Puolet nopeampi pysähdys automatkalla

08.07.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä ABC-asemien ja Indieplacen kanssa.

Kuten tiedätte, me ajellaan paljon autolla pitkää matkaa ympäri Suomen, useimmiten Oulu-Helsinki-väliä. Ollaan kehitetty omat rutiinit ja jo vuosien optimoitu matkanteko niin jouhevaksi kuin se kolmen lapsen kanssa voi olla. Meidän lapset on tottuneita matkustamaan autolla ja tietävät jo suunnilleen kuinka kauan matka kestää, eivätkä turhia kysele jatkuvasti, että ”MILLOIN OLLAAN PERILLÄ?”. Heidän kanssa matkustaminen on siis mukavaa ja helppoa. Mutta voisiko se olla vieläkin mukavampaa ja helpompaa? Voisi.

Me testattiin nimittäin tällä reissulla ensimmäistä kertaa ABC-mobiili -sovellusta ja sen uutta ruuan ennakkotilaus-ominaisuutta. Ja arvatkaa mitä: mä en aio enää ikinä viettää yhtään sekuntia jonotellen tai odotellen Apsilla ruokaa kesken matkan. ABC-mobiili lyhensi meidän pysähdystä ainakin vartilla, ellei enemmänkin näin kesäruuhkien aikaan. Ja se oli ihan mahtavaa, koska me ollaan just sellaisia matkantekijöitä, jotka haluaa vaan päästä mahdollisimman nopeasti perille. Kuinka ihanaa oli vaan tulla perille ABC:lle ja istahtaa suoraan pöytään, johon tuotiin n. 30 sekunnin päästä höyryävän lämpimät ruoka-annokset koko porukalle, jotka oli jo valmiiksi maksettu.

Kun mä olin ladannut ilmaisen ABC-mobiili -appin mun puhelimeen, kirjauduin sihen mun pankkitunnuksilla, jolloin saan myös S-bonukset mun ostoista. Lisäsin mun maksukortin korttitietoihin valmiiksi. Sitten etsin sieltä Vaajakosken ABC:n, sen kohdalta ”ravintola” -toiminnon ja sen jälkeen aloin tekemään tilausta painamalla ”aloita mobiilitilaus”.

Sen jälkeen näin koko ABC:lla tarjolla olevan menun ja pystyin tilaamaan. Lapset kiljaisivat heti ekana haluavansa lihapullia, mutta kun luin heille uudesta kesämenusta rapsakoista kanafileistä, 2/3 halusikin ennemmin sen. Tilasin itse kesämenusta lohta ja peruna-juurespaistosta ja Otto valitsi itselleen Chef’s burger -valikoimasta härkä-pekoniburgerin. Jokaiselle jotain. Aterioihin kuului mukaan runsas  yhdessä Satokausikalenterin kanssa uudistettu salaattipöytä, vesi ja maito, kahvi tai tee sekä lasten aterioihin vielä jäätelöpuikko.

Me oltiin n. puolen tunnin päässä Vaajakosken ABC:sta, joten valittuani ruuat mä asetin noutoajaksi sen ajan (+ pari minuuttia), mitä navigaattori näytti, että milloin ollaan perillä. Ajoitus oli loistava! Kun me päästiin perille, en ehtinyt vielä edes asettaa pöytänumeroa, kun sovellus jo ilmoitti, että ruuat ovat valmiina. Kävelin siis suoraan keittiöluukulle ja ilmoitin, että täällä ollaan ja mennään tuohon pöytään istumaan. Sitten saatiin ruuat heti ja alettiin vaan syömään. Aivan älyttömän näppärää! Ja ruuathan voi tilata vaikka kuinka paljon etukäteen, jos vaan tietää milloin on perillä.

Ruuan ennakkotilausmahdollisuus on tällä hetkellä yli 50 ABC-liikenneasemalla käytössä ja ravintoloita tulee mukaan lisää jatkuvasti. Mukana olevat asemat näkee ABC:n nettisivuilta, tai hakemalla ABC-mobiilissa sitä asemaa, johon on menossa.

Me pysähdytään aina ABC:lla, en rehellisesti edes muista koska oltaisiin pysähdytty jossain muualla. Tämä siksi, että se on lasten kanssa niin helppoa ja lapset tykkäävät, kun on aina leikkipaikka ja Apsi apina ja muutenkin heidät huomioitu. Toki me vanhemmatkin tykätään. Ruuat oli oikein maistuvat ja kaikki saatiin mahat täyteen tälläkin kertaa.

Mä en itse muutenkaan tykkää hirveästi tehdä esim. isoja tilauksia tiskillä, koska voi niin helposti mennä jotain pieleen jos kuulee väärin (niinkuin meillä kävi viimeksi pizzeriassa) tai tulla vaikka näppäilyvirhe. Kun tilauksen tekee itse ABC-mobiilissa, voi itse  tarkistaa, että kaikki meni oikein ja näkee tilauksen summan koko ajan. Super kätevää!

 

ABC-mobiilissa onnistuu kätevästi myös tankkauksen maksaminen, sekä autopesun maksaminen eli mobiilitankkaus ja mobiilipesu, joista saa myös kerrytettyä S-bonusta tai tankkausbonusta. Mobiilimaksaminen on mun mielestä hirveän näppärä keksintö ja hyödynnän sitä kaikessa, missä voin, kun se on niin mukavan helppoa.

