Terkkuja Tukholmasta!

05.04.2019

Me päätettiin viime viikonloppuna ostaa Tukholman risteily, kun oltiin sitä jo pitkään suunniteltu. Napattiin ensimmäinen lähtö, joka sopi aikatauluihin ja otettiin reissu tiistaille. Mulla oli maanantaina työmenoa ja torstaina illalla työmenoa, niin reissu tiistai-illasta torstaiaamuun sopi oikein loistavasti aikatauluihin. Kihistiin oikein koko perhe innosta, sillä meidän viimeisimmästä risteilystä oli ehtinyt vierähtää jo aika pitkä aika, kuopus oli silloin vielä ihan vauva. Tällainen miniloma piristi arjen keskellä ja oli ihanaa irtautua hetkeksi kaikesta ja olla vaan perheen kesken.

Tiistaina laivalla vaan syötiin ravintolassa pitkän kaavan mukaan ja hengailtiin. Ostettiin vähän karkkia ja kierreltiin laivaa. Ihailtiin upeaa auringonlaskua niin kannella kuin ikkunastakin. Mentiin koko perhe aikaisin nukkumaan, sillä seuraavana päivänä oli tiedossa Tukholma-päivä ja kaikkea hauskaa tekemistä. Mäkin olin unten mailla jo kymmeneltä illalla ja heräsin seuraavana aamuna pirteänä kuin peipponen.

Aamulla syötiin mahat täyteen aamupalaa ja sitten laiva olikin jo perillä Tukholmassa. Ajeltiin ekaksi tunnelbanalla Karlaplanin asemalle ja käveltiin Djurgårdenin saarelle. Suuntana meillä oli Vasa-museo, jossa lapset eivät olleet koskaan ennen käyneet. Me oltiin kyllä Oton kanssa käyty molemmat, mutta lapsille paikka oli aivan uusi kokemus. Siitä oli kyllä jo vierähtänyt aika pitkä tovi, kun itsekään olin siellä viimeksi käynyt ja museo yllätti todella iloisesti. Nähtävää ja koettavaa oli hurjasti ja meillä vierähti siellä useampi tunti. Vasa-laiva on kyllä mieletön ja seitsemässä kerroksessa oli paljon tutkittavaa. Oltaisiin varmasti viihdytty vielä pidempäänkin, mutta meillä alkoi tulla jo nälkä ja taaperolla väsy, joten lähdettiin jatkamaan matkaa.

Käveltiin saarelta keskustaan ja isommat lapsetkin kävelivät niin reippaasti. Aurinko paistoi ja oli niin lämmintä ja kevätfiilis! Tukholmassa oli jo puissa silmuja ja löydettiin myös sinivuokkoja. Ihanaa ajatella, että kevät ja lehdet puissa on ihan nurkan takana Helsingissäkin. Käytiin lasten toiveesta syömässä Max Hamburgaressa, joka pesee kaikki muut hamppariketjut mennen tullen meidän mielestä. Mä söin halloumi-hampparia, joka oli aivan älyttömän hyvää! Miksei halloumi-hampparia (eli siis halloumi toimii ”pihvinä”) saa Suomessa mistään pikaruokaketjusta? Tai jos saa, niin vinkatkaa ihmeessä, pakko testata!

Muuten ei Tukholmassa shoppailtu, mutta River Islandista ostin lapsille kesäksi rantasandaalit. Edelliset olivat jääneet jo pieneksi kaikilla, ja pienimmälle ne isoille liian pienet olivat vielä liian isoja. Löysin kaikille sellaiset, joita viime kesänä etsin joka paikasta ja lapsetkin innostuivat niistä, joten ostettiin sitten ne. Pyörittiin kyllä muutamat kaupat läpi, mutta muuta ei tarvittu niin ei ostettu. Sitten olikin jo aika lähteä tunnelbanalla takaisin laivalle.

Laivalle tullessa askelmittari näytti 16 500 askelta! Lapset kävelivät aivan älyttömän hienosti koko päivän, paitsi tietty taapero nyt istui pidemmät matkat rattaissa. Huomaa, että isot alkavat olla jo oikeasti isoja, kun pitkienkin matkojen kävely on heidän kanssaan niin sujuvaa ja mukavaa. Me nautittiin koko perhe ihan älyttömästi aurinkoisesta ja ulkoilun täyteisestä päivästä Tukholmassa ja olisi tehnyt mieli jälleen kerran jäädä sinne pidemmäksikin aikaa. Tukholma on vaan niin ihana, mä rakastun siihen kerta kerralta vaan enemmän ja enemmän. Toivottavasti päästään sinne pian taas uudelleen ja vähän pidemmäksi aikaa.

Tokana laivailtana me käytiin syömässä perinteinen laivan buffet ja sen jälkeen suurin osa loppuillasta kuluikin laivan leikkipaikassa. Lapset tekivät temppuja ja leikkivät innoissaan. Mentiin toisenakin iltana aika aikaisin nukkumaan ja lapset nukahtivat hetkessä pitkän päivän jälkeen. Me katsottiin vielä Oton kanssa yksi jakso Dynastiaa Netflixistä ennen kuin mekin nukahdettiin.

