Meidän matkarattaat – Babyzen Yoyo+ kokemuksia

26.04.2018

Me ostettiin kuopukselle matkarattaat loppuvuodesta, kun kaivattiin sellaisia rattaita, jotka säilyvät aina auton takakontissa, jotka on kätevä kasata yhdellä kädellä, ja jotka eivät vie tilaa yhtään. Huolellisen googlettelun ja muutaman testikierroksen jälkeen me päädyttiin tilaamaan superpienet Babyzen Yoyo+:t mustalla rungolla ja mustilla kankailla, eli all blackina. Tässä postauksessa siis luvassa meidän perheen Babyzen Yoyo+ kokemuksia.

Babyzen Yoyo+-rattaat painavat vain 6,2kg, ja ne saa ottaa lentokoneen käsimatkatavaroihin mukaan useimpien lentoyhtiöiden lennoilla. Me ostettiinkin rattaat viime syksynä silloin, kun suunniteltiin ensimmäistä perhelomaa kuopuksen kanssa. Silloin rattaat eivät päässeet lomailemaan, niinkun ei mekään, mutta parin kuukauden sisään koittaa meidänkin matkisten aika tulla mukaan lentokoneen matkustamoon.

Babyzen Yoyo+ kasattuna & matkustaessa

Tähän asti rattaat ovat tosiaan olleet suurimman osan elämästään meidän auton takakontissa, ja käytössä lähinnä shoppaillessa tai tapahtumissa, sekä Oulussa. Takakontista ne on helppo yhdellä kädellä kasata parissa sekunnissa. Ne on myös helppo laittaa takaisin pieneksi paketiksi, ja nostaa sinne takakonttiin. Babyzen Yoyo+-rattaissa on myös kantohihna, jonka avulla 6kg rattaita voi kantaa kuin laukkua. Tämä on erityisen kätevää lentokoneen lisäksi myös esimerikiksi silloin, kun on rattailla liikenteessä julkisilla, ja bussissa ei vaikka ole tilaa rattaille. Sen kun vaan rattaat yhdellä kädellä kasaan ja penkille istumaan taaperon kanssa. Vauvan kanssa tämä ei ehkä toimi ihan yhtä hyvin.

Babyzen Yoyo+ vastasyntyneelle

Rattaita voi käyttää vastasyntyneestä asti, sillä niihin saa liitettyä kopan kiinni, jolloin vastasyntynyt on myös kasvot työntäjään päin. Vaunukoppa ei levennä rattaita yhtään, vaan ne säilyvät edelleen super kompakteina. Lisäksi näihin saa liitettyä turvakaukalon travel systemillä, mikä on tärkeä juttu. Babyzen Yoyo+:t olisivat olleet super kätevät siis meillekin jo heti syntymästä asti, mutta erittäin käyttökelpoiset on olleet sieltä 6kk+ iästä alkaen myös. Ilman koppaa suositus on siis puoölivuotiaasta alkaen, koska selkänojaa ei saa ihan täyteen makuuasentoon asti, vaikka aika alas se meneekin.

Mikäli meidän kuopuksella olisi vähän nuoremmat isosiskot, olisin iloinen myös siitä, että rattaisiin saa kiinni seisomalaudan. Meillä ei sille ole tarvetta, mutta kätevä ominaisuus anyway, eikä niin yleinen välttämättä näissä minikokoisissa rattaissa. Itse asiassa en tiedä toisia käsimatkatavaroihin mukaan otettavia rattaita, joihin seisomalaudan saisi kiinni.

Babyzen Yoyo+ talvella & maastossa

Otettiin rattaat käyttöön juuri ennen talvea, ja talvellakin ollaan jonkin verran käytetty niitä lyhyiden siirtymämatkojen verran ulkona. Loskassa ne eivät kertakaikkiaan halua kulkea, mutta muuten ovat hanskanneet ihan kaikenlaiset maastot. Pikkukivet, mukulakivet, asfaltin ja soran, joka puolella liikkuu. Ihan loistavat menopelit kaikkeen muuhun, paitsi talvilenkkeilyyn tai johonkin metsässä patikoimiseen. Ne ovat tosi hiljaiset, ja liikkuvat pehmeästi kynnysten, tiekiveysten ja sporakiskojen ylitse.

