Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bag 1v käytössä kokemuksia

28.09.2019

Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bag, jonka sain viime vuonna Otolta synttärilahjaksi täytti viime viikolla jo yksi vuotta. Mä rakastan sitä edelleen vähintään yhtä paljon, kuin vuosi sitten. Se on ollut mulla vuoden jatkuvassa käytössä, ihan joka päivä. Raukkeli ei ole paljoa lepoa nähnyt tämän vuoden aikana. Ei oikeastaan yhtään. Tällä hetkellä on 30käyttöä -haasteen lisäksi meneillään 300käyttöä-haaste, jonka ideana on se, että mitään ei kannata ostaa ellei tiedä, että sille tulee ainakin 300 käyttökertaa. No tälle laukulle on tullut ja kirkkaasti jo ylittynyt. Vuodessa sillä on 365 käyttökertaa, ainakin. 

Se ei ole pelkästään hyvä juttu, sen olen huomannut. Päivittäinen jatkuva käyttö ei ole se optimaalisin, vaan laukun kannalta parasta olisi, jos se saisi levätä aina käyttöjen välissä. Näin se pysyisi vielä paremmassa kunnossa pidemmän aikaa. Mikään laukku ei ole kuitenkaan tuntunut niin hyvältä tuon saamisen jälkeen, että olisin halunnut käyttää, jos vaihtoehtona on ollut tuo laukku. Ja siinähän se on ollut joka päivä saatavilla.

Laukun nahkaan on tullut pientä kulumaa alakulmiin, just niihin, jotka eniten ottavat osumaa kun laukku roikkuu olalla ja sitten kävellessä esim. osuu johonkin. Se on kuitenkin pitänyt muotonsa hyvin, eikä ole alkanut pahasti roikkumaan pohjasta, vaikka mä kannan siellä yleensä aika paljon tavaraa (niin paljon kuin sinne vaan mahtuu). Juuri tästä pohjan pussittamisesta mua varoiteltiin eniten viime vuonna, että se on hyvin todennäköistä, että niin käy. Ja se on ihan totta, että ei tämä enää uudesta menisi pohjan pussittamisen puolesta, kyllähän se on alkanut hieman pussittaa jos vertaa vuosi sitten otettuihin kuviin. Mutta pahempaakin olen nähnyt.

Mun laukku on yleensä aivan täynnä kampetta, niin paljon kuin pieneen laukkuun nyt mahtuu. Mulle suositeltiin välipohjan hankkimista laukkuun ja olin ehdottomasti sen kannalla, että sellaisen hankin. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin myönnettävä, että se on unohtunut kokonaan. Ei ole käynyt mielessäkään, ennen kuin aloin tekemään tätä postausta ja katsausta siihen, miten laukku on kestänyt käytössä. Pientä pussittamista en ole edes huomannut ennen kuin nyt aloin ihan syynäämään, että miltäs se laukku vuoden jälkeen näyttää ja vertasin vuosi sitten otettuihin unboxing-kuviin. 

Olen ajatellut viedä laukun suutarille huollettavaksi, jotta pienet kulumat alakulmissa saisi paikkailtua ennen kuin ne menevät pahemmaksi. Edelleen laukun yleisilme on musta kuitenkin tosi siisti ja hyvä, eikä se näytä mitenkään erityisen kuluneelta tai käytetyltä. Paremmin se on käyttöä kestänyt kuin mikään muu laukku tähän mennessä, joten pisteet siitä todellakin. Mä haluan, että tämä laukku säilyy käyttökelpoisena vielä meidän lapsille asti (jos he sitä ikinä haluavat käyttää), joten haluan pitää siitä hyvää huolta ja hoitaa sen pintaa säännöllisesti, niin se pysyy kauniina pidempään. Ehkä samalla kun käytän laukun suutarilla, voisi sinne laittaa sopivan välipohjan sisään, jos vaan muistan.

