Sairastupaa & juhlasuunnittelua

23.01.2019

Meillä on täällä 2/3 minityypistä flunssassa, ja alkuviikko on mennyt ensin yhden ja sitten kahden flunssapotilaan kanssa kotona. Onneksi isommat ovat jo aika rentoja flunssapotilaita, kantavat itse peitot yläkerrasta alakertaan ja lukevat kirjoja tai laittavat itselleen ohjelmaa telkkarista. Kuopus on toistaiseksi säästynyt, toivottavasti säästyisi kokonaan tuolta ikävältä flunssalta. Me oltiin viimeksi koko perhe flunssassa joskus alkusyksystä, että ollaan kyllä saatu hyvin olla terveenä tähän asti. Toivottavasti tämäkin menisi nopeasti ohi, ja saataisiin olla terveenä taas.

Ensi viikolla juhlitaan jo meidän kuopuksen 2v-synttäreitä, ja sen jälkeen on meidän 5v-hääpäiväbileiden vuoro. Siksikin olisi mahtavaa jos lapset tervehtyisivät pian, eikä flunssa tarttuisi meille vanhemmille, niin päästäisiin kunnolla jatkamaan juhlien järjestelyitä ja suunnittelua. Mä päivittelen teille loppuviikosta enemmän siitä, missä me pidetään hääpäiväbileet, ja kerron niiden suunnittelusta muutenkin vähän lisää.

Sen vaan sanon, että on niin ihanaa ja kutkuttavan jännittävää suunnitella näitä juhlia ihan kunnolla. Pitäisi oikeasti useamminkin järjestää tällaisia ihania rentoja juhlia, koska jo niiden odottelu on niin ihanaa ja piristävää. On ihana ajatus, että saadaan niin monet läheiset ja rakkaat ihmiset yhteen, vaikka ovat nämä tietty paljon pienemmät juhlat kuin meidän häät aikoinaan.

Sitä ennen kuitenkin ne meidän minin synttärit! Kuopuksen synttäreillä on siis Ryhmä Hau -teema, ja mun pitäisi suunnitella vielä hänen juhliensa koristelut ja tarjottavat. Hänen suurin lempparinsa on tällä hetkellä Kaja, ja Pinterestistä löytyikin aika kivoja ideoita Kajan inspiroimiin Ryhmä Hau -koristeisiin. Synttärikakun ajattelin tehdä banaanikakkupohjalla ja kehitellä sinne väliin jonkun hedelmäisen raikkaan täytteen. Kuorrutukseksi varmaankin voi-tuorejuustokreemi. Pitää ehkä leipoa vielä joku harjoituskakku tässä kun on aikaa, kun en koskaan ennen ole edes kokeillut sellaista leipoa. Koristeissa mennään varmaankin hyväksi havaitulla ilmapalloräjähdys -teemalla, eli ihan superisti ilmapalloja ja joku kiva viirinauha.

Ennen juhlajärjestelyjä mulla on yksi DIY-juttu toiseen lastenhuoneeseen kesken, ja lisäksi kirjoitan tämän viikon aikana loppuun ekan ihanat erilaiset perheet -postauksen, jonka toivon voivani julkaista sunnuntaina. Loppuviikosta pääsette siis toivottavasti näkemään DIY-sisustusjuttua (jos saan sen valmiiksi), kurkkaamaan meidän juhlapaikkaan ja lukemaan ensimmäisen mahtavan perheen tarinan. Ja huomennakin on yksi aika kiva postaus luvassa!

Tämä tammikuu on tuntunut jotenkin vuoden pisimmältä kuukaudelta (heh, no vuoden eka kuukausi eli pisin tähän mennessä). Joulukuu meni niin hujauksessa, että ei sitä ehtinyt edes huomata. Mutta onpahan ainakin otettu kaikki irti jokaisesta päivästä, sehän on vaan hyvä, että ajankulun ehtii huomata, eikä vaan juokse pää kolmantena jalkana. Nyt vaan täytyy toivoa, että päästään terveenä helmikuun puolelle!

Toivottavasti te siellä ruutujen takana ootte terveenä! Ihanaa loppuviikkoa kaikille <3


13 Responses to “Sairastupaa & juhlasuunnittelua”

 1. Taija sanoo:

  Meillä vietetään 2 v. synttäreitä Muumi teemalla 🙂 muumipeikon kuva kakun päälle, muumitikkareita, muumilakuja, muumikeksejä ja sit jotain muutakin, kunhan mietin vielä 😉

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oi ihana, tästä mäkin haaveilin, kun neiti oli aivan muumifani vielä kesällä. 😀 Mutta sitten se vaihtui Ryhmä Hauhun ja nyt mennään näillä. Ihania muumijuhlia teille, kuulosyaa ihanalta <3

 2. Satu sanoo:

  Luin ensin, että teiän 5v lapsen synttärien teema on hääpäivä :’D olisi ollutkin vähän erilaiset synttärit. Todella kiva idea juhlia välillä vähän isommin. Odotan innolla, mitä olettekaan järkänneet.

 3. Anniina sanoo:

  Juhlat siksi, että olette olleet 5 vuotta naimisissa? Ihan älyttömän lyhyt aika eikä siinä nyt oikein juhlan aihetta vielä aidosti ole tai hienoa sekin toki, mutta en vieraita sentään kutsuisi. Teennäistä ennemminkin. Sitten kun vuosia on vaikka 40 on juhlaakin jo syytä ja aihetta mutta tämä ei nyt sitä oikein ole.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon mielipiteestä. Onneksi jokainen saa juhlia tai olla juhlimatta juuri niin paljon kuin itse haluaa, milloin haluaa. 🙂

  • Hilkka sanoo:

   Juhlat siksi, että lapsi täyttää 5 vuotta? Ei siinä nyt oikein juhlan aihetta vielä aidosti ole, en vieraita sentään kutsuisi. Sitten kun vuosia on vaikka 40, on juhlaankin jo syytä ja aihetta.

 4. Nimetön sanoo:

  Onko smoothie-kakut tuttuja?
  Nehän ovat nyt vähän pinnalla ja muodikkaita, raikkaita ja vähän erilaista tarjottavaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on kyllä herkullisia, on tuttuja! Yhden kerran oon ite koittanut tehdä, ja se oli ainoa kakku mun elämässä, jota en saanut hyytymään, vaikka Kinuskikissan ohjeella tein! Muut kakut aina hyytyneet 😀 En oo uskaltanut kokeilla uudelleen sen jälkeen, mut ehkä pitäisi! Kiitos ideasta <3

 5. Jonna sanoo:

  HÄ?? siis onko teidän 5-vuotis hääpäivä jo?? 😀 apua mihin tää aika on menny.

 6. A sanoo:

  Ei liity aiheeseen, mutta olisi kiva kuulla miten teillä lopulta meni se teidän nuorimmaisen pinnasängystä normi sänkyyn siirtyminen! Jäi nimittäin kiinnostamaan, nukkuiko hän siinnä koko yön ja nukkuiko levollisesti? 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.