Kuinka paljon autoilu maksaa todellisuudessa?

22.05.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Santanderin kanssa.

Kerroinkin jo tuossa aiemmin keväällä, että meidän auto on hankittu kaksi vuotta sitten uutena Santander All-In-One -autorahoituksella, joka ei ole vain autorahoitus, vaan myös paljon muuta siihen päälle. Silloin postaus herätti paljon keskustelua, kysymyksiä ja kiinnostusta, ja monelle tällainen palvelu oli aivan uusi juttu. Nyt on tarkoituksena mennä vähän syvemmälle siihen, miksi me päädyttiin kaikista mahdollisista autoilun rahoitusvaihtoehdoista juuri tähän, yksityisleasingin, perinteisen autolainan tai autorahoituksen, tai autoon säästämisen ja sen omalla rahalla ostamisen sijaan.

Me jouduttiin tekemään itse kaikenlainen taustatyö, ja aivan noviiseina valitsemaan meille se sopivimmalta tuntuvin vaihtoehto kaikkien joukosta. Aiemmin oltiin jo tehty hutiosto ja ostettu surkea auto, josta koitui meille vain suuria kustannuksia ja harmaita hiuksia. Haluttiin auto, jonka kanssa ei tarvitse stressata tai murehtia, tai varautua yllättäviin huoltomaksuihin. Mä haluan kertoa meidän kokemuksista, jotta joku löytäisi googletellessaan tämän kirjoituksen ja saisi tietoa vaihtoehdoista vähän helpommin, kuin me pari vuotta sitten.

Mikä Santander All-In-One on ja miksi me valitsimme sen?

Santander All-In-One on auton rahoitus, johon voi sisällyttää myös halutessaan erilaisia palveluita. Se on tavallaan kuin autoleasingin ja autorahoituksen hybridi, joka ottaa parhaat puolet molemmista, mutta ei ollenkaan niitä huonoja. All-in-one on kaiken kattava, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävä autopaketti. Meillä siihen kuuluu siis auto, rahoitus, kausihuollot, mahdolliset muut huollot ja taattu hyvityshinta sopimuskauden päätteeksi.

Maksetaan kiinteää kuukausierää, johon sisältyy siis nämä kaikki, ja ainoa mitä me tehdään itse autolle, on tankkaus ja pesu. Sitten kun tämä sopimuskausi päättyy, me saadaan myydä auto itse pois mihin liikkeeseen halutaan, ja maksetaan rahoituksesta jäljellä oleva osuus sillä pois (ja saadaan pitää mahdollinen myyntivoitto), tai sitten auto lunastetaan meiltä takaisin rahoituksesta jäjellä olevalla osuudella. Kummassakin tapauksessa me ollaan ns. ”kuivilla” eikä voi käydä niin, että auton arvo olisikin pienempi, kuin rahoituksesta jäljellä oleva summa. Halutessaan auton voi sopimuskauden jälkeen myös pitää itsellään, ja maksaa jäljellä olevaa osuutta sitten uuden maksusuunnitelman mukaan pois.

Miten Santander All-In-One eroaa yksityisleasingista tai tavallisesta auton osamaksusopimuksesta?

Santanderin All in One -palvelussa auto rahoitetaan osamaksulla, joten sillä saa perinteisen osamaksurahoituksen oikeudet ilman leasing-sopimuksen sitovuutta. All-in-Onen hinnoittelu on läpinäkyvää ja hintaan sisältyvät tarvittaessa myös huollot ja vakuutukset. Me otettiin vakuutukset samasta paikasta, missä meillä on muutkin vakuutukset ja pankkipalvelut, niin saadaan keskittämisestä etuja. Kaikki muu kuitenkin kuuluu meidän soppariin, ja All-In-Onen autovakuutus on kyllä edullinen ja fiksu. Olisin voinut harkita sitä itsekin, jos ei muuten oltaisi keskitetty sen puolen palveluita muualle.

Me tutustuttiin pari vuotta sitten myös yksityisleasingiin, ja mietittiin sitäkin yhtenä vaihtoehtona. Meillä ei ole aikomustakaan sitoutua samaan autoon esimerkiksi kymmeneksi vuodeksi, vaan halutaan pystyä vaihtamaan autoa tarpeiden muuttuessa, ja esimerkiksi lasten kasvaessa. Siksi leasing vaikutti houkuttelevalta. Lopulta kuitenkin todettiin, että All-In-One on leasingia huomattavasti fiksumpi vaihtoehto meille, ja nyt kerron miksi.

