Sunnuntaibrunssin asu & syksyn lempikengät

04.09.2018

Käytiin viime sunnuntaina brunssilla yhdessä Oton perheen kanssa Eiran Sandrossa, ja oli muuten super herkkua ruokaa! Puin ravintolaan päälleni tämän hetken ehdottoman lemppariasuni, enkä vähiten siksi, että se on niin mukava ja jättää tilaa herkkuövereillekin. Hame ei nimittäin purista mahalaukun kohdalta = B E S T !

Mä harvoin pukeudun ihan kokonaan mustaan, vaikka musta helpoin pukeutumisväri onkin. Tällä kertaa päälle eksyi kuitenkin ihan kertakaikkisen kokonaan musta asu, ja se toimi tosi kivasti, eikä ollut mielestäni synkkä ollenkaan. Yläosaksi valitsin Kenzon collegen – paidan, joka on ollut super kovassa käytössä siitä asti kun sen vuosi sitten sain Otolta syntymäpäivälahjaksi. Olen pessyt sitä kerran viikkoon melkein vuoden ajan, ja se on edelleen aivan kuin uusi. Ei yhtään kulumaa, ei yhtäkään nukkaantunutta kohtaa. Vain laadukas college, jonka puen joka kerta mielelläni päälle. Se on todellakin yksi mun luottovaatteista ja niistä vaatekaapin kulmakivistä.

Alaosaksi valitsin Zaran mustan A-linjaisen hameen. Hameessa on korkea vyötärö, enkä ennen ollut yhdistänyt sitä collegen kanssa, mutta kun kerran kokeilin, yhdistelmästä tuli mun suosikki. Jotenkin se on mukavan rento ja kiva, ja oikeasti tosi hyvä juuri brunssille tai muualle syömään. Mulle on tosi tärkeää, että vaatteessa on hyvä olla eikä se purista. Ja fakta on se, että brunssin jälkeen mulla ainakin alkaisi housun nappi kiristämään. Siksi ihan suosiolla mieluummin tämä rento ja mukava yhdistelmä.

Ostin muutama viikko sitten itselleni uudet syyskengät. Ne eivät olleet ihan sitä, mitä alunperin kesällä syksyn ostoksista ajattelin, mutta pohdittuani ostopäätöstä pitkän aikaa, mä päätin ostaa ne. Kengät löytyivät Zarasta, kun oltiin katsomassa Otolle vaatteita. Ne jäivät kummittelemaan mun mieleen, ja vaikka olin alunperin ajatellut ostavani täysin klassikkomalliset mustat nilkkurit, mä päädyin kuitenkin näihin. En osaa selittää miksi muuten kuin, että ihastuin niihin vaan iha liikaa. Aika näyttää oliko päätös huono vai ei, mutta ainakin toistaiseksi olen näihin aivan rakastunut. Uskon, että ne tulevat olemaan kovassa käytössä.

Aion huoltaa kenkiäni hyvin, jotta ne pysyvät hyvänä käytössä mahdollisimman pitkään. Kenkiä saa hoito-ohjeen mukaan suihkuttaa suojasuihkeella, sekä hoitaa värittömällä vahalla. Lisäksi niitä voi harjata pehmeällä kenkäharjalla, tai pyyhkiä kovalla sienellä. Vaatteiden ja asusteiden oikeanlainen huolto on ihan ehdottoman tärkeää, kun haluaa saada ne kestämään mahdollisimman pitkään. Joskus teininä ei osannut ajatellakaan oikean vaatehuollon tärkeyttä, mutta nykyään meiltä löytyy kaikki ympäristöystävälliset vahat, ihmesienet, suojasuihkeet ja muut tökötit kenkien huoltamiseen. Haluan huolehtia jokaisesta ostoksestani hyvin, jotta voin käyttää niitä mahdollisimman pitkään, ehkä ikuisesti. Yhdet mun kestävimmät kengät on yllättäen olleet Zaran tekonahkanilkkurit, jotka ostin hintaan 19,90 3,5 vuotta sitten. Ne ovat kestäneet kaikki säänvaihtelut, jalkojen turpoamiset raskaana ja niin loskan, lumen kuin kurankin. Ja edelleen puhtaaksi pyyhkäistynä näyttävät kuin uudelta. Toivotaan että nämä uudet kengät kestäisivät yhtä hyvin.

Ovathan maiharitkin tietysti klassikkomalliset kengät, vaikka näissä nyt vähän ekstra-blingiä onkin. Maiharit eivät koskaan mene pois muodista, vaan ovat aina käyttökelpoiset jalkineet. Näissä on tosi hyvät ja tukevat pohjat vahvoilla kuvioinneilla, ja uskon että nämä ovat hyvät myös talven liukkailla keleillä juuri siksi.

