Farkkuminissä ja tennareissa & etsinnässä uusi kevättakki

06.04.2018

Näin eilen pitkästä aikaa kaveriani Katria, johon olen tutustunut blogin kautta, ja napattiin samalla asukuvia, kun käytiin lounaalla Citycenterin Fafa’sissa. Asukuvatreffit tuttujen bloggaajien kanssa on jotain mihin pitäisi ryhtyä useammin, mutta talvella se ainakin itsellä aina ”jää”. On helpompaa vaan ajaa Oton kanssa suoraan autolla kivalle kuvauspaikalle, kun pääsee sitten heti autoon lämmittelemään kuvien nappaamisen jälkeen. Onneksi ulkona lumet sulavat kovaa vauhtia, ja kohta asukuvien ottaminen on taas paljon helpompaa, kun päälle ei tarvitse vetää untuvamakuupussia joka kerta kun astuu ovesta ulos. Sitten ehkä tulee enemmänkin sovittua asukuvaustreffejä, kun ei tarvitse miettiä äkkiä autoon pujahtamista.

Kuvat: Katri Määttänen Edit: Meitsi

Untuvamakuupussista puheenollen, mulle taitaa kyllä tulla sitä aika kova ikävä, kun sen pakkaan pian muiden talvikamppeiden kanssa kesäksi varastoon. Se on ollut niin ihanan lämmin, rento ja kaikkiin asuihin sopiva. Sen alle on voinut pukea oikeasti vaikka yökkärit kauppareissulle ilman että kukaan huomaa, kun se on niin pitkä. Se on ollut sellainen ihana turvavaate, jonka kanssa ei voi mennä pieleen. Ja nyt se pitäisi hyvästellä kesän ajaksi, ja miettiä tilalle joku toinen takki.

Mun monta vuotta sitten blogin kautta saatu tekonahkatakki vetelee viimeisiään. Olisinpa jo silloin osannut kiinnittää huomiota paremmin laatuun määrän sijaan, ja sijoittanut klassikkoon.  Sillon kuitenkin iloitsin vaan siitä että sain kivannäköisen takin. Vaikka takki ei ollut mikään megalaadukas, olen kuitenkin käyttänyt sitä nelisen vuotta, joten ehkä se on kuitenkin palvellut ihan hyvin alkuperäänsä nähden. Seuraavan tekonahka (tai ekonahka) -takin toivon kestävän tytöille saakka, jahka raaskin luopua siitä edes vanhuksena, mä kun aion olla myös badass mummeli. Mutta ehkä sitten perinnönjaossa joku sen saa mun jälkeen.

Kuvat: Katri Määttänen / Edit: Meitsi

Jos siis teillä on vinkkejä ihanista ja laadukkaista biker-(eko/teko)nahkatakeista (jos löytyisi mahdollisimman eettinen ja ekologinen vaihtoehto), niin vinkatkaa ihmeessä. Unelmien vaatekaappia rakentaessa haluan tehdä parempia valintoja. Esimerkiksi nyt kun olen ostamassa uutta takkia, voin tehdä sen päätöksen että en juokse ketjuliikkeeseen ja osta ekaa kivaa trendikästä muovitakkia, vaan punnitsen ostopäätöstä tarkkaan, ja satsaan laadukkaaseen takkiin, jota voin käyttää hyvällä omallatunnolla vuodesta toiseen. Olen miettinyt koko talven, että keväällä satsaan kunnon bikertakkiin, koska se on yksi monikäyttöisimpiä vaatteita mitä löytyy, ainakin itselleni. 15-vuotiaasta asti olen käyttänyt nahkatakkia, ja tiedän että sille tulee aina olemaan paikka mun unelmien vaatekaapissa.

Tämän asun farkkuminihame on löytö Oulun reissulta, ja kauluspaita taas PR-toimistolta pelastettu mallikappale, kun se oli jo ”vanhaa mallistoa” ja lähdössä eteenpäin. Molemmat on ihan mun lemppareita. Farkkumini on sellainen klassikko, jonka kanssa voi pukea melkein mitä vaan, ja se on täydellinen lisä vaatekaappiin. Odotan niin paljon kesää, että saan pukea sen paljaiden säärien ja tennareiden kanssa!