Leasing-sopimusta tehdessä ilmoitetaan vuokran kuukausimaksu ilman tarkennuksia koroista tai muista veloituksista. Tällöin tietää ainoastaan kuukausittaisen kokonaissumman sekä mitä palveluita summa sisältää, mutta ei välttämättä sen tarkempaa erittelyä. Osamaksulla ostettaessa taas kerrotaan läpinäkyvästi kaikki kulut, joista kuukausimaksu koostuu. Leasing-auto saattaa myös aiheuttaa yllättäviä lisäkuluja, jos autoa tarvitseekin joskus normaalia enemmän. Se johtuu siitä, että leasing-sopimuksessa sovitun kilometrirajan ylittävistä kilometreistä veloitetaan ekstraa. Ylimääräisistä kilometreistä voikin kasvaa huomaamatta yllättävän suuri summa, jonka joutuu maksamaan kun sopimus päättyy.

Yllätyksenä voi myös tulla, että leasing-auton kuukausihintaa nostaa arvonlisävero, koska auton vuokraaminen on ALV:in alaista toimintaa. Osamaksusta taas ei peritä ALV:ia, joten osamaksulla ostettu auto voi tulla jo pelkästään siksi autoleasingia edullisemmaksi. Me punnittiin näitä kaikkia asioita ja päädyttiin siihen, että leasing ei ole meidän juttu.

Meidän Santander All-In-One kokemuksia

Meillä se on toiminut todella hyvin. Palvelu on ollut meillä käytössä pian kaksi vuotta, kuten myös auto, jota ei koskaan ole ajanut kukaan muu kuin Otto. Se on kuin meidän toinen koti, ja pidetään siitä hyvää huolta, vaikka se joskus peittyykin lasten toimesta karjalanpiirakan murusiin ja pillimehuun. Kerran autossa syttyi joku vikavalo parin sekunnin ajaksi, ja vietiin se heti huoltoon tsekattavaksi ilman lisäkustannuksia. Kävi ilmi, että ei ollut mitään ongelmaa, ja voitiin huokaista helpotuksesta. Auton vuosihuollon ajaksi saatiin veloituksetta sijaisauto, koska myös se kuuluu meidän soppariin.

Meistä on kaikkein yksinkertaisinta se, että tiedetään kuinka paljon auto maksaa meille. Se maksaa joka kuukausi sentilleen saman summan, riippumatta siitä, joutuisiko sitä käyttämään huollossa tai määräaikaishuollossa, vai ei. Ei tarvitse budjetoida ylimääräistä, eikä säästää puskurirahoja autohuoltoja varten, kun me maksetaan sitä koko ajan siinä auton kiinteässä kuukausimaksusssa. Ei tarvitse myöskään pelätä että joutuisi olemaan ilman autoa kriittisellä hetkellä. Edullisin ratkaisu tämä ei välttämättä ole, mutta meille se tuntuu turvalliselta, yllätyksettömältä ja fiksulta, juuri siltä mitä me kaivataan. Meille autoilun kulut ovat selkeä, kiinteä summa.

Aiotaanko käyttää All-In-Onea myös sopimuskauden jälkeen?

Kyllä aiotaan. Vuoden päästä kesällä me varmaankin vaihdetaan autoa, sillä seuraavaksi halutaan menopeli seitsemällä istuimella, oikein kunnon tila-auto siis. Aiotaan hankkia myös seuraava auto uutena, ja All-In-One -sopimuksella turvallisuuden, helppouden ja stressittömyyden vuoksi. Meillä keskustelut käynnissä, kun Otto yrittää saada mut innostumaan ajokortin ajamisesta, vaikka se pelottaa mua ihan hillittömästi. Jos joskus voitan pelkoni, voi olla että meillä onkin sitten kaksi autoa. Mulle joku super hyper ekstraturvallinen eläkeläismenopeli jolla ei ohitella, ja Otolle nopea ja ketterä moderni sähköauto. Tai ehkä innostunkin, ja menee autovalinnat toisin päin? Ken tietää.

