Miltä näyttää mun yksi kokonainen työviikko

08.10.2019

Raha-aiheisen postauksen kirjoitettuani vastaanotin jälleen yllättävän monta kommenttia ja viestiä, joissa kysyttiin, että mitä mä oikein teen työkseni. Muutama kommenttien/viestien lähettäjistä oli omien sanojensa mukaan blogin/somekanavien pitkäaikaisia seuraajia, mutta silti oli jäänyt epäselväksi, että mikä se mun työ on mistä saan rahaa. Tämä oli tosi yllättävää mulle, koska itse koen, että olen tuonut esiin tosi avoimesti mun töitä täällä. Mutta toisaalta, ei koskaan voi olettaa, että pitkäaikaisetkaan seuraajat olisivat lukeneet tai katselleet tai kuunnelleet kaikkea sitä sisältöä, mitä olen tuottanut. Näiden vuosien aikana olen julkaissut esimerkiksi 2673 blogipostausta, joten on ihan oletettavaa, että niistä jotkut vaan menevät ohi.

Mun työtähän on siis sisällön tuottaminen. Tuotan sisältöä blogiin, Instagramiin, Facebookiin, YouTubeen sekä teen Oton kanssa podcastia nimeltä Yhdessä. Lisäksi tuotan satunnaisesti (silloin kun ehdin) sisältöjä suoraan yrityksille, pidän koulutuksia ja konsultoin sekä järjestän tapahtumia. Kaikki nämä ovat osa mun työtä. Mun tulot koostuu sekä mun tuottamasta kaupallisesta sisällöstä että ei-kaupallisesta sisällöstä. Eri kanavissa mun tuottama sisältö tavoittaa kuukausittain yhteensä n. 100 000 eri ihmistä, joista valtaosan blogissa mutta paljon myös muissa kanavissa.

Musta itsestäni on tosi mielenkiintoista tehdä aina välillä katsauksia siihen, miltä mun työviikko näyttää ja siksi halusin toteuttaa pitkästä aikaa tällaisen viikkokatsauksen. Olen tehnyt näitä toki aiemminkin, ainakin vuosina 2016 (jolloin keväällä blogi oli vielä mun sivutyö ja tein toista työtä päivätyönä) sekä 2017 ollessani 4kk ikäisen vauvan äiti. Nyt reilun kahden vuoden tauon jälkeen on musta ihan hyvä hetki tehdä katsausta siihen, mikä on meininki juuri nyt. Sen pidemmittä puheitta, viime viikon kaikki työpäivät:

MUN TYÖVIIKKO 30.9.-6.10.2019

Maanantai

07.30-07.45 Herätys, vastaan seuraajien viesteihin sängyssä

TAUKO TÖISTÄ, LAPSET VALMIIKSI JA DAGIKSEEN/KOULUUN

9.00- 13.00 Kirjoitin kolmen postauksen tekstit alustavasti valmiiksi

13.00 Postasin insta storyyn videon, jolla annoin seuraajille mahdollisuuden kysyä rahaan liittyviä kysymyksiä IG Storyssa

13.15 Instassa vastailua seuraajien lähettämiin viesteihin

13.30 Sähköpostin läpikäyntiä ja vastailua sähköposteihin

14.00- Viikon aikataulun koostaminen, to do -lista

14.15-14.30 Illalla julkaistavan postauksen hakukoneoptimointi

TAUKO TÖISTÄ, LAPSET KOTIIN JA LASTEN KANSSA HENGAILUA

20.00 kaupallisen kamppiksen julkaisu: Prisma Sport jossa instakuva ja insta storyt, kirjoitettu & kuvattu aiemmin. 

20.30 Instassa saatujen rahakysymysten läpikäynti ja kokoaminen

21.30 työpäivä päättyy 

Vastaanotetut sähköpostit: 24

Lähetetyt sähköpostit: 3 

Vastaanotetut instagram -viestit: 45

Lähetetyt instagram -viestit: 38

Päivän työtunnit: 7h 15min 

Tiistai

07.00-07.15 Herätys: käyn läpi yön aikana tulleita viestejä sängyssä

TAUKO TÖISTÄ, LAPSET VALMIIKSI KOULUUN JA DAGIKSEEN

08.15 Yön aikana tulleiden rahakysymysten läpikäyntiä 

08.30 Kirjoitan raha-aiheista postausta

10.00 Raha-aiheisia instastoryja, kiitän seuraajia ja käyn läpi sitä, mistä aiemmista jutuista voi löytyä vastauksia joihinkin kysyttyihin kysymyksiin

10.30 Jaan storyssa muutamia seuraajien jakamia storyja, joissa mun tili tägätty

10.40 Jatkan raha-aiheisen postauksen kirjoittamista

15.00 Kerron storyssa, että meidät on nimetty Babyshop Awardseihin, joissa käynnistyi myöhemmin äänestys (tällä viikolla vasta)

TAUKO TÖISTÄ, LASTEN HAKEMISTA JA HARRASTUKSIA JA HENGAILUA YHDESSÄ + ILTATOIMET

20.30 Raha-aiheisen postauksen läpikäyntiä, viimeiset viilailut, hakukoneoptimointi ja linkkaukset loppuun 

21.00 Raha-aiheisen postauksen julkaisu ja jakaminen eri kanavissa

21.30 Työpäivä päättyy 

Vastaanotetut sähköpostit: 24

Lähetetyt sähköpostit: 4

Vastaanotetut instagram -viestit: 10

Lähetetyt instagram -viestit: 9

Päivän työtunnit: 8h 

Keskiviikko

7.20-7.30 Herätys: vastaan seuraajien viesteihin sängyssä

TAUKO TÖISTÄ, LAPSET VALMIIKSI JA DAGIKSEEN/KOULUUN

9.00-9.30 työmatka Indieplacen toimistolle

9.30  Indieplacen toimistolla, mennään nauhoittamaan podcastin ekan kauden vikaa jaksoa, ensin lyhyt tapaaminen ennen sitä 

10.00- 10.45 jakson nauhoitusta yhdessä kavereiden kanssa 

11.00-12.30 ideointi- ja lounaspalaveri Oton kanssa podin tulevista aiheista

13.00 Takaisin kotona – insta storyssa kerron omia ajatuksiani syntyvyyden laskusta ja kysyn seuraajilta, kuinka syntyvyyden lasku on koskettanut heidän elämää