College Kenzo | Hame ZARA | Kengät ZARA | Laukku & Other Stories | Laukkukoru Coach 

Mitäs ootte muuten mieltä, jos tekisin sellaisen ”sama vaate x3” -postauksen, eli vaikka kolme eri asua samasta vaatteesta? Mua on jo pitkään innostanut tehdä sellainen, koska tykkään siitä, että yhdistellään samaa vaatekappaletta eri asuihin, ja näin luodaan ihan erilaisia lookeja. Jos tykkäätte ideasta, niin huikatkaa ihmeessä hep!


11 Responses to “Sunnuntaibrunssin asu & syksyn lempikengät”

 1. Anomuumi sanoo:

  Hep! Noista kengistä ja tuosta paidasta ois ainakin kiva nähä sellaiset postaukset.

  Nauratti muuten tuo ”hame ei purista mahalaukusta” kohta, farkutko sit puristaa? Ois nimittäin todella korkea vyötäröiset farkut, jos mahalaukusta yltävät puristaan 😀

 2. Annika sanoo:

  Hep! Tuollainen ”sama vaate x 3” olisi mielenkiintoinen nähdä 🙂 Samoin kiinnostaisi kovasti, millainen sun vaatekaappi yleensäkin on. Mulla on jäänyt mieleen, että aika tarkasti yrittäisit ostaa helposti yhdisteltäviä ja pitkäikäisiä vaatteita, ja se on kyllä sellainen aihe, joka todellakin kiinnostaa.

 3. Hep, hep, hep. Tee ehdottomasti sellainen postaussarja. Mä olen miettinyt vastaavaa itsekkin, mutta valokuvaaminen on ollut ongelma. Mutta toteutan sen ehdottomasti, kun saadaan jonkun kuvaajan kanssa sovittua.

  Noi kengät on ihanat. Sopivat sulle tosi hyvin ja mun katse kiinnittyi niihin ihan ensimmäiseksi. Ja musta asu toimii usein tosi hyvin.

 4. Hilkka sanoo:

  Mahtava tuo hyppykuva kengistä, jossa näyttää kuin leijuisit ilmassa! Tykkään muutenkin sun asukuvien fiiliksestä, niissä ei ole ikinä teennäisyyttä, vaan tuntuu, että persoonasi tulee esiin. Persoonasi tulee esiin myös asuistasi, ja nuo kengät vaikuttavat kyllä ihan sun tyylisiltä.

  Tykkään myös, kun kirjoitat siitä, miten vaatteet saa kestämään. Tässä ympäristön tilassa myös muotibloggaajien on ehdottoman tärkeää tiedostaa vastuunsa siitä, ettei kannustaisi ketään turhaan kuluttamiseen, vaan sen sijaan pohtimaan ostostensa kestävyyttä ja pitämään niistä hyvää huolta, ettei tulisi ostettua hukkaostoksia, jotka ovat muutaman kuukauden päästä jo kuluneet tai pois muodista – ja taas täytyy ostaa uudet.

 5. Nimetön sanoo:

  Hep Hep! Kurkkaus sun koko vaatekaappiin ois kiva, eli mitkä on sun ehdottomat kulmakivet ja mitä vielä kaipaisit. Lisäksi onko sulla tullut jotain hutiostoja ja jos on, niin ootko pystynyt vaatetta muokkaamalla tekemään kivemman vai mitä käy sun hutiostoille.

  Ja sit kun puhut siitä, että haluaisit tehdä kestävämpiä valintoja, niin miten pyrit niihin. Suositko omassa pukeutumisessa suomalaisia merkkejä, jos niin mitä ja jos et niin miksi. Ostatko itsellesi vaatteita käytettynä, jos niin mistä ja jos et niin miksi. Ilmeisesti suosit jonkin verran näitä halpavaateketjuja kuten zaraa tai gina tricotia, niin mitä mieltä olet halpisketjujen ekologisuudesta ja eettisyydestä. Kaiken kaikkiaan kiinnostaa mikä ohjaa sun ostopäätöstä kun hankit vaatteita ja miten voisit tehdä vielä parempia ja kestävämpiä hankintoja.

  Nää sun vaatepostaukset on ihan kivoja ja musta sulla

 6. Elina sanoo:

  Hep hep! 🙂 Kiva asu, jotenkin sun oloinen.

 7. Heidi sanoo:

  Hei,
  Tummanharmaa kynähame voisi sopia tosi hyvin tuossa asukokonaisuudessa.

 8. Nimetön sanoo:

  Itse yhdistellyt jo monta vuotta hameen ja neuleen tai collegen. Toimii yllättävän hyvin. Tulee semmonen vähän girly muttei liian hienostunut.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.