Kaikki meidän perheen kesät

22.04.2019

Kesä on jo ihan kohta täällä ja siksi mä inspiroiduin selaamaan blogista menneitä kesiä. Ajatelkaa, että tämä seuraava kesä tulee olemaan meidän perheen kahdeksas yhteinen kesä. Lasken meidän perheen kesät alkaneeksi siitä, kun vietettiin ensimmäistä kesää esikoisvauvan kanssa. Toki me oltiin raskausaikanakin perhe, mutta ne varsinaiset lapsiperhekesät alkoivat vuonna 2012.  Mä halusin kertakaikkiaan vaan fiilistellä kaikkia niitä ihania kesiä, joita me ollaan saatu kokea yhdessä ja siksi te saatte tänään aimo annoksen kuvia ja kesämuistoja menneiltä vuosilta. Näitä kesäkuvia katseltuani en millään malttaisi odottaa, että tämä kesä pääsee vauhtiin! Siitä tulee varmasti ihanin kesä ikinä! Aloitetaan alusta.

Kesä 2012

Meillä oli silloin yksi vauva ja hän oli kesän alkaessa n. yhdeksän kuukautta vanha. Me oltiin seurusteltu siinä vaiheessa 1,5 vuotta Oton kanssa ja oltiin kihloissa. Kesällä 2012 meidän isoin reissu oli Oulun reissu, muuten me oltiin aika paljon vaan kotona Helsingissä. Otto oli aloittanut uudessa työpaikassa vasta edellisen vuoden lokakuussa, joten hänellä ei ollut kovin paljoa vielä lomaa kertynyt kesälle. Viikon tai vähän päälle hän kuitenkin muistaakseni sai ja se viikko me vietettiin Oulussa. Me oltiin silloin ihan älyttömän onnellisia ja elettiin aika helppoa vaihetta elämässä. Esikoinen nukkui hyvin, söi hyvin ja voi hyvin ja me oltiin nuoria ja umpirakastuneita. Mä hoidin esikoista kotona ja Otto kävi töissä, mutta muuten me nähtiin kavereita ja tehtiin kaikkea hauskaa. Kesän lopussa meidän vauva oli jo melkein taapero ja samaan aikaan me alettiin odottaa meidän toista vauvaa. Oltiin onnemme kukkuloilla ihanista uutisista.

Kesä 2013

Meidän esikoinen oli silloin 1,5-vuotias ja kuopus parin kuukauden ikäinen, kun kesä alkoi. Tämä oli sitä aikaa, kun meillä oli itkuinen pikkuvauva sekä taapero. Otolla oli onneksi isyyslomaa jonkin verran kesäloman lisäksi, mutta ne viikot kun hän oli töissä, hän saattoi tehdä 7-päiväisinä, koska säästettiin meidän häitä varten. Kesäkuussa vietettiin meidän vauvan kastejuhlaa ja tavattiin silloin mun sukua Oulusta. Me ei lähdetty sinä kesänä itse ollenkaan Ouluun, koska säästettiin niitä häitä varten ja haluttiin säästää kaikki liikenevät pennoset. Vasta näin jälkeenpäin olen tajunnut, miten paljon olisin kaivannut sitä hengähdystaukoa Oulussa silloin. Kesä auttoi kuitenkin jaksamaan valvomista paremmin ja kyllä mulla on monta ihanaa muistoa kesältä 2013. Rannalta, Korkeasaaresta ja Linnanmäeltä.

Kesä 2014

Kesällä 2014 meidän esikoinen oli 2,5-vuotias ja keskimmäinen oli 1-vuotias. Meidän häät oli ohi ja juhlittu ja jäljellä oli vain häämatka. Vauvavuosi oli takana ja me saatiin taas nukkua, mikä oli ihan parasta. Oltiin iloisia siitä, että arki oli niin ihanan sujuvaa lasten kanssa. Reissattiin Ouluun ja käytiin mökkeilemässä, rannalla, Korkeasaaressa ja Lintsillä. Vietettiin paljon aikaa leikkipuistoissa ja kavereiden kanssa. Otolla oli kunnon kesälomat ja nautittiin niistä aivan täysillä. Tehtiin Oton kanssa kahdestaan ihana kahden yön häämatka Berliiniin, minkä ajan lapset olivat mun äidin kanssa meillä. Matka oli meidän ensimmäinen kahdenkeskinen ulkomaan reissu ja oltiin niin fiiliksissä siitä! Oli ihanaa saada olla ihan kahdestaan kunnolla ekaa kertaa moneen vuoteen.

 

Kesä 2015

Se oli sitä aikaa, kun olin aika vasta aloittanut työt markkinointiassarina startupissa ja sen lisäksi olin ollut puolisen vuotta Indiedaysilla bloggaajana. Tein silloin kolmepäiväistä viikkoa markkinointiassarina, kaksi päivää olin lasten kanssa ja blogia pyöritin siinä sivussa. Sain pidettyä muutaman päivän lomaa alkukesästä, jolloin tehtiin reissu Tukholmaan. Käytiin Junibackenissa, käveltiin ja ulkoiltiin paljon ja oltiin muutama yö ihanassa hotellissa. Reissattiin lisäksi Ouluun, missä mä tein etätöitä ja kävin firman Oulun toimistolla hommissa.Juhlittiin Oton ja esikoisen kummisedän ”viiskymppisiä” eli kun molemmat täyttivät 25 vuotta. Pidettiin ihana staycay hotellissa ja nautittiin ihanasta säästä. Otto lomaili lasten kanssa ja mäkin pystyin pitämään aina välillä etäpäiviä ja mun kolmipäiväinen työviikko toi ihanasti joustoa. Kesä oli aivan ihana ja mä nautin hirveästi mun molemmista töistä silloin. Silloin mulla oli vielä hyvä balanssi molempien töiden välillä ja sain myös levätä. Juhlittiin myös rakkaiden ystävien upeita kesähäitä.

