Haluan opetella käyttämään bleisereitä

20.08.2019

Mulla on kaksi bleiseriä: valkoinen ja leopardikuvioinen. Aina kun mä laitan jomman kumman niistä päälle, mulla on tosi skarppi olo. Kyllähän nyt hyvin istuva bleiseri ryhdistää koko olemuksen. Niihin on tosi helppo yhdistellä eri vaatekappaleita, niin suoria housuja, mekkoja kuin farkkujakin. Tai vaikka pyöräilyshortsit, mikä olisi kai se kaikkein trendikkäin yhdistettävä just nyt. Ongelmana on vaan se, että en koskaan muista käyttää bleiseriä! Ne aina roikkuvat mun vaatetangossa vaan ja sitten en muista edes niiden olemassaoloa, vaikka kirjaimellisesti näen ne joka päivä. Mä näen ne, mutta en n ä e niitä.

Pinnaan aina pinterestissä mun inspiraatiotauluille just sellaisia asuja, missä tyylikkäillä tyypeillä on bleisereitä eri tavalla yhdisteltynä. Instassa tykkäilen myös usein sellaisista asuista, joissa on selkeälinjainen bleiseri yhdistettynä johonkin jännittävään. Tykkään myös mun omista kuvista, joissa olen pukenut päälleni bleiserin. Sellaisissa kuvissa on helppo onnistua, koska se vaate itsessään jo saa mut pitämään paremman ryhdin ja näyttämään asialliselta.

En tiedä mikä siinä silti on, että en ole oppinut käyttämään niitä useammin. Vähän sama mulla on muutenkin esimerkiksi ryhdikkäämpien takkien ja kauluspaitojen kanssa. Ne näyttää aina ihan super hyvältä ja tyylikkäältä ja ajattomalta, mutta silti mun päälle useammin päätyy lörttöjä neuleita tai collegehuppareita. Haluaisin opetella käyttämään enemmän ryhdikkäämpiä yläosia, koska ne päällä mulla on aina sellainen itsevarma ja hyvä fiilis. Ehkä voisin kehitellä tästä itselleni haasteen syksyyn: ainakin kerran viikossa pitää käyttää bleiseriä. Se voisi toimia, joo!

Koska aina kun olen tähän asti haastanut itseni blogissa johonkin pukeutumishaasteeseen, sillä on ollut jollain tapaa käänteen tekevä vaikutus mun vaatekaappiin. Esimerkiksi kun vuonna 2018 haastoin itseni käyttämään enemmän muita vaatteita kuin vain farkkuja, sillä todella oli vaikutusta. Nykyisin käytän paljon enemmän myös hameita ja mekkoja sekä erilaisia muita housuja. Vaikka tässä postauksen kuvissa mulle nyt tietysti sattui juuri farkut jalkaan. Hameista ja mekoista on tullut mulle ihan yhtä luonteva valinta aamuisin kuin farkuista ja voi olla, että ne päätyvät jopa useammin mun päälle nykyisin kuin farkut. En olisi ikinä uskonut etukäteen!

Eli tästä se nyt lähtee, Iinan bleiserihaaste syksylle 2019. Kerran viikossa bleiseri päälle johonkin tilaisuuteen tai tapahtumaan. Mun pitää napata asukuva, vaikka vanha kunnon peilikuva mun asusta ja sitten haasteen lopuksi jaan nämä asut vaikka koontipostauksena. Sittenpähän saan itsellenikin konkreettista todistemateriaalia siitä, miten helppoja yhdisteltäviä myös nuo minun omat usein roikkumaan unohtuvat bleiserini ovat.

Onko teillä jotain sellaisia vaatteita tai asusteita, joita haluaisitte käyttää, mutta ette vaan osaa? Tai joku sellainen yksittäinen vaate, jota rakastatte, mutta ette vaan ikinä muista käyttää?


13 Responses to “Haluan opetella käyttämään bleisereitä”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Kauluspaitojen käyttö jäänmulla vähälle kahdestakin syystä: ensiksikin isorintaiselle hyvin istuvan paidan löytyminen on super vaikeaa. Toinen kompastus tulee pyykkihuollon kanssa, sillä usein sellaiset ”silittämättä valmiit vaihtoehdot” kiilaavat silitystä vaativien ohi.

  Mulla on kaapissa myös ihania juhlamekkoja, joita toden totta haluaisin käyttää enemmän. Nykyään, kun en edes työelämässä tarvitse päiviini verkkareita enempää, jää pukeutuminen hävettävän usein siihen kaikkein helpoimpaan vaihtoehtoon.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voin kyllä kuvitella, että se on haastavaa! Mä oon itse tosi pienirintainen, mut imetysaikana mulla oli haasteena ihan sama juttu, et sit jos vaate muuten istui niin rintojen kohdalta napit irvisti. Ja siis sama myös tuo pyykkihuolto, silittäminen on niin rasittavaa :D

   Ja juhlamekot on ihania, niitäkin voi yhdistellä hyvin myös arkeen vaikka lenkkareiden kanssa! ;D Siitä tulee hyvä fiilis, kun laittaa jotain juhlavaa päälle ihan tavallisena keskiviikkona! :D Kiitos paljon kun kommentoit <3

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Itsellänikin on muutama bleiseri, mutta käytän niitä ehkä vain sellaisissa työtapaamisissa ja tapahtumissa, joihin se pukukoodina vähän niinkuin kuuluu.

