Ensimmäistä kertaa majoitus Air BnB kautta – kokemuksia

24.09.2019

Aiemmilla reissuilla olemme aina yöpyneet hotellissa, oli kyseessä sitten kaupunki- tai rantakohde. Tällä kertaa meidän isolle porukalle oli kuitenkin helpompaa ottaa Air Bnbn kautta talo, jonne mahduttiin kaikki. Postauksessa kerron meidän kokemuksia majoituksesta Air BnB kautta.

Jos minä olisin hoitanut yksin varausjärjestelyt, olisin varmasti päätynyt hotelliin, koska Air Bnb tuntui ajatuksena liian pelottavalta. Mitä matkoihin tulee, mä olen aina ollut sellainen tuttujen ja turvallisten pakettimatkojen ystävä.

Ulkomaille lähteminen on mulle jo itsessään niin jännittävää, että olen aina halunnut pitää järjestelyt mahdollisimman yksinkertaisena ja turvallisena. Toisinsanoen helpoimmalla olen kokenut pääseväni, kun otan tietyn matkapaketin ja ostan kaikki palvelut lentokenttäkuljetuksia myöten samasta paikasta. Mitä tämän viikon Thomas Cookin konkurssiuutiseen tulee, niin eipä ne pakettimatkatkaan aina ole niin turvallisia. Oikeastaan taloudellisesti turvallisinta on varmaan ostaa kaikki erikseen ja eri paikoista, koska on hyvin epätodennäköistä, että kaikki firmat menisivät yhtäaikaa konkurssiin.

Ja mitä olenkaan menettänyt turvallisuushakuisuudessani! Tämä ensimmäinen kerta kun vuokrattiin kokonainen talo, osoittautui kaikkein mukavimmaksi reissuksi myös järjestelyiden osalta. Mitään ongelmia ei tullut ja majoitus oli mukavin mahdollinen. Talo oli vielä tuhat kertaa ihanampi ja suurempi kuin kuvissa ja saatiin yllättyä tosi positiivisesti. Meillä oli iso talo Mallorcan Can Picafortista, jossa oli neljä makuuhuonetta (ja kylppäriä) ja yhteensä 11 sänkyä, sekä mahdollisuus myös vauvansänkyyn jota me ei hyödynnetty. Se sopi siis loistavasti isolle porukalle.

Talossa oli paljon oleskelutilaa ja pihalla iso katettu terassi ja grilli, sekä ikioma uima-allas joka oli luksusta. Ja tietty omat aurinkotuolit. Oli ihan parasta kun ei tarvinnut aamuisin koittaa etsiä vapaata aurinkotuolia pyyhkeillä varattujen joukosta, vaan ne vaan olivat siinä: vapaana, suoraan altaan vierellä. Ihana oma rauha. Alakerran makuuhuoneista pääsi kaikista suoraan altaalle ja pihalla oli myös hauska pieni leikkimökki, sekä uimaleluja. Meillä oli kyllä omiakin uimaleluja mukana, mutta oli ihanaa, että niitä löytyi myös valmiina.

Talossa oli myös paljon kirjoja ja iso leluarkku lapsille, telkkari ja ilmainen wi-fi, joka tosin oli aika huono. Se latasi sivut suht nopeasti, mutta esimerkiksi kuvien lataaminen google drivelle oli aivan tolkuttoman hidasta, siis yhdessä normikokoisessa kuvassa kesti 3-5 minuuttia. Onneksi mulla on tosi hyvä datapaketti mun liittymässä myös EU:n muissa maissa, joten kun totesin wi-fin olevan huono, käytin pelkästään mobiilinettiä. Eikä tullut katto vastaan vaan hyvin jäi vielä dataa. Mutta tämä hidas wi-fi koskee todella monia etelän lomakohteita, niin hotelleja kuin muutenkin. Me ollaan Suomessa totuttu aika hyvälle netin suhteen, eikä sitä yleensä muista ennen kuin kokeilee toisen maan nettiä.

