Yksi mun lempipaikoista Oulussa – Kauppakeskus Valkea

14.03.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kauppakeskus Valkean kanssa.

Siitä on jo muutama viikko kun vietettiin hiihtolomaa Oulussa, mutta ikävä Ouluun on jo ehtinyt kasvaa suureksi. Me vaan viihdytään siellä koko perhe niin hyvin rakkaiden ihmisten luona. Vietetään yleensä tietysti eniten aikaa mun sukulaisten luona, mutta toinen paikka, jossa tulee joka reissulla käytyä useamman kerran, on Kauppakeskus Valkea Oulun keskustassa.

Muistan, kuinka suuri kauppakeskus oli suunnitteilla Oulun keskustaan jo silloin kun itse olin muuttamassa sieltä pois vuonna 2010. Silloin kauppakeskuksella ei vielä ollut nimeäkään, mutta voi vitsit sitä olisi tarvittu silloin kun talvet olivat kylmiä ja kaivattiin rentoa hengailupaikkaa keskustassa omalle kaveriporukalle. Toki Oulussa oli kivoja kahviloita ja joitakin kauppoja jo ennen Valkeaa, mutta sellainen rento kohtaamispaikka nuorille ja vähän vanhemmillekin puuttui täysin. Ei ollut mitään. Shoppailemaankin lähdettiin aina Helsinkiin, että pääsi niihin ”hyviin kauppoihin”.

Nykyään mulla taitaa olla ihan toisin päin. Varsinkin lastenvaatteiden suhteen mä teen nykyisin parhaat löydöt Oulussa. Helsingistä puuttuu ne  monipuolisen ja ajankohtaisen valikoiman omaavat lastenvaateputiikit täysin, siinä missä Oulussa on aivan loistava Noomi, joka löytyy Valkean 3. kerroksesta. Se on ihan vakiopaikka jossa käydä meille aina kun mennään Ouluun. Noomin sisäänostaja on selkeästi perillä siitä, mitä lastenvaatemaailmassa tapahtuu ja osaa valita juuri ne ihanimmat helmet ekologisilta ja eettisiltä lastenvaatemerkeiltä valikoimiin.

Mä rakastan hypistellä vaatteita paikan päällä ja Noomissa pääsee näkemään ja sovittamaan useimpia tämän hetken ihanimmista lastenvaatemerkeistä. Valkean 3. kerros on painotettu lasten liikkeisiin ja Noomin lisäksi sieltä löytyy meidän vakkari Polarn O. Pyret, Sokos Lapset (mm. adidasta, Levi’stä, Vansin kenkiä & Name itiä) sekä Jasmin lasten & äitiysasut. Lapsille löytyy sporttivaatetta ja kenkiä hyvin myös Athlete’s Footista Valkean 1. kerroksesta. Valkeassa kaikki lastenvaatelempparit löytyvät helposti saman katon alta.

Vaikka rakastan Valkean lastenvaatetarjontaa, siellä on tosi hyvin liikkeitä myös aikuisille. Kaikki ne kaupat joita Oulun vuosinani sinne kaipailin löytyvät nykyään Valkeasta ja on siellä paljon enemmänkin. Otto tekee parhaat löydöt Voltista, Carlingsista, Mick’sistä, Ragsista ja The Athlete’s Footista. Ragsissa myydään esim. Bille Beinoa, Carlingsista löytyy Makiaa ja Mick’sissä on kattava valikoima esimerkiksi R-Collectionin vaatteita. Voltissa ja Athlete’s Footissa on myös kaikkea kattavasti. Teen itse parhaat löydöt itselleni samoista liikkeistä kuin Otto, paitsi tietty Voltissa nyt ei ole mulle mitään.

Vaikka Valkea on nostanut Oulun shoppailumahdollisuudet ihan uusiin sfääreihin siitä kun siellä itse viimeksi asuin, se ei ole vain ostospaikka. Kauppakeskus Valkeassa on myös aivan ihana ravintolamaailma Kööki, johon kuuluu herkullisia ravintoloita ja kahviloita. Me käydään Oulussa vieraillessamme usein syömässä esim. Valkean Friends & Brgrsissa, josta saa todella hyviä hamppareita. Ne valmistetaan  paikan päällä leivotuista sämpylöistä ja tarkkaan valituilta tuottajilta hankituista tuoreista raaka-aineista. Lisäksi Köökistä löytyy esimerkiksi Hanko Sushi, Fafa’s, kiinalainen ravintola Kirin ja Wok’s wok-ravintola, vain muutamia mainitakseni. Koko Köökin tarjonta näkyy Valkean sivuilta ja 21.3. Valkeassa järjestetään Kööki-päivä, jolloin Köökin ravintolat esittäytyvät kesäkadulla 1. kerroksessa.

Mun lempparikahvila koko Oulussa on Bacaro Doppio, joka löytyy Valkean kesäkadulta. Siellä on mahtava henkilökunta ja viihtyisä miljöö. Bacaro Doppiosta saa erikoiskahvien lisäksi myös ihan älyttömän hyviä italialaisia pariloituja leipiä. Mun ehdoton lemppari on Mezzaluna Provolone-täytteellä. Bacaro Doppiosta saa kahvit helposti mukaan ja siellä on kiva myös ihan vaan hengailla vaikka pidempäänkin.

Ruokaostokset hoituvat helposti Valkean K1-kerroksen Sokos Herkussa, jonka yhteydessä on myös rento ravintola, jossa tarjoillaan viikonloppuisin suosittua brunssia. Sokos Herkku on hyvä ruokakauppa, jossa on niiden arjen perustarvikkeiden lisäksi hyvä valikoima myös pienten tilojen ja tuottajien tuotteita ja kaikkea vähän spessumpaa. Ja ihania leivonnaisia!

