Vastuullista Argan-öljyä auringon kuivattamille hiuksille

01.07.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Garnier Responsin kanssa.

Suojasin meidän Kreikan matkalla hiuksiani niin hyvin kuin pystyin leveälierisellä hatulla, ja pitämällä hiuksia aina uidessa kiinni. Silti aurinko kuivatti niitä jonkin verran, ja huomasin kotona, että tukka kaipaa tehohoitoa ja etenkin kosteutusta. Hiukset on mulle tärkeät, ja haluan pitää niistä hyvän huolen. Silloin kun kuiva tukka hapsottaa joka suuntaan, on olo muutenkin homssuinen. Mun omaan fiilikseen tukka vaikuttaa paljon, jopa enemmän kuin meikki tai vaatteet. Voin hyvin olla ilman meikkiä, mutta haluaisin että silloinkin tukka on siististi, edes jotenkuten.

Vaikka latva on kuiva ja rapsakka auringon vuoksi, tukka kuitenkin rasvoittuu hikoillessa ja aurinkorasvalla läträtessä nopeasti. Mun hiukset kaipaavat tehokasta hoitoa, mutta kuitenkin niin, että päänahka ei rasvoittuisi normaalia enempää. Garnierin Argan Richness -sarja vastaa mun hiusten tarpeisiin hyvin, sillä se kosteuttaa ja rakennepaikkaa rasvoittamatta päänahkaa.

Garnier Responsin uusi Argan Richness -tuotesarja sisältää shampoon, hoitoaineen, hiusnaamion sekä hiuksiin jätettävän hoitoaineen. Sarja on tarkoitettu kuiville ja vaikeasti hallittaville hiuksille, joten sopii tosi hyvin mun kesän ja Kreikan kuivattamalle kurittomalle pehkolle. Argan Richness -sarja sisältää nimensä mukaisesti kosteuttavaa Argan-öljyä, sekä täyteläistä mantelikermaa, jotka hoitavat hiuksia. Tuotteet ovat 100% parabeenittomia ja silikonittomia.

Shampoo ja hoitoaine hoitavat ja kosteuttavat hiuksia kevyemmin, ja nyt olen lätrännyt vielä Argan Richness -hiusnaamiolla reissun jälkeen jotta olen saanut kosteutta palautettua. Vihdoin hiukset alkavat pikkuhiljaa toipua megahelteistä, mutta ekoina rapsakoina päivinä hiuksiin jätettävä hoitoaine oli ihana apu, sillä se siloitti hapsottavia latvoja vielä entisestään.

Eettisesti kestävien periaatteiden mukaisesti tuotettu Garnier Responsin Argan Richness -sarjan arganöljy on kotoisin lounaisesta Marokosta. Argan -puut ovat Marokolle ominaisia, ja niitä esiintyy suuresti Soussin alueella. Soussin Argan puut ovat Marokon toiseksi suurin metsäekosysteemi, joka toimii luonnollisena esteenä aavikoitumisen leviämiselle. Alueen naiset valmistavat Argan-öljyä käsin, ja tämä työ auttaa yhteisöä ja tukee yhteisön naisten itsenäistymistä.

Vuodesta 2008 asti Garnier on yhteistyössä tuottaja BASFin ja paikallisen NGO Yamanan kanssa pitänyt huolen siitä, että Argan-öljyn tuottajat saavat reilun korvauksen, ja öljy kerätään kestävästi luontoa säästäen. Yhteistyöohjelma on edistänyt koko alueen sosioekonomista kehitystä. Naisten taloudellinen itsenäisyys on kasvanut, heillä on enemmän valtaa ja parempi sosiaalinen asema. Työolot ovat parantuneet, ja naisten pääsy terveydenhuollon piiriin ja kirjallisuuden pariin on parantunut.

