Kolme asua syksyyn | Vyölaukku, klassikkofarkut & syksyn värit

10.09.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sokoksen kanssa.

Pääsin syksyn kunniaksi tutkailemaan kamppiksen merkeissä Sokoksen pukeutumisvalikoimaa, ja valitsin sieltä kuvauslainaan kolme eri asua, jotka mun mielestä sopivat syksyyn. Sokoksella on monipuolinen valikoima merkkejä ja katumuotia, ja mulle iski osastolla kierrellessä ihan jäätävä valinnan vaikeus. Olisin voinut kuvata vaikka kymmenen asua, mutta sain sitten lemppareita karsittua näihin kolmeen. Sellainen pieni probleema tässä iski, että mun teki mieli ostaa itselleni kaikki mitä lainasin. Hauskinta oli se, että kun en ollut ostamassa mitään omaan kaappiini, uskalsin testata kaikkea sellaista, minkä normaalisti jättäisin ehkä vain rekkiin roikkumaan ”liian jännittävänä”. Ja löysinkin ehkä ihan uusia puolia omasta tyylistäni.

Sokoksen pukeutumisvalikoimassa on paljon tuttuja merkkejä, kuten Levi’s, Adidas Originals, Marimekko, Filippa K. ja Tiger of Sweden. Valikoimassa on juuri nyt paljon syksyn uutuuksia, ja  myös uusia merkkejä. Sokoksen pukeutumisosastolla on paljon myyjiä, jotka ovat valmiita auttamaan ja neuvomaan, mikäli apua tarvitsee. Toisaalta, siellä saa myös kierrellä ihan rauhassa ja katsella ja tutustua itse, jos tykkää enemmän tehdä niin. Me suomalaiset joskus säikähdetään palvelualttiutta, ja parasta onkin se, jos henkilökunta osaa lukea asiakasta, ja katsoa kuuluuko hän enemmän siihen tyyppiin, joka haluaa olla rauhassa, vai siihen, joka kaipaa opastusta ja neuvoja.

Ihan ekaksi mä törmäsin pukeutumisosastolle kävellessäni Adidaksen valikoimaan, ja sitä tutkiessa vierähti tovi. Lopulta valitsin ekaksi asuksi mielettömän siistit kukkakuvioiset leggingssit ja takin, sekä vyölaukun. Otolla on ollut vyölaukku jo meidän Kreikan reissusta asti, mutta tämä taisi olla mun eka kerta lapsuuden jälkeen, kun kokeilin tätä uudelleen muotiin tullutta asustetta. Adidas Originalsin nahkainen vyölaukku on niin siisti, simppeli ja en voi uskoa että sanon näin vyölaukusta, mutta myös tyylikäs. Tässsä asussa voisin hyvin lähteä lenkille, lasten kanssa ulos tai ihan mihin vaan. Sporttinen katumuoti on best! Tämä on varmasti yksi rohkeimmista asuista, joita olen koskaan sovittanut päälleni, ja mä tykkäsin siitä aivan super paljon!

Tokaksi mietin sellaista vähän enemmän töihin sopivaa asua, joka oikein huokuisi syksyä ja syksyn värejä. Mulle tänä syksynä ne tärkeimmät (ja aina mun huomion kiinnittävät) värit on olleet sinapin keltainen ja ruosteen oranssi. Ja tietenkin niitä päätyi sitten myös tähän asuun. Valitsin Soyaconseptin sinapin keltaisen t-paidan, Noisy Mayn mustat rennot housut valkoisilla raidoilla, sekä upean YASin ruosteen oranssin neuleen, joka mun mielestä kruunaa koko asun. Asustin tämän vielä Tommy Hilfigerin simppelillä mustalla pikkulaukulla, joka sopi siihen mielestäni tosi kivasti.

Viimeinen asu oli hyvin simppeli, niin kuin mun tyyli on usein muutenkin: farkut ja t-paita. Mutta ei mitkä tahansa farkut, vaan Leviksen 501-klassikot ihan törkeän siisteillä logoraidoilla, sekä saman merkin klassikko t-paita, joka löytyy meillä esikoisen ja kuopuksen kaapista, mutta ei multa itseltäni (vielä). Ensin yritin miettiä jotain monimutkaisempaa asua, mutta kun teemana oli itsensä löytäminen, mä pohdin, että mikä olisikaan enemmän mun näköinen asu kuin juuri tämä simppeli yhdistelmä. No ei mikään! Farkuissa ja t-paidassa tunsin olon rennoksi omaksi itsekseni.

