitä tulee tehtyä epäsäännöllisesti ;)

 110. Riikka sanoo:

  Luonnonkosmetiikka alkoi itseä kiinnostaa kuopusta odottaessa ja siirryin tuolloin pääosin käyttämään ihon hoidossa ja meikeissä luonnonkosmetiikkaa. Pidän ihonhoitoon käytettävistä tuotteista, joista olen löytänyt itselle hyvin soveltuvia tuotteita ja samoin meikeistä on löytynyt niitä itselle hyväksi havaittuja. Koen että ennen luonnonkosmetiikan kokeilua en ollut edes osannut arvata miten huipputuotteita sieltä puolelta löytyykään!

 111. Karol sanoo:

  Tykkään käyttää sekaisin normaalia ja luonnonkosmetiikkaa

 112. Hanna sanoo:

  Raskausaikana aloin aika nopeasti siirtymään luonnonkoametiikan tuotteisiin kosmetiikan osalta ja suurin osa nyt käyttämästäni kosmetiikasta onkin ekosertifioitua. Uusia luottotuotteita on löytynyt ja pikkuhiljaa olen siirtynyt myös ekosertifioituihin siivoustuotteisiin.

 113. Siiru sanoo:

  Käytän jonkun verran luonnonkosmetiikkaa, kiva nähdä miten sen tarjonta kasvaa!

 114. Tiia sanoo:

  Itse pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, olisi mukava saada kerralla tuollainen setti, kun olen laiska pitämään ihosta huolta..

 115. MarjaKoo sanoo:

  Luonnonkosmetiikka toki kiinnostaa, mutta toisaalta ostan useimmin ennestään tuttuja ja turvallisentuntuisia tuotteita enkä mieti nimenomaan luonnonkosmetiikan kautta valintaa.

 116. Saara sanoo:

  Madara-sarjasta muutamia tuotteita olen käyttänyt, etenkin kasvoveteen olin hyvin tyytyväinen! Aihe kiinnostaa kyllä :)

 117. Jessica sanoo:

  Muutama luonnonkosmettiikka juttu minulta löytyy, olisi kiva hankkia niitä vielä lisää ja saada kaikki kosmetiikaa vaihdettua luonnonkosmetiikaksi:)

 118. Laurakoo sanoo:

  Käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa, enkä voisi enää asioita tiedostettuani laittaa iholleni ja sitä kautta ympäristöön synteettistä kosmetiikkaa :( Palkinto tulisi tälle opiskelijabudjetilla kituuttavalle tarpeeseen!

 119. Janni sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on tuttua muutaman tuotteen verran, mutta ei ole ollut säännöllisesti käytössä. Toiveen olisi, että pystyisin lisäämään luonnonkosmetiikan käyttöä ja siinä tämä palkinto auttaisi suuresti :)

 120. Satu sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja haluaisin kokeilla. Olen jo 8v käyttänyt luottotuotteitani ja melkeinpä kaikki samaa sarjaa, joten on korkea kynnys alkaa testailla taas alusta. Ihoni on herkkä ja monet tuotteet kutittavat tai kiristävät. Vartalotuotteista olisi hyvä aloittaa kokeilu, koska se ei ole minulla niin herkkä kuin kasvot. Tykkään muutenkin pitää kotonanja varsinkin saunailtoina hemmotteluhetkiä naamioin ja kuorinnoin kosteutusta unohtamatta.

 121. Manteli sanoo:

  Itsestäni tuntuu, että mitä vähemmän myrkkyjä kehooni laitan, sen parempi. Tällä hetkell haasteellisinta olisi löytää oikeasti kosteuttava ja toimiva kasvorasva. Kasvojen iho ihan hilseilee kuivuudesta.

 122. Airi sanoo:

  Olen kokonaan jo siirtynyt luonnonkosmetiikkaan.

 123. Henna sanoo:

  Suhteeni on aika hyvä luonnonkosmetiikkaan jos ajattelee vuosi sitten mitä kosmetiikkaa käytin, Avonilta ostan paljon.

 124. Ph sanoo:

  Hyvä, tykkään luonnonkosmetiikasta ja ostan sitä jos mahdollista.

 125. sannianna sanoo:

  Käytän aika vähän kosmetiikkaa ja ne mitä käytän olen aika onnistuneesti vaihtanut luonnonkosmetiikkaan, tällä hetkellä just testaus käynnissä että löytäisin parhaan ja mulle sopivan luonnonkosmeettisen deodorantin :)

 126. Elina sanoo:

  Toiveissa olisi pikkuhiljaa vaihtaa tuotteet luonnonkosmetiikkaan <3

 127. K sanoo:

  Olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta omistan sitä hyvin vähän koska olen hidas niitä itse ostamaan ja kokeilemaan. Tämä olisi huippu!

 128. Kettu sanoo:

  Koitan siirtyä pelkkään luonnonkosmetiikkaan, mutta käytän joitakin normituotteitakin toistaiseksi.