Mutta autoajatuksia lisää tulevaisuudessa, sillä tässä oli jo asiaa kerrakseen. Kannattaa käydä tutustumassa All-In-Oneen Santanderin sivuilla, mikäli alkoi kiinnostaa, tai uuden auton hankkiminen on ajankohtaista.

Meille oma auto merkitsee vapautta. Vapautta käydä kylässä läheisillä, joiden luokse matka meiltä kestäisi julkisilla puolitoista tuntia, mutta autolla puoli tuntia. Vapautta lähteä päiväkotipäivän jälkeen lasten kanssa käymään upouudessa uintipaikassa, jossa vesi on lämpimämpää kuin viereisessä meressä. Vapautta käydä Oulussa mun perheen ja sukulaisten luona silloin kun siltä tuntuu, ja liikkua siellä omalla autolla. Vapautta tehdä ruokaostoksia hypermarketissa pienen lähikaupan sijaan. Auto tuo lisää tunteja meidän hektiseen arkeen joka päivä, ja se on ollut todella tarpeellinen ja hyödyllinen juttu meille neljän vuoden autottoman pikkulapsiarjen jälkeen.


39 Responses to “Kuinka paljon autoilu maksaa todellisuudessa?”

 1. Saaana sanoo:

  Miksi 7 paikkanen auto haaveissa? Perheenlisäyskö suunnitelmissa vielä? :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No ei vaan koska meitä on viisi, niin autoon ei koskaan mahdu kyytiin ketään muita, esim. mun äitiä joka joskus viettää aikaa meillä, vaikka asuu Oulussa. Jos esim. mennään kyläilemään Espooseen sukulaisille äidin kanssa, niin hän joutuu menemään julkisilla ja me muut mennään autolla, mikä tuntuu aika hölmöltä :D

 2. Nella sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, mitä hyödyt tästä yhteistyöstä? Eli oletteko saaneet esim. Auton blogi näkyvyyttä vastaan vai mitä? Jää ainakin minulle epäselväksi että miten teet yhteistyötä tämän santanderin kanssa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei auto me kyllä maksetaan ihan itse, ja ollaan otettu tämä auto silloin kaksi vuotta sitten vailla mitään tietoa mistään mahdollisista yhteistyökuvioista, ja yhteistyötä olen tehnyt vasta nyt keväällä 2018. Mä hyödyn tästä yhteistyöstä siten että saan rahallisen palkkion tekemästäni työstä, ihan niin kuin kaikista muistakin kaupallisista yhteistöistä joita teen. :)

 3. jossu sanoo:

  mulle autoista on muodostunut kummallinen elämäntapa. Oon jopa etsimässä omakotitaloa vuokralle että pihaan saa raahata niin monta autonromua ku haluaa. Maksan autolainaa ja taloyhtiölle kolmesta autopaikasta :D kaikki ei oo mun omia vaan miehen eli siis meidän yhteisiä periaatteessa :D ja jos auto hajoaa, se tietää tunteja auton alla :D

 4. tku sanoo:

  Mä yllätyn kerta toisensa perään miten hyödyllisiä ja kattavia postauksia sulta tulee laidasta laitaan. Tää oli ihan uus konsepti mulle ja todella siistiä että tästä kerrot näin selkeästi ja vertaillen muihin vaihtoehtoihin. Oon seurannut sun blogia ihan ensimmäisestä raskaudesta saakka, ja vaikka vähän aloin sillon alkujaan seuraamaan että mitähän tostakin mahtaa tulla, niin oot kyllä jo aikoja sitten osoittanut olevas suomen pätevimpiä bloggaajia, ja niin se pällistely vaan muuttui arvostukseksi ja kiinnostukseksi. Sä viihdytät, valistat ja kiinnostat, eikä sun kehitykselle näy loppua. Ihailen myös hirveästi sun kasvatustaitoja, empatiaa ja positiivisuutta, sekä sun ja Oton kaunista suhdetta. Kiitos Iina kaikesta, toivottavasti jatkat vielä pitkään. ♥

