Kevät lastenvaatteissa: uutta & isosiskojen vanhaa

05.02.2019

Kuopus on vaihtanut vaatekokoa tässä talven aikana, ja joulun aikaan tuntui, että kaappi oli ihan tyhjä, eikä siellä ollut kuin pari hassua vaatekertaa, nekin siskojen vanhoja. No, oli siellä onneksi myös muutamia vaatteita viime syksyltä, jotka ostin vähän reilummassa koossa, ja jotka ovat edelleen tosi hyvän kokoisia. Mutta suurin osa perusvaatteista, kuten leggareista ja paidoista jäi pieneksi yhtäaikaa.

Olen onneksi säästänyt isosiskojen kaapeista vanhoja kaikkein lemppareimpia vaatteita, vaikka niitä on joitakin saanut säilöä käyttämättömänä kolmekin vuotta. Kaikkia en viitsi säästää, koska meiltä loppuisi tila kesken, jos aina säilyttäisin monen vuoden ajan vaatteita. Mutta säästän kuitenkin ne kaikista suurimmat lempparit, joita voisin säilöä vaikka kymmenenkin vuotta.

Ihan kaikki tämän kevään mallistot eivät vielä ole ilmestyneet, enkä ole vielä tehnyt ihan kaikkia ostoksia, joita vaatekaappiin tarvitsee tehdä. Olen kuitenkin ostanut jo muutaman uuden vaatteen esim. Mini Rodinin, Mainion ja Bobo Chosesin uusista mallistoista.

 

Mua viehättää tosi paljon murretut värit edelleen, kuten on jo pitkään tehnyt. Tällä hetkellä kaikkein suurimmat suosikit on varmaan vaalea beige, hiekka ja konjakin ruskea sekä eri vaaleanpunaisen sävyt. Mä en ole koskaan oikein ollut ihan sellainen, että pukisin paljon vaaleanpunaista meidän lapsille, mutta nyt se on jotenkin kolahtanut tosi kovaa. Viime syksyn keltainen kausi on mennyt suurimmaksi osaksi ohi, mutta keltainen on kyllä edelleen tosi suloinen väri, joka yhdistyy kivasti myös ruskeaan ja murrettuihin väreihin.

Edelleen 2-vuotiaankin vaatekaapissa on ne muutamat perusvaatteet, jotka ovat olleet esillä jo moneen kertaan eri vaatekokojen kaappeja esitellessä. Näitä samoja ostan aina uudelleen vaikka koko vaihtuukin. Mini Rodinin mustia perusleggingssejä, (on vaan maailman kätevimmät ja kestävät kovaa kulutusta), Papun neutraalin värisiä polvipaikkaleggareita, kuten harmaat mustilla polvipaikoilla ja mustat aprikoosin värisillä, sekä sukkahousuja mustana ja harmaana. Niiden päälle on niin helppoa rakentaa se kaapin pohja, oli sitten ihastunut mihin väreihin tahansa.

Bobo Chosesin uudesta mallistosta ostin kuopuksen kaappiin aivan hurmaavan ihanan pellavasekoite-mekon tulppaaniprintillä, sekä suloisen mandariini-topin beigellä pohjalla. Isommille tytöille ostin yhteiseksi ”crop topin”, joka menee kivasti korkeavyötäröisten hameiden kanssa. Crop topissa on ihana kirsikan kuva. He pystyvät hyvin käyttämään molemmat samaa väljää paitaa, vaikka pituuseroa onkin.

Mini Rodinilta ostin mustien basic-leggareiden lisäksi myös leopardikuvioiset basic-leggarit. Tämäkin kuosi on sellainen klassikko, jota meillä on Rodinilta ollut lapsilla jo vuosia eri vaatekappaleissa, tällä kertaa päädyin ostamaan leggingssit. Viime koossa oli lyhythihainen mekko, sekin oli tosi kiva. Lisäksi ihastuin uuteen apinaprinttiin ruskealla pohjalla, ja ostin myös apinakuvioiset leggarit. Mallisto oli aika hauska apinoineen ja banaaneineen, mutta ainakin nyt toistaiseksi tyydyn näihin kahteen. Vähän jäi vielä houkuttelemaan vaaleanpunainen krokotiilikuvioinen mekko, mutta saa nähdä, että tuleeko sitä ostettua. Samalla kertaa kun tein Rodinin ostoksia, löysin myös Adidaksen karkkipinkin logo t-paidan, joka oli tosi suloinen.

