Terkut Oulusta, tultiin tänne lomanlopetuslomalle

06.08.2019

LLL – eli loman-lopetus-loma. Tehtiin se viime vuonna ja tehdään se tänäkin vuonna. Tultiin vielä kesän lopuksi muutamaksi päiväksi Ouluun mun tädin luokse hengailemaan ja rentoutumaan. Tekee hyvää ottaa kunnon rentoutusviikko vielä ennen kuin ensi viikolla palataan heti kunnolla arkeen. Heti eka viikolla Otolla on jokapäiväistä läsnäoloa vaativa intensiivikurssi koululla ja lapsilla alkaa koulu, eskari ja dagis sekä kaksi harrastusta + yhden harrastuksen tutustumistunnit. Ja mulla on vielä se viisaudenhampaan poisto. Kuulostaako siltä, että tarvitaan yksi viikko rentoilua ja hellää huolenpitoa sukulaisten huomassa? Musta ainakin.

Huomenna lapset menevät yökylään mun äidin luo ja me mennään syömään kahdestaan Oton kanssa. Oikea syy yökyläilylle oli se, että torstaina tehdään Oton kanssa kunnon työ- ja koulupäivä. Ai että tekee hyvää saada yksi kokonainen 8h työpäivä, kun ollaan koko kesä vedetty taas sillä perinteisellä ”silloin kun ehtii eli nipistetään yöunista tai omasta ajasta” -meiningillä.

Ensi viikolla toki arki alkaa ja sen mukana normaalit työajat ma-ke, mutta mun on pakko saada tehtyä töitä ensi viikolle varastoon, kun en pysty yhtään ennustamaan miten selviän siitä viisaudenhampaan poistosta ja pystynkö sen jälkeen pariin päivään tekemään mitään. Sormet ristissä, että se ei ole niin paha kuin mun ekalla kerralla oli.

Tuon yhden kokonaisen työpäivän lisäksi tarkoituksena on täällä nähdä kavereita ja sukulaisia, kuten mun pappaa, äitiä ja tädin perhettä ja serkkuja. Lisäksi aiotaan saunoa, katsella sarjoja iltaisin ja nauttia vaan Oulun rennosta meiningistä muutaman päivän ajan. Viikonloppuna ajellaan takaisin, kun Otolla alkaa koulu heti maanantaina.

Tänään kun lähdettiin ajamaan, me ajettiin Indieplacen toimiston kautta. Meidän piti käydä podcast-studiossa nauhoittamassa yksi lause (Oikeasti yksi lause!). Me haluttiin lisätä yksi tietty juttu jaksojen alkuun, mikä piti saada tallennettua ennen ensi viikkoa. Oli aika hauskaa kun nopeasti vaan ajeltiin hissillä ylös toimistoon, istahdin kuulokkeet päässä podistudioon, sanoin yhden lauseen pari kertaa eri tavalla ja se oli siinä. Sitten lähdettiin kiireen vilkkaa takaisin alas, että päästiin aloittamaan matkan teko. Kertakaikkisen hupaisa aloitus matkalle, mutta nyt sekin on tehty, eikä edes mennyt kauan.

Tämä loma tulee siinäkin mielessä hyvään saumaan, että sekä tokaluokan aloittava esikoinen että eskarin aloittava keskimmäinen alkavat olla jo hieman tulisilla hiilillä. He odottavat ihan älyttömän paljon sitä, että pääsevät kouluun ja eskariin. Nyt ei ehdi jännitys kasvaa liian suureksi kun on täällä vielä niin paljon kaikkea hauskaa tekemistä, ettei sitä koulun alkua varmasti muista edes ajatella.

Mä ajattelin leipaista mustikkapiirakkaa täällä joku päivä sekä tehdä sille kaveriksi vaniljakastikkeen. Äiti viime viikolla marmatti mulle puhelimessa, että hänkin haluaa saada mustikkapiirakkaa, joten ehkä mun pitää sitten viedä sitä tuliaisiksi. Tein viime viikonloppuna ekaa kertaa itse vaniljakastiketta ja siitä tuli aivan taivaallisen hyvää tosi pienellä vaivalla. Täytyy ehdottomasti tehdä jatkossakin vaniljakastikkeet itse. Tästä tuli nyt tällainen perinteinen sillisalaattihöpönlöpöpostaus, mutta tätä meille just nyt kuuluu.

Ihanaa iltaa kaikille ja kivaa koulupäivää kaikille jotka aloittavat huomenna tai ylihuomenna koulun! <3


4 Responses to “Terkut Oulusta, tultiin tänne lomanlopetuslomalle”

 1. Nimetön sanoo:

  Leipaista kuuluu niihin epäsanoihin, joiden ei soisi jäävän tähän suomen kieleen hetkeksikään vieraisille. Sen mustikkapiirakan voi leipoa tai tehdä, muttei leipaista.

 2. Minna. V sanoo:

  Ei liity sinänsä aiheeseen muuta kuin tuon matkustamisen osalta. Mutta voisitko tehdä joskus postauksen lasten turvallisesta matkustamisesta autossa? Minua huolestuttaa kun todella monella ystävällä, tuttavalla, sukulaisella on lapset pelkissä korokkeissa, kaukalon jälkeen laitettuna suoraan kasvot menosuuntaan, liian vanhoissa istuimissa, tai jopa niin ettei istuinta ole ollenkaan! Noihin asioihin on vaikea sanoa mitään koska aihe on arka ja monella on mennyt jopa välit poikki läheisten kanssa… Asia on kuitenkin todella tärkeä ja netistä löytyy paljon tutkimustietoa, suosituksia ja lakikin jotain sanoo joten postauksen voisi tehdä niihin pohjaten eikä sitä leimattaisi vain yhden ihmisen mielipiteeksi kuten monesti käy kun asiasta esim.kaverille sanoo. Suurin osa perheellisistä ystävistäni vähintään seuraa sinua Somessa joten uskon että tietoisuutta voisi lisätä positiivisesti sitä kautta 🙂 Rentouttavaa loppulomaa koko teidän perheelle!

 3. Nimetön sanoo:

  Mä en ole yleensä mitenkään kielinatsi ja ihan sama miten kukakin puhuu, mutta leipaista on kyllä ihan @#$% järkyttävä sana 😀

 4. L sanoo:

  Mukavaa LLL:aa 🙂
  Varmasti oli sulla jo tiedossa viisurin poistoa ajatellen mutta ajattelin silti jakaa; ProFeel-proteiinijuomat! Helppoja kulauttaa välipalaksi kun ajatus syömisestä ahdistaa mutta nälkä kurnii eikä mitään silti tee mieli. Mieliala kohoaa huomattavasti yhden suklaajuoman jälkeen! Mulle vinkattiin näistä ja nyt on 3/4 hampaanpoistoa menty juomien voimalla, ovat olleet varsinainen pelastus. Tsemppiä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.