Valkeaan on tosi helppo tulla niin autolla kuin julkisillakin. Talven paukkupakkasilla on luksusta ajaa autolla suoraan Kivisydämeen tai Valkean omaan parkkihalliin, joista pääsee molemmista suoraan hissillä ylös. Ei tarvitse palella yhtään! Ainakin näin helsinkiläisen näkökulmasta pysäköinti Valkean parkkihalleissa on ihan älyttömän edullista. Vaikka Oulun seudulta löytyy myös kauppakeskuksia, joissa on ilmainen pysäköinti, niissä ei ole ainakaan meidän tarpeisiin yhtä kattavaa valikoimaa, kuin Valkeassa. Valkeasta löytyy kauppojen ja ruuan lisäksi myös 4. kerroksesta kaunis ja viihtyisä perhehuone, jossa hoituvat helposti ruokailut, vaipanvaihdot ja hengähdystauot.

Mun mielestä Valkea on tuonut Oulun keskustaan eloisuutta, suuren kaupungin fiilistä ja paljon tekemistä. Ollaan muutaman muun Oulusta jo pois muuttaneen kaverin kanssa juteltu, että oltaisiinkohan me oltu niin kyllästyneitä Ouluun, jos Valkea olisi ollut olemassa jo meidän teini-iässä. Ei välttämättä oltaisi. Fiilis koko kaupungista olisi voinut olla ihan erilainen. Helsingissä, missä on hurjasti kauppakeskuksia, ei yhden kauppakeskuksen rooli välttämättä ole kovin olennainen koko kaupungin viihtyvyydelle. Mutta Oulussa Valkea on elävöittänyt koko Oulun keskustaa ja siellä näkee nykyään niin paljon enemmän ihmisiä kuin ennen. Mun mielestä se on ihanaa ja virkistävää. Oulu on ihan mieletön, omanlaisensa kaupunki eikä missään muualla ole samanlaista fiilistä kuin siellä.

PSST! KILPAILU MUN @IINALAURA -INSTAGRAM-TILILLÄ: VOITA 70€ LAHJAKORTTI VALKEAAN!

Käy kommentoimassa mun instatilillä Valkeassa otettuun kuvaan, että olet mukana, niin olet mukana arvonnassa. Voittajalle on luvassa 70€ lahjakortti voittajan vapaasti valitsemaan Valkean liikkeeseen! Arvonnan tarkat säännöt näet TÄÄLTÄ.


4 Responses to “Yksi mun lempipaikoista Oulussa – Kauppakeskus Valkea”

 1. Emmu sanoo:

  Hei!

  Mä vietin teini-ikäni Kajaanissa, ja olen myös syntynyt vuonna 1991! Kajaanista lähdettiin sitten Big Cityyn eli Ouluun taas shoppailemaan :D Jännittävää kuulla, että sinä olet kokenut Oulun silloin pienenä paikkana – niinpä kaikki onkin siis suhteellista :)

  Kun muutin pois kotoa, muutin Ouluun (2011), ja ai että se tuntui ihanan isolta metropolilta – mutta vain vähän aikaa!

  Pian muutinkin Berliiniin, asuin myös Helsingissä useamman vuoden ja nykyisin asun pienemmällä paikkakunnalla Suomessa. Nyt Oulu tuntuu sellaiselta, no, sopivalta? :D Haaveilisin sinne muutosta ehkä muutaman vuoden sisään, ainoa miinus on vain se, että se on niin kaukana ja jos ulkomaille haluaa reissata, pitää aina ensin hankkiutua Helsinkiin – se mietityttää ympäristönkin kannalta, vaikka lentäminen nyt muutenkaan ei ole hyvä juttu!

  Kommentin pointti oli ehkä se, että samaistun täysin tuohon ”Oulu on jotenkin spesiaali” -fiilikseen. En tiedä kiinnittyykö oma Oulu-rakkauteni siihen, että itselle se oli siirtymäriitti, muutin pois kotoa, asuin ekassa omassa kämpässä, ostin ekan imurin ja opettelin ruuanlaittoa ja muuta.

  En tiedä, ehkä se kiinnittyy railakkaisiin yliopistovuosiin ja vanhemmista irtaantumiseen – ehkä kokemus tulee siitä, että Oulu oli mun ”eka”. Haluaisin toisaalta uskoa, että se johtui itse Oulusta, siitä kun kulkee meren rannassa, tai Rotuaarilla, kävelee kiihdyttäen Letkupuiston läpi tai juo kahvit yliopistolla. Tai siitä kun jonottaa Kaarleen ja jäätyy melkein kuoliaaksi tai hakee törkyhyvän burgerin Kauppurista. En tiedä, joka tapauksessa Oulu on ihana ja erityinen paikka, syntyi se rakkaus siihen sitten mistä tahansa.

 2. Ss sanoo:

  Missä se perhehuone siellä on? Just tällä viikolla viimeks vauvan kans tuskailin ku sellasta ei oo :D Hyvin jäänyt siis piiloon. Valkea ois täydellinen, kun sinne sais vielä New Yorkerin! H&M ois ihana myös, kun se keskustan on hankala lasten kanssa.

 3. Lumikki sanoo:

  Mitä! Jätit ihan täysin mainitsematta Valkean ihanan Karkkipäivä-kaupan. Niin paljon kaikkia ihania herkkuja, joista monia en ole nähnyt missään muualla Suomessa myynnissä. =)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.