13.30 postauksen tekemistä syntyvyyden laskusta 

16.30 viesteihin vastaamista insta storyssa

17.00 postauksen koostamista saaduista kymmenistä vastauksista

18.30-18.45 Koko perheen kuvaaminen ulkona

TAUKO TÖISTÄ, LASTEN KANSSA HENGAILUA (Otto oli hakenut lapset, laittanut meille ruuan ja söin samalla kun tein töitä aiemmin)

20.00 Postauksen viimeistelyä, vastailua viesteihin instassa

20.30 kuvien editointia

21.00 Syntyvyyden laskuun Suomessa liittyvän postauksen julkaisu ja nosto fbssä ja instassa

21.15 viesteihin vastailua instassa ja storyssa seuraajien kokemusten jakamista

22.30 kommentteihin vastailua 

23.00 työpäivä ohi 

Vastaanotetut sähköpostit: 21

Lähetetyt sähköpostit: 4

Vastaanotetut instagram -viestit: 40

Lähetetyt instagram -viestit: 30

Päivän työtunnit: 12h 55min 

Torstai

8.45 Työpäivä alkaa instaviestien ja sähköpostien lukemisella ja vastailulla

9.00 sähköpostin läpikäymistä, inboxiin tullut aamun aikana jo 20 uutta viestiä

9.00-9.30 vastaan tärkeimmät sähköpostit pois alta

9.30-14.00 Mallorca-videon editointia

14.00-14.15 illan postauksen tsekkaus ja hakukoneoptimointi

TAUKO TÖISTÄ, LASTEN HAKU JA HARRASTUKSET JA YHDESSÄ HENGAILUA + MUN ÄIDIN HAKU MEILLE JUNALTA

20.00 lapset nukkumaan

20.00 Viesteihin vastailua instagramissa, koneen ongelmien selvittelyä ja googlailua

21.00 Meidän uudesta autosta kertovan postauksen julkaisu, tilastojen tsekkaus, kommenttien julkaisu, postauksen jako eri kanaviin

21.45 kommentteihin vastailua

22.15 työpäivä päättyy 

Vastaanotetut sähköpostit: 20

Lähetetyt sähköpostit: 0

Vastaanotetut instagram -viestit: 48

Lähetetyt instagram -viestit: 30

Päivän työtunnit: 7h 15min 

Perjantai: 

10.00 Työpäivä alkaa: seuraajien viesteihin vastailua instassa & sähköpostin läpikäyntiä

10.30 Matka palaveriin Oton kanssa, seuraajien viesteihin vastailua instassa

11.00 Palaveri klo 11-12.30 yhteistyökumppanin ja myyntitiimin kanssa REDIssä tulevista yhteistyökuvioista

12.30-13.30 Podcast-jakson esikuuntelu Oton kanssa

TAUKO TÖISTÄ, LASTEN KANSSA HENGAILUA, MUTTA IG Storyja pitkin päivää, seuraajien viesteihin vastaamista instagramissa

18.00 IG-kuvan julkaisu, kommentteihin vastailua (työpäivä päättyy suunnilleen)

(Treffeillä Oton kanssa muutaman IG Storyn kuvaaminen)

Vastaanotetut sähköpostit: 25

Lähetetyt sähköpostit: 2

Vastaanotetut instagram -viestit: 25

Lähetetyt instagram -viestit: 20

Päivän työtunnit: n. 4h 

Lauantai: 

11.00-11.15 Podcast-jakson otsikon ja kuvauksen kirjoittaminen ja toimittaminen eteenpäin

TAUKO TÖISTÄ MUTTA: IG Storyja pitkin päivää, seuraajien viesteihin vastaamista pitkin päivää

17.30-18.30 kuvausreissu ulos Oton kanssa kahteen eri lokaatioon

18.30 Mallorca-videon editointia loppuun, musiikit ja äänitasojen säätö

21.00 videon tekstitykset kohdilleen YouTubessa

22.30 Mallorca-aiheisen videon julkaisu ja jakaminen blogissa ja eri somekanavissa

23.00 Seuraajien viesteihin vastailua

23.30 työpäivä päättyy 

Vastaanotetut  sähköpostit: 4

Lähetetyt sähköpostit: 0

Vastaanotetut instagram -viestit: 28

Lähetetyt instagram -viestit: 10

Päivän työtunnit: 6h 15min (+ satunnaiset storyt)

Sunnuntai:

8.30 Kirjanpitoa: Palkkioiden laskutusta ja yhden laskun maksu

9.00 Kommenttien julkaisua ja vastaus kolmeen sähköpostiin

9.20-9.40 Seuraajien kommentteihin ja viesteihin vastailua instassa 

TAUKO TÖISTÄ, MUTTA: päivän aikana kuvaamista synttäreillä

18.30 Kuvien editointi

19.30 Postauksen kirjoittaminen

21.00 Postauksen julkaisu ja jakaminen eri kanavissa

21.15 Podcastin instatilillä kuvan jakaminen ja uudesta jaksosta teasaaminen sekä omalla että podin instatilillä

21.45 seuraajien viesteihin vastaamista instagramissa

22.30 Työpäivä päättyy

Vastaanotetut  sähköpostit: 5

Lähetetyt sähköpostit: 3

Vastaanotetut instagram -viestit: 30

Lähetetyt instagram -viestit: 30

Päivän työtunnit: 5h 10min 

Koko viikon työtunnit yhteensä: 50h 50min

Koko viikon julkaistut blogipostaukset: 6

Koko viikon julkaistut IG-Storyt: 95 

Koko viikon julkaistut IG-kuvat: 7

Koko viikon julkaistut YouTube-videot: 1

Koko viikon julkaistut podcast-jaksot: 1

Täytyy sanoa, että yllätyin tuosta tuntimäärästä nyt kyllä vähän. Tai siis, no mulla on tälläkin hetkellä suunnilleen samanlainen työviikko menossa kuin viime viikko oli, mutta en jotenkin ole osannut ajatella, että tunteja kuluu viikossa työntekoon näin paljon. Kuitenkin tuotakin listausta kun kävin läpi, niin keskiviikkoa lukuunottamatta mulla oli tosi hyvin aikaa olla esimerkiksi lasten kanssa joka päivä ja se on mulle sitä rentouttavaa aikaa myös. Mulle henkilökohtaisesti tärkeintä on se, että mulla on aikaa olla mun lasten kanssa ja sitä järjestän joka viikko niin paljon kuin vain pystyn.