Mainiolta ostin isommille tytöille aivan ihanan beige-raidallisen t-paidan, sekä mustat culottes-housut. Molemmat ovat aivan hurmaavia, ja juuri sitä tyyliä, joka just nyt eniten iskee muhun. Tytöt ihastuivat jo viime kesänä culottes-housujen rentouteen, ja uskon, että tänä keväänä niitä tulee ostettua useammatkin. Niissä on niin helppo leikkiä ja liikkua ja olla. Löysin myös talvi-aleista Kaikon ihanat cross-paidat kuopukselle ja esikoiselle vaaleanpunaisena. Niihin on niin helppo yhdistellä kaikkia vaatteita!

Viimeinen tämän kevään uusi ostos taisi olla Freya & Lillien ihana vaaleanharmaa pellavamekko, jonka ostin kuopukselle synttärimekoksi. Se on aivan älyttömän ihana ja suloinen, ja toivon niin, että se menee kuopukselle vielä kesälläkin. Ainakin tällä hetkellä mekossa on vielä hyvin kasvunvaraa.

Isompien vanhoja on tällä hetkellä kuopuksen kaapissa ainakin ihana Mini Rodinin pallokala t-paita, jonka otin hänelle käyttöön jo vuosi sitten väljänä, ja joka nyt 2-vuotiaana on 92/98 -koossa vielä aavistuksen reilu, mutta aika sopiva jo. Lisäksi on Mini Rodinin Jaguar-kuosinen collegemekko vuodelta 2013 sekä MR Pingviinimekko vuodelta 2013. Gugguun huppari mun kaikkien aikojen lempparisävyssä, eli mauve-sävyssä vuodelta 2016 on aivan ihana, ja sitten vielä Gugguun viininpunainen ballerina-paita, joka myös on muistaakseni vuodelta 2015. Tyttöjen sokeriserkulta saatiin hänelle pieneksi jäänyt Gugguun vaaleanpunainen mekko.

Taaperon omia lempparivaatteita on pallokalapaita sekä pingviinimekko. Aina kun kysyn häneltä mitä hän haluaisi pukea päälleen, hän vastaa juuri jomman kumman näistä. En tiedä johtuuko siitä, että kerroin niiden olevan siskojen vanhoja, vai siitä, että niissä on hauskoja eläimiä, mutta ne ovat muodostuneet suosikeiksi. Se on musta tosi sympaattista, ja aivan ihanaa, että nämä vanhat aarteet ovat edelleen niin hyvässä kunnossa vuosien käytöstä huolimatta.

Sellaisia ihanuuksia! Tänä keväänä ilmestyy vielä vaikka kuinka monta ihanaa mallistoa, ja siksi en vielä olekaan ostanut tämän enempää. Haluan punnita rauhassa mun ostoksia ja miettiä tarkkaan vaatekaapin sisällön. Odotan innolla ainakin vielä Aarrekidin ja Kaikon uusia mallistoja, sekä Monkind Berlinin uutta mallistoa. Tinycottonsiltakin tuli vaikka mitä kivaa, joita olisi helppo yhdistellä näihin jo tehtyihin ostoksiin.

Mitä te odotatte eniten tämän kevään dropeista tai mitkä ovat teidän kaikkien aikojen suosikkikuoseja? Mitä olette säästäneet isommilta pienemmille? Säilöttekö vaatteita vuosien ajan, jos ikäero on iso?