Mä rakastan testailla asuja, jotka voivat olla täysin erilaisia keskenään. Vähän niin kuin nämäkin kolme asua. Olen aina ollut sellainen, että en pysty keskittymään vain yhteen tiettyyn tyyliin, koska rakastan niin paljon kokeilla uutta. Joskus ajattelin, että se oli ongelma. Että mulla ei ollut tyyliä, koska en näyttänyt aina tietynlaiselta. Mutta fakta on se, että jos käytät vaatteita, sinulla on oma tyyli. Ja tämä on just se mun tyyli, ja saan olla siitä ihan fiiliksissä ja ylpeä, vaikka se ei jonkun toisen silmää miellyttäisikään. Ei mun tarvitse keskittyä johonkin yhteen asiaan, vaan mä olen kokonaisuus, ja niin on myös mun tyyli.

Tämän postauksen kuvaaminen ja asujen suunnittelu oli ihana tyylileikki mulle, ja tämän jälkeen aion olla vieläkin rohkeampi pukeutuja! Askel askeleelta sitä uskaltaa olla ja löytää enemmän itsensä. Kiitos Sokokselle tästä kokemuksesta mun puolesta. Mä suosittelen ehdottomasti tutustumaan Sokoksen vaatevalikoimaan tänä syksynä, sieltä voi löytää vaikka mitä ihanaa.

Mikä asuista oli sun suosikki?


57 Responses to “Kolme asua syksyyn | Vyölaukku, klassikkofarkut & syksyn värit”

 1. Anna sanoo:

  Vau, toi eka asu on kyllä tosi upea! Tulee jotenki mieleen joki New Yorkin katukuvaan sopiva asu tai joku muu Amerikan kaupunki tai kaupunginosa, joku Bronx (Onko semmosta ees) tuli mieleen ! 🙂 Toka asusta tykkään myös, kivan ruskavärinen,,mutta kolmonen ei oo mun mieleen oikein.

 2. Teresa sanoo:

  Suosikki oli ehkä ensimmäinen, toinen taas oli jotenkin niin sun näköinen ja sun tyyliä 🙂 Kolmas taas..sori mut hirvittävä! 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä en kaipaa vain positiivisia kommentteja, mutta en myöskään ymmärrä, et miksi pitää sanoa jonkun asusta, että ”sori mut hirvittävä”? Tai mitä sillä niinkun haetaan? Esimerkiksi tuossa ylempänä kommentoitiin, että ”viimeinen asu ei oo mun mieleen oikein”, se on musta ihan ok. Mut miksi pitää sanoa että ”hirvittävä”? Tuleeko siitä hyvä mieli kun sen saa sanottua? Ajatteletko, että se jotenkin saisi mut muuttamaan mun tyyliä niin, että en pukeutuisi sinun mielestäsi hirvittävään asuun uudelleen? Sori kysymystulva, mua vaan aina kiinnostaa tää kun joku laittaa tällaisen kommentin, et mikä se ajatus siinä takana on. Kivaa päivää sinne ja kiitos jos vastaat! 🙂

   • Nimetön hirvitys sanoo:

    Uskoisin, että Teresa tarkoittaa sitä, että hänen mielestään asu ei ole oikein hänen mieleensä. Enkä usko, että kirjoittaja olisi halunnut loukata sinua, kunhan vain kertoi oman mielipiteensä. Eikä varmastikaan tarkoituksena ole muuttaa sinun pukeutumistyyliä. Itsehän kysyit mikä on suosikkityylisi ja kait samalla saa vastata, mistä ei tykännyt.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     No mä taas oikeestaan oon vähän eri mieltä. Jos kysyy ”mitä mieltä olette asuista” se on ihan selkeä indikaattori, että haluaa kuulla molempia mielipiteitä. Sit taas jos kysyy mikä on suosikki, niin siinä ei oikeastaan kysytä mistä joku EI tykkää. Tai ainakaan en itse koe tarvetta kuulla sitä, että mikä asu on jonkun mielestä hirvittävä, koska pukeudun joka tapauksessa just niin kuin itse tykkään. Ja tietty silloinkin jos kysytään molempia mielipiteitä, on mahdollisuus kommentoida se negatiivinenkin mielipide jotenkin kohteliaasti, kuten vaikka että asu ei oikein ollut omaan makuun. Mä aina ihmettelen sitä, että mistä kumpuaa se tarve päästä sanomaan negatiivinen mielipide silloin, jos kyseessä on nimenomaan joku mielipideasia (kuten vaatteet). Siksi juuri kysyin, että mitä tällä negatiivisen mielipiteen kertomisella haetaan, koska se kiinnostaa mua. Jos ei sillä haeta mitään, niin miksi se pitää kertoa? :O Ja en siis ole loukkaantunut, mua ei haittaa jos jonkun mielestä mun asu on hirvittävä. Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, koska tähän törmää usein monessa muussakin blogissa ja asiassa, ja olen tätä pohtinut, niin nyt oli oiva tilaisuus saada näkökulmaa! 🙂

