Uutuuksia taaperon syysvaatekaappiin

22.07.2018

Tällä hetkellä on meneillään projekti koululaisen vaatekaapin läpikäyminen & päivittäminen, mutta tuntuu että näillä helteillä vaatekertoja menee kolmetoista päivässä, niin en ole saanut vielä kuvattua vaatteita samaan tyyliin kuin olen aiemmin tehnyt taaperon vaatekaapista postauksen kokonaisuutena. Postaus koululaisen vaatekaapista on kuitenkin tulossa, ja vielä tässä heinäkuun puolella, kuten myös asiaa siitä, mitä koululaisen reppuun pakataan, ja millä fiiliksillä tässä muutenkin ollaan koulun alun suhteen (spoiler alert: hyvillä!). Ennen näitä kuitenkin kurkataan vähän taaperon syysvaatekaappiin.

Meidän taapero on tässä kesän aikana venähtänyt niin, että tosi monet leggingssit ja paidat on jääneet yhtäaikaa pieneksi. Kaikki tuplakokoiset on edelleen ihan fine koska ne ovat oletukseltakin reilumpia, mutta sitten taas yksittäiskokojen 80cm vaatteet on jääneet nyt pieneksi kaikki kerralla. On siis tullut aika pikkuhiljaa taas alkaa kerryttää uutta kokoa kaappiin, ja samalla alkaa katsastelemaan jo syksyn värejä ja sävyjä.

Viime syksynä vauvan kaapissa oli paljon luumua ja violettia, vaaleanpunaista sekä harmaata ja mustaa. Tänä syksynä sieltä tulee löytymään ihanan herkullista sinapinkeltaista, syysklassikkoa eli viininpunaista sekä mun uusinta lempparia, ruosteen ruskeaa tai poltettua oranssia. Näitä kolmea kun yhdistelee harmaaseen, valkoiseen, jo entuudestaan kaapista löytyvään konjakinruskeaan, sekä mustaan, niin pääsee aika helpolla. Kaikki värit sopivat kauniisti yhteen, ja vaatekaapista on helppoa rakentaa sellainen toimiva kokonaisuus, jollaisena sen pyrin aina pitämään. Lisäksi siellä on varmaankin ripaus vaaleanpunaista.

Mustaa, valkoista ja harmaata meillä onkin aina paljon vaatekaapin pohjalla, koska niihin on juuri tosi helppoa yhdistellä. Mutta eiköhän kurkata, mitä syksyksi on jo ostettu?

 • Bobo Chosesin The Happysads aw18 -mallistosta ihana automekko, sekä bittersweet-karkkipaita, joka näyttää olevan yksi tämän syksyn hittivaatteista, eli löytyy ilmeisesti aika monelta, joka Bobosta tykkää. Niin myös minä ihastuin siihen, kun se oli niin suloinen.
 • Adidaksen musta verkkapuku, jollaiset ostin kaikille tytöille kerralla. En muuten hirveästi harrasta samisteluvaatteita, mutta nämä olivat aivan mahtavat.
 • Adidaksen viininpunainen Trefoil-collegeasu. Meillä on tämä sama ollut keltaisena pienemmässä koossa, ja se jää varmasti tässä seuraavien kuukauden-kahden aikana pieneksi. Ollaan tykätty siitä tosi paljon monikäyttöisyytensä vuoksi, ja sellainen on ehdottomasti löydyttävä kaapista myös syksyllä.
 • Mustat ja harmaat sukkahousut jotka löysin Stockan 60% alelaarista viidellä eurolla, sekä Liewoodin ihanat ja laadukkaat Panda-sukkikset.
 • AARREKIDin & Mini Rodinin lyhythihaiset mekot tarttuivat mukaan Punavuoren peikon alesta, ja tulevat tarpeeseen näillä helteillä. Meillä oli varattuna kesälle ehkä neljät shortsit ja 4-5 hellevaatetta, kuten mekkoa tai haalaria. Ajattelin, että leggareilla ja t-paidoilla pärjätään hyvin, kun varmaan on viileää. Mutta mitä vielä, ei todella ole ne riittäneet. Onneksi nämä kaksi ihanaa mekkoa menevät myös syksyn väreihin, ja niitä voi hyvin käyttää sukkahousujen tai leggareiden, sekä neuletakkien kanssa pitkälle syksyyn.