21 Responses to “Kevät lastenvaatteissa: uutta & isosiskojen vanhaa”

 1. Eve sanoo:

  Kivoja juttuja olet löytänyt! 🙂 Meidän lapsilla on ikäeroa kolme vuotta. Säästän myöskin isommalta lemppari vaatteita tälle uudelle tulokkaalle. On ihana palata muistoissa takaisin esikoisen vauva-aikaan kun kaivelee kaapista hänen vanhoja pikkuruisia vaatteitaan <3 Aion säästää myös muistolaatikoihin heille jotain hypisteltävää.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 No se just, on oikeesti aivan ihanaa myös miten paljon muistoja niihin vaatteisiin liittyy! <3 Muistolaatikko on kyllä tosi ihana idea!

 2. Nims sanoo:

  Ihanaa, että teitkin kokonaisen postauksen tästä, kun kyselin tätä joku aika sitten!

  Meillä on vasta ensimmäinen, joten mitään ei ole säästössä, mutta ehdottomasti aion säästä mahdolliselle seuraavalle ne kaikkein rakkaimmat (mm. Vimman kiinanruusu, Rodinin aasit, kaikon rust jne, ja lisäksi metsolan perusvaatteita, jotka tuntuu kestävän käyttöä vaikka kuinka).

  Uusista dropeista toi rodinin ruskeapohjainen apina on ehdottomasti ostolistalla, lisäksi mainion hay-mekko, papun uusi ihana brush orange sävy ja vielä odottelen ainakin Jamie Kayn ja Kaikon droppeja 😍

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa, kiva että tykkäsit tästä <3 Kiitos paljon vielä toiveesta, mä aina höpöttelen mieluusti lasten vaatteista, kun joku sitä toivoo! 🙂 Oi Jamie Kay unohtui mun listalta, ne vaatteet on kans tosi ihania, ja sopis aivan ihanasti tähän lisäksi! Ja oi vitsi, Vimman kiinanruusu on ihan mieletön, sitä meiltä ei vielä löydy, mut oon kyllä miettiny monesti! 🙂 Ihanaa kevättä sinne ja kiitos kommentista <3

 3. Teillä on niin kätevästi kun saa kierrätettyä tytöltä toiselle :). Meillä kun muksuilla 4-vuotta ikäeroa ja vielä poika/tyttö, niin esikoisen muutamia vauvajuttuja vaan käytin Miinalle. Niitä säilytin kaapissa yli 4-vuotta, nyt on jo mennyt neidille pieneksi niin möin/kierrätin kaikki. Parit kengät oon kyllä jemmannu esikoiselta 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No joo, isommilla kyllä just pystyy hyvin käyttämään niitä yhtäaikaa tai peräkkäin, mut sit taas isommilta pienimmälle joutuu kans säilömään 3-4 vuotta 😀 Siksi ei kans viitsi ihan kaikkea säästää sitten, kun on jo ollut kahdella. 🙂 Ihanaa kun kommentoit, kiitos <3

 4. Juuliska sanoo:

  Onko tässä ollut tarkoitus esitellä miten paljon merkkivaatteita lapsilla on? Postauksen olisi voinut tehdä myös vähemmän merkkejä mainostamalla, tässä tyylissä ne särähtää korvaan. Vaikka tokihan haluat tuoda ilmi, että merkkivaatetat lapsesi. Vinkkinä, vaatteita kun kuvaa kannattaa ne silittää kuvausta varten vaikkei muuten silittäisikään. Aivan törkeän ryppyisiä vaatteita teillä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tässä oli siis tarkoituksena esitellä vaatteita, joita olen tänä keväänä lapsille ostanut, sekä niitä, joita olen säästänyt isommilta pienimmälle, ihan niin kuin tuossa postauksen alussa lukeekin. Kiitos paljon vinkistä! Eli ei saa olla liian siloiteltua, mutta vaatteet pitäisi kuitenkin silittää ihan vaan kuvia varten? 😀

   • Anniina sanoo:

    Vaatteiden silittäminen ja muu liika siloittelu ovat kaksi ihan eri asiaa ja muusta siloittelusta ei tuossa puhuttukaan vaan otit asian itse esille. No totta sekin, viitaten tätä edelliseen postauksesi.