     • S sanoo:

      Onko tarkoitus että postauksiin saa kommentoida vain vastauksen kysymykseen, mutta muu kommentointi ei ole sallittua? Mielestäni vaatteista jos mistä on hyväksyttävää olla ihan mitä mieltä tahansa ja sanoa se ääneen, kunhan kommentoinnin tarkoituksena ei ole ilkeillä ja loukata. Selvästi tässä Teresa ei tarkoittanut loukata, hänhän kommentoi kahta ensimmäistä asua positiivisesti. Minä tulkitsisin, että hirvittävä-kommentti oli tarkoitettu hauskaksi havainnoksi, miten erilaisia tyylejä ja makuja meillä on.

     • Nimetön sanoo:

      Musta tuntuu että Iina otit ton kommentin nyt vähän turhan henkilökohtaisesti. En itsekään pitänyt viimeisestä asusta ollenkaan eikä MUN mielestä ole sun tyylinen – mut sähän ihan itse päätät mitä puet. Ei kukaan oo pakottamassa sua muuttamaan tyyliäs – päinvastoin, rokkaat just sitä mikä oikeelta tuntuu.

      Toiset puhuu suunsa puhtaaksi ja toiset taas kaunistelee. Vähän sama kuin joku sanoo että ”ihan super ihana asu!!!” niin sen vastakohtahan on ”ihan karsea” 😀

     • Iina Hyttinen sanoo:

      Haha, tää on musta kans hauskaa, että kun esittää vastakysymyksen ja nimenomaan korostaa, että ei ole loukkaantunut, niin silti eka vasta-argumentti on ”otitpa henkilökohtaisesti” 😀 Mä en oo muistanut edes tätä koko keskustelua ennen kuin nyt istuessani koneelle vuorokautta myöhemmin. Kysyin kysymyksen, koska mua kiinnosti saada siihen vastaus, mutta en oo saanut siihen vastausta. Kukaan ei osaa kertoa, miksi se negatiivinen mielipide pitää päästä sanomaan, varsinkaan miksi se pitää sanoa asiattomasti. Sen sijaan oon saanut vaan kommentteja siitä, kuinka otan henkilökohtaisesti eikä mua saa kritisoida. 😀 Jos se että kysyy kysymyksen johon toivoo vastausta, on loukkaantumista ja kritiikin kestämättömyyttä niin ok, so be it, ei haittaa mua.

 3. Zas sanoo:

  Voisin valita keskimmäisen takin ja paidan.

 4. katri sanoo:

  Ihana postaus! Musta noi kaikki asut on super kivoja! Ehkä eka ja toka parhaat, joihin itekin osaisin pukeutua. Toka ehkä sellanen helpoin 🙂 Noi adidaksen housut ois melkein pakko saada. Odotan innolla kun kahden kuukauden päästä raskaus on ohi ja mahtuu taas omiin vatteisiin, ja ehkä tommosiin uusiin adidaksen housuihin 😀 Tämmösiä postauksia ois kivaa lukea enemmän, sun tyyli on niin kiva!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon kauniista sanoista <3 Ja oi ihanaa, paljon onnea raskaudesta <3 Mä muistan niin selvästi tuon kaipuun omiin vaatteisiin, kun tuossa vaiheessa raskautta on tullut pidettyä jo niin pitkään kaikkia raskausvaatteita!! 😀 Tsemppiä loppumetreille <3 Ihana kuulla että tyylipostaukset on sun mieleen, teen näitä kyllä tosi mielellään lisää! 🙂

