Näitä hetkiä mä fiilistelen talvella

31.07.2019

Huomenna alkaa elokuu, WHAT? Ihan vasta me kärvennyttiin Särkänniemessä 32 asteen helteellä ja ihan vasta lapset uivat juhannuksena jääkylmässä Kuivasjärvessä Oulussa. Ihan vasta mä tein meille seppeleitä ja käytiin Oton kanssa treffeillä. Ja nyt on jo elokuu. Heinäkuu ei pettänyt, vaan se kunnon kesä tuli sieltä. Päästiin nauttimaan lämmöstä ja auringosta, päästiin uimaan niin paljon kuin sielu sietää. Saatiin makoilla rannalla, tehdä hiekasta merenneidon pyrstöjä ja kellua pizzaslicella Kallvikinniemessä. Saatiin käydä terassilla kauniina kesäiltana, veneillä ympäri Helsinkiä ja uida Kivinokassa auringonlaskun aikaan.

Nämä kuvissa näkyvät on just niitä hetkiä, joita mä muistelen talvella, silloin kun mä haaveilen jo seuraavasta kesästä. Mä rakastan jokaista vuodenaikaa, kaikissa on omat hyvät puolensa ja jouluihmisenä todellakin nautin talvesta. Mutta kyllä helteinen heinäkuu on mun parasta aikaa. Se rentous, se kiireettömyys, aurinko ja se fiilis, että voi tehdä mitä vaan.

Rakastan makoilla Oton kainalossa rannalla, katsomassa kuinka meidän lapset leikkivät tyytyväisinä ja hiekkaisina ja rakentavat linnaa. Rakastan juosta lasten kanssa veteen niin, että sitä roiskuu meidän kaikkien päälle ja kiljutaan. Rakastan syödä mansikoita pyyhkeellä uinnin jälkeen ja jutella siitä, miten jotain merilevän osia voi poksauttaa. Rakastan kävellä uinnin jälkeen hiljaisella metsätiellä ja kuunnella lasten juttuja. Rakastan helteisiä kesäiltoja meren rannalla, jolloin tuoksuu ihan samalta kuin Kreikassa.

Meillä on ollut tähän asti ihana kesä. En silti voi väittää ettenkö olisi ihan älyttömän fiiliksissä siitä, että lasten kesälomaa on jäljellä vielä vajaat kaksi viikkoa ja saadaan vielä nauttia ihanasta kesästä. Me ehditään tehdä vielä vaikka mitä kivaa yhdessä, säästä viis. Ja onneksi kesää voi jatkaa sittenkin kun arki alkaa, ainakin aina välillä. Toki kuvaan astuvat aamurutiinit, aikaisemmat nukkumaanmenoajat, harrastukset ja aikataulut, mutta kuitenkin. Kesä on myös mielentila ja rento asenne, miksi sitä ei voisi (ainakin yrittää) jatkaa arjessakin.

Elokuussa mua odottaa viisaudenhampaan poisto, joka on käynyt mielessä aina pitkin kesää välillä. Se on itse asiassa jo seuraavana päivänä siitä, kun koulut alkavat. Siksi lasten kesäloman loppu ei ole yhtään sellainen asia, jota odottaisin. Mutta hei, sittenpähän se on ainakin ohi. Ja aina kun se tulee mieleen, mä lohdutan itseäni sillä, että meidän kesä jatkuu vielä syyskuussa viikon verran Mallorcalla. Tosin en tiedä tekeekö muutaman päivän jäätelö-ruokavalio hyvää just ennen rantalomaa, mutta ei se ehkä ole niin vakavaa. Pääasia, että hampaanpoistosta toipuminen sujuu mahdollisimman mukavasti.

Huomenna meillä on Oton kanssa valokuvaukset ja nauhoitetaan lisää Yhdessä-podijaksoja! Mikäli kaikki menee hyvin, meidän ensimmäinen podijakso (joka on nyt editoitavana) näkee toivottavasti päivänvalon hyvinkin pian, en malta odottaa sitä. Ilmoitan heti, kun kaikki on valmista. Tämä on ollut niin huikea yhteinen projekti tähän kesään, jota tehdään molemmat täydellä sydämellä ja niin hyvällä fiiliksellä ja välillä huutonauraen, välillä onnen kyyneleitä pyyhkien.