  Valkoinen bleiserisi on ihan kiva, mutta koska olet sen verran pitkä ja hoikka (ja näytti), niin suosittelisin hankkimaan vähän istuvamman bleiserin, sellaisen joka on ommeltu vähän enemmän muotoonsa. Se tuo ryhtiä paremmaksi ja näyttääkin mielestäni paremmalta, kun ei roiku päällä samalla tavalla kuin tuo valkoinen vähän niinkuin tekee.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Bleiserit on kyllä tosi monikäyttöisiä, niitä voi hyvin käyttää silloin kun pukukoodi sitä vaatii, tai sitten ihan milloin vaan! :)

   Kiitos paljon vinkistä! Tällä hetkellä kaupat on pullollaan juurikin isokokoisia bleisereitä, koska ne ovat ysärin ja kasarin takia trendi, siksi munkin molemmat kaksi viime vuosina ostettua bleiseriä ovat väljää mallia. Mä itse tykkään hirveästi tästä mallista ja koen, että se sopii mulle. Mutta ehkä sitten joskus, kun pienet ja istuvat bleiserit tekevät comebackin, mä hommaan sellaisen. :D

 3. Avatar Auri sanoo:

  Komppaan edellistä, joku vähän pienempi ja muotoonommeltu sopisi sulle vielä paremmin kun oot pitkä ja hoikka. Tuon mallinen bleiseri jättää sut vähän ns. upoksiin.
  Pakko kysyä, että missä kaupunginosassa nää kuvat on otettu?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos vinkistä <3 Mä tykkään tästä itse tosi paljon, mutta ehkä joskus kokeilen istuvampaakin mallia! :) Ja hei ihana kysymys, nää on otettu karuimmassa Merihaassa :D Mut sieltä kun kuvaa vastakkaiseen suuntaan niin taustalla näkyy upea Pohjoisranta ja Hakaniemen ja Kaisaniemen välinen silta <3

 4. Kauluspaidat! Ne on tosi vaikeita enkä itseasiassa taida omistaa edes yhtään enää. Ne ei vaan toimi ja kun vihaan silittämistä ne jään sitten pitämättä todella nopeasti.

  Bleisereitä lienee kaapissa yli 10 tällä hetkellä, ne on päällä koko ajan käytännössä. Joka päivä joku vähintään töissä, ainakin viileämmällä kelillä. On värikkäämpiä ja useampi musta myös. Erilaisia on niin monia, tykkään itse istuvammista malleista kuin toi valkoinen, mun kropan malli ei toimi tollaisen löysemmän kanssa.

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan haastetta, jos saisi jotain uutta ideaa omaankin pukeutumiseen.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Joo mä komppaan sua ihan täysin, kauluspaidat on kyllä hankalia ja just se silittäminen on ihan nounou :D Vaikka ne näyttää niin hyvältä! :D

   Oi ihanaa kun on paljon valinnanvaraa bleisereissä!
   Ja kiva että haaste kiinnostaa <3 Mä sitten joulukuussa muistan jakaa kaikki kuvatut asut ja koitan keksiä mahdollisimman erilaisia asuja joka viikko! :) Kiitos kun kommentoit!

 5. Avatar Satu sanoo:

  Moi. Musta toi bleiseri on just kiva sun päällä. Ite tykkään kans just tollasista. Bleiseri, farkut, teekkari ja lenkkarit on myös kiva yhdistelmä.

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Mulla on blazereita neljä kappaletta ja kaikki ostettu kirpputorilta; yksi pellava-puuvilla-sekoite joka on jäänyt mulle vähän isoksi, sitten yksi viininpunainen nahkainen, yksi vaaleanpunainen mokkanahkainen ja yksi punainen. Kallein blazer ollut 5€ ja edullisin 2€ :)

  Pellavaista oon käyttänyt kerran ja ootan ihan syksyä, kun pääsee käyttää lisää! Kaikki on pitkän mallisia ja hieman isoja mulle.
  Yhtä nahkalaukkua en osaa yhdistää mihinkään, kun sitä ei saa yli olan ja se harmittaa :( se tosin ei paljoo maksanut ja kirppikseltä sekin, joten sinänsä ei ole niin suuri harmi.

 7. Avatar Natali sanoo:

  Looking stunning my dear! :)

  @natakar

 8. Avatar Alina sanoo:

  Paksummat villaneuleet! Harvoin on niin kylmä, että tarvitsisi olla niin lämpimästi päällä, vaikka näyttävät hyviltä. Toinen on 3/4 hihat ja olkapäät paljastavat paidat, varsinkin viileämmillä säillä. Mulla onkin yksi paita juuri edellämainituilla ominaisuuksilla ja arvaa vaan onko tullut käytettyä kyseistä vaatetta, vaikka haluaisin!
  Yksi juttu on kans korkeakorkoiset kengät. Yllättävän paljon niitä omistan, vaikka lenkkarit ovat käytännössä ainoat kengät joita käytän.

Kommentoi