Lapsilla ei ollut yhtään pitkiä hoitopäiviä ja vaikka kuopuksella on vapaapäivä perjantaisin, onnistui mun tällä viikolla hoitaa pakollisia työjuttuja silloinkin, koska mun äiti tuli meille kyläilemään ekaa kertaa sitten viime huhtikuun. Joka päivä ehdittiin viettää edes pieni hetki kahdenkeskistä aikaa Oton kanssa sekä kunnon treffit perjantaina ja kävin mä viime viikolla myös kaksi kertaa lenkilläkin ja järkättiin vieläpä esikoisen synttärit. Näin kun katsoo viime viikkoa taaksepäin niin jopa vähän hengästyttää, mutta sitten taas viime viikolla tunnelma oli melko rento ja kiireetön keskiviikkoa lukuunottamatta.

Viime viikko oli ihan tavallinen työviikko. Oli pari palaveria, nauhoitukset, sekä paljon kirjoitustyötä ja kommunikointia seuraajien kanssa. Viime viikolla käytettiin kuvaukseen aika vähän aikaa, enkä ehtinyt osallistua yhteenkään tapahtumaan, vaikka kutsuja tuli monta. Tämä viikko näyttää taas erilaiselta ja tämäkin on ihan tavallinen.

Sen mä tästä näen itsekin, että se näkyy myös työtuntien määrässä, että läsnäolon vaatimukset eri kanavissa ovat kasvaneet. Muutama vuosi sitten riitti vielä se, että vastasi kommentteihin blogissa ja instassa sekä sähköposteihin. Nykyisin Instagram storiesin kautta lisääntynyt kommunikointi ottaa ison osan työviikosta.

Mä rakastan olla vuorovaikutuksessa seuraajien kanssa ja se on parasta tässä ammatissa, mutta samalla myös on vaikea tasapainoilla sisällön tuottamisen ja kommunikaation ristitulessa. Vaikka tekee niin paljon kuin ikinä jaksaa, ehtii ja pystyy, se ei koskaan ole tarpeeksi. Aina joku osa-alue kärsii, koska yhden ihmisen mediatoimisto ei pysty vaan kaikkeen. Kun katson tätä listaa, mä näen, että tein parhaani ja yritin, mutta silti tiedän, että viime viikollakin jäi monta viestiä ja kommenttia vastaamatta. Niille kommentoijille se fiilis on, että mä en tehnyt parastani, mulla ei ollut aikaa heille. Se tuntuu pahalta ja se on mulle se kaikkein vaikein pala purtavaksi tässä ammatissa.

Mutta kokonaisuutena olen viikkoon tyytyväinen. Sellainen viikko se!


41 Responses to “Miltä näyttää mun yksi kokonainen työviikko”

 1. Yksi vain sanoo:

  Hei, minua kiinnostaa oletko käynyt peruskoulun(ja lukion?) lisäksi muuta koulutusta? Ihan vain mielenkiinnosta 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Lukion jälkeen olen käynyt vajaan vuoden parturi-kampaajalinjaa, mutta se jäi kesken. Sen jälkeen en ole käynyt muita kouluja, mutta toki tähän alaan liittyen olen käynyt monet lyhyemmät koulutukset ja workshopit. Tulevaisuudessa on tarkoitus vielä opiskella :).

 2. Nimetön sanoo:

  Jos katsoo viikon ajan kuvaamasi instastoryt, niin en valitettavasti näe niissä kuin noin 20% työajaksi laskettavia videoita.

  Jos lapsi leikkii, haluaa keksiä, taluttaa vieressäsi koiraa, on muuten vaan niin upea jne. niin en laskisi niitä niin kovasti työaikaan, vai pitäisikö minun lukijanasi saada niistä jotain irti?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tähän laskin tuohon työaikaan ne videot, jotka kuvasin nimenomaan töitä ajatellen, liittyen esimerkiksi rahapostaukseen, syntyvyyden laskuun ja muihin enemmän esillä olleisiin aiheisiin. Muut storyt mainitsin sanoen ”storyja päivän aikana”, mutta en laskenut niitä työtunteihin. Nekin ovat tuotettua sisältöä, jota monet tykkäävät katsoa, mutta ne ovat tosiaan sellaisia, joita saattaisin kuvata ja laittaa myös ihan muuten vaan. 🙂 Jos et saa niistä mitään irti niin ei kannata katsoa tietenkään.

 3. Roosa sanoo:

  Tosi hyvä ja mielenkiintonen postaus. Oot kyllä älyttömän ahkera ja todellakin paikkas ansainnut <3 Sun blogiin on aina ilo ja mielenkiinto tulla!

 4. Nimetön sanoo:

  Tämä lisäsi entisestään kysymyksiä, mistä bloggaajille maksetaan?! Tai lähinnä miksi? Oman elämänsä jakamisesta? Miksi kukaan haluaa maksaa kenellekään siitä, että joku tuo elämäänsä ja elämäntapaansa julki? Ja siitä tietysti lisäkysymys, miksi kukaan haluaa tuoda omaa elämäänsä julki..?
  Itse olen aikoinaan blogannut muutaman vuoden, mutta en olisi voinut kuvitellakaan ottavani siitä mitään korvausta, se vie pohjan koko idealta. Ehkä tuo sisällöntuottaja onkin paremmin kuvaava titteli kuin bloggaaja. Koen että heti kun bloggaamisesta alkaa saamaan rahaa, aitous katoaa samantien. Aletaan miettiä, miten saisi enemmän tuloja, miten saada lisää seuraajia..

