Eka kertaa koko perhe Tallinnassa

30.07.2019

Viime perjantaina me suunnattiin ensimmäistä kertaa ikinä koko perheen kesken Tallinnaan! Mukaan lähti vielä Oton sisko ja lasten isoisäkin, joten meillä oli kiva porukka kasassa. Muutama teistä ehkä muistaakin, että mun aiemmat Tallinnan reissut on olleet hiukan ”epäonnisia”. Toisin sanoen: ekalla Tallinnan reissulla tammikuussa 2011, kärsin vatsataudista. Tokalla Tallinna reissulla maaliskuussa 2018, kärsin vatsataudista. Kummallakaan kerralla tauti ei tullut Tallinnasta, vaan olin saanut tartunnan jo koti-Suomessa, mutta se iski vasta siellä. Voin kuitenkin kertoa, että hieman oli korkea kynnys lähteä miettimään kolmatta Tallinnan reissua, kun aiemmin oli käynyt niin surkea tuuri ja olin tullut kipeäksi.

Viime reissun jälkeen päätin, että mä en enää ikinä lähde Tallinnaan ilman mun onnen amuletteja, eli Ottoa ja lapsia. Nyt sitten päätin rohkaistua ja ehdottaa koko perheen yhteistä Tallinnan reissua ja olen tosi iloinen, että sen tein. Mä en tullut kipeäksi, joten ehkä tämä Tallinnan vatsatautikirous on nyt sitten murrettu! Meillä oli ihan mielettömän kiva päivä Tallinnassa ja oli tosi hienoa päästä tutustumaan Tallinnaan ihan ensimmäistä kertaa kunnolla, kun aiemmilla reissuilla en ole nähnyt kuin Viru-keskuksen ja hotellihuoneen sekä yhden muotinäytöksen.

Mä huomasin Facebookissa Eckerö Linella S-etukortilla tarjouksen, ja meidän koko perheen edestakaiset matkat maksoivat vain 58€, kun lasten liput olivat etukortilla vain 5 euroa ja kuopus pääsi ilmaiseksi. Super edullista siis! Laiva lähti aamulla yhdeksältä ja oli perillä 11.15  ja otettiin paluu illaksi laivalle, joka lähti Tallinnasta 18.30 ja oli perillä 21.00. Sellainen 12 tunnin reissu oli oikein sopiva, kun ehdittiin olla maissa n. 7 tuntia ja kierrellä ja kävellä niin paljon kun ikinä vain jaksettiin.

Me kierrettiin tosiaan Tallinnaa kävellen, mikä oli tosi kiva. Lapset jaksoivat hirmuisen hyvin, vaikka päivä oli kuuma. Pysähdyttin aina sopivin väliajoin istuskelemaan ja juotiin paljon vettä ja mehua. Päivän aikana askelia kertyi 18 000, hurja määrä!

Aloitettiin reissu kävelemällä satamasta Kalamajan kautta kohti Telliskiveä. Käytiin kirppiksellä pyörimässä ja tehtiin yksi löytökin. Sitten pysähdyttiin hetkeksi ihanalle terassille Depoo-ruokakadulla lähellä Balti Jaama Turgia. Siitä lähdettiin kävelemään kohti Telliskiveä ja mentiin F-Hooneen syömään. F-Hoonelle iso peukku! Ihan törkeän hyvää ruokaa ja tosi edullista, kallein pääruoka maksoi alle 10 euroa ja samantasoinen annos maksaisi Suomessa 20-25 euroa. Lapsillekin maistui tosi hyvin ja lasten annokset olivat 3,5o kappale. F-Hoonen vieressä oli myös kiva leikkipuisto, jossa meidän lapset kävivät purkamassa energiaa.

Telliskivessä on mielettömän kauniita taloja, freskoja ja ihania pikkuputiikkeja. Mä tykkäsin siitä niin paljon, aivan mielettömän kaunis alue. Sieltä oli myös tosi helppo kävellä Tallinnan upeaan vanhaan kaupunkiin, jossa mä en myöskään ollut koskaan ennen käynyt. Tuntuu niin oudolta, että olin siellä vasta ekaa kertaa, vaikka se on niin kaunis ja niin lähellä.

