Kevätfiilis, sähköpotkulauta ja Kiasma lasten kanssa

24.03.2019

Perjantaina illalla juteltiin Oton kanssa tulevasta viikonlopusta: ”Onks meil mitään menoa tänä viikonloppuna?” ”Ei kyllä näy kalenterissa mitään.” ”Ah, ihanaa, vapaa viikonloppu!”. Päädyttiin sitten kuitenkin viettämään aika aktiivinen viikonloppu, vaikka vapaa olikin. Eilen päätettiin spontaanisti aamupäivästä lähteä tsekkaamaan Kiasma lasten kanssa. Me ihastuttiin aivan totaalisesti Hrafnhildur Arnardóttirin huikeaan pörröiseen Nervescape VIII -näyttelyyn viidennessä kerroksessa. Se näkyy näissä kuvissakin, ja oli oikeasti aivan ihana. Taapero oli aivan fiiliksissä iloisen värisistä pörröisistä köynnöksistä, ja olisi viihtynyt varmaan siellä viidennessä kerroksessa koko päivän.

Jatkettiin siitä kuitenkin muihinkin kerroksiin. Tykättiin kovasti myös kolmannen kerroksen Meno-paluu näyttelystä, interaktiivisesta Astu lavalle -näyttelystä sekä Iiu Susirajan omakuva-näyttelystä. Kiasma on ilmainen alle 18-vuotiaille ja aikuisilta käynti maksoi 15 euroa per naama, joskin joillakin etukorteilla olisi voinut saada siitäkin vielä parin euron alennuksen. Tosi kiva kohde siis isollekin perheelle, sillä ei tule aikuisten lippuja kalliimmaksi vaikka lapsia olisi mukana useampiakin. Tai voi hyvin ottaa vaikka lasten kaveritkin mukaan.  Meidän lapsista Kiasma oli kuulemma tosi mielenkiintoinen, ja oli ihanaa katsoa miten innoissaan he tutkivat eri näyttelyitä.

Kiasmassa käynnin jälkeen lasten kaverit tulivat meille ex tempore yökylään, mikä oli aivan ihana juttu! Tämä taisi olla eka kerta, kun meillä oli lasten kavereita yökylässä ilman vanhempia. Ennen on ollut kyllä ystäväperheitä, mutta lapsista oli niin jännittävää, kun tuli ihan vaan lapsivieraita tällä kertaa. Meillä oli hauska viikonloppu siis viiden lapsen kanssa, katsottiin leffaa ja Putousta, ulkoiltiin useampaan kertaan ja lapset pelasivat lautapelejä ja leikkivät L.O.L Surprise -hahmoilla. Oli niin hyvä tuuri, että tälle päivälle sattui noin upea sää, niin ulkona oli kiva olla. Meininkiä ja ääntä riitti, mutta tosi hyvin meni kaikki ja ihan super mielellään otetaan meille yökylävieraita jatkossakin. Oli oikeasti tosi hauskaa ja tuli ihan mieleen omat lapsuuden yökyläilyt.

Tänään meillä oli iltapäivällä kylässä vielä esikoisen kummisetä ja ensin kahviteltiin, ja sitten päädyttiin syömään illallinenkin porukalla. Käytiin myös kivettömillä kaduilla testaamassa ulkona ekaa kertaa Oton multa joululahjaksi saamaa sähköpotkulautaa. Vitsi sillä pääsee kovaa, se kulkee siis ainakin 24km/h! Mä aion kyllä niin omia tuon sähköpotkulaudan itselleni aina kun Otto ei tarvitse sitä. Sillä hurauttaa meiltä alle kymmenessä minuutissa hyvin vaikka muutaman kilsan päähän isoon kauppakeskukseen. Super kätevä! Voin vaan kuvitella miten ihanaa sillä on huristella kesällä auringonpaisteessa menemään kun on helle ja vauhdissa tuulee ja kesämekko lepattaa. Pitää kyllä laittaa sortsit alle, hah. Oi kesä, tule jo!

Aivan ihanan rento viikonloppu vaikka tehtiinkin paljon kaikkea. Silloin kun spontaanisti vaan tekee kaikkea, täysikin viikonloppu tuntuu rennolta, ainakin meidän mielestä.

Tänä viikonloppuna on ekaa kertaa alkanut tulla sellainen kevätfiilis: perjantaina iltapäivällä ei tuullut ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, lämpömittari näytti +9 astetta. Ekaa kertaa ulkona oli oikeasti lämmin. Tänäänkin upea auringonpaiste on hellinyt ja meidän terassilta on vihdoin sulanut viimeisetkin jäälautan rippeet pois. Täytyy toivoa, että säät tästä lähtisivät lämpenemään ja saataisiin tänä vuonna nauttia keväästä jo hieman aiemmin kuin viime vuonna. Toisaalta, jos kesästä tulisi yhtä upea kuin viime kesästä, niin voisin odottaa lumien sulamista vaikka kesäkuuhun asti ihan mielellään. Joko te uskallatte pakata talvitakit pois ja vaihtaa kevyempiin kenkiin?

Aivan ihanaa uutta viikkoa kaikille ja kiitos todella paljon mielenkiintoisista keskusteluista, joita täällä on viime päivinä käyty!


13 Responses to “Kevätfiilis, sähköpotkulauta ja Kiasma lasten kanssa”

 1. Jenna sanoo:

  Minä just mietin aamulla täällä Oulussa, että hyvä jos meidän lähipuisto sulaa heinäkuuksi kun on niin paljon lunta 🙂 sinne ei pääse edes rattailla kun on metrin korkuiset kinokset.