Alkavalla viikolla on tulossa useampia syksyn droppeja mun lempparimerkeiltä, kuten Tinycottons 25.7., Mini Rodini 26.7. ja Monkind Berlin 27.7.  ja seuraavalla viikolla vielä ainakin Papu & Mainio. Saapa nähdä mitä kavereita syksyksi tarttuu vielä taaperon kaappiin. Pitää esitellä kokonaisuus sitten kun on valmista. Ainakin pari mekkoa tarvitaan vielä, sekä pitkähihaisia paitoja. Taapero on itse ihastunut nyt mekkoihin, ja hän osaa pyytää mekkoa päälle. Sitten hän tykkää mennä katsomaan itseään peilistä ja huutelee ”Peiti! Peiti! Hiaaaano!” eli peili, peili, hieno. Ilmeisesti oma peilikuva miellyttää, mikä on oikein ihanaa. En ole aiemmin niin paljoa mekkoja pukenut, mutta nyt kun hän on itse niistä innoissaan, niin ehdottomasti puetaan arkenakin useammin.

Mitä värejä te tykkäätte pukea lapsille tänä syksynä? Odottaako joku muu täällä innoissaan ekoja droppeja?


7 Responses to “Uutuuksia taaperon syysvaatekaappiin”

 1. Juulia sanoo:

  Ihana nähdä teidän lasten vaatekaappeihin! Kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä löytyy. :)
  Meillä myös kovat vaatehankinnat syksyksi kun tuntuu, että kaikki lapset on venähtäneet kesän aikana ulos vaatteista ja tulevan syyskuisen vaatekaapin kokoamisen sain aloittaa oikeastaan nollasta.
  Bobon autot on niin ihanat! Itse tilasin tulevalle valkoisen autobodyn <3

 2. Milla sanoo:

  En hirveemmin värejä katsele vaan otan sen mitä tarjotaan. Eli enimmäkseen käytettynä ja kaappi saa uutta vaatetta kun vanhat jää pieneksi eli en päivitä niitä kausien mukaan. Yleensä menee 2-4v vaatteet ja no kuopus on pian 1v 2kk ja alkoi vasta nyt mahtuu 74cm vaatteet (pieni ikäisekseen)

 3. Henrika sanoo:

  Meidän metrinmittaiselle kolmevuotiaalle menee pitkälti samat vaatteet kuin keväälläkin ja paljon viime syksyltäkin, joten samoilla mennään :) muutamia alejuttuja kesällä on tarttunut mukaan mm. gugguulta. Neiti on viehättynyt vaaleanpunaiseen ja lilaan, tummat murretut syksyn sävyt eivät oikein kelpaa eli niitä on turha hommata :’D vauvalle taas mennään sillä mitä siskolta on jäänyt eli aikalailla klassikkoja. Meidän pikkuneiti kasvaa niin nopeasti (74 koko käytössä ja ikää 6kk), että en hänelle uutena viitsi paljoa ostella :D

 4. Johanna sanoo:

  Automekko ja Addun setit on kyllä mun lempparit! Ihanaa, että taapero pääsee itsekin vaikuttamaan siihen, miten pukeutuu ja viihtyy vaatteissaan.