Kesä 2016

Alkukesästä reissattiin lasten kanssa Mallorcalle ja melko pian sen jälkeen mä tein positiivisen raskaustestin. Tämä oli sitä aikaa, kun mä tein nelipäiväistä työviikkoa startupissa, pyöritin blogia kokopäivätyön lailla ja Otto reissasi lähes joka viikko Ruotsiin arkipäivien ajaksi työn puolesta. Mulla oli silloin alkuraskauden pahoinvointia ja migreenejä, kaksi työtä ja olin viikonloppuja lukuunottamatta yksin lasten kanssa. Alkukesä oli melko rankka, mutta loppukesästä alkoi helpottaa. Otto piti pitkän kesäloman ja tehtiin kaikkea lasten kanssa. Loppukesästä lopetin työt startupissa ja perustin oman yritykseni ja päätin keskittyä sisällöntuotantoon ja bloggaamiseen. Pahoinvointi ja migreenit alkoivat onneksi helpottaa ja oltiin aivan älyttömän onnellisia siitä, että meille oli tulossa kolmas pikkuinen.

Kesä 2017

Meillä oli muutaman kuukauden ikäinen ihana vauva ja kaksi reipasta isosiskoa. Kesä 2017 oli ihan mieletön! Otto oli vanhempainvapaalla ja mä tein töitä, mutta saatiin olla kaikki yhdessä. Koko kesä vapaa aikatauluista ja saatiin itse päättää kaikki menot. Lapsilla oli pitkä 10 viikon kesäloma ja me vaan nautittiin yhteisestä ajasta. Oltiin pitkiä aikoja Oulussa, reissattiin Tukholmassa ja Kolmårdenissa, mökkeiltiin ja veneiltiin. Kesä 2017 oli ihan perfect, vaikka säät eivät silloin kovin lämpimät olleetkaan. Muistot kesästä ovat sitäkin lämpimämpiä. Käytiin katsomassa alpakoita, mentiin Lintsille ja vietettiin aikaa omalla pihalla. Myös sinä kesänä meillä oli onni saada juhlia rakkaan ystäväpariskunnan häitä.

Kesä 2018

Viime kesä. Maailman helteisin ja ihanin kesä ikinä. Reissattiin Kreikkaan ja Ouluun, Otto piti 4 viikkoa kesälomaa ja 5 viikkoa isyysvapaata. Lapset olivat 10 viikon kesäloman meidän kanssa ja se oli ihan parasta. Meidän Kreikan reissu jäi mieleen onnistuneimpana matkana, mikä ollaan yhdessä koettu. Mökkeiltiin ja vietettiin aikaa perheen, suvun ja ystävien kanssa. Tehtiin extempore kaikkea hauskaa ja käytiin mm. Lomamäen lemmikkipuistossa, Lintsillä, Muumimaailmassa, Fallkullassa ja vaikka missä muualla. Uitiin joka päivä kun oli hellettä, eikä siihen vaan voinut kyllästyä. Mä toivon niiiin paljon, että kesä 2019 olisi yhtä upea kuin viime kesä.

 

 

Mitä tämä kesä tuo tullessaan? Sitä ei vielä tiedä, mutta mulla on sellainen kutina, että tästä saattaa tulla aika ihana. Musta on niin ihanaa, että koko kesä on vielä edessä. Toukokuu ja kirsikkapuut, kesäkuu ja juhannus, heinäkuu ja toivottavasti helteet ja elokuun ihanat pimenevät kuumat illat. Kaikki se ihana on edessä ihan kohta.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille <3


3 Responses to “Kaikki meidän perheen kesät”

 1. Avatar Ida ihana sanoo:

  Oi miten ihania kuvia ja ihania muistoja! Tämän tekeminen oli sulle itsellesi varmasti myös tunteita herättävää ja tärkeää. Ihanasti tässä on koottu yhteiset vuotenne myös lapsille ja yhteiseen keskusteluun. Sitten vain näistä inspiroituneena suunnittelemaan perheenä yhdessä tulevaa kesää!:)

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Avatar ssps sanoo:

  Oi että, ihania kesäfiiliksiä tulee näistä kuvista, tuli itsellekin vähän malttamaton olo että alkaispa se kesä jo! :D Mun mielestä näistä kuvista sai myös hyvän katsauksen siihen, että miten paljon paremmiksi kuvien laatu on sulla tullut vuosien varrella :)

 3. Avatar oona sanoo:

  Moi! Kivoja kuvia! Mulla on sulle postausidea: Voisitko tehdä postauksen siitä, että miten sun pukeutusmis-, ja hiustyyli on muuttunut vuosien aikana? Tuli tän postauksen kuvista mieleeni :)

Kommentoi