Babyzen Yoyo+-rattaisiin on olemassa melko kattava lisävarustevalikoima, ja ensi syksyksi/talveksi varmaankin hommaan niihin merkin oman lämpöpussin. Meidän oma jättikokoinen lämpöpussi ei niihin mitenkään mahdu, vaikka rattaat istujalle tilavat ovatkin. Rattaiden painoraja on 18kg, joten ne pysyvät ainakin meillä varmasti käytössä vielä pitkään, kun meidän viisivuotiaskin voisi niissä painon puolesta vielä istuskella. Tavarakorin painoraja on 5kg, ja se on aika pieni. Sinne mahtuu juuri ja juuri meidän hoitolaukku, eikä muuta. Ostosten kuljettamista varten näitä ei siis ole tehty. Mutta onneksi isommat ostokset me tehdään aina autolla, niin ei ole tarvetta näissä rattaissa suurelle tavaratilalle.

Babyzen Yoyo+ tuntuma työntäessä

Rattaat ovat todella ketterät, ja ohjaaminen onnistuu vaikka yhdellä kädellä (tai sormella). Ne tottelevat työntäjäänsä oikein hyvin, ja mun mielestä ne tuntuvat tukevalta, vaikka kevyet ovatkin. Renkaat ovat näppärät, ja vaikka niitä ei voi lukita paikoilleen, ne eivät tosiaankaan jumitu pieniin epätasaisuuksiin. Meidän vanhat Zeldalla olleet matkarattaat jumittuivat aina esim. sporakiskoihin ja oikein tökkäsivät niin että säikähdin, joten tosi kiva että näillä meno on niin tasaista.

Työntökorkeus on melko matala, koska ei yksinkertaisesti noin pieneen pakettiin voi ihan hurjan pitkää työntöaisaa laittaa. Mutta sekä multa, että Otolta työntely sujuu kuitenkin ongelmitta ja oikein mukavasti. Otto on 180cm pitkä, eli häntä reilusti pidemmille en tiedä olisivatko rattaat enää niin kovin mukavat työntää. Mutta siinä pitääkin sitten valita, että mikä ominaisuus on tärkein.

Ottaisinko Babyzen Yoyo+ rattaat ainoiksi rattaiksi?

Jos me asuttaisiin jossain, missä ei ole kunnon talvea ollenkaan, mä voisin ottaa Babyzen Yoyo+:t mahdollisesti jopa ainoiksi rattaiksi. Ne ovat niin ihanat, ja varsinkin nyt kesän tullessa varmasti suurimmaksi osaksi liikutaan niillä, ja ainoastaan lenkkeillessä käytän isompia rattaita. Isommat rattaat on meillä myös päiväunikäytössä, sillä tottakai tilavissa rattaissa on mukavampaa nukkua useamman tunnin unet, kuin pikkuruisissa matkarattaissa. En ole huomannut itse eroa päiväunien pituudessa eri rattaiden välillä, mutta mun oma järki sanoo että tilavissa rattaissa on pidemmän päälle parempi nukkua toistuvasti.

Babyzen Yoyo+ nopeat plussat ja miinukset

+ Edulliset, pelkät rattaat vain 429€

+ Super pienet ja kevyet, kasattuna mitat vain 52 x 44 x 18 cm & paino vain 6,2kg

+ Mukana tulee sadesuoja ja kuljetuslaukku rattaille

+ Kaunis ja yksinkertainen ulkoasu, joka muunneltavissa omien mieltymysten mukaan

+ Hyvä jälleenmyyntiarvo

– Liian mini tavarakori

Rattaita myydään monessa eri kaupassa, kivijalkaliikkeistä esim. Vaunuaitassa, ja nettikaupoista esim. Babyshopissa ja Jollyroomilla on Babyzen Yoyo+ valikoimissaan.