    Merkkivaatteet ovat ok ja ostan niitä itsekin lapsilleni. Kuitenkin epäilyttää, olisitko maininnut jos vaateostoksien ja aiempien jemmojen joukossa olisi ollut tavismerkkejä vaikka Lindexiä tai HM, joilla on kuitenkin ihan ok käyttövaatteita lapsille. Veikkaanpa että et. Merkkivaatteiden esittely tukee enemmän sitä kuvaa, mitä haluat blogissa perheestäsi luoda.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Anniina, Olen täällä esitellyt useampaan kertaan aivan koko lasten vaatekaapin sisällön, ja maininnut niissä ihan jokaisen vaatteen ostopaikkoineen, että ei ole kyllä siitä nyt kiinni etteikö niitä merkittömiäkin voisi mainita jos niitä on, nyt ei ollut. Olen tehnyt myös kaupallisen yhteistyön Lindexin ja esim. Prisman vaatteiden kanssa, että mun puolesta myös merkittömät vaatteet voi täällä näkyä aivan hyvin silloin kun niitä on meillä käytössä.

     Kannattaa ehdottomasti etsiä sellaista luettavaa, joka tuntuu itselle mieluisalta ja sopivalta, miksi turhaan lukea sellaista sisältöä, joka tuntuu itsestä liian siloitellulta tai liian ryppyiseltä? 🙂

     • T sanoo:

      En nyt puutu siihen onko sinulla liikaa vai liian vähän merkkivaatteita tai saako niiiden merkkejä tuoda esille vai ei.

      Mutta kun vastasit vaatteiden merkkiä koskevaan kommenttiin, niin omaan korvaani särähti tämä lauseesi: ”Olen tehnyt myös kaupallisen yhteistyön Lindexin ja esim. Prisman vaatteiden kanssa, että mun puolesta myös merkittömät vaatteet voi täällä näkyä aivan hyvin silloin kun niitä on meillä käytössä.”

      Kaupallinen yhteistyö halpismerkin kanssa on kuitenkin eri asia kuin se, että olisiko teillä niitä käytössä jos et olisi tehnyt yhteistyötä. On eri asia saada vaatteita ja rahaa niistä kirjoittamalla, kuin ostaa niitä vaatteita itse. Eli onko niin, että teillä ostetaan omalla rahalla vain merkkivaatetta?

      Sillä ei ole minulle väliä onko teillä vain merkkivaatteita tai vain halpisvaatteita, mutta kommentti oli jokseenkin hassu.

     • Iina Hyttinen sanoo:

      Kyllä meillä ostetaan merkitöntäkin, vaikka suurin osa vaatteista on merkkiä. Mutta minulle henkilökohtaisesti kaupallinen yhteistyö on nimenomaan sama, kuin se, ostaisinko jotain tuotetta itse. Jos en ostaisi jotain tuotetta itse, en myöskään tekisi siitä kaupallista yhteistyötä. Kieltäydyn lukuisista kaupallisista yhteistöistä joka päivä ja viikko, jos ne eivät ole omien arvojeni mukaisia, tai muuten sellaisia, että ostaisin tai tukisin ajatusta/tuotetta/palvelua itse. Siksi en itse näe mitään hassua kommentissani. Mutta toki jos itse esim. ajattelee, että kaikki vaikuttajat tekevät kaikki kaupalliset yhteistyöt ainoastaan rahan perusteella, niin silloin kommentti voi vaikuttaa hassulta. 🙂

  • Henna sanoo:

   Mun mielestä jos merkkejä taas ei ois sanottu ois ollu vähän tylsä lukea postausta kun ei siitä sillon oikeen mitään sais irti. Itsellä nimittäin on myös lapsia niin on ihan kiva että kerrotaan mitä merkkiä vaatteet on niin jos ite ihastuu niihin niin tietää mistä ne löytää 🙂

   Ps. Jos vaatteet ei olisi merkkiä ja ostopaikka olisi kerrottu niin olisko se silloin sua haitannut? 😀

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Kiitos Henna, näin mäkin ajattelin, että se merkkitieto on tässä tapauksessa hyödyllinen niille, joita aihe kiinnostaa. Ja tosiaan kun tässä on ne vaatteet joita olen tän vuoden puolella ostanut (jotain alusvaatteita ja sukkia lukuunottamatta), sekä ne vaatteet joita olen tässä koossa isommilta säästänyt, niin miten olisin edes voinut esitellä jotain muuta? 😀