Vanhasta kaupungista suunnattiin kohti Viru-keskusta ja Kaubamajan 4. ja 5. kerrosta, joissa on lasten maailma. Siellä hengailtiin hyvä tovi ja lapset ihmettelivät megalomaanista lelukauppaa, jossa oli paljon tekemistä. Ei oltu vähään aikaan käytykään missään näin kivassa ja elämyksellisessä lelukaupassa, niitä on muutenkin nykyisin aika harvassa meillä Suomessa.  Lapset ostivat sieltä itselleen puuhakirjat (Lisa & Lena ja TopModel). Käytiin myös Viru-keskuksen River Islandissa kurkkaamassa mitä sieltä löytyy, eikä löytynyt ainakaan mulle mitään.

Viru-keskuksen läheltä käveltiin vielä Rotermannin kortteliin. Siellä pyörähdettiin vielä muutamassa kaupassa ja sitten kello alkoi olla sen verran, että lähdettiin käppäilemään takaisin kohti satamaa. Mä olin tosi vaikuttunut Tallinnan kauneudesta! En oikeasti ennen tätä reissua ollut nähnyt kuin ne muutamat talot taksimatkalla Viru hotellia ja sen Viru-keskuksen, joten en tosiaankaan tiennyt miten upeaa arkkitehtuuria ja kivoja paikkoja Tallinnassa on. Tämän reissun jälkeen tuli sellainen fiilis, että sinne on ehdottomasti pakko päästä pian uusiksi! Mä olen suorastaan aivan rakastunut Tallinnaan ja haluan päästä tutustumaan siihen lisää.

Ehkä me mennään ensi kerralla vaikka kylpylälomalle lasten kanssa, tai sitten ihan kahdestaan Oton kanssa. Matka taittui niin mukavasti ja helposti laivalla ja lapset jaksoivat hyvin kahden tunnin laivamatkat mennen tullen. Illalla oli kyllä jalat vähän väsyneet kun päästiin kotiin, mutta seuraavana päivänä oli tosi hyvä fiilis. Kävely tekee hyvää ja mä tykkään tutustua uusiin kaupunkeihin kävellen, olin sitten missä tahansa. Se on tietysti vähän hitaampaa kuin julkisilla tai uberilla kulkeminen, mutta mä tykkään kävelystä kaikkein eniten. Onneksi meidän lapsetkin on tykästyneet kävelyyn.


9 Responses to “Eka kertaa koko perhe Tallinnassa”

 1. Nimetön sanoo:

  Hyvä, että oli kaiva reissu!
  Ei se ihan tyhjään perustu, että suomalaiset jaksavat käydä kaupungissa kerta toisensa jälkeen.

  Tallinnassa on myös tosi toimiva julkinen liikenne. Matkakortin voi ostaa ja ladata r-kioskeista. Koko perhe matkaa samalla kortilla ja älykäs järjestelmä laskee vuorokauden lopuksi halvimman mahdollisen veloituksen, joko kertamaksuina tai vuorokausihintana, miten nyt on sattunut päivän aikana korttia käyttämään.

  T1 mall on Tallinn ja Ulemiste keskus ovat omia suosikkejani shoppailuun. Hyviä kohteita myös marraskuun pimeässä 😉

 2. Siiri sanoo:

  Harmillisesti teidän lapsista ei oo mitään kuvia? Kävelikö siis myös 2v vai oliko hänelle rattaat?