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mullekin heräsi vastakysymyksiä sun kommentista. Miksi itse halusit jakaa omaa elämääsi, kun kirjoitit blogia muutaman vuoden? Varmasti sinullakin oli joku syy siinä taustalla, joka sai kirjoittamaan ja jakamaan. Blogit on niin paljon muutakin kuin oman elämän jakamista nykyisin, että kysymys siitä ”miksi joku haluaa jakaa elämäänsä ja joku vielä maksaa siitä” tuntuu irrelevantilta. Somessa hienointa on se, että voi nostaa itselle tärkeitä aiheita esiin ja herättää niistä keskustelua. Oli kyseessä sitten yhteiskunnalliset tai perheaiheet tai sitten kaupalliset yhteistyöt. Niitäkin on paljon erilaisia. Ikävää, jos sinun mielestäsi aitous on kadonnut blogistani jo vuonna 2013. Kannattaa varmasti tässä vaiheessa etsiä jo jotain itselle aidompaa luettavaa sitten. Mukavaa syksyä! 🙂

 5. mimmi metrikseltä sanoo:

  Hattua nostan! Kiitos laadukkaasta sisällöntuottamisesta, josta on saanut nauttia jo monen vuoden ajan. Seuraan enimmäkseen blogia, ja viime aikoina oot ollut jotenkin tulessa!! Hullua ajatella, että tuotat sisältöä samaan aikaan niin moneen muuhunkin kanavaan. Tosi hyvää tekstiä mielenkiintoisista aiheista. Kiitos, kiitos, kiitos! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hirveesti, vitsi miten hyvä mieli tuli sun sanoista <3 Sun nimimerkki sai miettimään että ollaanko me tavattu metriksellä! 😀 Mut siis aivan ihana kuulla, että susta tuntuu tuolta. Mä oon viime aikoina fiilistellyt kirjoittamista jotenkin ihan erityisen paljon, nautin siitä ihan hirveästi. Kiva jos se näkyy. Ihanaa syksyä sinne <3

 6. Saimi sanoo:

  Olipa mielenkiintoinen postaus! ”Sometyö” taitaa olla vielä niin uusi ilmiö, että monen voi olla hankala käsittää, että somettaminen ym on ihan oikeasti ammatti. Itsekin vasta opettelen sisäistämään tätä 😀 Mielenkiintoista oli lukea, mitä kaikkea työhösi kuuluu, ja miten monenlaisista palasista se koostuu!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos hurjasti, mahtavaa kuulla, että postaus tuntui mielenkiintoiselta! 🙂 <3 Ja joo, aikamoinen palapeli tämä kyllä on, eikä koskaan ole kahta keskenään samanlaista päivää 😀 Ihanaa syksyä sinne ja kiitos kun kommentoit <3

 7. Raija sanoo:

  Mielenkiinnosta mietin, mita tapahtuu noille reilulle sadalle sahkopostille, jotka eivat ansaitse vastausta? Ihan nain toiselle tyota tekevana en uskoisi pomoni olevan hirmuisen iloinen jos noin iso prosentti maileista jaisi viikossa vaille reagointia. Vai onko se vaan oikeasti niin etta instagram jyraa tyoasioissaikin mailin ohi?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Iso osa näistä on esim. kutsuja, tiedotteita (joihin ei oletetakaan mitään vastausta) tai sellaisia tarjouksia, joihin en pysty tarttumaan. Priorisoin seuraajien viestit, ne kutsut joihin pystyn vastaamaan ”kyllä” sekä ne tarjoukset, jotka on mulle relevantteja. Kaikkeen ei vaan pysty, muuten menisi työtunnit sitten jo varmaan sinne 55h/vko.

 8. B sanoo:

  Niin mistä se palkka (3000-4000€/kk?) tässä tarkalleen ottaen tulee? Juu, työnantajalta, mutta mistä se työnantaja saa rahaa?

  Tuotat palvelua eli sisällön tuottamista eli omien ajatusten jakamista ja siitä saat palkan blogialustalta Indiedaysiltä, mutta kuka rahat heille maksaa?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Asiakkailta eli mainostavilta yrityksiltä. He, joiden kanssa tehdään kaupallisia yhteistyökampanjoita eri somekanavissa, sekä he, jotka ostavat mainostilaa nettisivuilta (esim. sivupalkin mainospaikat).

 9. sanni sanoo:

  Hei! Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta ja muutamat kommentitkin jättänyt. Olen siis kauan jo ymmärtänyt tuon että kirjoitat blogia työksesi ja olet sisällön tuottaja. Mutta tällaiselle tavalliselle tallaajalle se kuitenkin jää helposti tosi epäselväksi että mitä se työ loppujenlopussa on, eli siis esim. että yhteistyökumppanit toki maksaa yhteistyöpostauksista jonkun tietyn summan. Mutta sitten esimerkiksi tuo sisällöntuottaminen eri somekanaviin, eli maksaako esim instagram tai sun blogityönantaja, millä nimellä nykyyän tää onkaan indieplace/lifie, saatko siis palkkaa siitä että laitat vaikka my day videon instaan? Tai jos jaat facebookiin postauksen, maksaako facebook siitä tai tää äsken mainuttu blogityönantaja? Tai jos julkaiset postauksen joka ei oo yhteistyö, niin maksaako tää lifie/blogityönantaja siitä kuitenkin jotain? Nää on niitä asioita joita EI- bloggaavan ihmisen on vaikea ymmärtää eli siis vaikka ootkin tehnyt noita työpäivä/työviikko postauksia niin silti se on vaikea ymmärtää tällaiselle ihmiselle joka käyttää somea lähinnä ystävien kanssa yhteyttä pitämiseen, tai pari kertaa kuukaudessa julkaisee jotain. Kuten oon kerran aikaisemminkin maininnut niin itseänikin kiinnoistaisi blogin kirjoittaminen mutta kun ei oo hajuakaan siitä että jos esim. blogin kautta haluaisi saada tulojakin niin oisko sitten pakko tehdä yhteistyöpostauksia ja jakaa instaan kaikkea mahdollista tms. Että miten tää blogihomma toimii! En tiedä oonko tollo itse vai mitä kun en käsitä 😀 mutta teidän touhuja on kiva lukea ja nyt oon löytänyt myös podcastin mikä on tosi kiva kun tykkään kuunnella taustalla videoita kun puuhastelen muuta, mutta tähän mennessä oot/ootte ainoa suomalaiset joita oon jaksanut seurata, yleensä luen/kuuntelen kaiken englanniksi vaikka ihan suomalainen olen. Jotenkin oot oikein sellainen inspiraation lähde tietyissä asioissa 🙂 Kylläpäs nyt tuli pitkä kommentti mutta toivottavasti sait kiinni siitä mitä ajoin takaa, ihanaa syksyä teille! 🙂 <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos ihanista sanoista ja ihan mieletöntä kuulla, että tykkäät meidän suomenkielisestä podista, vaikka muuten kuuntelet englanniksi! <3 Tosi hyviä kysymyksiä ja saan hyvinkin kiinni sen, että näitä juttuja on vaikea ymmärtää jos ei ikinä ole itse niiden kanssa ollut tekemisissä. Aloitetaan vaikka siitä, että kukaan tuskin lukisi mun blogia/seuraisi mun somekanavia jos tekisin pelkästään kaupallista sisältöä. Eli kanaviin tarvitaan ennen kaikkea ei-kaupallista orgaanista sisältöä, joka kiinnostaa ihmisiä. Muuten ei olisi ketään lukemassa myöskään niitä kaupallisia kamppiksia, joista asiakkaat sitten maksavat vaikuttajamarkkinontintoimistoille. Sen lisäksi, että asiakkaat ostavat sisältöyhteistyökampanjoita, he ostavat myös mainostilaa eri sivustoilta (eli noita sivupalkkimainoksia ja yläpalkkimainoksia). Mä saan kiinteää kuukausikorvausta riippumatta siitä, teenkö kaupallisia yhteistöitä vai en. Lisäksi sitten saan palkkiot kaupallisista yhteistöistä sekä muista töistä joita teen. Facebook ja instagram eivät maksa mulle mitään. Ihanaa syksyä sinnekin ja toivottavasti tämä selvensi <3