Me ollaan kyllä oltu näihin kertakaikkisen tyytyväisiä, ja uskon että nämä ovat meillä käytössä niin kauan kuin rattaita käytetään ylipäätään. Onko teillä omia Babyzen Yoyo+ kokemuksia? Oletteko kokeilleet vaunukoppaa tai seisomalautaa? Musta olisi hienoa jos postaus laajenisi kommenttiboksiin, niin joku tietoa etsivä löytäisi sieltä sitten lisää teidän kokemuksia!


27 Responses to “Meidän matkarattaat – Babyzen Yoyo+ kokemuksia”

 1. Sann sanoo:

  Mistä tuo Novan pipo on?:)

 2. Jenni sanoo:

  Kaikki on tietenkin suhteellista, mutta omasta mielestäni reilu neljäsataa euroa rattaista on ihan järkyttävä hinta. En kyllä kutsuisi tuon hintaisia edullisiksi.

  Muutoin haluan kiittää sua kivasta ja ammattitaitoisesta blogista! 🙂
  Oon lukenut jo yli vuoden ja tykkään kovasti, nyt piti vaan kommentoida eriävä mielipide. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon, ihana kuulla että tykkäät! 🙂 Toivottavasti tykkäät lukea jatkossakin! 🙂

   Mä vertasin näitä esimerkiksi Bugaboon Bee-matkiksiin joissa on paljon samaa (mutta ovat paljon kalliimmat (n. 600-700€)) sekä meidän vanhoihin Stokken Scoot-matkarattaisiin jotka myös kalliimmat, ja sen lisäksi esim. meidän tällä hetkellä käytössä oleviin normirattaisiin, joiden kokonaishinta kipuaa istuimen ja vaunukopan kanssa jonnekin 1500-1600€ tienoille. Niihin verrattuna Yoyot on todellakin edulliset 😀 Mut toki jos vertaa ihan niihin edullisimpiin matkiksiin joissa ei oo kaikkia samoja ominaisuuksia, niin onhan ne niihin verrattuna arvokkaat.

 3. kp sanoo:

  Meillä on ollut YoYot käytössä ainoina rattaina jonkun puolitoista vuotta (siitä lähtien kun tyttö olin noin 5 kuukautta). Me asutaan Lontoossa ja metrossa kulkemiseen nämä rattaat on just ihan täydelliset koska tosi monella asemalla on vain portaat, mutta nämä jaksaa kantaa yksinkin ylös alas lapsi kyydissä.

  Me asumme pienkerrostalon kolmannessa kerroksessa ilman hissiä tai vaunuvarastoja. Yoyot on ollut kätevät kun ne saa taitettua kasaan jopa yhdellä kädellä ja kuljetettua ne olkapäällä ja lapsi sylissä.

  Me ollaan lennetty rattaiden kanssa monta kertaa ja aina ovat mahtuneet hyvin hattuhyllylle mukaan. Tää on ollut toinen tosi mahtava asia näitten rattaiden kanssa.

  Ainut miinus musta on se, ettei selkänojaa saa kauhean suoraan (eikä toisaalta ihan vaakatasoonkaan). Meidän tyttöä välillä ärsyttää just se vähän kallellaan oleva asento ja usein istuu ilman, että nojaa selkänojaan ollenkaan (jos valjaat vaan antaa myöten).

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo Lontoossa nää on kyllä varmasti ihan täydelliset, kun siellä just joutuu paljon myös kantamaaan rattaita! 🙂 Mahtavaa kuulla käyttökokemuksia matkustamisesta! Kiitos kun kommentoit 🙂

   Tuo selkänojan asento on kyllä totta, ja meillä kans Nova tekee samaa, et välillä ei nojaa selkänojaan sit ollenkaan vaan istuskelee vaan itsekseen. 😀 mut ei oo vielä siis ärsyyntyny siihen, katotaan mitä sanoo kun kasvaa tästä ja oppii kertomaan tuntemuksia vielä enemmän. 😀