  • Nims sanoo:

   Mun mielestä tässä on kyllä hyvin kohtuullinen määrä, etten nyt näe, miten tässä muka esitellään, miten paljon on merkkivaatteita. Ja miksi ei saisi tuoda ilmi, että suosii laadukkaita, kestäviä ja eettisiä sekä usein myös kotimaisia valmistajia lastenvaatteita hankkiessa? Sitäpaitsi niille, jotka suosivat merkkivaatteita ne ei kylläkään ole merkkivaatteita. Ne on ihan vaan vaatteita siinä missä muutkin.

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Nims, kiitos! Tiivistit munkin ajatukset. Meillä nämä on ihan vaan vaatteita, joita ei varjella, joihin tulee tahroja ja jotka päällä saa elää aivan normaalia elämää ulkona, sisällä, kotona, päiväkodissa ja ihan missä vaan.

  • Emminkemmi sanoo:

   Todella törkeä kommentti.Iinalla ei ollut lastenvaatteet kuvissa ryppyisiä vaan aivan ihania ja kivaa,että esittelet lasten kevätvaatteita.

   • Jenni sanoo:

    Kiinnitin kanssa huomioni ryppyisiin vaatteisiin ja jäin miettimään miltä meidän perheen vaatteet näyttää pesun ja kuivamisen jälkeen 🙂 En myöskään silitä vaatteita eikä kenenkään muunkaan tarvitse.

 5. 1609 sanoo:

  Olen säästänyt 5v esikoispojalta lähes kaiken, sisä- ja ulkovaatteet sekä kengätkin. 2,5v ikäerolla syntyi tyttö ja mietinkin että onkohan ollut järkeä säästää. Onneksi kolmas lapsi oli poika ja vielä samana vuodenaikana syntynyt kun esikoinenkin joten saan kaiken taas käyttöön ja sitten myyn pois kun jää kuopukselta pieneksi. Tilaa nuo monet laatikot on kyllä vieneet mutta aina ne on saanut johonkin mahtumaan vaikka useampi muutto onkin ollut välissä ja aina vähän pienempään asuntoon. Lisäksi tuossa on suuri säästö kun ei tarvitse muutamaan vuoteen ostaa paljoa mitään kuopukselle.

 6. Asilah sanoo:

  Tää ikuisuuskiista, merkkiä vai merkitöntä 😀 meille ihan vaan vaatteita, kolme tyttöä meilläkin ja lempparit kierrätetään. Mutta arvostan, että jaksat pohtia lapsen vaatekaappia noin perusteellisesti. Käytännöllistä ja ekologista että kaikki käy sävyjen puolesta yhteen sekä tietysti kaunista. Meiän tytöt näyttää välillä kuin olisivat sillisalaatissa uineet kun on väriä ja kuosia joka lähtöön 😅

 7. Hanna sanoo:

  Seuraan ihan mielenkiinnolla droppeja ja uutuuksia, mutta itsellä silti vaatehankinnat painottuvat ketjuliikkeisiin ja kirppiksille, lisäksi ompelen itse. Nyt on mm. jännä nähdä, miten merkkivaatteista suodattuu vaikutteita ketjuliikkeiden vaatteisiin. Esim. Lindexille on tulossa kevääksi aika lailla samaa tyyliä kuin Mini Rodinilla ja Bobo Chosesilla.

  Meillä 4,5 v. tyttö (jolla vaatekoko just vaihtumassa) ja 2 v. poika ja suhteellisen sujuvasti olen saanut kierrätettyä tähän asti esikoisen vaatteista suuren osan myös kuopukselle. Seuraava kuopuksen koko saattaa alkaa olla esikoisen jäljiltä jo aika tyttömäistä kampetta ja toisaalta kuopuksen ikiomat suosikkijutut alkavat hahmottua, joten uutta täytettä saa hankkia koko ajan enenevässä määrin pienemmällekin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.