Garnier Respons on sitoutunut kaikissa muissakin tuotteissaan noudattamaan kestäviä periaatteita, ja tuottamaan hiustenhoitotuotteensa mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Garnier Responsin hiustuotteet ovat parabeenittomia, ja niiden pakkaukset on tuotettu 30% kierrätetystä muovista, ja pakkaukset ovat 100% kierrätettäviä. Tuotteet valmistetaan tehtaissa, jotka ovat sitoutuneita kestäviin tuotantotapoihin. Garnier on yksi niistä ”markettimerkeistä”, jotka ovat periaatteidensa vuoksi mun mieleen, eikä edullinen hintakaan haittaa. Mun mielestä näissä on ihan loistava hinta-laatusuhde, ja niitä on myös helppo löytää ihan kauppareissun lomassa.

Mä suosittelen Garnierin Argan Richness -sarjaa kaikille, joiden tukka on kesän, vaalennuksen tai muun kuivattama, ja kaipaa kosteutusta ja huolenpitoa. Hiusten hoitotuotteissa on ihana ja pehmeä mantelin ja argan-öljyn tuoksu, joka on ainakin mun mieleen.


9 Responses to “Vastuullista Argan-öljyä auringon kuivattamille hiuksille”

 1. Avatar Nelli sanoo:

  Mahtava kuulla, että tuotteilla on ollut positiivisia vaikutuksia ihmisten, etenkin naisten taloudelliseen asemaan ja hyvinvointiin. En silti käyttäisi lausetta ”eettisesti kestävien periaatteiden mukaisesti tuotettu” tällaisen eläinkokeiden käytöstä tunnetun merkin kohdalla, sen suhteen olisi vielä paljon parannettavaa.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä en missään nimessä halua tukea eläinkokeita, enkä siksi käytäkään tuotteita, jotka on eläinkokeilla testattu. Tässä on Lorealin (eli Garnierin) vastaus sinun palautteeseesi:

   ”Ymmärrämme huolesi, koska valitettavasti aiheesta liikkuu internetissä paljon virheellistä ja harhaanjohtavaa tietoa.

   Kuluttajiemme terveys ja turvallisuus on aina ollut L’Oréalille ehdottomasti tärkein asia. Eläinten oikeuksien puolustaminen on myös tärkeää.

   L’Oréal on kehittänyt tuotteilleen erittäin tarkan turvallisuuden arviointimenetelmän, joka perustuu tieteelliseen tutkimukseen. L’Oréal sitoutui käyttämään uusia turvallisuuden arviointimenetelmiä ilman eläinkokeita jo kauan ennen kuin eläinkokeet nousivat esille yhteiskunnallisessa tai lainsäädännöllisessä keskustelussa. Edelläkävijänä L’Oréal on kehittänyt ihmisen keinoihomalleja vaihtoehtona eläinkokeille vuodesta 1979 lähtien. Jo vuonna 1989 L’Oreal lopetti valmiille tuotteillensa tehtävät eläinkokeet, eli 14 vuotta ennen lainsäädännön vaatimusta. Vuonna 2013 L’Oréal lopetti ainesosille tehtävät eläinkokeet.”

   • Avatar Aino sanoo:

    Kauniit ajatukset Garnielilla ja L’Oréalilla eettisyydestä ja eläinkokeista, mutta valitettavasti L’Oréal myy Kiinaan. Kiinaan myytävät tuotteet testataan eläinkokein. Jos L’Oréal välittäisi eläinten oikeuksista, se voisi monien muiden yritysten tavoin olla myymättä Kiinan markkinoille. Myymällä Kiinaan tukee samalla eläinkokeita. Näimpä L’Oréal ja Garniel jäävät ainakin minun ostoskoristani pois, onneksi on monia muita merkkejä joille eläimet ovat Kiinan markkinoita tärkeämmät.