Talon ainoa ”miinus” oli ehkä keittiö, koska se oli melko pieni talon muuhun kokoon nähden. Keittiössä mahtui yhtäaikaa seisomaan mukavasti kaksi ihmistä, eikä yhtään enempää. Varmasti siinä oli ajateltu sitä, että jos sinne tullaan lomailemaan niin syödään pääosin ravintoloissa. Ja näin mekin tehtiin. Mutta tehtiin myös lounasta talolla, grillattiin yhtenä iltana ja pidettiin myös tapas-ilta. Silloin hieman isompi keittiö olisi ollut plussaa, mutta kyllä me tuollakin tultiin oikein hyvin toimeen.

Oli ihanaa kun pystyi laittamaan itse omat raikkaat aamu-, ilta- ja välipalat omassa keittiössä tuoreista ja puhtaista aineksista, eikä tarvinnut vetää viikkoa hotellimunakokkelia ja pekonia. Ihan 100m päässä talosta sijaitsi lähin supermarket Mercadona, jossa oli loistava valikoima eri ruokia ja hedelmiä ja marjoja ja tietysti kaikkea muutakin.

Tämän kokemuksen perusteella mä aion ehdottomasti hyödyntää Air Bnbtä myöhemminkin. Sen kautta varaaminen tuntuu turvalliselta, koska nähtävissä on myös aiempien majoittujien kokemukset ja suositukset jokaisesta eri asunnosta tai talosta. Me saatiin ihan loistavaa palvelua meidän vuokranantajalta, joka oli ostanut meille valmiiksi leipää, leikkeleitä ja juustoa, tuorejuustoa, jugurtteja, limuja, sipsejä ja vettä sen varalta, että ollaan myöhään perillä, eikä ehditä kauppaan.

Tästä jäi niin hyvät fiilikset ja hippunen enemmän rohkeutta matkustajana mullekin. Ehkä uskallan jatkossa itsekin varata rohkeasti jotain muuta kuin kaikenkattavan matkapaketin, kun lähdetään perheen kanssa reissuun. Mua melkein nolottaa, miten turvallisuushakuinen olen ollut pakettimatkoineni, kun miettii kuinka monet lähtevät vaikka reppureissaamaan Aasiaan ilman huolen häivää. Mutta onneksi tässä on koko elämä aikaa oppia uutta ja rohkaistua.

Me ei oikeastaan vietetty sisällä talossa aikaa juuri muuten kuin nukkumassa sekä tietty ruoka-aikoina, joten mulla ei ole juuri mitään kuvamateriaalia talon sisältä! Mutta jos kiinnostaa miltä siellä näytti sisällä, niin tein Instassa storyihin talokierroksen jo heti tokana matkapäivänä ja se löytyy mun @iinalaura -tililtä kohokohdista ”Mallorca 2019” -kohdasta, kuten muutkin Mallorcan matkan storyt. Sieltä pääsee kurkkaamaan taloon muutenkin kuin uima-altaan osalta.

Oletteko te yöpyneet Air BnB:n kautta? Millaisia kokemuksia teillä on? Missä on ollut mukavin Air Bnb -kämppä, jossa olette majoittuneet? 


12 Responses to “Ensimmäistä kertaa majoitus Air BnB kautta – kokemuksia”

 1. Ilona sanoo:

  Hei tuo pasta näyttää superhyvältä! Olisiko laittaa ohjetta? 😀

 2. Sanni sanoo:

  Kaikkien AirBnb yrittäjien pitäis jättää aamupala tarpeita, niiden taso kyllä vaihtelee aika paljon 😀 Mukavinta oli kun oli jätetty oman kanalan munia ja omista omenoista tehtyä hilloa <3 Tässä kyseisessä paikassa omistajalla oli myös älyttömän söpö pieni koiranpentu joka sai hengailla meidän kanssa vuokratulla puolella!

