Maaliskuun lemppareita

13.03.2019

*Postauksen kuvassa päällä olevat vaatteet saatu Gina Tricotista

Pitkästä aikaa ajattelin, että olisi hauskaa listata muutama ajankohtainen lempparijuttu täällä blogin puolella! Tänään siis luvassa mun tän hetkisiä suosikkeja ihan random-asioista.

1. Lemppari sarja, jonka olen viimeksi katsonut:

Workin’ Moms Netflixissä! Ihan huippu sarja, jotenkin niin viihdyttävä ja samaistuttava ja hauska. Katsottiin eka tuotantokausi Oton kanssa alle viikossa, ja se on meille nopea tahti. Kanadalainen sarja kertoo useammasta pienen vauvan äidistä, jotka tasapainottelevat työn, vauva-arjen, ystävien ja parisuhteen välillä.

2. Lemppari-arkiruoka:

Oton jättirapu-sitruunapasta! Ihan tajuttoman hyvää, tätä tulee laitettua varmaan kerran viikossa, eikä vielä olla kyllästytty. Mun on pakko jakaa sen resepti täällä blogissakin, kunhan muistan kysyä Otolta koko reseptin.

3. Lemppari sarja, jota katsoa lasten kanssa yhdessä:

Go! tai Tanssityttö Mia, kuten suomenkielisessä Netflixissä. Ihan älyttömän koukuttava espanjalainen sarja, jonka saa suomeksi puhuttuna. Me ollaan katsottu tätä lasten kanssa monena iltana yksi jakso ja viime viikonloppuna katsottiin monta jaksoa putkeenkin! Sarja kertoo teini-ikäisestä Miasta, joka pääsee hienoon eliittikouluun opiskelemaan tanssia. Aika sellainen perinteinen koulumaailmaan sijoittuva musikaali-teinidraama, mutta sopii mun mielestä ihan hyvin kouluikäisten lasten kanssa katsottavaksi. Sarjan luoja on yksi Violetta- ja Soy Luna -sarjojen tuottajista ja lauluntekijöistä.

4. Lemppari-kirja, jota luen parhaillaan:

Suvi Ratisen Matkaystävä (sain arvostelukappaleen Otavalta) on koukuttanut mut lukemaan monena iltana. Yhtenä aamuna luin myös, kun heräsin kaksi tuntia ennen lapsia, enkä saanut enää unta. Kirja kertoo lestadiolaisyhteisössä kasvaneesta nuoresta naisesta, joka on rakentanut itselleen uuden elämän Helsingissä. Kirjan teemat on tosi mielenkiintoisia ja mä tykkään hirveästi kirjoittajan tyylistä kertoa asioita.

*Allaolevan kuvan vaatteet saatu Gina Tricotista. 

5. Lempparipuuha taaperon kanssa:

Palapelit ja magneetit! Meidän taapero on löytänyt palapelit nyt ihan toden teolla ja hän on aivan innoissaan tekemässä niitä joka päivä. Hän tykkää tehdä palapelejä ihan oikeasti ja myös iPadin Disney palapeli-appilla. Toinen, mistä hän on nyt kovin innoissaan on magneetit. Löysin kirjakaupasta sellaisen ison metallirasian, jossa on neljä erilaista taustaa ja 140 erilaista magneettia, joilla taustoille voi rakentaa mielettömiä kuvia. Kakkuja, synttärijuhlat, erilaisia naamiaisasuja ja vaikka mitä. Niiden parissa on vierähtänyt viime aikoina pitkiä aikoja.

6. Lemppariherkku:

Uudet Kinder-tuutit. Siis ekaksi olin sitä mieltä, että tuutti oli ihan pettymys, odotin kai liikaa, että se maistuisi ihan rakastamaltani Kinder Buenolta. Siltä se ei kyllä maistunut. Jostain syystä kuitenkin päädyin ostamaan sitä kaupasta uudelleen, ja se oli ihan sittenkin ihan älyttömän hyvää! En vaan keksinyt mitään muuta jätskiä, jota mulla olisi tehnyt enemmän mieli. Vaikka se ei maistu Buenolta, se on oikeesti tosi herkkua.

7. Lempparipuuha isompien lasten kanssa:

Lautapelit! Ollaan pelailtu paljon lauta- ja korttipelejä lasten kanssa viime aikoina. Ollaan myös juteltu, että olisi hauskaa askarrella yhdessä ihan oma lautapeli, johon keksittäisiin itse kaikki säännöt! Tässä voisi olla kiva projekti meille seuraavaksi viikonlopuksi. Kipinä ideaan tuli mun serkulta, joka aina keksii mahtavia peli-ideoita ja askartelee pelejä itse.

8. Lemppareista lempparein lemppari: VALO!

Ootteko huomanneet, että päivät on pidentyneet ihan super paljon viime viikkoina? Enää muutama päivä ja auringonvaloa on päivässä kauemmin kuin pimeää. Tuntuu jotenkin niin ihanalta, kun koti kylpee valossa taas pimeän talven jälkeen. On niin kivaa, kun lasten kanssa on vielä monta valoisaa tuntia päiväkodin ja koulun jälkeen. Jotenkin tuntuu heti, että päivissä on enemmän tunteja, vaikka oikeasti vain se valon määrä on lisääntynyt. Valosta tulee niin kevätfiilis!