 129. Sinna sanoo:

  Käytän luonnonkosmetiikkaa sekä hajusteettomia tuotteita.

 130. A sanoo:

  En juurikaan käytä kosmetiikkaa. Mutta luonnonkosmetiikka kiinnostaa!

 131. Roosa sanoo:

  Olen siirtynyt lapsen myötä lähes kokonaan luonnonkosmetiikkaan ja on ehdottomasti ollut hyvä juttu! :)

 132. Vilda sanoo:

  Olen ihan ehdottomasti siirtymässä luonnonkosmetiikkaan tuote kerrallaan. Kauhistuttaa kaikki ne normikosmetiikan ja esim. siivousaineiden kemikaalit.

 133. J sanoo:

  Vasta tutustumassa luonnonkosmetiikkaan. :)

 134. Terhi sanoo:

  Käytän aika vähän kosmetiikkaa, mutta olen kyllä kiinnostunut. Varsinkin tuo voide, jota olit käyttänyt lapsen ihottumaan kiinnostaa kovasti.

 135. Laura sanoo:

  Nyt on pakko kysyä tuosta Hauschkan puhdistusemulsiosta. Miksi ei sovellu silmämeikin poistoon…? Hauschkan sivuilla ainakin tätä tuotetta mainostetaan meikinpoistoon.

  Toivottavasti ei kysymys huku arvonnan jalkoihin… :)

 136. Terhi J. sanoo:

  En ole vielä käyttänyt mutta kiinnostaa kovasti.

 137. Piia sanoo:

  Pikkuhiljaa olen hankkinut tuotteita käyttööni.

 138. anna sanoo:

  tykkään luonnonkosmetiikasta ja yritänkin siirtyä lähes kokonaan sen pariin :-)

 139. Ilona sanoo:

  Kookosöljyä käytän vähän kaikkeen mutta muuten en luonnonkosmetiikkaan ole vielä tutustunut.

 140. Salla sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaa olisi kiva kokeilla :)
  Vielä ei kokemusta.

 141. Matilda sanoo:

  Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa ja pyrin siirtymään pelkästään niiden käyttöön. Minulla on atooppinen iho ja olen huomannut niiden sopivan iholleni paremmin. Myös ympäristö kiittää! :)

 142. Veera sanoo:

  Itse pidän luonnonkosmetiikkaa tärkeänä asiana ja olenkin jo siirtynyt käyttämään pääasiassa pelkästään luonnonkosmetiikka tuotteita :)

 143. Aada sanoo:

  Mulla on edessä sama projekti kuin sulla. Uusiin tuotteisiin vaihtaminen vie sen verran energiaa ja rahaa, etten ole vielä projektia aloittanut, mutta lähitulevaisuudessa se tapahtuu!

 144. lillamy sanoo:

  Olen alkanut käyttää pikkuhiljaa enemmän ja enemmän luonnonkosmetiikkaa – sillä periaatteella, että kun jokin tuote loppuu, niin ostan tilalle vastaavankaltaisen tai korvaavan luonnonkosmetiikan tuotteen. Tällä hetkellä käytössä ovat Mossan kasvojen puhdistus- ja kosteutustuotteet :) esim. meikkien osalta muutos on vaikeampi tehdä, sillä yksikään kokeilemani luonnonkosmetiikan tuote ei ole mielestäni ollut yhtä ”hyvä” kuin normaalit suosikkini. Tämä on kyllä ehkä totuttelukysymys, mutta esimerkiksi ripsiväriltä toivon kestävyyttä, tuuheutusta sekä sitä, etteivät ripset jää yhdeksi klimpiksi ja koen, että nykyiset suosikkini vain toimivat paremmin. Etsintä jatkuu siis :D

 145. M sanoo:

  Olen alkanut nyt vasta muutaman kuukauden aikana miettimään luonnonmukaisempaa kosmetiikkaa. Rahatilanne on vaan niin surkea tällähetkellä, että hutiostoksille ei ole varaa, jos tuote ei itselle sovikaan. Tämän sarjan kokeilu kiinnostaisi! :)

 146. Suski sanoo:

  Minun suhteeni luonnonkosmetiikkaan on läheinen, luultavasti 90% koko perheeni (mies, kaksi lasta) käyttämistä tuotteista on luonnonmukaista. Aloin jättämään synteettisiä tuotteita pois kuutisen vuotta sitten, ja tässä ollaan nyt, meikit, ihon- ja hiustenhoitotuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa pääasiassa. :)

 147. Katariina sanoo:

  Suhde luonnonkosmetiikkaan on vasta uusi, ja kovasti yritän tutustua ja löytää niitä itselle sopivia tuotteita :)

 148. Marjo Särkelä sanoo:

  Käytän jo jonkin verran luonnonkosmetiikkaa, mutta olen kiinnostunut kokeilemaan uusia tuotteita. Meillä on myös atoopikoita, joten koitamme välttää tuoksuja.