 4. Nimetön sanoo:

  Varoituksen sana: rattaiden säilyttäminen autossa voi koitua niiden kohtaloksi. Näin kävi sekä meillä että ystäväni luona.
  Meillä oli siis myös tapana säilyttää sateenvarjorattaita aina autossa. Selvästi märät, kastuneet rattaat toki napattiin heti retken jälkeen sisälle auki kuivumaan, tästä olin tarkka.
  Mutta siitä huolimatta, erään kerran huomasin rattaiden homehtuneen väärän säilyttksen vuoksi. Kyllä harmitti, voin luvata! Itse en pientä pilkku kankaassa niin pelännyt, mutta tiesin hienot rattaat arvottomiksi, kun kankaissa oli harmaita pilkkuja. Kankaasta home ei koskaan lähde kokonaan pois, ei ”piimäkylvyissä” eikä pesulassa, joten tappio oli vain nieltävä. Sen verran karvasta kalkkia kuitenkin, että suosittelen olemaan varovainen! Niin kätevää kuin se olikin, että pikkuruiset rattaat olivat aina valmiiksi mukana…

  Toinen kommentin arvoinen asia on mielestäni tuo hinta. Yli 400 euroa matkarattaista on aika suolainen hinta, ei suknkaan mikään edullinen. Edulliset matkarattaat on niitä sateenvarjorattaita, klassikkoja, josta maksavat alle viisikymppiä (ja ovat muuten kaikessa yksinkertaisuudessaan vertaansa vailla nekin).

  Lentokentälle, ja matkalle muutenkin, vinkkaisin hankkimaan taaperolle reppuvaljaat. Ihan parhaimmat kokemuksemme mukaan! Taapero kun ei loputtoman kauaa jaksa vain rattaissa istua ja kentällä menee aina tunti jos toinenkin. (Ja siinä välissä pitäisi jaksaa siellä koneessakin istua.) Toisaalta kentän ihmisvilinässä taaperoa ei uskalla laskea noin vaan irtikään. Meillä reppuvaljaat toivat kaivattua vapauden tunnetta, mutta samalla sitä turvaa: vaikka olisin asioinut kaupan kassalla, tiesin taaperon aina olevan turvassa siinä ihan lähellä kuitenkin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hyvä pointti, pitääkin seurata tarkasti tuota että miten rattaat kestävät autosäilytystä. Nyt kesäksi varmaan juuri otetaan niitä enemmän vaan sisälle, koska tulevat olemaan enemmän käytössä ihan muutenkin kuin vaan automatkoilla :). Mut me ei olla niitä juuri märässä käytetty kuin sen 1-2 kertaa, eikä koskaan olla kosteana laitettu takakonttiin, eli siitä ei ainakaan pitäisi olla huolta.

   Mun mielestä nämä ovat edulliset muihin vastaaviin verrattuna, esim. Bugaboo Bee5 verrattuna nää on monta sataa halvemmat. 🙂

   Reppuvaljaat kyllä varmasti toimii joillakin! 🙂 Mäkin oon niitä joskus miettinyt mut en oo vielä tullut hankkineeksi. Se ihmisvilinä on kyllä kävelevän taaperon kanssa kuumottava 😀

 5. Äippä sanoo:

  Kiva kuulla kattava kokemus. Itse myös välillä näitä harkinnut.
  Sen verran kyllä pakko sanoa, että mielestäni nämä ei todellakaan ole edulliset vaan kalliit. Koska puhutaan kuitenkin matkiksista niin aika monet saa halvemmalla toki myös kalliimpia löytyy 🙂 Ei voi verrata normi rattaiden hintaan, koska tosiaan nämä matkikset.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Nää on kyllä tosi kivat! 🙂 Ja muihin vastaaviin matkiksiin, esim Bugaboo Bee5 verrattuna nää on musta edulliset 🙂 toki löytyy paljon edullisempiakin malleja, mut ei näitä voi myöskään musta ihan sateenvarjorattaisiinkaan verrata.

   • Äippä sanoo:

    Mielestäni bee5 ei ehkä ihan verrannollinen näihin, koska niissä kääntyvä istuin ja muutenkin eri tyyliset. Se kääntyvä istuin toki nostaa monien matkisten hintaa.
    Saman kokoluokan rattaissa yoyot on kuitenkin kalleimmasta päästä 🙂 Toki niissä varmasti on myös laatutekijöitä, jotka nostavat hintaa.