 5. Ida sanoo:

  Ihania asuja kaikki, tosiaan sun tyylisiä 🙂 Mun lemppari on kans toi keskimmäinen, oon iteki ihan hullaantunu murrettuihin keltasiin ja yllättäen ruskeeseen 😀 Mulla on muutamakin addun värikäs setti, rakastan siis ykköstä! Ainoo ongelma on, et ne herättää kadulla liikaa huomioo, ni nykyää käytän niit vaa himas tai salil. Tykkään paljon sun asupostauksista, ja nyt sai niin ku kerralla kolme <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti <3 Siis mulla ei oo tollasta värikästä settiä mut on ehkä kyl pakko hankkia!! Ja hauskaa että ne herättää huomiota, sehän ei välttämättä oo ongelma ollenkaan ;)! Niin ihana kommentti, kiitos paljon sinulle päivän piristyksestä <3 Ja ihanaa syksyä!

 6. Alina sanoo:

  Oon koko kesän ihastellut tehoraidalla varustettuja farkkuja, sopivaa mallia ei ole vaan tullut vastaan! Eli siis asu numero kolme on mun suosikki 😀
  Tosin eka ja tokakin on tosi kivoja, vaikea oli valinta. Sporttisuus yhdistää kaikkia asuja jotenkin, eka nyt tietty selkein, mutta tokan ja kolmannen asujen housujen raita tuo myös sporttifibaa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Nonni, Sokokselta siis löytyy!! 🙂 Mä tykkään kans noista sporttiraidoista, ja mulla onkin yhdet sellaiset farkut itsellä, ja sit on kans parit addun housut tietty missä on kolme raitaa 😀 Sporttityyli on kyllä jees! Kiitos paljon kommentista <3

 7. Vilma sanoo:

  Eka on upee, nyt tuli tarve saada itellekin heti joku tommonen kunnon överi setti! Kolmonen on kans ihan mun omaa tyyliä, perus rento arkiasu!

 8. Nims sanoo:

  Keskimmäinen on vaan paras. Syksyn sävyt on kolahtanut ja kovaa ja muutenkin näyttää sellaiselta, jota itsekin pitäisin. Adidaskin on kivan raikas, mutta käsilaukkuihmisenä tää nykyinen vyölaukkumuoti ei kyllä iske, et siihen laittaisin varmaan ennemmin ehkä jopa jonkun kivan pikkurepun 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Siis joo, noi syysvärit on niin herkullisia just nyt! <3 Oon hamstrannut niitä kuopuksen kaapin täyteen! 😀 Musta toi vyölaukku on hauska, mut täytyy myöntää et ite kans koen arjessa ihan käsilaukun helpommaksi! Mut oli mahtava kokeilla 🙂 Kiitos paljon kommentista <3

 9. mi sanoo:

  En millään ymmärrä, miten tuosta olkapään yli menevästä laukusta saa vyötärölaukun. Mun silmiin tuo on hyvin lyhythihnainen olkalaukku 😀

 10. anna sanoo:

  Toi toka asu on kyllä tosi kiva! Onnistuneet värit,!

 11. Kakkonen oli mun suosikki. Tuli ihan himo hankkia kaappiin värejä. Mutta ehkei etteivät jää kertaköyttöisiksi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Värit on kyllä aina siitä just vähän pelottavia, että entä jos kyllästyy! 😀 Siksi mullakin on niin paljon mustaa, harmaata ja valkoista 😀 mut onneksi syksy tulee joka vuosi, ja syksyllä aina syysvärit miellyttää silmää 😀

 12. Hej sanoo:

  Tuo keskimmäisen asun neule on kyllä kiva! Onko se mitä materiaalia? Tuntuu et nykyään on ihan mahdoton löytää muuta ku polyester tai akryylineuleita, mut sähän puhut aina vaatteiden ekologisuudesta ym niin tää neule on varmaan jotain luonnonmatskua? Ihanan värinen ainakin on!