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi vitsi miten ihana kommentti, siis en mä kestä! <3 KIITOS! <3 Tuli niin hyvä mieli. Ihana että koet että täältä saa hyödyllisiä ja kattavia juttuja, ja vielä hyvää mieltäkin. Ei voisi enempää toivoakaan. Ihanaa kesää sinne ja kiitos vielä oikeesti, oikea viikon piristys <3

 5. Heli sanoo:

  Kiinnostava postaus, mutta todella hämäävä otsikko, sillä tekstissäsi et varsinaisesti edes vastaa siihen paljonko autoilu maksaa todellisuudessa. Klikkasin tämän auki lähinnä konkreettisten summien toivossa, mutta eipä löytynyt. Ja ei siinä mitään jos et halua summia paljastaa, mutta siinä kohtaa otsikko voisi myös olla toisenlainen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hassua, musta itsestäni otsikko tuntui loogiselta, kun tarkoituksena oli herättää ihmisiä ajattelemaan sitä, mistä ne auton kustannukset koostuvat – eli paljonko autoilu todellisuudessa maksaa. Sitä taas en tiedä miten ketään muuta hyödyttäisi se että kertoisin meidän henkkoht. summia, koska jokaisella ne sopimukset ja autot ja palvelut on kuitenkin erit, ja niin moni tekijä vaikuttaa siihen. :)

   • Jenna sanoo:

    Hintahan riippuu auton hinnasta ja siitä mitä palveluita valitset. Firman sivulta voi katsoa jokaisen auton kohdalta kuukausisumman.

   • Heli sanoo:

    Ymmärrän tuonkin. Nyt kuitenkaan tästä ei saa mitään konkreettista irti, sillä yhtään oikeaa summaa mistään asiasta ei mainittu, ja olisi ainakin omaa lukemistani hieman helpottanut että voisin tehdä hieman vertailuja omaan autotarpeeseen perheelleni. Mutta otsikon voi toki lukea ja ymmärtää monella tapaa :)

 6. Emma sanoo:

  Heh, jäin kaipaamaan sitä summaa, jonka ”autoilu todellisuudessa maksaa” (otsikko)? :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Myös edellinen kommentoija jäi kaipaamaan samaa, ja enhän mä voi mitään absoluuttista summaa antaa, kun niin moni tekijä siihen vaikuttaa. Postauksen ja otsikon tehtävänä oli herättää ihmisiä miettimään mistä ne kustannukset kuukausittain koostuvat, eli paljonko se autoilu todellisuudessa maksaa ja miksi. :)

   • Jenni sanoo:

    Hei,
    myös minusta tämä juttu oli todellinen tynkä. Otsikko jäi vaille vastausta ja jutussa kyllä mainitaan että kiinteällä kuukausimaksulla saa sitä ja tätä ja siksi on helppo ennakoida jnejne. jos se todellisuudessa on niin yksinkertaista niin olisi tosiaan pitänyt mainita edes se teidän ”absoluuttinen summa”.
    Minua kiinnostaa periaatteessa tosi paljon nämä kun olisi kakkosauton uusiminen edessä, mutta tästä jutusta en nyt saanut mitään irti, voi toki johtua siitä että olen jo asiaan perehtynyt.
    Kannustan sinua kuitenkin autokouluun, voi sitä liikkumisen ja menemisen vapautta etenkin lasten kanssa :) Ei tarvitse kuljettajaa, jos on itsellä kortti!

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Heippa, onpa harmi että et saanut tästä mitään irti, taidat olla valmiiksi jo hyvin perehtynyt asioihin sitten. :) Itse en valitettavasti vieläkään ymmärrä, että miten juuri meidän autopaketin hinta vaikuttaisi kenenkään muun kuluihin, tai määrittelisi sitä paljonko autoilu kenellekin maksaa. :D

     Mutta joo, se on kyllä totta että autokoulu varmasti lisää liikkumavapautta, se vaan pelottaa niin pirusti! :D Mutta ehkä mä vielä uskallan! Kiitos kannustuksesta ja ihanaa kesää <3

   • Emma sanoo:

    Kiitos vastauksesta :) Mua kiinnostaa aina autoilun kustannukset, koska ollaan tehty meidän perheessä sellainen päätös, ettei osteta autoa. On siksi aina mielenkiintoista tietää minkä verran säästetään, jos säästetään :D Kyllähän meidänkin perheessä liikkuminen maksaa… Mun mies polkee töihin 18 km päivässä, joten hänellä on oltava hyvä pyörä, jota huolletaan usein. Myös minulla on hyvä pyörä ja ensi keväänä siihen ostetaan peräkärry nyt 4,5 kk ikäiselle pojalle. Lisäksi käytetään tietty julkisia ja meillä on hyvät yhdistelmävaunut, jotka onneksi löytyi käytettynä! Mutta siis, mielenkiintoinen postaus, jäi vaan häiritsemään ”se summa” :)

    • Nimetön sanoo:

     Oi, älkää peräkärryä, ostakaa, jos suinkin vaan mahdollista, laatikkofillari. Sinne saa jo vauvan kaukalossa kyytiin, mutta ihan passeli ”auton korvike” moneksi vuodeksi. Parhaimmillaan omalla kuljetin päiväkotiin kaksi laste tavaroineen tai yhden lapsen ja viisi henkisen perheen viikonloppuruuat.

 7. Autoileva sanoo:

  Mikäli olette päätyneet tähän rahoitusmalliin sen helppouden vuoksi ja aiotte seuraavaksikin hankkia uuden auton, niin muistuttaisin että varmaan kaikissa autoissa on automaattisesti kahden vuoden takuu ja merkkihuoltopaikat tarjoaa aina vara-auton huollon/korjauksen ajaksi. Kuten siis itse sanoit, halvin mahdollinen ratkaisu tuo teidän malli ei ole, mutta ei se myöskään ehkä helpoin ole :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olemme kyllä tietoisia 2v takuusta, mutta tässä vaikuttaa moni muukin asia: kuten se että auton arvo ei voi laskea alemmaksi kuin rahoitusta on jäljellä, ja se että myös vuosihuollot kuuluvat hintaan (ne eivät käsittääkseni kyllä takuun piikkiin mene?). Lisäksi tämä huoltosopimus jatkuu edelleen myös 2v takuun jälkeen. Meille tämä on kyllä helpoin, mutta jokainenhan määrittelee itse mikä on itselle helppoa ja hyvä ratkaisu :)

 8. N sanoo:

  Hei iso KIITOS tästä postauksesta! Olen joskus aiemminkin hieman yrittänyt perehtyä tähän Santanderin All in One -autorahoitukseen, mutta jotenkin väsähdin enkä jaksanut kunnolla selvittää asiaa. Erittäin hyödyllinen postaus!

  Meillä, kuten monella muullakin, on auto perinteisen rahoituksen kautta osamaksulla. Ja just kaikkein ärsyttävintä on ne muutaman sadan euron huollot, jotka joka kerta tulee jotenkin yhtäkkiä. Tuntuu että talous paremmin kestää sen muutaman kympin kuukausittaisen extran (kiinteä Santander All in One -kulut vs. perinteinen autorahoitus), entä kuin ne useat sataset kerralla.

  Mun mielestä omasta mukavuudesta kannattaa vähän maksaa, jos siihen vaan on mahdollisuus! Ja kuulostaa ehdottomasti supermukavalta ja helpolta tuo teidän vaihtoehto autoilulle. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei ihan mahtavaa, kiitos ihan hurjan paljon kommentista! Ja musta tuntuu että me ollaan ihan samanlaisia tässä huoltoasiassa, mustakin on helpompaa maksaa sitä kuukausittain, kuin että tulisi yllätyksiä :D Ihanaa kevättä sinne, ja tosi kiva että kommentoit <3

 9. - sanoo:

  Hyvä postaus! Ainut mikä jäi vielä mietityttämään on se summa. Eli paljon autoilu todellisuudessa maksaa? :-D tälläinen vaihtoehto voisi olla meillekin hyvä

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! :) Sitähän minä en tiedä että paljonko se autoilu maksaa kenellekin todellisuudessa, se summa kun on varmasti ihan eri jokaisella ihmisellä :D Otsikon tarkoitus oli herättää miettimään, että mistä ne autoilun todelliset kustannukset koostuvat kuukausittain, mutta ehkä se oli vähän hämäävä? :D Pahoittelut siitä!