Jos teillä on vielä kesäreissuja tulossa autolla tälle kesälle, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ABC-mobiilia! Meillä on ainakin yleensä kiljuva nälkä siinä vaiheessa, kun pysähdytään. On niin paljon kivempaa kun sitten saa ruuat heti nenän eteen eikä joudu enää ollenkaan odottelemaan. Lapsetkin arvostivat sitä, että pääsivät heti herkuttelemaan.

Oletteko te kokeilleet jo ABC-mobiilia ruuan tilaukseen tai tankkaamiseen? Tykkäättekö hyödyntää appeja maksamisessa?


11 Responses to “Puolet nopeampi pysähdys automatkalla”

 1. Nimetön sanoo:

  Missä muualla Suomessa ajatte pitkää matkaa kuin Helsinki-Oulu väliä?
  En ainakaan muista sinun kertoneen muista matkoista.

  Ja Helsinki-Oulu välissä ei ole mitään vikaa ja siinäkin on monta ABC:tä matkalla joissa pysähtyä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olen kertonut aika monestakin perus kaupunkiajoa pidemmästä matkasta Suomessa näiden vuosien aikana, Tampere, Turku, Naantali, Haaparanta, Nokia, Lahti vain muutamia mainitakseni. Mutta sitä en ymmärrä miksi Hki-Oulu -välissä olisi jotain vikaa? 😀 Enhän sanonut mitään sen suuntaistakaan?

   • Nimetön sanoo:

    Aa, ”pitkää matkaa ympäri Suomen” tarkoittaa toki kaikille eri asiaa.
    Helsingistä Lahteen ajaa tunnissa, Tampereelle ja Turkuun alle kahdessa.
    Me ajelemme mökille kesällä joka viikonloppu kaksi tuntia yhteen suuntaan, joka ei todellakaan tarkoita ympäri Suomen.

    Ympäri Suomen tarkoittaa Helsingistä lähtien yleensä vaikka matkaa juurikin Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon ja vaikka Savonlinnaan. Ei pikaista pyrähdystä lähimmässä isossa kaupungissa vaikka Turussa tai Tampereella.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Pitkiä matkoja ympäri Suomen tarkoittaa mulle pitkiä matkoja paikkoihin, jotka sijaitsevat ympäri Suomea, that’s it. 😀 En vieläkään saanut kiinni, että mikä tämän keskustelun pointti oli?

 2. iira sanoo:

  mitä mieltä olet yrittäjien pyörittämistä pysähdyspaikoista? tai että ylipäätänsä tukisit muuta kuin tuo massa-aakkos-ketjua? olet itsekin yrittäjä, tai ainakin kovasti sitä korostat, mutta pienyrittäjien tai muutenkaan muiden ”samassa veneessä” olevien tukeminen ei tunnu liikuttavan sinua yhtään, jos he eivät maksa sulle siitä? ajatteletko että tämä olisi jollain tapaa tekopyhää? tiedän ettey julkaise tätä kommenttia koska eihän tämä ole sitä aurinkoistaparastabest-hehkutusta jota halajat, ja oikeasti yrittäjän ongelmiin pureutuminen olisi vääränlaista pönttöä eikä sillä ole paikkaa blogissa. mutta toivottavasti ajattelet edes asiaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä tuen paljonkin pienyrittäjiä ja olen nostanut kymmeniä pieniä yrityksiä ihan ilman maksua näiden vuosien aikana täällä ja muissa kanavissa esiin. Mulle pienyrittäjien tukeminen on todella lähellä sydäntä. Mutta huoltoasemien kohdalla niin kyllä meidän perheellä voittaa se, että ABC:n palvelut kohtaa 100% meidän tarpeiden kanssa, ei siinä mistään muusta ole kyse. 🙂

 3. Sanna sanoo:

  Ajakaapa joskus Oulusta Kainuun ja muutenkin Itä-Suomen kautta pois. Toki vaatii yöpymistä mutta matkalla upeita maisemia ja voi valita maisemareittejä. Suomi on hieno maa matkailla.

 4. Essi sanoo:

  Hieno, nopeuttava palvelu ABC:lta! Päätimme kuitenkin perheemme kanssa jo muutama vuosi sitten, että tuemme mieluiten paikallisia huoltsikka yrittäjiä, kuin ABC-ketjua. Itsestäni myös ruuat on useimmiten parempia pienemmillä pysähdyspaikoilla. Esimerkiksi monet paikalliset yrittäjät leipovat itse leipänsä, eivätkä käytä pakastesämpylöitä.

 5. Siru sanoo:

  Varmasti ihan kätevää, varsinkin jos matkaa vaan aikuisten kesken ja haluaa mennä nopeella pysähdyksellä. Itse olen kuitenkin huomannut että lasten kanssa matkatessa on hyvä pysähtyä rauhassa ja kuluttaa aikaa leikkipaikalla jotta jaksaa taas istua autossa. 😊

 6. Saaga sanoo:

  Näin mekin useinmiten toimitaan. Tuetaan mielummin paikallisia yrittäjiä. Usein ruokakin paljon parempaa ja hauskaa nähdä erilaisia paikkoja 🙂 Kahvikin ihan tuoretta ja itse keitettyä, pullista puhumattakaan.
  ABC asemat kyllä parantuneet paljon aiemmasta mutta silti niissä jokin tökkii.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.