   • Avatar Pauliina sanoo:

    L’oreal ei ole missään nimessä eettinen yritys. L’orealin tytäryhtiö Garnier sai myös vuonna 2007 tuomion rotusyrjinnästä ja joutui maksamaan 30 000€ sakot. Lisäksi L’oreal toimii myös Kiinan markkinoilla, jossa tuotteet ja niiden ainesosat on pakko testata eläinkokein. Yritys itse teetättää ja maksaa tekemänsä eläinkokeet astuessaan Kiinan markkinoille. Näin myös mm. Yves Rocher menetti aikoinaan cruelty free sertifikaattinsa lähtiessään myymään tuotteitaan Kiinassa. Ainoa tapa varmistua yrityksen eläinkokeettomuudesta on cruelty free sertifikaatti eli leaping bunny logo ja L’oreal ei valitettavasti sitä ole koskaan saanut.

    • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

     Tässä Lorealin vastaus:
     Haluamme tarjota yksilöiden tarpeita vastaavia kauneudenhoitotuotteita jokaiselle – riippumatta asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta, sukupuolesta, iästä jne.

     Tuotteitamme on saatavilla useassa maassa ympäri maailmaa, mm. Kiinassa.

     Mitä tulee eläinkokeisiin, emme testaa Kiinassa myytäviä tuotteita eläimillä. Mikäli Kiinan viranomaiset haluavat testata joitakin tuotteita eläinkokeilla, annamme heidän käyttöönsä turvallisuustestit, joissa ei käytetä eläinkokeita.

     Avasimme Episkin-keskuksen Shanghaissa vuonna 2014. Keskuksessa tuottamme keinoihoa in vitro -turvallisuustestejä varten. Episkin on keinotekoinen ihmisen ihomalli, josta voit lukea lisää: http://www.episkin.com/.

     Mikäli sinulla on lisää kysyttävää, olethan yhteydessä Kuluttajaneuvontaamme osoitteessa neuvonta@loreal.com.

     • Avatar Pauliina sanoo:

      Mikäli L’oreal on eläinkokeeton ja eettinen, miksei se ole sitoutunut Cruelty Free standardiin?

      ”Leaping Bunny on amerikkalaisten ja eurooppalaisten eläinsuojelujärjestöjen luoma kansainvälinen standardi eläinkokeettomalle kosmetiikalle. Standardiin sitoutuneet yritykset eivät käytä eläinkokeita missään vaiheessa tuotteen valmistusta. Ulkopuolinen auditoija tarkistaa yritykset ennen sertifikaatin myöntämistä.”

      Mielestäni on humoristista, että puolustat yritystä jonka kanssa teet yhteistyötä ja joka maksaa palkkasi, vaikka sen asema eettisenä yrityksenä on erittäin kyseenalainen. Mutta toisaalta aina löytyy näitä ”eläinten ystäviä” ja sitten on meitä oikeita eläinten ystäviä.

     • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

      Hei Pauliina, kiitos palautteesi minulle suunnatusta osiosta. Nämä vastaukset ovat tulleet suoraan Lorealilta, kuten tuossa alussa olen maininnutkin. En ole puolustanut tässä yhtään ketään, vaan ainoastaan välittänyt Lorealin antamat tiedot teille. Mä luotan siihen, että kun olen itse näistä asioista kysellyt ja ottanut selvää yhteistyökumppaniltani, ei mulle ole valehdeltu. Sehän olisi varsin lyhytnäköistä ja äärimmäisen törkeää. Luotan Lorealin sanaan tässä, mutta sinulla on tietysti oikeus mielipiteeseesi, ja mikäli tämän perusteella tahdot rajata minut pois eläinten ystävän määritelmästä, on sinulla siihen oikeus. Toivotan kuitenkin mukavaa kesää!

 2. Avatar kata sanoo:

  Jokuhan siihen on syynä etteivät leaping bunny- merkintää saa, lie juurikin nuo Kiinan markkinat. Luulisi että tuon kokoluokan yhtiöllä olisi vara valita mihin ja kelle myy.

 3. Avatar Heli sanoo:

  Ooooh mahtavaa et tää sarja on vihdoinkin tullut Suomeen. Oon sitä vuoden raahannut ton hiuksiin jätettävän hoitoaineen muodossa Espanjasta Suomeen. Parasta hoitoainetta kiharoille hiuksille! :)

Kommentoi