Pääsiäisaskartelua lasten kanssa

04.04.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Flying Tiger Copenhagenin kanssa.

Pääsiäinen on jo aivan parin viikon päästä ja ensi viikolla pääsee jo virpomaan, jos se kuuluu omiin pääsiäisperinteisiin. Me tykätään lasten kanssa askarrella paljon ja myös näin pääsiäisen aikaan on paljon kivoja askartelujuttuja, joita voi tehdä yhdessä lasten kanssa. Perinteisten pajunkissojen tuunauksen lisäksi pääsiäisenä voi tehdä paljon muutakin hauskaa, kuten maalata munia, tehdä tupsutipuja tai askarrella koruja. Flying Tiger Copenhagenin brändilähettiläänä pääsin valitsemaan yhdessä lasten kanssa Flying Tiger Copenhagenin valikoimista ihanimmat pääsiäisaskartelutarvikkeet ja tässä postauksessa jaan muutamia helppoja ja kivoja pääsiäisaskartelu-ideoita lasten kanssa toteutettavaksi.

Mä tykkään juhlaperinteistä ja mun mielestä on ihanaa viettää lasten kanssa erilaisia juhlia. Askartelu on hyvä tapa tuoda juhlia tutuksi ja lasten mielestä se on hauskaa. Meillä vietetään kaikkia vuoden isompia kalenterijuhlia, ja tietty myös esimerkiksi liputuspäivinä yleensä vähintäänkin keskustellaan liputuksen aiheesta.

Pääsiäiskortit

Kukapa ei ilahtuisi muistamisesta kortista! Flying Tiger Copenhagenista on saatavilla ihania kartonkisia korttipohjia ja vaikka kuinka paljon erilaisia tarroja, maaleja, koristepapereita, liimoja, paljetteja, kyniä ja muita ihania juttuja, joilla koristella kortteja.

Puiset itse maalattavat koristeet pajunkissoihin ripustettavaksi

Me valittiin aivan ihanat puiset pääsiäiskoristeet, jotka lapset saivat itse koristella akryylimaaleilla haluamallaan tavalla. Otettiin sellainen ihana minikokoisten akryylimaalien setti, josta löytyi 18 eri värisävyä. Lapset saivat tehtyä aivan mielettömän upeita ja ihania koristeita, jotka he innoissaan ripustivat pajunkissoihin. Vinkiksi, että jos taaperolle antaa esim. muutaman yhteensopivan sävyn, hänenkin abstrakteista koristeistaan voi tulla jopa aivan mielettömän kauniita taideteoksia. Meidän taapero sai aikaan ihanaa pastelliväristä marmorikuviota, kun hän rohkeasti sekoitteli värejä siveltimellä.

Tupsu-tiput tai -puput

Tupsutiput olivat super hauska askarteluidea! Eli setissä tulee valmiiksi tupsut ja koristeet tupsujen koristeluun tipuksi. Tosi simppeliä hommaa ja tupsut on niin söpöjä!

Maalatut munakupit tai koristekulhot

Näitä tehtiin yhdessä isompien lasten kanssa. Mä maalasin ison kulhon ja lapset tekivät kumpikin yhden oman munakupin. Setissä tuli mukana maaleja sekä super tarkat ohutkärkiset siveltimet, joilla pikkutarkatkin koristelut oli helppo tehdä.

Munien maalaaminen vesiväreillä tai akryyliväreillä ja koristelu tarroilla

Tätä ei olla vielä ehditty tehdä, mutta suunnitelmissa olisi vielä askarrella ihan oikeista kananmunista koristeita, niinkuin mekin tehtiin mun lapsuudessa. Ehkä se on ensi viikonlopun ohjelmassa? Eli munat ”puhalletaan tyhjiksi” ja käytetään sisällöt vaikka munakkaaseen tai leivontaan, ja sitten maalataan upeat munankuoret haluamallaan tavalla. Näihin toimivat sekä vesivärit että akryylivärit. Flying Tiger Copenhagenissa on myös omia hauskoja tarrasettejä nimenomaan munien koristeluun.

DIY-yllätysmunat esimerkiksi pääsiäismunajahtiin tai virpojien palkinnoksi

Flying Tiger Copenhagenissa on keltaisia ja valkoisia täytettäviä yllätysmunia, jotka voi koristella tarroilla ja huovalla pupuiksi tai tipuiksi. Me tykätään tehdä yllätysmunajahti lapsille joka pääsiäinen, ja näihin itse askarreltuihin yllätysmuniin voi laittaa täytteeksi joko karkkia, tai sitten pienemmille munien etsijöille vaikkapa kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä.

Helmikorut esim. yllätysmunien sisään palkinnoksi tai ihan muuten vain

Löydettiin lasten kanssa aivan ihana pupu-helmisetti, josta voi askarrella ihania ranne- tai kaulakoruja. Meidän pienet designerinalut olivat tästä setistä aivan innoissaan ja tekivät heti koruja niin itselleen kuin kavereillekin.