 10. Jenni sanoo:

  Mä näkisin ajokortin tärkeäksi sulle, mutta pääkaupunkiseudulla, missä toimiva julkinen liikenne, näen järjettömänä pitää kahta autoa. Kallista ja ympäristön kannalta huonoa.

  Tarvitaanko autoa työmatkoihin? Jos ei niin ehdottomasti molemmille ajokortit ja 1 auto jolla puljaatte :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Autoa tarvitaan työmatkoihin molemmilla, sekä lasten harrastus- ja päiväkotikuljetuksiin. :) Ja toimiva julkinen liikennekään ei auta siihen jos pitää kuskata lapsia esim. isovanhemmille (minne kestää julkisilla 1,5h per suunta). Mulla on itselläni tosi liikkuva työ, ja joskus etäisyydet on pitkiä, ja toisinaan taas saan olla kotona ihan rauhassa. Autojakin on erilaisia, ja kuten tuossa mainitsin, niin yhtenä vaihtoehtona meillä on ajatuksissa seuraavaksi täyssähköauto, josta ei päästöjä onneksi tule ollenkaan. :)

 11. Jenni sanoo:

  Niin ja jos päädytte toisen auton hankkimaan kun Iinallakin on ajokortti niin hankkikaa kunnon auto Iinalle myös. Turvallinen ja tehokas jolla ei jää jalkoihin. Eläkeläiskotterot saa unohtaa. Teillä on arvokas lasti kuitenkin :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kunnon auto ehdottomasti, mut mä en halua ajaa kovaa :D Haluun vaan olla turvassa, ja niin että kaikki muutkin mun ympärillä on turvassa. Ehkä ajan vaan pikkuteitä kahtakymppiä. :D PELOTTAA!

   • E sanoo:

    Haha, ymmärrän kyllä Iina mistä syistä autoilu pelottaa! :D Mutta suuri alinopeus on todella vaarallista liikenteessä, vaikka sitä ajattelisi että ”hitaasti kun ajaa ei voi käydä mitään”. Tiedän että tarkoitit kommentin vitsillä, mutta turvallisinta on ajaa juurikin nopeusrajoitusten mukaisesti :) Ohitella ei tarvitse, jos tuntuu epämukavalta, mutta suuri alinopeus on kaikille vaaraksi!

    Autolla ajo on mukavaa, mutta muistan kyllä miten paljon autokoulussa ja pari kk kortin saamisen jälkeen jännitti ajaa. Mutta sitten se helpotti ja nyt nautin ajamisesta :) Suosittelen kyllä, jos yhtään kiinnostaa. Pelko kyllä hälvenee ajaessa, lupaan sen :)

 12. Tanja sanoo:

  Itse en ymmärrä noita kysymyksiä; ”no paljonko se sitten maksaa?”.
  Tutustumalla noiden linkkien kautta saa lista autoista kk-hintoineen. Hinnat vaihtelee sen mukaan millaisen auton valitsee, mitä ”herkkuja” siihen haluaa, paljonko kilometrejä sisältyy sopimuskaudelle, ottaako vakuutusta jne.jne ja nämähän riippuu perheen haluista, toiveista ja valinnoista :) mitä enemmän ”luksusta” sitä enemmän hintaa kuten yleensä kaikessa.

  Lähtöhintoja siellä näytti olevan vajaa 300€/kk ja hintahan kipuaa yli 500€:n jos ottaa enemmän vapaavalintaisia juttuja (erikoisvanteet, musiikkilaitteet, väri, vetokoukku jne).

  Eli jokaisen on aika helppo selvittää ne kulut mitä itselle tulisi omien toiveuden pohjalta lisättynä polttoainekustannukset. Joku ajaa 100km viikossa kun toisella tulee 1000km.

  • Heli sanoo:

   Minun pointtini lähinnä olikin, että postauksessa ei vastata otsikon kysymykseen, jonka vuoksi alunperinkin klikkasin koko postauksen auki. En sen vuoksi, että pääsen yhteistyökumppanin sivuille itse laskeskelemaan.