Huristellaan nauhoituksiin meillä lainassa olevalla sijaisautolla, sillä odotellaan edelleen meidän uutta autoa ja vanha on jo palautettu. Toivottavasti oma auto tulee pian. Ja onneksi tajusin pyytää silloin meille sijaisauton kun ostettiin tuo uusi auto. Me oltaisiin oltu aivan pulassa ilman autoa keskellä kesälomaa ilman sitä, kun sen meidän uuden auton toimitus kestää vielä.

Heihei heinäkuu, tervetuloa elokuu! Ihanaa alkavaa elokuuta kaikille <3

Miten teidän kesä on sujunut tähän asti? Mikä on ollut hauskinta/mieleenpainuvinta/jännittävintä/ihaninta mitä ootte tänä kesänä tehneet? 


6 Responses to “Näitä hetkiä mä fiilistelen talvella”

 1. Suvi Maarit sanoo:

  Ihana kesä ollut teidän perheellä. Apua, se elokuu alkaa oikeesti huomenna! (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

 2. Nimetön sanoo:

  Olisiko autoton kokeilukausi sittenkin ollut kiva haaste kesäisessä kaupungissa? Siellä kuitenkin toimii hyvä julkinen liikenne, on tarjolla kaupunkipyörää ja sähköpotkulautaa… Vieläkö erilaiset perheet-sarjaan saisi haastateltavaksi autottoman talouden?

  Itse odotan elokuun illoilta vielä lepakoita. On niin huikean hienoa seurata niiden lentoa 🦇
  Lisäksi aiotaan osallistua Illallinen Suomen taivaan alla -tapahtumaan. Toivottavasti juuri sille illalle osuu hyvä ilma.
  Lisäksi luvassa on vielä kesäteatteria parin näytöksen verran, joten ei tässä vielä kiirettä ole koulunnalkamisia miettiä 😉

 3. Janni sanoo:

  Pari viikkoa sitten olin alaviisurin poistossa (kirurgisessa, tuli tikit) ja tunnistan niin nuo samat fiilikset😊Oma hammaslääkäri sanoi kivun olevan kaikkea 2 pv-2 viikon välillä, joten en kauheasti stressannut sitä etukäteen. Noh tasan kaksi viikkoa kipuja oli paljon, mutta nyt 2,5 viikon jälkeen onneksi helpottaa ja pärjää vähillä särkylääkkeillä. On kuulemma tosi yksilöllistä kuinka kipeä on ja kuinka kauan kestää toipua, mutta toivotan sulle hurjasti tsemppiä ja lyhyttä toipumisaikaa! 😊

 4. Mun kesässä ei ole kovasti mieleenpainuvia hetkiä, paitsi juhannus kylpylässä.
  Mut edessä on tosi jännittävää, sillä aloitan ens viikolla opiskelut! Minä 60-vuotias menen kouluun.

 5. ida ihana sanoo:

  Voi että, odotan kovasti teidän ensimmäisiä podijaksoja!!:) Varmaan ihan mahtavia!
  Ja hei, just oikea asenne tuo: säästä viis, nautitaan kesästä ja tehdään kivoja juttuja!
  Meillä oli yhteinen loma heinäkuussa, ja siihen mahtui ihan kaikenlaisia säitä viileästä kaatosateesta yli 30 asteen helteisiin, tehtii monenlaisia juttuja, käytiin leffassa, Magnumin jäätelöbaarissa, näyttelyissä ja pienillä kotimaan reissuilla. Nautittiin ihan jokaisesta päivästä, oli sää sitten mikä hyvänsä. Onneksi!:)
  Mukavia loppukesän päiviä teidän perheelle!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

 6. anna sanoo:

  Teidän kesä kuulostaa tosi kivalle. 🌸Ne pienet muistot on ihania ja tärkeitä. Mun ja mun tytön kesä on ollut täydellinen, ihana ja rakastettava. Uusia hyviä muutoksia ja olen tavannut myös uuden ihanan miehen ja huomannut olevani ihan erilainen kuin olen ajatellut aiemmin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.