 5. H. sanoo:

  Meidän 5v, 3,5v ja 1v7kk neidit ovat kaikki mekko/hametyttöjä. Eniten sitä on esikoinen… Colleget tai farkkulegginsit saa jalkaan vain niin kylmällä kelillä että leggareilla/sukkiksilla palelee :D
  Saan jonkin verran hyvää peruskamaa hm/lindex/kappahl/markettivaatteet nuorimmalta siskoltani 8v. Ne vaatteet menevät ensin esikoisemme käyttöön, sitten siirtyvät nuoremmille, jos ovat vielä käyttökelpoisia. Loput hankin kirppareilta ja aletangoista. Vaikka vaatteet eivät ole uusimman kauden, olen melko tarkka, että ne ovat nykyaikaisia, kauniita ja oman värisiä tai tyylisiä. Ja että tytöt itse pitävät niistä!
  Pidän listaa vaatteista, joita tyttöjen vaatekaappi ”kaipaa” ja etsin niitä ensisijaisesti käydessäni kirpprilla/alemyynneissä.
  Tykkään hillittyistä väreistä, tummansinisestä, harmaasta, viininpunaisesta ym. ja tietenkin kesällä on ollut paljon vaaleita pastellisävyjä, ja esim newbien kukkasia, sekä tietysti mustaa ja valkoista pohjalla.
  Tytöt rakastavat disneyprinsessoja ja mylittleponya ja ryhmähauta, myös niihin kuviin vaatteissa olen joutunut suopumaan!
  Sen lisäksi, että tyttöjen vaatteet ovat siskoltani, tai kirpparilta, kierrätämme/lainaamme vaatteita myös ystäväperheiden kesken. Esim isompien tyttöjen vaatteista osa menee välillä serkkutytölle, ja palaa takaisin meidän nuorimmaiselle :D
  Lastenvaatteiden käyttöikä yhdellä lapsella on niin lyhyt, ja etenkin tytöillä usein vaatteet pysyvät hyvänä usean lapsen käyttöön, että kierrätystä kannattaa todellakin hyödyntää. Olenkin sellane kirppismuija, että menee ihan terapiasta kierrellä lastenvaatekirppareita. En juuri koskaan edes harkitse ostavani vaatteita itselle, enkä lapsille normaalihinnalla. Etsin ensin kirpparit ja aletangot…

 6. Nimk sanoo:

  Miä lähden kokoamaan sellaista keltaisen, violetin ja pinkin yhdistelmää tälle syksylle, mielellään hieman murretuissa sävyissä ja toki mustaan, harmaaseen ja ruskeaan yhdistettynä :) gugguun väripaljastus oli niin suuri pettymys, että tälkä hetkellä odotan eniten varmaankin rodinia ja metsolaa.

 7. Jensku sanoo:

  Mä ostan vaatteet sitä mukaan kun tarvii, meillä kolme lasta myös poika 4v tyttö 3v ja poika vauva pari kk.
  esikoinen on aina ollut tarkka vaatetuksestaan, jopa juhliin hän itse haluaa valita vaatteensa, hänellä ei ole sellaista että tiettyä väriä pitää olla, (paitsi juhliin pukee aika valkosta mustaa tummansinistä tai harmaata) hän haluaa että kaapissa on paljon collari housuja ja muutamat farkut, muutama ”juhla paita” niin kun hän itse sanoo (tarkottaa siis paitoja jotka käyvät juhlaan ja arkeen) ja sit tietenkin muutamat lemppari lasten ohjelman paitaa ja muutamat muilla kivoilla kuoseilla varustettua paitaa, myös ruudullisia kauluspaitoja täytyy olla.
  Keskimmäinen on sitä mieltä yleensä että ihan sama mitä pukee jos on pakko pukea, kuhan on vaaleanpunaista, pinkkiä tai leopardi kuviota, frozen ja ryhmä hau vaatteet myös käy, mekot on ihan ok ja legginsit valitsee jos pyydän häntä itteään valitsemaan vaatteet, mutta mieluiten ei pukisi yhtikäs mitään..
  Vauvalle oon nyt tykästynyt oranssiin ja keltaiseen, lähes kaikki oranssin ja keltaosen sävyt miellyttävät mua tällä hetkellä mutta kauhean kirkasta en viitti pukea.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.