Olen miettinyt jo hetken aikaa, että mun kannattaisi mahdollisesti investoida toiseen yhtä mieluisaan laukkuun, jotta voisin vaihdella näiden kahden laukun välillä ja molemmat saisivat siten levähtää käyttöjen välissä. En kuitenkaan ole keksinyt vielä minkä toisen laukun voisin haluta (koska tykkään vaan niin paljon juuri tästä, joka mulla on jo), joten laukku-hankinta saa rauhassa odotella. Sitten kun olen ihan satavarma ja vilkuillut jotain laukkua yhtä monta kertaa kuin tätä GG Marmontia aikanaan, niin voin sijoittaa siihen. Nyt on ehkä helpompaa tehdä se päätös, kun on jo vahva kokemus yhdestä laukusta. Tiedän jo etukäteen, että ison rahasumman laittaminen laukkuun ei harmita mua jälkikäteen vaan päin vastoin. Toki täytyy perehtyä tarkasti siihen, millaisia kokemuksia muut ovat saaneet ks. laukkumallista, mulla kun on kokemusta vain tästä yhdestä.

Onneksi netistä löytää niin helposti nykyään muiden kokemuksia kaikesta ja voi selvitellä ja tehdä kunnolla taustatyötä ennen isompia hankintoja. En mä nykyään osta varmaan mitään 15€ kalliimpaa ilman, että googlaan siitä kokemuksia etukäteen. Oli kyseessä sitten meikki, vaate, matkakohde tai laukku, tulee paljon varmempi olo siitä hankinnasta, kun ensin lukee mitä muut ovat olleet siitä mieltä. Yleensä yritän lukea kokemuksia vielä useammasta eri lähteestä, jotta varmasti saisin todenmukaisen kuvan.

Voin ehdottomasti todeta näin vuoden jälkeen, että olen tyytyväinen tähän laukkuun. Olen oikeastaan yllättänyt itsenikin sillä, miten kovasti olen laukkua käyttänyt. Se on ollut juuri niin ihana kuin toivoinkin ja kestänyt paremmin kuin osasin toivoa. Toivottavasti seuraavakin vuosi sujuu yhtä hyvin! Olen myös todennut, että juuri tämä koko on mulle se käyttökelpoisin. Tänne mahtuu kaikki mun mukaan otettavat tavarat ja tämä on juuri sopiva koko mun tarpeisiin. Laukun lisäksi mulla on usein mukana kangaskassi, jossa on sitten lisää tarpeellisia kamppeita. Kangaskassin voi jättää tapahtumissa narikkaan ja näin säästää olkapäitä, kun ei tarvitse koko ajan kanniskella isoa kassia. Pikkulaukun ja kangaskassin yhdistelmä on mulle kaikkein käyttökelpoisin.

Nyt haluaisinkin kysyä teiltä suosituksia Helsingin parhaasta suutarista, jonne kannattaisi viedä laukku huollettavaksi! Lisäksi olisi mahtavaa kuulla suosituksia saman koko- ja hintaluokan laukuista kuin tämä. Mikä voisi olla mun seuraava laukkuhankinta? Mikä laukku teillä on kestänyt jatkuvaa käyttöä hyvänä?


7 Responses to “Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bag 1v käytössä kokemuksia”

 1. Nimetön sanoo:

  Jos se on nahkaa, niin eikö sen voi huoltaa itse?
  Samoilla tuotteilla puhdistaisin ja hoitaisin, kuin nahkasohvia ja -kenkiä.

 2. ida ihana sanoo:

  Ihania syyskuvia!:) Usein sanon, että ostoksista tietää vuoden päästä, oliko ne hyviä hanintoja 🙂 Kaikki melkein tuntuu aina uuteena kivalta, mutta vuoden päästä näkee, onko tuotetta tullut käytettyä ja miten se on käytössä toiminut. Laukku on selvästi ollut sulle ihan nappilahja, ja varmasti sillä on myös paljon tunnearvoa, ja on hienoa, kun siitä haluat huolehtia!:)
  Mä sain useampi vuosi sitten äidiltä Espanjan tuliaisena Michael Korsin vähän isomman fuksianpunaisen laukun, ja se on kyllä pysynyt hyvänä, vaikka olen käyttänyt sitä myös paljon. Samoin muistan, että kun olin teini, Longchampin laukut oli muodissa, ja ne kesti tosi pitkään, vaikka perusmallissa kassiosuus oli vain ”kangasta”.
  Toivottavasti joku osaa vinkata sulle hyvää suutaria täällä, itsellä lyö nyt ihan tyhjää sen osalta …
  Mukavaa sunnuntaita teidän perheelle!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 3. Nimetön sanoo:

  Mun täytyy sanoa että oma paras laukku on ollut marimekon olkalaukku. Nyt yli kymmenen vuotta vanha jo ja käytössä kestänyt hyvin. Mahtuu kansiot sun muut tavarat mukaan 🙂 ollut myös aikoinaan lapsen hoitolaukku kun mahtui vaipat ja muut tarvittavat mukaan kätevästi 🙂
  Vähän aikaa sitten aloin kaipaamaan pienempää laukkua ja valikoin itselleni marimekon roadie pal olkalaukun, en sitä pienintä vaan seuraavan koon ja olen ollut tyytyväinen. Mahtuu vieläkin mukaan kätevästi esim fleece takki nuorimmalle, lompakko, puhelin, kangaskassi ja muut tarvittavat 🙂 oon jo monta vuotta liputtanut marimekon laukkuja. Tosi tyytyväinen olen ollut.
  Hinta tietysti on vähän kalliimpi ( omalle kukkarolle siis) mutta kyllä kestävät käytössä vuodesta toiseen. Että laadusta kyllä maksan mielelläni enemmän.

 4. Helmi sanoo:

  En valitettavasti osaa suositella hyvää suutaria, mutta mä huoltaisin ihan itse. 🙂 Nahkalaukuille sopii samat tuotteet kuin kengillekin. Esim. mustalla nahanhoitoaineella voi saada kulumat hyvin helposti piiloon. Vinkkaan Enni’s collectionista – kaupasta löytyy niin hoitotuotteita kuin myös todella laadukkaita laukun organisoijia, jotka auttavat laukkua myös säilyttämään muotonsa (https://enniscollection.com/). Tuolle sun laukulle ei taida olla valmista lineria, mutta ehkä sopivan saisi tilattua customina (jos kiinnostaa). Itselläni on Mulberryn laukussa tuolta tilattu liner ja on ihan mahtava. 🙂

 5. Se on kyllä turha toivo, että lapset käyttäisivät… Onko teillä äitisi kanssa yhtenevä maku? Tai ehkä olen itse niin vanhanaikainen, ettei olisi puhettakaan, että minun tyttäreni haluaisivat yhtään mitään, mistä minä pidän. Tämä koskee vaatteita, asusteita, huonekaluja, astioita… ei mikään kelpaa. Vuodet vierii ja muoti muuttuu. Toki myönnän, että tuo laukku ei ole niin suuresti muodista kiinni ja toisaalta, tänä syksynä näkyy myynnissä olevan vaatteita – täsmälleen samanlaisia – kuin minun nuoruudessani, 70-luvulla.

  • Ilmastokriisi sanoo:

   Ajat tulevat muuttumaan myös tämän vuosisadan puolella niin reippaasti, että voi olla ettei enää tulevaisuudessa vaan voida ostaa jatkuvasti uusia laukkuja kaikille, vaan nimenomaan vanhoja laukkuja tulisi huoltaa ja kierrättää seuraavalle käyttäjälle yhä enemmän 🙂 Siksi on hienoa, että Iina pitää tästä laukusta näin hyvää huolta, se tulee aivan takuulla palvelemaan vielä monia ihmisiä kun hän lakkaa sitä itse käyttämästä!

   Meidän kulttuurin tulee muuttua enemmän siihen suuntaan, että trendit eivät vaihtuisi niin nopealla syklillä kuin tähän saakka on tapahtunut.

 6. Kaija sanoo:

  En osaa valitettavasti vastata kysymyksiisi, mutta halusin tulla kommentoimaan, että aivan ihania kuvia! Niin upealta näyttää ruska taustalla ja näytät tosi kauniilta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.