 2. Moi sanoo:

  Olisi kiva kuulla enemmänkin sähköpotkulaudasta: mikä latausaika, kuinka monta kilometriä/tuntia jaksaa yhdellä latauksella, mistä ostettu ja mikä hinta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä ostin sen Otolle rull.fi -nettikaupasta, hinta oli silloin 399€ mutta on tullut jo vähän alaspäin. Malli on Nitrox Alu V5 ja siinä on 15 km kantama, ja täyteen lataaminen kestää n. 4h. 🙂

 3. hani sanoo:

  Moikka!

  Asia ei liity postaukseen mitenkään, mutta tuli mieleen postausidea.
  Eli mun mielestä olisi tosi mielenkiintoista lukea postaus, missä pohdiskelet miten sun ja Oton luonteenpiirteet ja ulkonäkö on periytynyt kellekkin lapselle. Tai onko joku esimerkiksi ulkoisesti tai luonteeltaan täysi kopio omasta sisaruksesta tai isovanhemmasta. Itsestä on hauska aina tarkkailla esim ystävän tai puolison vanhempia ja miettiä mitkä piirteet ovat periytyneet keneltäkin 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Tää on kyllä tosi mielenkiintoinen ja ihana postausidea ja musta olisi tavallaan ihan super ihanaa kirjoittaa näistä asioista. Epäröin kuitenkin meidän isompien lasten kohdalla näin perusteellista luonne-/ulkonäköanalyysiä julkisesti. Vaikka he itse varmasti lähtisivät tähän innoissaan juuri nyt, niin se ei tunnu musta hyvältä ajatukselta toteuttaa, vaikka aivan ihana idea onkin <3 Pitää katsoa uudelleen sitten kun he ovat vaikka teini-ikäisiä! 😀

   • Marii sanoo:

    Olipa hassu vastaus 😀 oot kuitenkin laittanut lasten kuvat tänne julkisesti, että jokainenhan voi ihan itse analysoida keneltä mitkäkin piirteet on omittu, että ehkä tuo postauksen ehdottaja vaan halusi kuulla TEIDÄN mielipiteitä siitä, eikai siinä mitään pahaa ole jos ”paljastat” että vaikka Zeldalla on samanlainen nenä kun sulla, näkeehän sen jo kaukaakin että eikai se mikään salaisuus ole? 😀
    Eikä kukaan mun mielestä kysynyt mitään perusteellista postausta asiasta, tai ite ainakin koin että tuo kysyjä vähän niinkun kysyi tätä ideaa huumorimielessä enemmäkin 😀

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Enemmän kuin ulkonäköä niin tarkoitin tässä sitä luonnetta. Eikä mun mielestä siihen ulkonäön analysointiinkaan tarvitse erillistä postausta omistaa, vaikka kuvat muuten onkin nähtävillä. Jos jo pelkästä idean kommentoimisesta tulee tällaista keskustelua perään niin on selkeästi tosi hyvä päätös olla tarttumatta tähän muuten niin ihanaan ideaan. (tämä sinun kommenttisi ei ollut ainoa, sain lisäksi myös pari julkaisukelvotonta) 🙂

 4. Niina sanoo:

  Moi! Mulla olisi postaustoive: oma aika ja sen tarve.

  Oon itse introvertti. Se tarkoittaa omalla kohdallani sitä, että tarvitsen paljon yksinoloa sosiaalisen elämän vastapainoksi, jotta en uuvu täysin. Rentoudun ja lataan akkuni parhaiten tekemällä asioita itsekseni; käymällä kävelyllä, elokuvissa tai vaikka kahvilassa lueskelemassa blogeja. Kun saan tarpeeksi omaa aikaa (mieluiten jonkun verran ihan päivittäin), jaksan paremmin arjessa.

  Muilla tavoilla en sitten istukaan introvertin stereotypiaan. En esimerkiksi ole ujo ja tykkään kaikenlaisista uusista seikkailuista ystävien, poikaystävän ja perheen kanssa. 🙂 Minulle on kuitenkin tärkeä osa itsetuntemusta tiedostaa tämä introverttiyteeni kuuluva suuri oman ajan ja tilan tarve, jotta osaan varata riittävästi aikaa palautumiseen kaikesta menosta ja meiningistä.

  Oon saanut blogisi perusteella sellaisen kuvan susta, että saat virtaa nimenomaan muista ihmisistä. Olisi kiinnostavaa kuulla suhteestasi yksinoloon: koetko tarvitsevasi omaa aikaa arjessa ja kuinka paljon, miten onnistuu perhe-elämän ja oman ajan yhdistäminen, millaisia asioita teet mieluummin yksin kuin yhdessä toisen kanssa…

  Kiitos blogistasi ja aurinkoista kevättä Helsinkiin! 🙂

 5. Eva sanoo:

  Hei! Monessa blogissa on ollu nuista taidekarvoista juttua, tulee mieleen että voiko niistä tarttua täitä kun kaikki siellä vuorotellen on seassa? Itse en varmaan antais lasten sukellella niitten pelossa.. Terv -kerran täitä saanut mutta ei tietoa mistä ne tuli-

  • Nimetön sanoo:

   Mullakin tuli ensimmäisenä täit mieleen, vaikka en tiedä tosiasiassa mikä todennäköisyys olisi noiden kautta saada niitä. Kai se vaan on, kun on kerran sen rumban käynyt läpi, niin jää mieleen kummittelemaan ja bongaa kaikki mahdolliset vaaranpaikat. 😀

 6. […] Käytiin Kiasmassa koko perhe ja nautittiin museokäynnistä ihan valtavasti. Pitäisi useamminkin viettää aikaa museoissa. […]

 7. […] työaikaa päiviin. Meidän keskimmäisellä murtui käsi temppuradalla. Käytiin lasten kanssa Kiasmassa ja loppukuusta mä kävin pään ja kaulan magneettikuvauksessa pitkään jatkuneiden […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.