Eilen palattiin kotiin aamupalan jälkeen ja oli kyllä niin kiva fiilis reissusta! Me kuvattiin reissusta paljon videomateriaalia ja mä editoin videon mahdollisimman pian. Reissuvideoita on aina niin ihanaa tehdä ja meidän lapset tykkäävät tosi paljon katsoa meidän reissuja YouTubesta, vaikka niitä reissuvideoita ei vielä niin kovin montaa olekaan kertynyt.

Viikonloppuna aiotaan olla ihan vaan kotona ja ulkoilla ja nauttia upeasta säästä. En voi sanoin kuvailla miten paljon nautin tuosta upeasta kevätauringosta, valoisista illoista ja kivettömistä kaduista. Ihana ajatus, että lasten kesäloma siintää jo alle parin kuukauden päässä ja sitten meillä on koko kesä yhdessä.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


24 Responses to “Terkkuja Tukholmasta!”

 1. Ersu sanoo:

  Hei! Käytiin just pari viikkoa sitte Friends & Brgs:ssa ja söin sielä halloum-hampparin! Oli kyllä aivan mahtavan hyvää, mutta en tiedä kauan sitä sieltäkään saa 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oi vitsi, pakko käydä testaamassa muuten sitä! Mä en kyl laske F & B ihan pikaruokalaksi kun siellä kaikki tehdään alusta asti itse, mut siellä voisin kuvitella et on ainakin viel 1000 kertaa parempaa kun MAx Hamburgaressa 😀 Kiitos vinkistä <3

 2. Noora sanoo:

  Friends and burgersissa on ainakin ollut halloumi-hamppari!! 😍 Suosittelen

 3. Kiia sanoo:

  Moikka! Vinkkinä, että Burger Kingiin on tullut tän viikon uutuutena halloum-burger! Siinä se on nimenomaan se pihvi😊

 4. Nimetön sanoo:

  Toi aurinko tekee kyllä tosi paljon! Oon tällä viikolla kävelly lenkeillä melkein 20h yhteensä nyt ma-pe aikana 😀 tekee vaan koko ajan mieli olla ulkona.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Siis mä niin fiilaan sua, tekis itekin mieli koko ajan vaan lähtee kävelylle 😀 Lapset ja Otto ei ihan joka päivä halua kävellä yhtä paljon kun Tukholmassa, mut onneks voi ulkoilla muutenkin 😀

 5. Elina sanoo:

  F&B:n meinasin kans vinkata, sieltä saa ainaki:)

 6. E sanoo:

  Miten T saa olla poissa koulusta tälläisten reissujen takia? Kysyn ihan mielenkiinnosta, kun aika useasti sinulla lukee postausten lopussa että viikonlopuksi teillä ei ole suunnitelmia, niin miksei sillon lähde laivalle 😀

  • Emmi sanoo:

   Ei ole vakavaa, jos on joskus pari päivää poissa!

   T:alakoulun ope

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Viikonloppureissuja ei oikein saa varattua parin päivän varoitusajalla tällaiselle porukalle, kun ne on aina täynnä, siksi mieluummin arkena, jos extempore lähdetään. Koulusta saa kyllä olla pois, kunhan hoitaa itse sitten kaikki ne tehtävät, joita poissaolon aikana muuten tehdään. Ja toki omaan lomaan pitää anoa erikseen lupaa :).

 7. Maarit sanoo:

  Burger Kingissä on myös halloumihamppari!

 8. Isla sanoo:

  Leo’s leikkimaasta saa halloum hampurilaisia. 😀 En kyllä tiedä tuleeko sun siellä käytyä, mutta siellä söin ihan hetki sitten.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei me ei olla koskaan käyty Leo’s leikkimaassa, pitää varmaan käydä testaamassa! Niitä ei vaan taida olla Helsingissä ollenkaan, pitää vissiin tehdä retki Espoon puolelle! 😀

 9. J sanoo:

  Jos ihan pikaruokapikaruokaketjusta etsit halloum hampparia, niin BK:lla näyttäis olevan!

 10. Satu sanoo:

  Iguanasta saa halloumihampurilaisen, että juurikin se halloumi on pihvinä. Ja jos nyt oikein näin niin ainakin rautatieaseman Burger Kingiin olisi tullut uutena halloumiburgerit eli eiköhän se ole ketjun joka ravintolassa.

 11. Kro sanoo:

  Noi Maxin halloumhampparit on kyllä niin hyviä! Täällä Ruotsissa asuessa käyn testaamassa halloumhampparin aina, kun tulee uusi kausimaku! 😀

 12. ida ihana sanoo:

  Tätä oli kiva lukea! 🙂 Kuulostaa, että teillä oli kiva reissu <3 Itselläkin juuri Tukholman-risteilyistä on jäänyt kivoja muistoja lapsuudesta. Ja ainakin Tallinaan haluaisin tänä keväänä taas 🙂

  ida
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 13. Maija sanoo:

  Pancho villassa kuukauden burgerina halloumburgeri 🙂

 14. xod sanoo:

  Hesestäkin aina välillä saa halloumi-hampparia, joku kausituote ilmeisesti

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.