 149. Maiggis- sanoo:

  Haluaisin itsekin ehdottomasti käyttää luonnonkosmetiikkaa enemmän. Erityisesti nyt kun imetän pientä kuopustamme, on tällaiset asiat ruvenneet mietityttämään. Mahdollisimman luonnollinen ja hajusteeton sopisi tähän elämäntilanteeseen hyvin.

 150. Anna sanoo:

  Vasta itse olen alkanut löytää luonnonkosmetiikka merkkejä, tuoksut vaivanneet myös itseä. Joten tutuista ja turvallisista on ollut vaikea päästää irti, vaikkakin tahtoisin löytää luonnollisemman vaihtoehdon

 151. Maikki sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on suht kallista, joten en ole siihen oman elämäntilanteeni takia kovin ehtinyt tutustua. Olen kyllä tykännyt niistä tuotteista, joita olen kokeillut. Sekä luonnonkosmetiikalla, että teollisemmilla tuotteilla on puolensa. Kosmetiikassa kuin kosmetiikassa on paljon kemiallisia yhdisteitä, kaikesta on mahdotonta tietää 100% varmaksi miten ne reagoivat toisten yhdisteiden kanssa. Uusien tuotteiden kanssa ei saa unohtaa tervettä varovaisuutta. Tärkeintä kuitenkin on etsiä itselle mieluisia tuotteita ja nauttia kokeilemisen ilosta.

 152. NannaS sanoo:

  Vasta hiljalleen tutustumassa luonnonkosmetiikkaan :)

 153. Iina sanoo:

  Haluaisin käyttää enemmän luonnonkosmetiikkaa, ja pikkuhiljaa olen myös siirtymässä luonnollisempaan…

 154. Ansku sanoo:

  Paljon on jo luonnonkosmettiikkaa kaapissa, tavoite vielä lisätä niiden määrää kunhan vanhat purnukat loppuvat.

 155. ellamiina sanoo:

  Ei ole vielä tullut kokeiltua!

 156. Paula sanoo:

  Olisi mielenkiintoista kokeilla luonnon kosmetiikkaa, ei ole juurikaan tuttua.
  Pitääkin kokeilla tota jääsalvaa kuopukselle, kiitos vinkistä

 157. Emma sanoo:

  En juurikaan itse käytä luonnonkosmetiikkaa, mutta tavoitteena olisi lisätä sen käyttöä!

  En lukenut kaikkia aikaisempia kommentteja, mutta itse otin raskaana ollessa selvää, ettei luontaistuotteita (suun kautta) kannattaisi käyttää raskaana tai imetettäessä. En ole varma, imetätkö vielä, mutta kannattaa jättää ne kokeilut varmuuden vuoksi imetyksen jälkeiseen aikaan :) (täältä selvitin asiaa ihan soittamalla: http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/teratologinen-tietopalvelu/ravintolisat/Sivut/default.aspx )

 158. Nekku sanoo:

  Ei ole kokemuksia luonnonkosmetiikasta. Mukava olisi testata!

 159. Ina sanoo:

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, etenkin ihonhoitotuotteet.

 160. ansu sanoo:

  Kiinnostaa mutta en ole kyllä paljoa testaillut.

 161. sarita sanoo:

  Olen suosinut jo kauan luonnonkosmetiikkaa

 162. Mini sanoo:

  Lasten saamisen myötä olen alkanut yhä enemmän kiinnittämään huomiota myös omiin tottumuksiin niin ravinnon, siivousaineiden kuin kosmetiikankin suhteen. Kunpa löytyisi luonnonkosmetiikkasarja, joka jäisi vielä vakkarikäyttöön.

 163. Myy sanoo:

  Olen testaillut paljon eri luonnonkosmetiikkamerkkejä ja osa on jäänyt meikkipussiini pysyäkseen.

 164. SAMP sanoo:

  Olen kova testaamaan uusia kosmetiikkamerkkejä ja luonnonkosmetiikastakin olen löytänyt muutamia luottotuotteita. Sanoisin, että noin puolet käyttämästäni kosmetiikasta tällä hetkellä on luomua.

 165. Päivi sanoo:

  Olen kokeillut, mutta vielä ei ole löytynyt täysin vakuuttavaa sarjaa, joka olisi jäänyt käyttöön.

 166. Henna sanoo:

  En ole vielä testannut luonnonkosmetiikkaa, mutta ajatuksena kyllä tosi kiinnostava!

 167. piitu sanoo:

  luonnonkosmetiikkaa käytän silloin tällöin jos hyvä tuote sattuu kohdalle.

 168. Lilli sanoo:

  Olen tutustunut luonnonkosmetiikkaan äitini kautta. Hän suositteli ensimmäisenä jotain ihonpuhdistustuotetta, ja sen jälkeen olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa :)

 169. tiiu sanoo:

  kiinnostaa yhä enemmän ja olen pyrkinyt testailemaan eri merkkejä ja tuotteita

 170. Jenica sanoo:

  Muutama hassu luonnonkosmetiikan tuote on joskus löytynyt, olis kiva kokeilla lisää!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.