Mallorcan reissuvideo osa 1

26.09.2019

Käytiin aktiivista keskustelua teidän kanssa Insta Storiesin puolella siitä, miten Mallorcan videosisällöt olisi parasta toteuttaa. Selkeällä enemmistö-äänestyksellä päädyin tekemään meidän reissusta kaksi n. 15 minuuttia pitkää videota, joiden eka osa ilmestyy tänään ja toinen osa ensi viikolla. Ensimmäinen vartin pätkä on nyt valmiina ja julkaistuna YouTubessa ja sillä videolla kurkataan meidän reissuun valmistautumiseen, lentomatkaan ja kolmeen ekaan päivään Mallorcan Can Picafortissa.

Videomateriaalia reissulta ja siihen valmistautumisesta kertyi mahtava määrä ja oli hauskaa koota kaikki yhteen valmiiksi.  Meidän lapsetkin on kyselleet koko viikon, että milloin video on valmis ja he pääsevät katsomaan sen. Katsottiin se koko perhe yhdessä ennakkoon ennen julkaisua ja lapset olivat tyytyväisiä lopputulokseen, mutta eivät siihen, että 2. osaa joutuu vielä hetken odottamaan. Heistä oli muuten iso apu tekstittäessä, kun he itse tulkitsevat niin paljon paremmin omia sanomisiaan kuin mitä itse saan kuunneltua. Videosta löytyy siis myös tekstitykset (joissa myös ruotsinkieliset kohdat suomennettu), jotka saa päälle erikseen nappia painamalla siitä videon alapalkista (alhaalla oikealla olevista kuvakkeista kaikkein vasemmanpuolimmaisin kuvake).

Videolla näkyy meidän pakkailua ja reissuun valmistautumista, lentokenttää ja lentokoneessa olemista, talolle saapuminen Mallorcalla, sekä kolme ensimmäistä matkapäivää touhuineen. Se on matkapäiväkirjan muodossa, eli edetään päivä kerrallaan eteenpäin. Tokalle videolle jäivät vielä mun ja esikoisen synttärit sekä Palman reissu ja paluumatka. En malta odottaa, että saan senkin valmiiksi ja pääsen fiilistelemään koko reissua.

Tämän viikon (ja videon) jälkeen on kyllä kova ikävä tuonne reissukuplaan. Ollaan päästy kunnolla arkeen kiinni kun enterovirus- ja vatsatautilappuset hoitopaikkojen ovissa ovat varoitelleet koko viikon, töiden puolesta hommaa on riittänyt ja taapero on vieläpä jostain syystä heräillyt joka yö, mitä ei ole tehnyt ennen tätä yli 1,5 vuoteen enää ollenkaan. Ollaan vähän väsyneitä täällä Oton kanssa, mutta tänään aikaisin nukkumaan ja onneksi huomenna alkaa jo viikonloppu. Toivotaan, että vältytään noilta ikäviltä taudeilta joita joka puolella tuntuu olevan ja saataisiin viettää terve ja rauhallinen viikonloppu, jolloin saataisiin ainakin yhdet hyvät yöunet. Ne tekisivät niin terää juuri nyt!

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3


5 Responses to “Mallorcan reissuvideo osa 1”

 1. Nellis sanoo:

  Ihana hyvänmielen video 🙂 Teidän tytöt kyllä etuoikeutettuja, kun jo noin pieninä pääsevät etelänmatkoille <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, ihanaa jos tykkäsit <3 Ja on kyllä ihanaa, että pystytään tarjoamaan heille jotain sellaista, mitä esim. mulla itsellä ei lapsena ollut, ollaan siitä tosi kiitollisia <3

 2. Hanna sanoo:

  Apua, ymmärsinks mie jotain väärin ”joissa myös ruotsinkieliset kohdat suomennettu”, kun kyllä tuossa videolla on ruotsi ruotsiks 🙈 kyl mie varmaan tällä lukion tason ruotsilla ymmärrän mitä puhutaan, mut en ois pitäny pahitteeks jos neki ois ollu teksteissä suomeks 😁

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä teksteissä oli suurin osa ruotsinkielisistä kohdista suomennettu, ehkä et huomannut? Ne luki tekstityksessä ensin ruotsiksi ja siinä perässä suomeksi. Tosin yhdestä kohdasta huomasin, että suomennos puuttui perästä, oli valitettavasti unohtunut.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.