 13. Katja sanoo:

  Toi ykkönen on ihan huikee!!! Sun pitkillä blondeilla hiuksilla kruunattuna niin pirtsakka ja hyväntuulinen asu 🙂 ei varmaan voi itseään katsoa peilistä ja ajatella et plaah…tylsää.. Kyllä vaan vaatteet(kin) tekee ihmeitä 🙂

 14. Satu sanoo:

  Moi! Vitsit, mun mielestä asu nro 3 on tosi magee, rento ja silti muodikas! Nuorekas, sopii sulle tosi hyvin 🙂 Pukeutuisin myös itse mielelläni, jos imartelis yhtä hyvin. Nro 2 myös, näyttävät sellaisilta arjen luottovaatteilta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Ihanasti sanottu! Ja oon just sitä mieltä, et toi kakkosasu ois just semmonen arjen pelastus, et kun ei tiiä mitä laittais päälle niin toi toimis aina! 😀

 15. Anomuumi sanoo:

  Keskimmäinen asu on todella kaunis kokonaisuus ja ihanat sävyt. Syksy on pukeutumisen suhteen mun lemppari aikaa, syysvärit on niiiin kauniita! Eka asu on kyllä hauska, ite en osais pukeutua sellaiseen ja siitä tulee vähän mieleen jvg’n villegalle 😀 Kolmas asu ois muuten kiva, mut jotenkin omaan silmään noi farkut ei näytä istuvan, vaikka tuollainen lyhyempi lahkeen malli sopii sulle. Tasoittaa kivasti sun kropan mittasuhteita 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, syksy on niiiin ihanaa pukeutumisaikaa kyllä! 🙂 Ja siis hei nyt kun sanoit nii ehk vähä Villegallevibat, ja otan tän todellakin kohteliaisuutena, sillä äijällä on ehkä maailman persoonallisin ja siistein tyyli! 😀 Ja 501 on kyllä kans sellainen malli, et jos ei oo ihan timmi kroppa niin näyttää juuri siltä mitä onkin, mom jeanseilta. Mut mä tykkään tosta mallista vaikka mun kroppaa ne farkut ei aina imartelekaan 😀

 16. Teresa sanoo:

  Apua mikä analyysi kommentilleni ”hirvittävä” 😀
  Tarkoitus ei tosiaankaan ollut päästä nyt vain sanomaan jtn negatiivista, kolmas asu ei vain ollut mun mieleen. Ja sanoin sen mitä ajattelin : hirvittävä. Mutta so what? Kaikilla meillä on eri tyyli ja erilaiset mielipiteet…hmm.. hassua takertua niin tiukasti yhteen sanaan.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No sanopa muuta, mulla ei ollut tarvetta suuremmalle analyysille, ennen kuin joku toinenkin tuli kommentoimaan asiaa. 😀 Mä esitin vaan kysymyksen sulle, koska mua kiinnosti. En saanut siihen vastausta edelleenkään, että miksi se oma negatiivinen mielipide pitää saada sanottua?

 17. Hede sanoo:

  Suomalainen on lähtökohtaisesti suora sanoissaan. Rehellinen. Meidän kulttuuriin ei istu mielestäni kiertely, loputtomat kohteliaisuudet, kaunistelu, small talk jne. Sanotaan asiat niinkuin ne on eikä jaaritella turhan päiväistä. Tähän sisältyy todella suuri viisaus pitkässä juoksussa. Ei tarvi miettiä, että tarkoittiko sanoja todella, mitä sanoi, vai oliko se vain kohteliaisuus. Ja minä uskon vakaasti, että edellinen kommentoija todella sanoi, mitä ajatteli: yksi asu oli hänen silmään hirvittävä. Mielestäni se on perustelu esittämääsi kysymykseen. ”Miksi oma negatiivinen mielipide pitää saada sanottua?” Siihen vastaus: ”sanoin vain mitä ajattelin.” Mielestäni vastaajan mielipide olisi jäänyt vajaaksi ja puolitotuudeksi, jos olisi kehunut kivat asut ja ollut sitten viimeisestä asusta hiljaa. Itse arvostan suoraa rehellistä puhetta paljon!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No tässä on jo yritystä, kiitos paljon vastauksesta! 🙂 Juuri sitä mä kaipasin, oikeaa, asiallista keskustelua siitä negatiivisen mielipiteen ilmaisemisesta. Nykyaikana kun on paljon puhetta juuri toisten kunnioittamisesta ja siitä, miten toisille on ok puhua, on myöskin mun mielestä hyvä välillä pohtia sitä negatiivisuuden tarpeellisuutta, juuri silloin kun puhutaan esimerkiksi makuasioista, kuten vaatteet. Kun kyseessä on henkilökohtainen valinta, joka ei vaikuta kenenkään muun hyvinvointiin, en itse vaan näe mitä haittaa olisi siitä, että ei sanoisikaan ääneen kaikkea sitä mitä ajattelee. Kehuilla on yleensä tarkoitus: niillä halutaan tuottaa jollekin hyvää mieltä. Mutta kun ”sanotaan vaan mitä ajatellaan”, onko se tarpeellista, mikä on sen tarkoitus? Ja jos ei sillä ole mitään tarkoitusta, miksi niin sitten toimitaan? Vai voisiko jotkut ajatukset pitää vain itsellään? Mun mielestä mielipide ei jää vajaaksi, jos ei kommentoi kaikkea mitä mieleen tulee, vaan keskittyy hyviin puoliin (siis silloin kun on kyse vaikka ruuan mausta tai jonkun vaatteista). En itse esimerkiksi sanoisi vaikkapa naapurin mummolle, että olipa hirveän makuista piirakkaa tai onpa sulla rumat vaatteet, vaan että olipa kaunis kuorrutus piirakassa, ja onpa sulla kiva kampaus. Tai sitten en sanoisi mitään. Toki silloin kun kaivataan aitoa rehellistä ja suoraa keskustelua jostain oikeasta asiasta, kuten politiikasta tai vaikka päivähoidosta, on hyvä tuoda ihan kaikenlaisia näkökulmia esiin. Mutta tämäkin on varmaan mielipideasia. Mulle itselleni ei koskaan tulisi mieleenkään kommentoida toisen ulkonäköä tai muita ainoastaan henkilökohtaisiin asioihin vaikuttavia valintoja negatiivisesti, mutta jollekin muulle se on varmasti tarpeellista.