 10. ida ihana sanoo:

  Kiitos selkeästä ja mielenkiintoisesta videosta!:) Ihan varmasti sun työmärä on lisääntynyt tosi paljon. Tuota riittämättömyyden tunnetta voi tuntea varmastihyvinkin erilaisissa töissä, itse olen tuntenut sitä paljon työssäni päiväkodissa, vaikka rakastan työtäni ja tiedän antavani myös siellä kaikkeni 🙂 Sulla varmasti yksi haaste on myös se, että työstä on vaikea irtautua, se kulkee koko ajan mukana.
  Mukavaa työviikon jatkoa!:) Onneksi kuitenkin tykkäät siitä mitä teet, vaikka paljon teetkin eikä se aina ole helppoa!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fI/blogit/kotona-kaupungissa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon Ida ihana <3 Ja voi mä voin niin kuvitella, että sun työssä riittämättömyyden tunne voi välillä olla tosi voimakas. Teet ihan älyttömän tärkeää työtä! <3 Ja joo se on kyllä, työstä ei oikeastaan kotioloissa juurikaan pysty irtautumaan, siksi tykkään kerran vuodessa lähteä reissuun kauemmas. Mutta todellakin rakastan mun työtä ihan hirveesti. Ihanaa työviikon jatkoa sinne sulle myös ja iso kiitos taas <3

 11. Elisa sanoo:

  Mielenkiintoisia on tämmöiset erittelyt, että mihin käyttää aikaansa (oli kyse sitten työajasta tai vapaa-ajasta). Kun tätä erittelyä lukee, niin huomaa miten erilaista työtä sisälläntuottaja tekee kuin mitä vaikka itse teen. Työ- ja vapaa-aika menevät sinun työssäsi varmasti paljon enemmän sekaisin kun omassani, jolloin mieltää työkseen ehkä sellaistakin, joka ei sitä ole. Eniten olen kateellinen vapaasta aikataulustasi – kunpa itsekin voisin päättää enemmän, mihin kellonaikaan teen mitäkin. Mukavaa syksyä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, tosi kiva kuulla, että tämä oli mielenkiintoinen <3 Ja joo se on ihan totta, että työ- ja vapaa-aika sekottuu tosi paljon. Se on sekä hyvä että huono juttu, riippuu mistä katsoo. 😀 Myöskin tulee miellettyä vapaa-ajaksi sellaista, mikä ei sitä ole. Mutta se vapaus on todellakin ihanaa ja varmasti suurin syy siihen, että ei edes huomaa sitä työtuntien määrää ennen kuin alkaa laskemaan. Ihanaa syksyä ja kiitos kun kommentoit <3

 12. Mami sanoo:

  Lukijana olen valitettavasti huomannut tuon saman, että blogissa valtaosa kommenteista jää vaille vastausta. Blogi ei tunnu kovin vuorovaikutukselliselle tästä syystä. Myös kommenttien julkaisu tapahtuu usein viiveellä (joskun isommalla ja joskun pienemmällä). Se, että seuraajasi käyttää aikaa ja vastaa esim. postauksen lopussa esittämääsi kysymykseen tai esittää muuten vaan omia ajatuksiaan ja ehkä kysyy sinulta tarkentavia kysymyksiä / on eri mieltä kanssasi ja jää sitten ilman vastausta, antaa helposti kuvan, ettet ole niin kiinnostunut seuraajistasi. Blogissa kuitenkin seuraajien kommentit ovat yleensä laajempia ja syvällisempiä kuin esim. instassa, jossa kommentointi on mielestäni melko pinnallista. Jos vuorovaikutus blogissa on sinulle todella tärkeää, niin ehkä ajankäyttöä voisi vähän järkeistää. Mainitsen nyt esimerkkinä Mallorca-videot, joihin varmasti käytit paljon aikaa (kysely, miten videot tulisi toteuttaa, videoiden editointi ym.). Itselleni videot eivät antaneet juuri mitään, niissä ei ollut juuri sisältöä kohteesta, ei vinkkejä kohteeseen matkustavalle tms. Niissä näkyi kyllä iloisen perheen lomailua, mutta yhteensä 30 minuuttia videoita ei sisällöllisesti juuri muuta antanut. Onko postauksia myöskään välttämätöntä tehdä niin paljon? Ehkä hieman harvempi postaustahti auttaisi tuomaan enemmän syvyyttä postauksiin ja aikaa jäisi kenties enemmän myös vuorovaikutukseen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Instagramissa mä yleensä käyn suurimman osan keskustelusta yksityisviesteillä, joissa ihmiset avautuvat tosi henkilökohtaisistakin asioista. Ne vaan ovat piilossa kaikilta muilta, jolloin se työ jota teen siellä ei koskaan näy kuin sille yhdelle ihmiselle, jolle vastaan. Mä pidän tosi tärkeinä myös blogin kommentteja, mutta samalla taas blogin kommenteissa yleensä korostuu sellainen tosi inhottavakin ilmapiiri ja se on oma syy siihen, miksi esim. julkaisussa on välillä niin pitkä viive. Yleensä julkaisen kommentit 1-2 kertaa päivässä, koska sen useammin en halua lukea ikäviä ja törkeitä kommentteja, joista välillä tulee paha mieli. Se vaikuttaa myös niihin asiallisiin ja kivoihin kommentteihin siten, kun ei vaan ole halua tulla lukemaan niitä törkeitä. Silloin ei tule julkaistua niitä kivojakaan sen useammin, kun en voi etukäteen päättää, että nyt käyn julkaisemassa vain ne mukavat. Ehkä siksi olen keskittynyt ennemmin vastaamaan ihmisille instagramissa, koska siellä ihmisillä on nimi ja kasvot ja joskus saatu kritiikki on myös asiallista ja jopa hyödyllistä. Mutta ymmärrän sen, että vuorovaikutusta kaivataan myös blogiin enemmän ja aina yritän parantaa vastaamisessa. Se on kuitenkin tosi paljon sidoksissa siihen yleiseen ilmapiiriin kommenttiboksissa.