Takki Adidas | Paita Gina Tricot | Hame Gina Tricot | Kengät Vans | Laukku Rebecca Minkoff | Vyö Gucci | Laukkukoru Coach

Kuvat: Katri Määttänen / Edit: Meitsi

Tämä on varmaan viimeinen asu ennen ensi talvea takissa, yhyy! Mutta ehkä seuraavassa asussa pääsen jo esittelemään uutta takkilöytöä? Ainakin toivon niin. Olisi ihanaa löytää sellainen hyvän mielen kevättakki, niin kuin tämä takki on ollut talvella, ja tulee varmasti olemaan monena tulevaisuuden talvena myös.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!


4 Responses to “Farkkuminissä ja tennareissa & etsinnässä uusi kevättakki”

 1. Sisi sanoo:

  Kato E2O-blogi, siellä oli tarjolla jtn ekonahkabikereita, tai siis linkkiä sellaisiin 🙂

 2. Emilia sanoo:

  Biker-takki on kyllä omankin vaatekaappini lemppari ja kulmakivi. Niin monikäyttöinen! Mutta mä itse suosin ehdottomasti luonnonmateriaaleja niiden kestävyyden takia. En itse pidä tekonahkaa mitenkään ekologisena, sillä sehän on käytännössä muovia. Edes laadukas keinonahka ei kestävyydellään pääse laadukasta nahkaa lähelle.

  Vaikka nahka materiaalina ei ole sekään täysin ongelmaton, mutta monesti nahka on kuitenkin lihatuotannon sivutuote toisin kuin esim turkikset. Lisäksi huomioimisen arvoista on parkitsemistapa ja siinä kannattaa välttää kromilla parkittuja materiaaleja ja valita kasviparkittu, mikä on ekologisempi. Lisäksi aito nahka ei hiosta toisin kuin keinonahka eli on paljon mukavampi päällä. Toki tässä kannattaa miettiä myös samoja kysymyksiä kuin lihan käytössä, eli haluaako tukea sitä tuotantoa ja miten on tuotettu. Mä itse lähtisin ottamaan yhteyttä kotimaisiin nahkatuotteita valmistaviin yrityksiin ja sitä kautta selvittämään tuotantoketjua.

  On tosi hienoa, että pohdit tätä asiaa eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmasta ja toivon, että teet kattavan postauksen siitä mihin päädyit ja miksi. Tästä aiheesta ei voi koskaan olla liikaa keskustelua ja varmasti inspiroit myös muita selvittämään samoja asioita.

  Kiitos Iina tästä ja ihanaa kevättä teidän perheelle!

 3. Lal sanoo:

  Heippa.
  Saitteko M&M:n keikalle jotkut pressi liput vai kuinka sait käsiisi liput jotka tulee myyntiin tänään? Ihanan rento asu btw ❤

 4. huomio sanoo:

  Minäkin suosin nahkaa materiaalina keinonahan ohi, koska se on yksinkertaisti niin paljon kestävämpää (hyvällä hoidolla ja käytöllä käytännössä ikuista). Ja kun valitsee mallin (oli sitten vaikkapa kengät tai takki) sen verran klassisena, että kestävät aikaa, niin ei tarvitse ihan heti olla ostamassa uusia. Tämä on mielestäni ekologisempaa kuin muoviroskan tuottaminen keinonahkatuotteiden muodossa, sillä ainakin omalla kokemuksella ne eivät ole lähellekään yhtä kestäviä.

  En tiedä onko itselleni osunut tielle niin huonoja kappaleita, mutta keinonahkaiset kengät ja takit ovat olleet entisiä vuoden käytön jälkeen siinä missä 2012 ja 2013 ostamani nahkanilkkurit ja 2010 ostamani nahkabiker ovat edelleen kuin uusia. Olisi hienoa, jos jaksaisit perehtyä aiheeseen ja tuoda esille meille lukijoille, mistä nahkaisia tuotteita voi ostaa hyvillä mielin! Itselleni nahka sinänsä ei ole mikään ongelma, enkä pode huonoa omaatuntoa siitä, että joskus olen ostanut nahkaisia tuotteita tietämättä nahan alkuperää, mutta aina olisi tietysti huippua tietää taustojen olevan kunnossa, kuten esimerkiksi merinovillan kohdalla!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.