Sellaisia lemppareita. Tulipa hyvä mieli kun listasin näitä. On kiva aina välillä pysähtyä miettimään kaikkia hauskoja pikkujuttuja arjessa. Jakakaa ihmeessä teidän omat lempparit! Varsinkin lempparisarjat just nyt kiinnostaa, koska tosiaan katottiin Netflixistä just kaikki Workin’ Momsin jaksot loppuun ja muutkin meidän lempparisarjat on joko katsottu loppuun, tai sitten ollaan katsottu kaikki jaksot joita on saatavilla suoratoistopalveluissa.


18 Responses to “Maaliskuun lemppareita”

 1. Avatar Eeee sanoo:

  Iso suositus sarjalle La otra mirada!

 2. Avatar juuliaps sanoo:

  Ihana postaus! <3 Tykkäsin itekki tosi paljon Workin’ Moms sarjasta! Suosittelen Netflixistä How to het away with murder -sarjaa! Hieman eri tyylinen on mutta musta oli tosi jännä ja tykättiin mun puolison kans siitä tosi paljon.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Ja joo siis Workin' Moms on ihan loisto! <3 Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua, kuulostaa jännittävältä!

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Mun ehdoton ”parasta just nyt” on linnunpöntöt ja eteenkin suomalainen keksintö Halain.
  Olen ripustanut useamman linnunpöntön metsään tällä viikolla, kun se tuon Halaimen avulla onnistuu kerrankin niin helposti. Ihan mieletön keksintö kerta kaikkiaan!

  Ps. Ehdottomasti kannattaa tehdä se oma peli niin, että pelilautana toimii koko huone ja pelinappulana lapsi (ja aikuinen) itse. Pelilaudan ruudut voi tehdä toki paperistakin, mutta esimerkiksi palasiksi leikattu makuualusta tai muovimaton palaset käyvät peliruuduiksi. Ehkä lattiaan voisi teipatakin peliruudut… nopalla heitetään ja edetään lattialla pelinappulan tavoin. Ruutuihin voi tietysti keksiä tehtäviä myös, kuten kunnon peliin kuuluu

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kuulostaa ihanalta, vitsi miten erityinen lemppari! <3 Ja toi peli-idea oli huippu, ehdottomasti vois toteuttaa noin! :) Kiitos vinkistä!

 4. Avatar Reetta sanoo:

  Sarjasuosituksia Netflixistä:
  Atypical
  Sex education

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tota Sex Educationia moni on suositellut, me yritettiin katsoa eka jaksoa mutta tuli liian vanha olo, mut ehkä me annetaan sille uusi mahdollisuus! :DD Ja pitää myös tsekata Atypical, kiitos paljon vinkeistä <3

   • Avatar Anni sanoo:

    Sex education saattaa aluks vaikuttaa iha teinihömpältä, mutta kun pidemmälle katsoo niin sarja käsittelee ihan oikeita asioita! Antakaa uusi mahdollisuus! ;)

 5. Avatar Julia sanoo:

  Mistä löytyi tuo magneetti juttu siis? Kuulostaa niin kivalta meidän taaperoille myös 🙈

  • Avatar Yotimix sanoo:

   Haluaisin myöa tietää tarkemman nimen millä lähteä etsimään tuota magneetti juttua, kuulostaa kivalta :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ostin suomalaisesta kirjakaupasta, merkki on Haba ja se on sellanen sininen peltirasia täynnä magneetteja! :)

 6. Avatar Hanna sanoo:

  Suosittelen ehdottomasti net flixistä sex education sarjaa. Pari ekaa jaksoa tuntui että mikähän tää on mutta sitten koukututtiin miehen kanssa ihan täysin! Ja ollaan tosiaan jo nelikymppisiä 😃 mun yks ehdoton lemppari tällä hetkellä on mtvn sovelluksesta younger sarja, johon oon koukuttunut ihan täysin! Vitos kautta odotellessa 😊

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi vitsi, täytyy siis varmaan tsekata toi sex education uudelleen. Me kerran jo yritettiin, mut oltiin just vähän silleen et mikähän tää on, ja jätettiin eka jakso kesken. :D Mut pitää siis antaa uusi mahdollisuus! Kiitos paljon vinkeistä <3 Tsekataan myös toi Younger!

 7. Avatar Emzi sanoo:

  Workin Moms on ihan mahtava!

 8. Avatar Katja sanoo:

  Hei, kiitos tuosta Go! – suosituksesta. Jäätiin tulevan ekaluokkalaisen tyttöni kanssa molemmat koukkuun tuohon sarjaan:) Netflixissä Blacklist ollut mun ehdoton suosikki, kaikki 5 kautta tuli katsottua todella nopeaan, todella koukuttava. Täytyy tsekata noita sinun sarjasuosikkeja, kun en ole nyt löytänyt mitään katsottavaa (jos ei lasketa tuota Go:ta). Mukavaa viikonloppua!

 9. Avatar Maria sanoo:

  Suosittelen Netflixistä varsinkin ekaluokkalaiselle Nerokasta! – sarjaa. Oikeaa tiedeasiaa mm. bakteereista, somesta, tunteista… Meillä 7v ja 10v on katsoneet joka jakson monta kertaa ja itsekin olen oppinut ällistyttäviä asioita.

Kommentoi