   Tuo loppu, että ehkä harvempi postaustahti auttaisi tuomaan enemmän syvyyttä postauksiin hämmensi mua, koska mä koen, että juuri kirjoitustyö on se, johon panostan kaikkein eniten ja mielestäni mun postaukset on viime aikoina olleet kaikkea muuta kuin pinnallista hömppää. Toki välillä sitten niitä Mallorca-videoitakin, joista sinä et saanut mitään irti, mutta joku toinen sitten taas lähetti pitkän viestin ja kertoi, miten niiden katselu piristi harmaana sadepäivänä ja niistä tuli hyvä mieli. Kaikki seuraajat ovat erilaisia ja kaikkia ei voi miellyttää, koska mieltymykset on usein ihan päinvastaisia keskenään, mutta parhaani yritän ja aina teen sellaista sisältöä, mistä itse tykkään.

   Kiitos paljon pitkästä, asiallisesta ja pohdiskelevasta kommentista ja mukavaa syksyä sinne <3

   • Mami sanoo:

    Kiitos, kun vastasit! Loppuosan maininta syvyydestä liittyi enemmänkin ajankäyttöön, kuin siihen, etteikö mikään postauksistasi olisi tarjonnut syvällistä sisältöä. Sinulla on ollut useampia (minun mielestäni) oikein hyviä ja ajatuksia herättäviä postauksia tänä syksynä. Aina en ole kaikista asioista samaa mieltä kanssasi, mutta itselleni se ei ole merkityksellistä. Minulle mielekkyyttä tuo se, että postaus herättää ajatuksia ja tuo perspektiiviä omaan ajattelutapaan. Monesti myös kommenttiboksissa käyty keskustelu on minulle antoisaa sisältöä, koska siellä asiaan voidaan tuoda myös muita erilaisia näkökulmia (siis sinun näkökulmasi lisäksi). Tästä syystä on välillä harmi, kun kommentointi ja ajatustenvaihto tyrehtyy osin viiveen tai vastaamattomuuden takia. Toki ymmärrän, että sinullakaan kaikkeen ei ole aikaa. Ehdotukseni harvemmasta postaustahdista tarkoitus oli herätellä miettimään, onko niin tiivis postaustahti yksin positiivinen puoli / olisiko haitallista jos et olisikaan julkaissut ihan jokaista postausta, mitä olet esim. tänä syksynä julkaissut. Toki me lukijat olemme erilaisia ja siinä missä joku postaus ei kiinnosta yhtä niin se voi olla toisen mielestä paras pitkään aikaan. Itselleni toiset postaukset, kuten mainitsemani Mallorca-videot, ovat jääneet sisällöntuotannon näkökulmasta vaatimattomiksi, vaikka äitinä ymmärrän, että sinulle itsellesi videot ovat ihanaa katsottavaa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Kiitos vastauksesta! 🙂 Ymmärrän hyvin sinun näkökulman. Mun blogi on lähtenyt siitä, että se oli ihan perus viihteellistä hömppää, ei mitään sen syvällisempää. Koen itse, että myös sellainen perus hyvän mielen sisältö, jolla ei aina ole mitään tosi merkittävää tai syvällistä sanomaakaan vaan tarkoituksena vain ilahduttaa tai kertoa mitä kuuluu, on edelleen myös tärkeä osa tätä blogia. Siitä blogit ovat lähteneet ja sitten se asiapitoisempi ja harkitumpi sisältö on tullut vuosien saatossa mukaan ja noussut yhä tärkeämpään rooliin. Yhtä iso osa kuin lukee mun blogia asiapitoisemman sisällön vuoksi, lukee vain niitä kevyempiä arkisia juttuja ja katsoo vain niitä lapsiaiheisia videoita instassa. Sen takia mulle on tärkeää pitää molemmat tasapainossa kaikessa mitä teen. Kiitos tosi mielenkiintoisesta keskustelusta ja ihanaa syksyä <3

 13. Katja sanoo:

  Heippa, ja kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  En tiedä olenko itse sitten niin nuori, sinuakin vielä muutaman vuoden nuorempi, mutta sisällöntuotto/bloggaaminen/vloggaaminen näyttäytyvät kyllä itselle ja lähipiirillekin/ystäville isoksi osaksi todella vaativana työnä. Sinunkin työssäsi nostat itsesi ihan eri tavalla jalustalle ja arvioinnin kohteeksi, ja vapaa-ajan ja työn hämärtyminen uhkaa monta samassa tilanteessa olevaa uupumuksella. Tästähän on jopa iso tubettaja, PewDiePie, avautunut kertoessaan masennuksestaan ja kasvavista paineista.