 3. Hanne sanoo:

  Kirjoitetaan btw ihan vaan yhteen Airbnb 🙂 ja käytän lähes ains reissuissa, en muista millon oisin yöpyny hotellissa 😀 upein oli varmaan New Yorkin yllärilöytö!

 4. Nimetön sanoo:

  Matkustamisen ja matkan varaamisen riskeistä uutisoitiin tällä viikolla näyttävästi ison matkanjärjestäjän konkurssin myötä. Nuo riskit unohtuvat helposti, mutta vasta, kun se kohdalle osuu ”huono tuuri”, asia konkretisoituu.
  Kerralla varatusta, turvallisesta pakettimatkassa, ei ole mitään vikaa. Kokemuksesta voin sanoa, ettei se loma ainakaan helpotu siitä, kun erikseen varatuksta komponenteista se yksi jatkolentoa operoiva yhtiö onkin mennyt konkurssiin. Siinä ei kukaan muu vastaa kokonaisuudesta (seuraavaan pisteeseen varatusta hotellista tai sitä seuraavasta jatkolennosta tms.) kuin sinä itse. Pakettinatkalla on hintansa, mutta myös joku taho, joka lopulta vastaa puolestasi.

  Jos olisi esimerkiksi käynyt niin, että varaamanne majoitus olisikin ollut pelkkä kupla, olisi ollut ihan vain teidän omana ongelmana löytää paikan päältä korvaava majoitus ja setviä raha-asiat sen mukaan. Huijareita on liikkeelle vähän, mutta jollekin sekin osuu kohdalle. Useinmiten kaikki menee toki hyvin.

 5. MinnaTT sanoo:

  Teidän loma kuulostaa todella ihanalta ja kiva kun oli hyvä kokemus uutta kokeillessa 🙂 Itseänikin jännitti kun olin ekaa kertaa varaamaassa asuntoa loman ajaksi hotellin sijaan, pelotti jos tulee huijatuksi tai paikka ei vastaakaan kuvia (mitä tietty käy myös hotellienkin suhteen), olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt ja ollaankin jo kahdella lomamatkalla tämän jälkeen hyödynnetty oman talon vuokraamista, jolloin on ihanaa nauttia omalla altaalla omassa rauhassa ja juurikin ilman tuota paikkojen varaamisrumbaa 😀 Omalla kohdalla löytyy paljon kokemusta sekä pakettimatkoista, että omatoimimatkoista, ja kummassakin on omat hyvät ja huonot puolensa ja riippuu aina hieman tilanteesta, tarpeesta ja hinnasta, mitä tapaa käyttää. Mutta vielä pakko kommentoida tätä ” Mitä tämän viikon Thomas Cookin konkurssiuutiseen tulee, niin eipä ne pakettimatkatkaan aina ole niin turvallisia. Oikeastaan taloudellisesti turvallisinta on varmaan ostaa kaikki erikseen ja eri paikoista, koska on hyvin epätodennäköistä, että kaikki firmat menisivät yhtäaikaa konkurssiin.” Totta on, ettei ne pakettimatkatkaan turvallisimpia ole, vaikka niissä sellainen tuntu olisikin. Ja tietenkin on harmi jos sattuu tällainen omalle kohdalle ja oma matka siitä peruuntuu kokonaan, mutta jos on varannut matkan matkatoimistolta, jossa on vakuudet kunnossa (kuten Tjäreborg), sekä maksaa matkat aina luottokortilta, niin rahat saa kyllä näissä tapauksissa aina takaisin ja siten siis turvallista. Tietenkin harmi jos matka viime hetkellä peruuntuu, niin uutta korvaavaa matkaa on hankala saada varatuksi edullisesti lyhyellä varotuisajalla samalle lomaviikolle, jos ei nyt mitään hyviä äkkilähtöjä löytyisi. Mutta siinä tapauksessa taas jos lennot ja majoitus on varattu eri paikasta, ja esim majoitus maksettu etukäteen tai varattu hinnalla, jota ei voi perua, ja lentoyhtiö menisikin konkurssiin tai lento perutaan tai aikataulu muuttuu, niin mitäänhän ei ole tehtävissä enää jo maksetulle/varatulle hotellille, eli konkurssin tapahtuessa majoituksesta ei saa rahojaan takaisin, kun lento ja majoitus varattu eri paikoista. Viime hetken lennot ovat yleensä kalliita ja paikat täynnä (poikkeuksia tietysti on), joten tässä tapauksessa esim koko matkapaketin äkkilähdön voi saada edullisemmin. Mutta muuten hyvä pointti, että kaikki tuskin samaan aikaan menisivät konkkaan ja onhan tilanteisiin aina hyvä varautua! Ja eihän kukaan varmaan vielä muutama kuukausi/vuosi sitten ajatellut, että tuttu ja turvallinen Tjäreborgkaan menisi yhtäkkiä konkkaan. Nythän tämä ei ole kylläkään tullut yllätyksenä, kun rahoitusongelmat ovat jatkuneet jo jonkin aikaa ja näistä on kokoajan tiedotettu, että konkurssin vaara on. Eli tässä tapauksessa jos pelkää tälläistä tilannetta, niin matkanhan voisi varata joltain muulta matkatoimistolta/lentoyhtiöltä. Tietenkin konkurssi-ilmoituksia tulee myös ilman varoitusta, eikä aina etukäteen voi varautua tilanteeseen.

