Lasten liikunnalliset synttärit Gymissä

18.10.2018

*Synttärijuhlat Gymissä saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Me järjestettiin tällä viikolla 7-vuotiaan kaverisynttärit Redin uunituoreessa Gymissä. Kulunut kuukausi on ollut niin täynnä ohjelmaa, että tokat synttärit saatiin pidettyä vasta näin kuukautta oikean päivän jälkeen. 7v halusi kutsua synttäreille koko luokan, ja se oli mun mielestä mahtava idea. Ensimmäisenä tuli kuitenkin mieleen, että meidän kotona se ei kertakaikkiaan vaan onnistu, koska kerrosala on sen verran pieni, vaikka neliöitä muuten onkin. Voin vain kuvitella millainen härdelli meidän kotona olisi ollut, jos oltaisiin pidetty niin isot lastenjuhlat täällä, ja kaikki olisivat pakkautuneet esimerkiksi alakertaan. Siksi päätettiin miettiä jotain muuta vaihtoehtoa juhlien järjestämiseen.

Jokin aika taaksepäin oltiin Kauppakeskus Redin uuden Gymin avajaisissa, ja siellä tuli puheeksi, että Gymissä voi järjestää synttäreitä. Meidän lapset selkeästi tykkäsivät kokeilutunnista, jolle avajaisissa osallistuivat, ja mä olin heti ihan myyty. Mikäs sen parempaa kuin ohjatut synttärit, joilla lapset saavat kivaa liikunnallista tekemistä, ja itse ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle (ja tuoda tarjoilut).

Gymi-synttäreillä on lasten määrästä riippuen paikalla yksi tai kaksi ohjaajaa, jotka ohjaavat synttärit alusta loppuun asti. Synttärit ovat siis ohjattu yksityistilaisuus. Meidän synttäreillä ohjaajia oli kaksi, mahtavat Arttu ja Lotta, joilta onnistui sekä suomen että ruotsin kieli hyvin. Lapset tykkäävät siitä, että on joku, joka vetää koko tilaisuuden läpi, ja koko ajan on selkeää, että mitä tehdään. Tunnelma Gymi-synttäreillä oli kuitenkin tosi rento, eli kyseessä olivat selkeästi juhlat, eikä mihinkään temppuradan juttuihin tarvinnut aiempaa kokemusta.

Meidän juhlissa oli ekaksi sellainen alkupiiri, jossa käytiin nimet läpi. Sitten oli vuorossa lämmittelyleikkiä, joka oli meidän juhlissa tanssihippaa. Sitten oli varsinaisen Gymi-radan vuoro, jonka aikana lapset saivat kaikki touhuta eri pisteillä trampoliineista akrorenkaisiin ja puolapuista patjoihin. Gymissä on ihan super paljon tekemistä, ja kenenkään en nähnyt seisoskelevan paikoillaan siellä, vaan kaikki touhusivat koko ajan. Ohjatun tunnin jälkeen oli vielä loppuvenyttely-leikki, jonka lapset eivät edes huomanneet olevan venyttelyä, kun keskittyivät leikkiin.

Viimeisenä oli vielä tarjoiluiden vuoro. Meidän synttärit oli arki-iltana, joten ajateltiin, että ei mitään hurjia sokeripommeja viitsitä tarjota. Me leivottiin Oton kanssa kaksi pellillistä herkullista omenapiirakkaa (vaikka itse sanonkin), ja lisäksi tarjolla oli popcornia ja pillimehua. Kelpasi vallan hyvin kaikille lapsille. 7v puhalsi kynttilän omenapiirakkaviipaleen päältä, ja se oli oikein hyvä. Kaikki jaksoivat istua kivasti pöydän ääressä liikuntahetken jälkeen, ja siihen oli hyvä päättää kivat juhlat. Juhlien päätyttyä meidän ei tarvinnut muuta kuin vaan lähteä kotiin, sillä myös juhlien jälkeinen siivous kuuluu juhlien hintaan. Ihanan helppoa vanhempien (ja tietty juhlista väsyneiden lasten) kannalta.

Juhlat onnistuivat kyllä yli odotusten, ja kaikkein suurin kiitos ehdottomasti kuului Gymin mahtaville ohjaajille (ja tietty huipuille lapsille). Me oltiin siellä taustalla vaan Oton kanssa, laitettiin tarjoilut esille, annettiin juomista silloin kun lapsilla tuli jano, ja juostiin meidän taaperon perässä, joka nautti jumppailusta täysin rinnoin. Tämä oli vanhemman kannalta erittäin mukava ja helppo tapa järjestää näinkin suuret juhlat, ja varmasti pidetään mielessä myös jatkossa. Ainakin meidän 5v ilmoitti myös, että hän voisi pitää omat 6v-synttärinsä myös Gymissä sitten puolen vuoden päästä. Hyvä aloittaa suunnittelut ajoissa.

Gymejä löytyy tällä hetkellä Helsingin Kalasatamasta (tämä Redin Gymi), Espoosta, Kirkkonummelta ja Valkeakoskelta. Gymeissä järjestetään sekä ohjattua liikuntaa, että juhlia ja muita yksityistilaisuuksia. Gymi-juhlat sopivat hyvin myös aikuisille, ja esimerkiksi polttareille Gymi voisi olla aika hauska ohjelmanumero. Gymin perustaja Christina huomauttaa, että aikuisten juhlissa skumppa ja jumppa sopivat hyvin yhteen, ja mä olen ehdottomasti samaa mieltä. 

Mä kuvasin juhlatilaa ja ohjaajia etukäteen näihin postauksen kuviin ennen kuin vieraat saapuivat paikalle. Tilat ovat ihanan avarat, ja siellä mahtuu hyvin isompikin porukka liikkumaan ja juhlimaan. Suuri kiitos vielä Gymille ja Artulle ja Lotalle näistä juhlista <3


One Response to “Lasten liikunnalliset synttärit Gymissä”

  1. Tiina sanoo:

    Moi! Oliko teillä 1,5 vai 2 tunnin juhlat? Jos lyhyempi, niin miten mielestäsi aika riitti? Meillä on tulossa nyt syksyllä myöskin 7v-juhlat samassa paikassa ja lapsia se 13-20, ja pähkäilen että kumpi aika olisi sopiva.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.