  Nostan hattua jokaiselle joka somea työkseen tekee, näen sen ensisijaisesti luovana, kuluttavana ja vaativana työnä, ja toteutat sitä ihan huikean hyvin! Oon seurannut niin monta vuotta sun blogia, että huomaan ison kehityksen viimeisten parin vuoden aikana. <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa, kiitos hirveesti sulle kommentista ja kauniista sanoista, tuli niin hyvä fiilis <3 Ihana kuulla, että koet noin mun sisällöistä! Ja siis kyllä mäkin koen, että tämä työ on välillä vaativaa ja välillä taas sitten tosi helppoa. Se on niin paljon kiinni päivästä, aiheesta ja ihmisistä. Koen välillä tosi kovia paineita ja toisina päivinä taas vaan hymyilen tyhmänä, kun on niin hyvä mieli kaikesta positiivisesta vuorovaikutuksesta. Tosi hienoa, että just esim- PewDiePie on puhunut tästä, siitä on tärkeää puhua. Ja ihanaa, että ymmärrät noin hienosti ja kiva, jos aihetta ymmärretään lähipiirissäkin. Sisällön tuottaminen on tosi eri tavalla vaativaa kuin ne perinteiset arvostetut ammatit. Vaativinta on just se, että kaikesta vastaa omalla henkilökohtaisella persoonallaan ja elämällään. Ihanaa syksyä sinne <3

 14. Katariina sanoo:

  Olipas mielenkiintoinen postaus! 🙂 Täytyy kysyä että minkä verran seuraat muiden somevaikuttajien sisältöä esim instassa ja ajatteletko sen työajaksi vai vapaa-ajaksi? Usein nimittäin menee aika paljon aikaa feedin selailuun/stoorien katseluun niin teetkö sä sitä? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! Kiva, että tykkäsit! 🙂 Seuraan kyllä jonkin verran, mutta en laske sitä työaikaan mukaan. Oon nyt seuraillut mun ruutuaikaa kun päivitin puhelimen ja se tuli mahdolliseksi. Olen laskeskellut sen perusteella, että työn ulkopuolella seuraan somea ehkä 30min-1h päivässä, eli juurikin katselen/luen/kuuntelen muiden sisältöjä.

 15. Nimetön sanoo:

  Seuraatko Sara Parikan blogia? Hän saa postauksiinsa paljon kommentteja, ja usein hän kiittelee miten hänen ei tarvitse niitä edes etukäteen hyväksyä, koska kommenttikentän sävy pysyy positiivisena itsekseen. Hän julkaisee myös mielipiteitä herättävistä aiheista postauksia.
  Kuuluisa sanonta ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” pitää tässäkin paikkansa.
  Usein lukijana tulee se kuva, että me ollaan tyhmempiä, meidän mielipiteet eivät ole tarpeeksi perusteltuja, ja että olemme kerta kaikkiaan väärässä.
  Ehkä jos muuttaisit asennetta blogissa, huomaisit sen kommenttikentän ilmapiirin muutoksena.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En oo kyllä seuraillut. Ihan mahtavaa, että ilmapiiri voi pysyä hyvänä ja positiivisena myös itsekseen, hieno juttu! 🙂 Yllätyin muuten kommentistasi, koska tarkoituksena ei koskaan ole pitää ketään tyhmänä kun kirjoitan mun postauksia tänne. En koe itse, että mulla olisi sellaista asennetta, joten olen yllättynyt siitä, että ajattelet näin. Mä arvostan keskustelua ja myös erilaisia mielipiteitä, varsinkin silloin kun ne ilmaistaan asiallisesti. Omat postaukseni perustan joko tutkittuun ja lähteisiin merkittyyn faktatietoon ja/tai omiin kokemuksiin ja ajatuksiin omasta elämästäni, en toisten.

   • Semmonen sanoo:

    Hei,

    Ihan ensimmäisenä, pidän Iina blogistasi ja mielestäni olet rakentanut hienon uran itsellesi. Pakko sanoa kuitenkin vähän tähän liittyen, että joihinkin postauksiin tuleviin kriittisiin kommentteihin voisi vastata jonkin verran rakentavammin, eikä lähteä ihan heti ylemmyydentuntoiselle puolustuskannalle, miltä se on omaan lukusilmään välillä vaikuttanut.

    • Larppa sanoo:

     Hei!

     Pakko yhtyä kahteen edellä kommentoivaan. Olen myös huomannut, että vastaat melko kärkkäästi ei-niin-mieluisiin (mutta asiallisiin!) kommentteihin.

     Jos kommentin sisältö ei miellytä (mutta se on kuitenkin asiallista), voi siihen aina vastata vain korrektisti jotakin ympäripyöreää eikä ehkä ottaa kritiikkiä niin henkilökohtaisesti. Opin tämän itse asiakaspalvelussa työskennellessäni.

     Olet kyllä hurjan tehokas! Ihailen suuresti sitä, että olet päämäärätietoinen ja valmis ponnistelemaan unelmiesi eteen. Ja ihanalta äidiltäkin vaikutat. Kiitos erinomaisesta blogista!

     Ps. Toivoisin postausta esimerkiksi Jouluupuu-tyyppisestä hyväntekeväisyydestä (muistelisin, että olette osallistuneet vastaavanlaiseen).

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Heippa, kiitos paljon ja kiva, että tykkäät <3 Mä punnitsen aina tarkkaan mitä vastaan kriittisiin kommentteihin. Jos ne ovat asiallisia, pysyn itsekin asialinjalla (omasta mielestäni). Asiattomiin en yleensä edes vastaa. Kun kirjoitan vastauksia, ei koskaan ajatuksena ole, että olisin kommentoijan yläpuolella, vaan kerron oman näkemykseni, miten itse koen saman asian tai mitä mieltä olen. Kirjoitettua tekstiä on myös hankalampi tulkita - samaan aikaan kun joku kokee mun nostavan itseni toisen yläpuolelle, toinen kiittää mua asiallisista vastauksista myös kritiikkiin. Kun äänenpainot ja ilmeet jäävät pois, se hankaloittaa sitä tekstin sävyn tulkintaa tosi paljon suuntaan jos toiseenkin.

     • Larissa sanoo:

      Mä olen tosi yllättynyt siitä, että jollekin tulee Iinan vastauksista sellainen olo, että hän jotenkin pitäisi meitä lukijoita ”tyhmempinä”.

      Mä ihailen Iinassa nimenomaan sitä nöyryyttä, ”jalat maassa” -vibaa ja kunnioittavaa asennetta, jolla hän työtään tekee. Postauksien kommentteja lukiessa ajattelen aina että vau, miten Iina jaksaakaan vastata noin positiivisesti ja kunnioittavasti sellaisiinkin kommentteihin, jotka ovat jo kauempana ”rakentavasta kritiikistä”. Lisäksi huomaan, että Iina oikeasti yrittää vastata mahdollisimman moneen kommenttiin, IG-directiin ja viestiin.

