Perhekasa

27.11.2018

Tämä viikko on alkanut jotenkin poikkeuksellisen hektisesti, varsinkin kun vielä eilen meinasin unohtaa yhden sovitun palaverin, ja ehdin sinne vain nippa nappa, mutta ehdin kuitenkin, onneksi. Tuntuu, että nämä kaksi päivää on ollut yhtä paikasta toiseen hösäämistä ja aikatauluja, ja en ole ehtinyt ”tehdä mitään” vaikka koko ajanhan olen siis tehnyt kaikkea. Onneksi eilen sentään otettiin kuopuksen kanssa ennen sitä palaveria ihanan rauhallinen tunnin lenkki ohuen ensilumen peittämällä metsätiellä. Se olikin varmaan alkuviikon rauhallisin hetki, kun ihmeteltiin vaan käpyjä ja keppejä ja lumen peittämää maata.

Tänään illalla ennen lasten nukkumaanmenoa yksi tytöistä kysyi, että voidaanko ennen nukkumaanmenoa tehdä perhekasa. Perhekasa tarkoittaa sitä, että ollaan kaikki toistemme kainalossa ja halitaan ja jutellaan. Kello oli jo yli tavallisen nukkumaanmenoajan tämän päivän poikkeusmenosta johtuen, mutta mä sanoin, että tietenkin voidaan. Onneksi huomenna on myöhäinen aamu. Perhekasa on just best. Se oli juuri se, mitä me tarvittiin tähän iltaan. Pysähtymisen hetki yhdessä, missä oltiin täysillä läsnä kaikki viisi.

Perhekasassa voi jutella kaikesta, mitä mielen päällä on. Tänään me juteltiin päivän aikana tapahtuneista kivoista asioista. Jokainen sai sanoa kaksi päivän aikana tapahtunutta kivaa asiaa. Yksi kertoi siitä, miten hienoa oli ollut opetella laulamaan Vårt Land, Vårt Landia, ja kuinka hän oli laulanut kaikista kovimmalla äänellä koko porukasta. Yksi kertoi, että oli iloinen siitä, kun oli siivonnut oma-aloitteisesti ihan yksin taaperon yksin levittämän lautapelin ja vienyt sen paikoilleen, ja kuinka hän oli nähnyt ja kuullut miten iloiseksi minä tulin siitä. Kuulemma oli ihanaa ilahduttaa omaa rakasta äitiä. Taapero kertoi, että parasta päivässä oli ollut ”Samppa ja Kaja”. Tietäjät tietää. Meidän aikuisten mielestä kaikkein parasta oli juuri se perhekasa.

Kuinka onnellinen voikaan olla siitä, että omat lapset haluavat tulla kainaloon ja haluavat jutella meidän kanssa ja halia ja olla yhdessä. Ja miten ylpeä olen niistä asioista, jotka heidän mielestään olivat olleet kivoja. Hauskinta oli, että toinen isoista tytöistä oli aivan kriisin partaalla, kun hän ”sai valita vain kaksi kivaa asiaa”, kun kuulemma olisi ollut niin hurjan monta muutakin kivaa asiaa, ja oli vaikeaa päättää mitkä sanoo. Totesimme yhdessä, että sehän on aivan ideaalitilanne, että on niin paljon kivoja asioita päivässä, että ei tiedä minkä valitsisi. Se ei haittaa jos ei osaa päättää.

Aina silloin kun meinaa tuntua, että arjen velvollisuudet ottavat ylivallan ja minä vain juoksen mukana, on hyvä pysähtyä oikeasti hetkeksi niiden tärkeiden asioiden äärelle. Silloin voi antaa lasten palauttaa takaisin siihen, mikä oikeasti on tärkeää ja merkityksellistä. Lapset. Otto. Meidän perhe. Rakkaus. Läsnäolo. Jutteleminen. Haliminen. Kuulluksi tuleminen.

Ja tänäkin iltana voin sanoa olevani onnellinen ja iloinen tästä kuluneesta päivästä. Kiitos näiden rakkaiden, joista olen ihan älyttömän kiitollinen elämäni jokaisena päivänä.


7 Responses to “Perhekasa”

 1. emzi sanoo:

  Perhekasa kuulostaa kyl niin ihanalta <3

 2. Minnis sanoo:

  Eikä! Oon nii onnellinen teidän puolesta kun teillä vaa on nii ihana perhe 😍 mäki haluun joskus tehdä perhekasan! Ihanaa joulun odotusta 💕🎅🎅

 3. Sanna sanoo:

  Ihana postaus <3 ei mulla muuta

 4. Sarianna sanoo:

  Voi miten ihanalta teidän perhekasa kuulostaa! Haluan ehdottomasti tulevaisuudessa myös omalle perheelle lanseerata perhekasan.💕

 5. Anna sanoo:

  Ihanalta kuulostaa! Teidän perheellä näyttää aina menevän hyvin 🙂

  Saanko kysyä, kiukutteleeko teillä ikinä kukaan ja jos kiukuttelee, niin jaksatko aina sanoittaa tunteita ja lopulta ootte kaikki iloisia?

  Ja entä te aikuiset, kiukutteletteko te koskaan tai onko ärsyyntynyt olo, vai ootteko aina iloisia ja ymmärtäväisiä toisianne kohtaan ja lapsia kohtaan?

 6. Meillä aloitetaan nyt perhekasailut. ❤ Ihania ootte. 😘

 7. Salla sanoo:

  Aivan ihana postaus ja perhekasa. Teidän meininki on just sellainen mitä vaan voin toivoa ja pyrkiä toteuttamaan jos/kun saan myöhemmin lapsia ❤ kiitos Iina aina päivän piristävästä hetkestä blogisi parissa! 😍

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.