Flying Tiger Copenhagenista löytyvät myös ihanat huopakankaiset pupukorit virpojille, joihin mahdolliset palkkiot saa sitten laitettua, sekä paljon ihania pääsiäiskarkkeja virpojille itse jaettavaksi. Meillä ainakin näin  pientaloalueella asuessa käy kyllä paljonkin virpojia ja lapset myös itse tykkäävät käydä virpomassa. Isommat saavat käydä jo keskenään ja pienimmän kanssa käydään varmaan yhdessä kiertämässä ihan muutamalla ovella, jos hän itse on kiinnostunut. Virpomisasuihinkin löytyy inspiraatiota samasta osoitteesta kuin askartelutarvikkeitakin: esimerkiksi näitä ihania pupulaseja ja erilaisia pupun korvia ja muita, sekä kasvomaaleja ja ihan kunnon naamiaisasuja. Parasta on se, että Flying Tiger Copenhagenista saa paljon kivoja juttuja jo muutamalla eurolla, niin askartelu onnistuu vaikka isommallakin porukalla edullisesti.

Meillä on jo rairuohot kasvamassa ja ihanat pikku tipuset odottavat, että pääsevät sitten koristeiksi ruohojen päälle. Odotetaan innolla pääsiäistä ja uusien koristeiden myötä meillä on aivan ihana pastellivärinen pääsiäistunnelma kotona! Psst! Lisää askarteluvinkkejä löydät Flying Tiger Copenhagenin Instagram-tililtä ja Facebook-sivulta.

Tykkäättekö te tehdä pääisäisaskarteluja lasten kanssa? Vietättekö pääsiäistä ja onko teillä jotain erityisiä juhlaperinteitä?


14 Responses to “Pääsiäisaskartelua lasten kanssa”

 1. Äiti sanoo:

  Askarrellaan paljon mutta ei todellakaan vietetä pääsiöistä tms.

 2. Nimetön sanoo:

  Askartelua on kivaa ja hyödyllistä.
  Itse suosin luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja, jolloin lopputuotteen kierrättäminen (tai uudelleen kierrättäminen) on myöhemmin helpompaa.

 3. N sanoo:

  Muovikrääsän haaliminen sotii ympäristöystävällisyyden/ekologisuuden kanssa.
  Onko näin ettei vanhoja koristeita ole vaan on pakko hankkia muovista tavaraa koristeeksi?
  Maapallo ei sitten kuitenkaan taida olla sinulle tärkeä? Vai onko se tärkeä vain kun on kyseessä yhteistyö, jolloin myös tienaat ekologisuudella?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Muovikrääsän haaliminen? Tässä on muovia noissa pupulaseissa sekä maalipurkeissa ja noissa yllätysmunakoteloissa, jotka ovat uudelleenkäytettäviä ja täytettäviä, toisin kuin esim. metallikääreeseen pakatut suklaamunat ja niiden sisällä olevat muovilelut. Pupulasit menevät naamiaisasuna vaikka monta vuotta, maalit usein pakataan muoviin ja yllätysmuniakin voi käyttää jatkossa. Muuten valittiin puuta, kangasta, lankaa, paperia ja huopaa. Suurin osa näistä oli siis ihan muuta kuin muovia. Mun mielestä on ihan uskomattoman mustavalkoista ajatella, että jos silloin tällöin askartelee lasten kanssa uusista askartelutarvikkeista, ei pidä maapalloa tärkeänä. Olen jakanut täällä myös tänä keväänä oman DIY-vinkin (ei-kaupallisen) uusista langoista ja uudesta köydestä, uudesta rautalangasta, jolloin kukaan ei sanonut mitään. Mutta nyt kun kyseessä on kaupallinen kampanja, on eri ääni kellossa. En koskaan ole täällä (tai missään muuallakaan) väittänyt, että olisin täydellinen tai olisin täydellisen ekologinen kaikessa mitä teen ja olen kirjoittanut ekologisuudesta monta kertaa oma-aloitteisesti ilman kaupallista yhteyttä. Koen tällaisen kommentin siis aika kohtuuttomana.

 4. ida ihana sanoo:

  Toi on lapsista ja lasten kanssa niin parasta, kun on vaan tarjolla riittävästi kaikenlaista tilpehööriä ja saa askarrella vähän kaikenlaista ja omannäköistä :) <3

  ida
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 5. . sanoo:

  Miten muoviseen yllätysmunakoteloon pakatut metallikääreiset suklaamunat eroavat metallikääreeseen pakatusta suklaamunasta, jossa on sisällä yllätysmunakotelo?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En ollut ajatellut laittaa niiden sisään pakattuja yllätysmunia, vaan esim. pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä taaperolle ja karkkeja isommille, niin kuin tuossa tekstissäkin kirjoitin. :)

 6. Maitoviiksi sanoo:

  Ihania pääsiäisaskarteluja teillä! Itse pääsen 2 viikon päästä Flying tiger copenhageniin ja sieltä kyllä löytyy aina jotain mieluista ostettavaa. Harmi, kun se ei ole lähempänä kotiamme. Olemme tehneet monenlaisia askarteluja pääsiäistä varten jo, mm. pahvista kukkia ja pupuketjun lastenhuoneen oveen.

 7. Sipulisopuli sanoo:

  Oi ihania! Pystyikö se teidän nuorinkin maalata noita puisia koristeita :) tästähän kiva idea kummipojalle!

 8. Miija sanoo:

  Voi ei mitä kommentteja..

  Askartelu on ihanaa ja juuri kaikki juhlapyhiin liittyvät kuten joulu ja pääsiäis askartelut! Lasten kanssa tehdessä on parasta nähdä se ilo kun saa itse ideoida ja toteuttaa :) 😍

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.