Laatuaikaa isojen tyttöjen kanssa

27.04.2018

Me käytiin eilen tsekkaamassa Kansallismuseon uusi Barbie The Icon -näyttely sen VIP-avajaisissa, ja voi vitsit meillä oli KIVAA! Oli ihanaa uppoutua hetkeksi barbien maailmaan kolmestaan meidän isojen tyttöjen kanssa, ja olla ihan rauhassa. Avajaiset olivat tupaten täynnä ihmisiä, siis ihan jäätävä tungos, mutta tytöt jaksoivat hurjan hienosti odottaa vuoroa eri vitriinien edessä, ja kierrettiin jokaisen barbien luona kaikessa rauhassa. Näyttely oli ehdottomasti näkemisen arvoinen, ja mietittiin jopa tyttöjen kanssa, että mennään vielä toisen kerran tsekkaamaan se kesän aikana, kun siellä on vähemmän ihmisiä.

Me ollaan kaikki kolme ihan Barbie-faneja, ja mä olen siitä fiiliksissä. Välillä jo näytti siltä, että Barbie on häviämässä taistelun Bratzeille ja Monster High -nukeille, mutta Barbie on ottanut ainakin meidän perheessä kovan kirin. Tällä hetkellä barbieleikit on ulkoleikkien lisäksi kaikkein suosituin leikki isommilla tytöillä. Kuopuskin tykkää jo leikkiä barbeilla, ja eilenkin hän leikki barbietalon leikkikeittöllä, ja muka syötti suoraan kattilasta ruokaa barbien pikkuvauvalle teatraalisten maiskutusten kera.

Mä keräsin pienenä itse barbeja, sekä barbien huonekaluja ja muita, ja meillä on edelleen niitä paljon tallessa. Tytöt olivatkin innoissaan, kun tunnistivat näyttelystä muutamia barbeja, joita meillä on kotona. Lisäksi meillä on vieläpä muutama mun tädin vanha barbienukke, joten myös 80-luvun barbiet näyttivät tutuilta tyttöjen mielestä. Ihmeteltiin yhdessä ihka ensimmäistä barbieta, jonka olin toki nähnyt kuvista ennenkin, mutta en livenä. Siellä oli alkuperäispakkaukset ja kaikki tallella! 70-luvun pahviset ensimmäiset Malibu-talot ja United Airlinesin lentokoneet olivat niin symppiksiä, ja se kehitys vuosien aikana ihan huimaa.

Me ihasteltiin läpi upeat muotinuket, kuningattaret ja prinsessat, näyttelijät ja fantasia-asut. Kovasti tytöt yrittivät etsiä myös barbieta Suomen kansallispuvussa, mutta sitä ei löytynyt, vaikka niin moni muu kansallisuus olikin edustettuna, mukaan lukien Ruotsi kahdesti. Mutta tytöt sitten viisaina totesivat, että tuo viikinki-asuinen barbie voi olla sitten Suomen barbie, koska onhan Suomessakin ollut viikinkejä.

Eilinen reissu oli niin ihana, ja kotimatkalla tytöt puhua pälpättivät niin iloisina erilaisista barbeista ja kaikesta mitä olivat nähneet. Vaikka on ihanaa olla koko perhe yhdessä, on ihan uskomattoman tärkeää myös huomioida lapsia erikseen. Vaikka pyrin joka päivä ottamaan sen oman hetken jokaisen lapsen kanssa erikseen, on ihanaa myös viettää välillä ihan kunnolla aikaa niin, että keskittyy vain isompiin tyyppeihin. Se on tärkeää sekä heille, että meille vanhemmille. Ihanaa kun he ovat jo niin isoja, että voi oikeasti keskittyä rauhassa siihen mitä on tekemässä, keskustella ajatuksella siitä mitä näkee, ja sitten vielä muistella niitä juttuja yhdessä.

Kesällä on kyllä ihan pakko tehdä pari muutakin museo- ja kulttuurireissua, ihan vain isojen tyttöjen kesken. Siitä tulee varmasti huippua!

Mä suosittelen näyttelyä kyllä ehdottomasti kaikille, jotka ovat leikkineet barbeilla pienenä, tai joiden kotoa löytyy pieniä tai isompia barbiefaneja. Mulle se oli ainakin tosi ihana kokemus, ja meidän 5- ja 6-vuotiaille myös. Näyttely on auennut tänään Kansallismuseossa, ja se on siellä koko kesän ajan.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


6 Responses to “Laatuaikaa isojen tyttöjen kanssa”

 1. Sinde sanoo:

  Netflixissä löytyy barbiesta dokumentti. Oli mielenkiintoinen historia! 🙂
  Olisi ihana päästä katsomaan tuo barbie näyttely. Harmillista että täältä pohjoisesta on vähän turhan pitkä matka..

 2. Rk sanoo:

  Suosittelen käymään Espoon Tapiolassa sijaitsevassa WeeGee-talossa, siellä on modernin taiteen museo, kaupunginmuseo, lelumuseo ja kellomuseo ja vielä Futuro-talo! Samalla lipulla pääsee kaikkiin ja voi sitten vaikka katsoa vaan ne mitkä eniten kiinnostaa jos ei kaikkea ehdi 🙂

  Blogisi on kaikkien aikojen lempiblogini, postaat ihanan usein ja olet esikuvani ainakin lastenkasvatuksen suhteen ja sen suhteen että et muodosta hätiköityjä mielipiteitä vaan tutustut aiheeseen ensin. Ihailen elämänasennettasi!

  T. 19-vuotias lukija jolla ei ole tämän hetken suunnitelmissa hankkia perhettä (mutta on ihanaa lukea muiden perhe-elämästä)

  Ps. Blogisi esittelyteksti on upea nyt, kuvaa tosi hyvin sun blogia

 3. Annuska sanoo:

  Täällä yksi Barbie fani, jonka on pakko päästä katsomaan tuo näyttely! Minulla ja siskollani oli parhaimmillaan viitisenkymmentä barbieta kun olimme pieniä. Nyt ne odottavat vanhempieni luona sitä päivää kun meidän lapsemme jatkavat niillä leikkimistä. 🙂

 4. Emzi sanoo:

  Barbie oli kyllä yksi suosikki minun nuoruudessa! Ai että!

 5. eve sanoo:

  Hauskan oloinen näyttely!Minkäköhän hintaisia mahtaa olla liput? aikuiselta sekä lapselta?

 6. Taija sanoo:

  Meidän perheessä eskarilainen on ollut 3-vuotiaasta asti kova leikkimään barbeilla, se on ollut se hänen juttunsa. Nyt leikit ovat vähän jääneet mm.pets-leikkien varjoon mutta aika ajoin ne barbit kuitenkin otetaan esille, onneksi. Itse olin lapsena kova leikkimään juurikin barbeilla, joten näyttely kiinnostaa kovasti meidänkin perheen naisia 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.