 6. E sanoo:

  Mitä luulet kärsiikö jälleenmyynti arvo siitä, kun niitä säilytetään autossa koko ajan? Itse en ole siksi uskaltanut säilyttää autossa, vaikka helpoin olisi, koska sittenhän niitä ei voi myydä enää sisällä säilytettyinä ja niillä rattailla ei juuri arvoa ole, mitkä ei ole sisällä säilytetty.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se voi olla että kärsii, riippuu ihan siitä miltä ne sitten vuosien päästä näyttää. 😀 Mut meille tärkeintä on arjen toimivuus, katotaan sitten lopuksi että meneekö ne lahjoitukseen vai vielä myytäväksi. Jos sattuisivat homehtumaan niin sitten eivät toki menisi eteenpäin enää ollenkaan, mikä olisi harmi.

 7. Nelli sanoo:

  Kiitos tästä! Tuli aika sopivaan saumaan, sillä mietitään meidän yksivuotiaalle matkiksia myös. Ulkomaanmatka tulossa syksyllä, eli sinne viimeistään sitten. Innolla odottelen siis kokemuksia lentokoneessa näiden kanss aihan käytännössä. Oikein huippua matkaa koko teidän perheelle! 🙂

 8. Ada sanoo:

  Kuulostaa tosi käteviltä, mutta onko 429€ matkarattaista muka edullinen?! :O

 9. Lissu sanoo:

  Edullisuus taitaa olla kunkin omasta lompakosta kiinni. Tuo hinta pelkistä matkarattaista on minusta hieman tyyris.

 10. Essi sanoo:

  Pakko hehkuttaa, että myös Aasian epäviralliset lisävarusteet on tosi näppäriä (kokoon taittumista toki häiritsevät). Iso jalkatuki/turvakaari esimerkiksi tuo ihan uutta mukavuutta päikkäreihin ja myös kahdet rattaat yhdistävä palikkasarja toimii..

 11. Nimetön sanoo:

  Meillä on vastaavat carenalta ja tykkään, ollaan nyt kun tiet sulaneet niin pääasiassa niillä liikuttu. Aika näppärät normaalirattaakin on, mutta ihana käyttää talven jälkeen pitkästä aikaa pienempiä rattaita. Näihin toki ei niin taida lisävarusteita pahemmin olla eikä saa koppaa, mutta muuten kuulostaa aika samanlaisilta, ainakin finnairin koneeseen mahtuu norweigianin ei.. et jos jotakin ominaisuudet kiinnostaa mutta hinta liian suolainen niin me maksettiin näistä vuosi sitten 140e muiltakin merkeiltä on sen jälkeen löytyny samannäköisiä ominaisuuksiin en ole perehtynyt..

 12. Emmi sanoo:

  Kiitos ihanasta blogista. Tykkään lukea ja seurata teidän arkeanne! Ja pakko on sanoa, että asento rattaissa näyttää kyllä kuvien puolesta hienon epämukavalta kun on niin kenossa. Tuotako selkänojaa ei saa pystympään?

 13. Riina sanoo:

  Munkaan mielestä ei voi aivan edullisiksi kyllä sanoa. Lähestulkoon samoilla ominaisuuksilla saa yli puolet halvemmalla matkiksia. Tämä ei silti toki tarkoita, etteikö ostamanne rattaat olisi hyvät tai kannattava ostos. Silti yli 400€ on suolainen hinta matkarattaista.

 14. huomio sanoo:

  Minäkin vähän haaveilen tällä hetkellä matkarattaista kun käytetään meidän yhdistelmiä vielä vaunuina 9 kk ikäisellä, kun hän tykkää päikkärit nukkua vieläkin kopassa ja pienen kokonsa vuoksi mahtuu sinne hyvin.

  Välillä kun haluaisi ihan vaan käydä kävelyllä ilman nukkumista, olisi kiva saada lapsi rattaisiin, mutta pehmeän vaunukopan muokkaaminen lämpöpussiksi ja vaunujen asettelu rattaiksi on oma operaationsa, joten olisi kätevä napata tällaiset ja iskeä tytär niihin. Pieneen tilaan mahtuminen ja helppo kuljetettavuus olisi iso plussa!