  Huh tulipas pitkä kommentti, mutta halusin vain hieman oikaista tätä ja tuoda eri näkökulman esiin, ettei ihmiset nyt turhaan pelkää konkurssia kaikkien matkatoimistojen osalta 🙂 Mitä enemmän näitäkin palveluita käytetään niin saadaan niistä myös pidempään nauttia! Tässähän nyt viime kesän helle vaikutti vahvasti siihen, että matkojen myynti on vähentynyt ja tulosta ei ole syntynyt.

 6. Noin isoa taloa tuskin tulen itse tarvitsemaan, koska olemme aina vain oman perheen kesken reissussa ja nykyisin vain kahdestaan puolison kanssa. Silti kiinnostaa, paljonko tuollainen kokonaisuus maksaa? Esim. verrattuna hotellimajoituksiin.

 7. Aura sanoo:

  Me ollaan ehkä super airbnb-kuluttajia. Ollaan oltu yötä niin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja etelässä. Super hyviä kokemuksia Viroa lukuunottamatta!

 8. Johanna sanoo:

  Kiva, kun toit esille kokemuksia Air bnb-majoituksesta.
  Oltiin perheen kesken reilu vuosi sitten ekaa kertaa Air bnb:n kautta Pärnussa ja yllätyttiin positiivisesti! Tämän jälkeen on oltu Kaunasissa ja Tampereella tänä kesänä ja varmasti käytetään jatkossakin.
  Nyt kyllä mennään tammikuussa Teneriffalle hotelliin, niissäkin on puolensa 😉
  Air bnb:ssä on se just tosi hyvä, kun voi lukea muiden kommentteja majoituksesta. Hyvä, kun ihmiset ahkerasti jaksavat kirjoittaa.