   • Anni sanoo:

    Tännehän syntyi mielenkiintoinen keskustelu mielipiteiden esittämisestä! Ymmärrän sekä Iinan että Teresan ym. näkemyksen. En itsekään sanoisi esim. kaverilleni, että hänen asunsa on kaamea. Saattaisin sanoa, että ei olis ehkä ihan mun tyylinen, jos jotain pyydettäisiin kommentoimaan. Mutta toisaalta, tässä oli ehkä kyse myös yleisesti eri tyylien vertailusta, jolloin on mielenkiintoista jakaa ja lukea erilaisia mielipiteitä. Kolmas tyyli ei ollut minunkaan makuuni ja minusta on hauskaa ja mielenkiintoista, että joku toinen taas on aivan toista mieltä. Tiedostan, että makuja on kaikenlaisia ja mikään ei ole toista oikeampi. Tietenkin tällaisessakin kontekstissa mielipiteen voisi sanoa kauniimmin, mutta yleensä suora puhe herättää enemmän keskustelua kuten nyt. Ja blogin kommentointi mielletään varmaan usein vähän eri asiaksi kuin suoraan jollekulle livenä sanominen (eikä pelkästään sen takia, että sen voi tehdä anonyyminä).

    Suosikkini oli ehdottomasti toinen asu, voisin pukea sen itsekin. Ensimmäinen asu oli myös hieno, mutta itse en osaisi käyttää ylä- ja alaosaa yhtäaikaa. Ja vaikka kolmonen ei hivellyt omaa makuani, musta Iina sun tyyli on upea enkä missään nimessä ajattelisi, että sun pitäisi jotenkin muuttaa sitä (vaikka sillä ei tietty olisi merkitystäkään, mitä juuri minä ajattelisin).

   • Hede sanoo:

    Ihan hyviä pointteja sulla kyllä. Ja ei tokikaan kukaan aikuinen mene sanomaan naapurin mummolle, että kiitos, piirakka oli pahaa. Sen verran tilannetajua löytyy. Mutta jos pyydetään mielipidettä kolmesta asukokonaisuudesta. Silloin voi mielestäni vastata rehellisesti. Nuo kaksi on hyviä, yksi on mielestäni huti. Tai vaikka se hirveä. minua ainakin puuduttaa keskustelu, jossa toistuu vain: oiii, ihana! Kiitos niin minustakin……. tänä päivänä some on niin täynnä tätä siirappia. Siksi minulla ei henkilökohtaisesti olekaan instaa tai facebookia. Mutta joo, ehkä minä luovutan tältä erää tämän selittämisen.