 3. Emmi sanoo:

  Tosi kivalta kuulostaa teidän päivä Tallinnassa! Itsekin haluaisin lähteä vielä loppukesästä käymään siellä, kun se on tosiaan niin helppoa ja edullista 🙂
  Täytyy myös suositella toista kaupunkia Virosta, nimittäin Pärnua! Oltiin siellä viiden päivän lomalla tänä kesänä ja ihastuin niin valtavasti koko paikkaan. Kauniita rakennuksia, huippu ranta, ihania puistoja vaikka kuinka ja lapsillekin paljon kaikkea 🙂

 4. Katja sanoo:

  Tallinna on ihana! Me ollaan lasten ja äitin kanssa oltu nyt kahtena peräkkäisenä juhannuksena tallinnassa kylpylälomalla! Ihan paras mini-loma. Ollaan majoituttu Radisson Sas meriton hotelliin missä on ihana kylpyläosasto. Suosittelen lämpimästi. Vanhaan kaupunkiin kävelee 5min.
  Kirjoitan tästä blogiin myös kohta!

 5. emzi sanoo:

  Ihanaa että teillä oli kiva reissu 😀

 6. Raija sanoo:

  Kiva lukea muiden kokemuksia Tallinnasta. Siellä tulee käytyä muutama kerta vuodessa. Kaupunki on mielestäni kaunis eli juuri se keskusta vanhoine rakennuksineen. Edellisellä kerralla pari viikkoa sitten käytiin uudessa Fotografiska museossa Telliskivessä. Kadriogin alue kuuluu myös suosikkeihimme eli Kumu ja Kadriorgin palatsi ovat käynnin arvoisia. Molemmissa on hienoja näyttelyitä. Lounas jossain hyvässä ravintolassa kuuluu tietysti asiaan. Edellisen kerran ravintola oli Rataskaevo 16 joka ei ollut ennestään tuttu. Sinne mennään varmuudella uudestaan. Oli senverran superhyvä palvelu ja ruoka erinomaista. Marjamäen palatsiin mennään varmaan seuraavalla kerralla.

 7. Jenni sanoo:

  Tallinna on kyllä kiva kaupunki. Sinne on mukavaa ja helppoa pistäytyä päiväreissulle Helsingistä. Ei tarvitse käydä läpi pakkausrumbaa, senkun hyppää laivan kyytiin ja illaksi ehtii kotiin.

  Ravintolatarjonta on tosi hyvä ja hintataso edullinen. Suosittelen pikaruokaketjua Wok to walk ja paremmista ravintoloista Rataskaevu 16 on tosi jees. Jos vertaa Tukholmaan, niin Tallinnassa on mun mielestä enemmän ulkomaantuntua ja paljon sellaisia kauppoja joita ei Suomessa ole.

  Kannattaa joskus pistäytyä Tallinnasta myös Riikaan. Omalla autolla ajaa tosi näppärästi Riikaan. Bussilla pääsee myös n. 4 tunnissa melko edullisesti Riikaan. Se on myös aivan ihana kaupunki ja tekemistä lapsiperheille löytyy vaikka kuinka.

 8. Mary sanoo:

  Suosittelen käymään joskus marras-joulukuussa, siellä on tosi tunnelmallinen joulutori vanhankaupungin torilla (Raatihuoneen tori muistaakseni?). Paljon kauniita käsitöitä yms. edullisesti.

 9. annu sanoo:

  Viro on tullut meidän perheelle aika tutuksi. olemme lomailleet siellä 3 kertaa, auto on ollut mukana ja reilun viikon kesälomareissuja olemme sinne tehneet. Suosittelen tutustumaan myös Tartoon ja Pärnuun. Tarttossa on ihana kylpylä v spa, ihan keskustassa eli kaikki palvelut kävelymatkan päässä, siellä on myös ihana muffinsikahvila ja vanha kaupunki. Pärnu taas on ihana rantalomakohde kunhan ilmat sattuu suosimaan, mutta on siellä myös ihania puistoja huvipuisto rannassa ja kylpylöitä. Autolla kun uskaltautuu ajelemaan niin näkee kaunista maaseutua maissipeltoineen ja haikaroita valtavissa pesissä! Virossa saa kyllä oikeastaan jokapaikasta hyvää ruokaa ja meistä ei kukaan ole sairastunut siellä, vaikka kävimme myös grillityyppisessä paikassa jossa ruoka oli puoli ilmaista:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.