  Mutta ei tuo hinta tosiaankaan minustakaan edullinen ole (toki tämähän on jokaisen henkilökohtainen mielipide), itse kun vertaan siihen että maksoin meidän vähän käytetyistä laadukkaista yhdistelmistä vähemmän (se oli mielestäni edullinen ostos!). Mutta sehän on toki totta, että viidenkympin räpsyjä ei saa samoilla ominaisuuksilla.

  Taidan luopua toistaiseksi matkaratashaaveista (tai sitten hommaan ne halpikset) kun meillä todennäköisesti tulee aiheelliseksi ostaa sisarusvaunut/rattaat lähitulevaisuudessa.

 15. Milla sanoo:

  Hui, onpa hinta.
  Itse määritän edulliset alle 100 euron budjettiin.
  Ja vaikka monessa kommentissa kerrot että on edullisemmat kun teidän entiset vaunut/rattaat niin kyllähän se totuus on että jokaisen lompakosta se on kiinni.

  Ja en kyllä autoissa suosittele koko ajan säilyttämään.
  Autossa on kosteutta kuitenkin esim yöllä jos ei ole auto käynnissä. Tai ei käytä hetkeen autoa.
  Tuostakin ollut joskus tutkimus, muistaakseni jossain lehdessä oli mitä käy jos rattaat on autossa koko ajan säilytyksessä.
  Itse laitan vasta sitten autoon rattaat jos tarvitsemme niitä jossakin. Muuten ovat taka varastossa missä on lämmintä koko ajan 🙂

 16. Yoyoo sanoo:

  Mitkä matkarattaat teillä oli aiemmin?

 17. Hanna sanoo:

  Hassuja nämä kommentit että olisivat jotenkin kovinkin arvokkaat, omasta mielestäni nämä on laatuunsa ja ominaisuuksiinsa nähden kohtuuhintaiset Meille ostettiin Beet (tosin bee3) sillä tulivat toimittamaan ”päärattaiden” virkaa, muuten olisi ostettu nämä
  Pakko kysyä mitkä noi sun housut on? Pitäisi hankkia itselle samantyyliset puistoiluun

 18. mymmeli sanoo:

  meillä on matkiksina milla&månsin SoMat, nuo Yoyot olivat toisena vaihtoehtona mutta päädyttiin ostamat somat niiden adullisen hinnan vuoksi. Myös nämä menevät lentokoneen matkustamoon, joka oli meille ehdoton kriteeri, sillä lennämme välillä taaperon kanssa mannertenvälisiä lentoja ja esim. jenkkien päässä pelkässä passintarkistuksessa saattaa kestää parikin tuntia. Siinä ei kyllä enää reppuvaljaat tai kenenkään syli kestä kiukkuavaa ja väsynyttä taaperoa. Välillä myös lentoajat on sellaiset, että rattaat on vain saatava ihan sinne portille asti/ heti portilla takaisin käyttöön.
  Mukava oli lukea kattava postaus teidän rattaista! 🙂

 19. Rita sanoo:

  Yli 400e matkarattaat ei kyllä oo mitenkään edulliset monelle. Ei kaikilla ole todellakaan varaa laittaa selllasia summia edes normi vaunuihin. Hieman suhteellisuuden tajua. Ei jokaisella ole varaa ostaa 1500e bugaboon vaunuja. Toki tässä selkeesti ei ole pikkurahasta pulaa jos 400e ilman lisävarusteita on pikkurahaa.

 20. Anni sanoo:

  Meillä on Inglesina Classica vaunut. Ratasistuimen kanssa hinta oli 1600€. Eli varmasti aika kalleimmasta päästä.
  Silti pidän näitä matkarattaita kalliina. Ei ole kyse siitä mitä lompakosta löytyy, mutta kun ihan vertailee matkarattaiden hintoja, on nämä kalliimmasta päästä. Tietenkin joku toinen voi olla vielä kalliimpi, mutta ei se tee näistä silti edullisia.

  Yoyot ovat kuitenkin ihan kivat ja niistä ei ole mitään huonoa sanottavaa, löytyy siis myös meiltä. Suurimpana plussana pidän sitä, ettei vie meiltä tilaa kotona ja helppo säilyttää sisällä ihan vaikka hyllyn päällä

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.