   • Roosa sanoo:

    Tässä oon kyllä samaa mieltä Iinan kanssa. Hänhän nimenomaan kysyi Mikä asuista oli suosikki, eikä esimerkiksi ”mitä piditte asuista?” Itsekään en kehtaisi kommentoida niin kärkkäästi asiaa vaikka miten olisin sitä mieltä, että asu on hirveä (mielestäni ei siis ole).
    Olen myös sitä mieltä, että vaikka Iina ei omien sanojensa mukaan loukkaantunut niin mielestäni hänellä olisi siihen täysi oikeus. Ei ole mitenkään hävettävää myöntää jos joku sanominen tuntuu ikävältä tai loukkaa. Senkin ääneen sanominen on ok. Itse esimerkiksi olen niin herkkä ihminen, että ilkeät kommentit todellakin tuntuisi mutta ehkä siksi en kirjoitakaan blogia, heh.
    Mutta persoonallisia ja kivoja kaikki asut! 🙂

   • Riina sanoo:

    Mä näkisin, että ehkä tässä kontekstissa tuo asun hirvittäväksi kommentointi on vähän eri juttu kun vaikka mummon leipoman piirakan sanominen hirvittäväksi. Tässä sä kuitenkin mainostat vaatteita joita sä et edes itse omista, vaan kasisit kolme tosi erilaista tyyliä jotka esittelit. Vaikka kommentti olikin aika karu (vaikka itse luin sen lähinnä nopeana heittona, en tiukkana piikkinä sun tyylitajua kohtaan), niin tässä kuitenkin pysyttiin näissä kaupallisen yhteistyön vaatteissa. Ymmärtäisin tämän kohteliaisuuden ja pelkän positiivisen paulautteen kaipuun paremmin, jos kyseessä olis vaikka perus asupostaus jossa ois sun omia vaatteita ja sun oma tyyli. En puolustele kenekään epäkohteliaisuutta, vaikka en itse pidä heittoa ”ihan hirvee” oikeastaan edes niin hirveänä vaan enemmän humoristisena toteamuksena siitä miten tyyli ei uppoa itseensä, mutta samaan aikaan mielestäni blogien kommenttikentät on vähän tylisä jos vain positiiviset mielipiteet on sallittuja ja toivottuja tämmöisissä kevyemmissä ja makuasia postauksissa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Kiitos paljon teille kaikille kommenteista! Juuri tällaista keskustelua musta on kiva lukea ja tällaiseen on kiva ottaa osaa. Perusteltuja mielipiteitä, hyviä argumentteja ja ajatuksia. Tällaisiin on mahtavaa ja mukavaa vastata! <3 Mä oon ehdottomasti sitä mieltä, että saa kommentoida negatiivisesti ja antaa kritiikkiä, mut itse kaipaan asiallista otetta. Kuten olen ennenkin sanonut, niin mua ei loukkaa mun vaatteita tai mun ulkonäköä koskevat ikävät sanat, oon ihan sinut itseni ja vaatteideni kanssa, ja ne asiat mistä loukkaannun on ihan muita. Mutta silti koen, että sen kritiikin voi antaa asiallisesti. Koen että mulla on vaikuttajana mahdollisuus myös sanoa oma mielipiteeni siitä, miten esim. negatiivinen palaute kannattaa antaa. Kaikki ihmiset ei ole yhtä sujut itsensä kanssa, ja jollekin voi tulla oikeasti paha mieli siitä, että joku sanoo vaikka asua ihan hirveäksi. Mun mielestä kaikkien ihmisten kunnioittaminen, ja se että yrittää aina olla toisille mahdollisimman mukava on vaan vahvuus. 🙂

   • Ulla sanoo:

    Moikka!:) Jos olisit naapurin mummo, työkaveri, ystävä tms…joka tarjoaa uutta piirakkaansa, en moittisi sitä missään nimessä, vaikka se maistuisi kamalalle. Sinä, Iina olet julkisuuden henkilö, tuot itseäsi ja perhettäsi lähes joka päivä esille täysin tuntemattomille ihmisille. Otat itsestäsi monta erilaista asukuvaa ja sen jälkeen oikein kysyt, että mitä piditte?

    Jos jonkun lukijan mielestä viimeisin asu on hirveä, koska ihan kysymällä kysyit, antaa hänen vastata 🙂 Itse olen sitä mieltä, että jokainen asu kuvasti hyvin paljon sitä, mitä välität meille lukijoille ja olit hyvin kaunis ja seksikäs jokaisessa asussa. Pidän sun itseluottamuksesta ja siitä, miten kannat itseäsi!!!!!!! Tiedän, ettei ole kiva kuulla ”hirveä”-kommentteja, mutta palautteen (sen ikävänkin) vastaanottaminen ja sietäminen kuuluu sun työhön.