 9. Elsa sanoo:

  Mä olen perheen/suvun kanssa käynyt 6 kertaa ulkomailla, joista kolmella viimeisimmällä reissulla on vuokrattu talo. Saattaa olla että enää ei muuta majoitusta käytetä! Varsinkin kun on monta lasta menossa mukana niin ai että! Ulos altaalle lähteminen ei vaadi ikean kassillista tavara määrää mukaan ja saa olla rennommin pihalla/sisällä. Parhaat kokemukset Espanjassa ja Italiassa. Italiassa meidän isäntäperhe varasi ravintoloista pöytiä ja tilasi taksia, koska olimme pienessä kylässä, jossa juuri kukaan ei puhunut englantia. Niin sydämellisiä ihmisiä kielimuurista huolimatta 😁😊 Tosi kiva, että saitte kivan kokemuksen ♡

 10. Jonna sanoo:

  Nyt on minunkin pakko kommentoida tätä ”niin eipä ne pakettimatkatkaan aina ole niin turvallisia. Oikeastaan taloudellisesti turvallisinta on varmaan ostaa kaikki erikseen ja eri paikoista, koska on hyvin epätodennäköistä, että kaikki firmat menisivät yhtäaikaa konkurssiin.”

  Matkapakettien (esim. Tjäreborg) takana on kuitenkin asiakkaan suojaksi talletut varat, joista asiakkaille maksetaan korvaukset/palautukset/kotiin tuominen jne ylimääräiset kulut, mikäli yhtiölle tai sen yhteistyökumppaneille tapahtuu vaikkapa tuo konkurssi. Jos olet ostanut vaikkapa majoituksen tai lennot erikseen itse, ei kukaan välttämättä korvaa mitään. Jos hotelli tekee konkurssin (tai menee kiinni vaikkapa vesivahingon sattuessa), voi asiakas joutua maksamaan jo maksetun majoituksen lisäksi toisen majapaikan myös omasta kukkarostaan. Korvausten saaminen tai hakeminen menee jokaisen maan omien toimintatapojen mukaan, jos korvausta yleensä on edes mahdollinen hakea.

  Ymmärrän, että nämä isojen firmojen talousongelmat näkyy ja kuuluu lehdistössä, mutta siksi minusta onkin tärkeää, ettei lietsottaisi ihmisten joukkopaniikkia ja jaettaisi väärää tietoa.

  Matkapaketto (olipa se vanhan ajan lomamatka vaikka Aurinkomatkojen kautta tai itse paketoitu/valittu matka vaikkapa Ebookersin kautta) on aina Suomessa matkapakettilain piirissä ja jokaisen toimijan on tullut maksaa ennakkoon sovittu määrä rahaa suojan takaamiseksi asiakkailleen.

  Ei varmaan millään muulla toimialalla ole noin tiukat vaatimukset asiakkaiden rahojen turvaamiseksi kuin matkailualalla (matkapaketti). Jos esimerkiksi mietitään vaikkapa Anttila kauppojen konkurssia, niin siinä ei auttanut muuta kuin odotella tuleeko koskaan mitään palutusta esim lahjakorteista.

  Myös AirBnB:n majoituksia on tullut itsekin käytettuä, eikä minulla ole niistäkään mitään huonoa sanottavaa. Niin matkapaketeille kuin erillisille palveluille on tilaa ja tilausta elämässäni. Sanoisin, että mitä kauemmas menee, niin sitä mieluummin ottaisin taakseni suomalaisen matkapaketti turvan. 🙂

 11. Maija sanoo:

  Jos lennot varataan pakettina esim. Ebookersilta tai suoraan jonkun operaattorin sivuilta(jossa jatkolento), on jatkolento kyllä turvattuna vaikka kyseessä ei pakettimatka olisikaan 🙂
  Eri asia sitten jos käy ensin ostamassa vaikka HKI-Tukholma-välin ja erikseen Tukholma-Barcelona-välin mutta kuka hölmö tekisi niin.

  Turvallisinta olisi maksaa kaikki matkaan liittyvä luottokortilla. Rahansa saa varmemmin ongelmatilanteissa takaisin.

  Moni ei myöskään tiedä, että monissa luottokorteissa on melko hyvät matkavakuutukset, jos sillä maksetaan matka osittain tai kokonaan. Tällöin erillisestä vakuutuksesta ei välttämättä tarvitse maksaa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.