   • Kerttu sanoo:

    Ei mulla autottomana ihmisenä ole hajuakaan mitä se autoilu maksaa :D ja tämän postauksen klikkasin auki samasta syystä, että valottuisi mitä esim. tälläinen autoilu voi maksaa, mutta yhä olen täysin tiedoton minkälaisista summista puhutaan. Mutta niin paljon asia ei kiinnosta että lähtisin sitä itse selvittämään :D

 13. kola sanoo:

  Mun täytyy nyt kommentoida ekaa kertaa, vaikka olenkin lukenut blogiasi jo kolmisen vuotta. Älä ikinä lopeta bloggaamista, tää on mun lemppari ja oon saanut niin monta hyvää vinkkiä ja apua omaan arkeen ja perheeseen. Kiitos ihan älyttömästi! Teidän puuhailua on ihana seurata ja varmasti hyödyn vielä lisää nyt kun omaa esikoistani odotan (mulla on kaksi lapsipuolta aviomiehen puolesta). Jo ihan meidän uusperheessä sun postaukset on ollu korvaamattomia, mulla kun ei avioliittoon astuessa lapsista ollut paljoa kokemusta. Vielä kerran iso kiitos! :)

 14. Neljän äiti sanoo:

  Hyödyllinen postaus, piti itsekin tämän ansiosta ihan lukaista, olisiko tämmöisessä meille parempi diili kuin jo olemassaoleva. Tyytyväinen kuitenkin minäkin perheemme auto-ratkaisuun. :) Eikös vaan olekin kumma juttu, miten IHANA asia auto on useiden autottomien pikkulapsivuosien jälkeen? Meillä pärjättiin hypermarketit, kotimaan matkailut ja kaikki julkisilla kevyet 8vuotta, joiden aikana syntyi neljä lasta.. Mutta täytyy sanoa että vuosi sitten ostettu auto toi ihan uudenlaisen vapauden, eikä meitä saa enää pois tien päältä. Tila-auto ylimääräisellä penkillä on älyttömän näppärä, välillä tarvitaan aikuisia lisäkäsiä reissuun mukaan! :)

 15. Nimetön sanoo:

  Nyt tulee, stereotyyppinen kommentti, mutta jos olisin yksinäinen nainen, valitsisin varmasti jotain tällaista.
  Tällä hetkellä parisuhteessa voin huoletta valita sen vielä helpomman tavan: annan mieheni hoitaa vertailutyön .

  Uuden auton osto ei tosiaan pelkän rahoituksenkaan kanssa ole tämän kummallisempaa. Joku jo noista takuuasiaoista jo mainitsikin tuolla ylemmissä kommenteissa, mutta ne on uusissa autoissa kohdallaan ja huolto vara-autoineen pelaa. Harvoin aivan uusissa autoissa edes kummempia vikoja on.
  Auton jälleenmyyntiarvoon ei enää nykyään juuri vaikuta auto yksilönä, vaan jälleenmyyntiarvo laskeutuu kaavamaisesti merkin, vuosimallin, varustetason ja kilometrien mukaan. Arvon alenemisen voi kahden vuoden päähän siis laskea jo valmiiksi.

  Seitsemän paikkainen auto on ihan huippu juurikin mainitsemistasi syistä: mahtuu muitakin kyytiin, kuin vain oma perhe. Lisäksi matkustusväljyys lisää matkustusrauhaa, kun takapenkillä ei tarvitse istua kylki kyljessä. Eteenkin pidemmillä matkoilla auttaa, kun väliin voi jättää tyhjän penkin.

 16. Lilli sanoo:

  Hei, mikä auto teillä mahtaa olla? Näyttää nimittäin kivalta enkä ole mikään merkkitietoinen, että kuvasta osaisin merkkiä tai mallia sanoa. :D

  Suunnitelmissa auto all-in-onella, mutta en osaa valita autoa kun valikoima on niin iso. :D

 17. Minna sanoo:

  Moikka Iina, ja kiitos opettavaisesta postauksesta! Meillä on juurikin samat harkinnat autonhankinnan suhteen meneillään, ja yritämme kovasti punnita eri vaihtoehtoja ja mikä niistä sopisi juuri meille. Teidän valitsema autorahoitus kuulostaa erittäin helpolta ja yksinkertaiselta, ja se oli minullekin aivan uusi konsepti. Pidän kovasti ajatuksesta, että autoilun kuukausimenot olisivat kiinteät. Vinkkaan tekstisi kumppanilleni ja jatkamme sitten vertailua uuden vaihtoehdon kanssa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.