    Toisesta korvasta sisään…ja toisesta ulos…;)

 18. Hipsu sanoo:

  Tuo keskimmäinen asu on minun mieleen, kivaa päivää!

 19. Hirvitys sanoo:

  Olisiko taustalla ollut vain halu kertoa oma mielipide vaatteista. Ja luulisi, että haluat kuulla lukijoittesi mielipiteitä eri jutuista, vaikka ne ei aina olisi niitä ylistyskehuja.

 20. Jensku sanoo:

  Mun mielestä kaikki asut sopi sulle, mutta jos itselle pitäis valita voisin ekasta asusta ottaa noi legginsit ja takin, tokasta kaiken muun paitsi kengät, vikasta kaiken muun paitsi farkkuja, vaikka ihan hyvältä näyttää sun päällä, mutta en usko että minulle sopisi, mulle harvoin löytyy istuvia farkkuja, enkä pahemmin niitä tykkää käyttää 🙂
  Mites muuten oliko nuo leviksen farkut mukavat jalassa? näyttää nimittäin tosi epämukavilta ja kovilta 😀

 21. Riina sanoo:

  Niin ja vastaus kysymykseen. Toi toinen asu on suosikkini siinä mielessä et sen voisin laittaa itse päälle. Ensimmäinen siinä mielessä että onhan se hiton näyttävä.

 22. S sanoo:

  Keskimmäinen asu on mun suosikki, aina näin syksyn saapuessa ihastun väreissä viininpunaiseen ja erilaisiin ruskean ja oranssin sävyihin<3
  Ensimmäisen asun pukemiseen mulla ei riittäisi välttämättä rohkeus, huippua että sä uskallat ja näytät tosi hyvältä tuossa pirteässä asussa!
  Viimeinen asu on myös todella kiva, jos itse pukisin sen päälle tarvitsisin tummat housut en osaa olla vaalealla alaosalla yhtään 😀

 23. Olivia sanoo:

  Kaikki ihania! Ja noi vimpat farkut, ah! Mutta en löydä niitä sokoksen valikoimasta. 🙁

 24. V sanoo:

  Ehkä suurin ongelma näissä nettikeskusteluissa ja -kommentoinneissa on nykyään aina se, että ihmisillä hahmottuu se asiallisuuden raja. Ei kukaan kehtaisi sanoisi päin naamaa ihmiselle jota ei edes henkilökohtaisesti tunne, että ”sun asu on hirvittävä”, ja jos se sanottaisiin ääneen niin aivan varmasti siihen myös puututtaisiin. Monet olettavat että netissä kommentointiin pätisi jotenkin eri säännöt kuin netin ulkopuolella, ja että täällä voisi riehua paljon vapaammin ilman mitään seuraamuksia. Nää on asioita joita kaikkien tulisi pohtia enemmän, etenkin nykyään kun ihmiset ihan kaikkialla tuntuu radikalisoituvan negatiivisten ajatustensa kanssa. Ei nää asiat tapahdu missään tyhjiössä, vaan kaikella on aina syy-seuraus -suhteensa. Ei noin epärakentavasta kommentista jää käteen kenellekään yhtikäs mitään, se on vain täysin merkityksetöntä negatiivista energiaa jota ympärille levitetään.

 25. Marika sanoo:

  Pakko melkein kommentoida tota, että joku sanoo toisen asua hirvittäväksi, koska omalle kohdalle sattui ihan livenä, että kysäisin äidiltä, että mitä hän pitää uusista raidallisista housuistani, jossa on juuri samantyylinen raita sivuissa ja hän töksäytti, että ovat kammottavat. Kyllä siinä oma naama venähti, koska itse pidin housuista todella paljon ja olin jopa tilannut muutamat lisää, koska olivat hyvät jalassa. Ymmärrän siksi Iina sun pointin, että asian voisi ilmaista juuri ”eivät ole mun makuun” mieluummin kuin, että sanoo jonkun valintoja hirveiksi tai kammottavaksi. Siitä tulee oikeasti paha mieli, vaikka tietääkin, että kaikki eivät ole kaikkien makuun.
  Itse ainakin mietin Iina, että toi kolmas asu oli just hyvä perus arkeen sopiva asu ja noi housut on tosi makeet! Tykkäsin myös tosta ekasta, siinä on asennetta 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.