      Kaikesta tästä mulle tulee ennemminkin sellainen olo, että olispa ihanaa olla vaikka Iinan kaveri 🙂 Eikä todellakaan sellainen olo, että Iina jotenkin ylemmyydentuntoisesti kohtelisi lukijoita.

 16. K sanoo:

  Mulle tuli tästä postauksesta vähän sellainen fiilis, että sulla on tarve todistella työntekoasi kaikkien siihen liittyvien kysymysten johdosta. Onhan tulosi ihan käsittämättömät verrattuna työn luonteeseen, mikä on mahtavaa sinulle ja perheellesi, eikä siinä ole mitään pahaa. Kertoo vaan tästä hullusta yhteiskunnasta.

  Itse pidän bloggaamista/somevaikuttajien työtä vähän nykyajan syöpänä. Kysehän on kuin ostostv:n ja julkisen päiväkirjan yhdistelmästä, jonka tarkoitus on saada ihmisiä kuluttamaan lisää. Perhebloggaajana lapsiesi yksityisyys on ”myyty” vauvasta lähtien, vaika he joskus päättäisivät haluta olla kokonaan poissa sosiaalisesta mediasta. Suuri osa muista somevaikuttajista maalaa nuorille ihan utopistista kuvaa miltä kuulu näyttää ja millaista elämää kuuluu viettää. Työskentelin aiemmin talousrikollisuuden parissa, jossa tämä ilmiö oli todella näkyvää. Nuoret parinkympin molemmin puolin ovat järkyttävissä veloissa ja ostavat meikkejä, matkoja, elektroniikkaa, kaikkea mikä on ”in”.

  Samoin kirjoittamasi työtehtävät kuten lounas miehesi kanssa, instaviesteihin vastaamista ja storyjen kuvaamista, videon julkaisu ja jakaminen (30 min?), blogikuvien editointi, tuntuvat vähän yksinkertaisilta aikuisen ihmisen töiksi. Instastoryt tai blogit kun tarjoavat yhteiskunnalle ja ihmisille parhaimmillaankin vain ihan kivaa viihdettä.

  • Nimetön sanoo:

   En ihmettele, jos vähättelevien kommenttien jälkeen haluaa puolustaa omaa ammattitaitoaan. Työnkuvasta on myös suoraan kysytty useaan kertaan, joten kiva että lukijat saavat yksityiskohtaisia vastauksia. Osa blogimaailmaan ja mainonnan rooliin yhteiskunnassamme kohdistuvasta kritiikistäsi on varmasti paikallaan. Ihmettelen kuitenkin arvostavaa kommenttiasi ”aikuisten töistä”. Taide-, kulttuuri ja viihdealoilla työskentelevät saavat jatkuvasti puolustella työnkuvaansa ja merkitystä yleisölle, vaikka työn tulokset olisivat kovassakin kulutuksessa. Itsekin ilmeisesti seuraat tätä blogia, vaikka arvostelet. Iina puhui tässä työnsä kokonaiskuvasta. Aika monen muunkin työn saa kuulostampaan dorkalta jos nappaa kaiken keskeltä pari pientä työtehtävää. Elokuvan leikkaaja painaa nappia ja kirjailijaa kahvittelee tuttavansa kanssa taustatutkimuksen merkeissä. Mutta ehkä kirjaillisuus ja elokuvatkaan eivät ole aikuisten töitä?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tässä on K sellainen kommentti, johon en tiedä miten voisin vastata niin, että kukaan ei tulkitse vastausta puolustelevaksi tai ylemmyydentuntoiseksi. Lähes kaikki mitä kommentissasi kirjoitat tuntuu ikävältä, vähättelevältä ja törkeältä, sekä siltä, että et ollenkaan arvosta tai ymmärrä sisällöntuotantoa ammattina tai mua ihmisenä. Jokainen lause sivaltaa vähän edellistä enemmän. Siispä tyydyn tähän vain toteamaan, että kiva kun sait tämän systeemistäsi ulos ja toivottavasti nyt tuntuu paremmalta ja voit kokea jättäneesi merkittävän jäljen maailmaan. Kiitos nimetön kun kävit vastaamassa tähän havainnollistavasti <3

 17. Ellu sanoo:

  Kiitos hyvästä postauksesta! Itsellenikin bloggaajan/sisällöntuottajan työ on aika vierasta, joten tästä sai paljon irti.

  En vaan pysty ymmärtämään näitä negatiivisia kommentteja. Milloin mistäkin nokitellaan tai ollaan kateellisia. Ikinä ei oo hyvä ja kaikkia et voi millään miellyttää. Teet hyvää ja kovaa duunia, voit ehdottomasti olla ylpeä itestäs! 🙂

  Mä ehdottomasti tykkään sun blogin aitoudesta ja monipuolisuudesta. Käsittelet eri aiheita monipuolisesti, rehellisesti ja asiallisesti.
  Harva bloggaaja paljastaa raha-asioistaan juurikaan, mut mä erityisesti tykkään siitä, että rehellisesti myös kerrot tuloistasi, sijoituksista ja rahankäytöstä. Vastapainona myös sitten tämä työviikko-postaus. Kyllähän sulla työtunteja tulee aivan älyttömästi, joten ihanaa, että saat myös kattavan rahallisen korvauksen 🙂

  Jatka samaan malliin! Itse en yleensä jaksa kommentoida vaikka jokaisen postauksen luenkin. Nyt oli pakko kommentoida, kun aika paljon negatiivisia kommentteja tästä luin enkä pysty samaistumaan niihin.

 18. Matilda sanoo:

  Kiitos blogistasi Iina! En juuri seuraa somea tai blogeja, mutta viime aikoina oon taas vuosien jälkeen löytänyt tieni sun blogiin. Teidän perheellä on hieno kasvutarina. Asenteesi on huippu, ja oot jotenkin tosi kärsivällinen myös negiskommentteihin vastaillessa. Monesti postauksista huomaa sinun oppineen vuosien aikana, että jotkut ihmiset vaan keksii jotain huonoa kaikista kirjoittamistasi aiheista ja osaat ennaltaehkäistä tätä, esim. kun kerroit reissussa olleen rentoa kun on monta aikuista mukana, johon lisäsit että totta kai ootte Oton kanssa päävastuussa lapsista aina. En tiedä ajattelitko näin, mutta täysin mahdollista, että ilman tuota lisäystä joku olisi tullut valittamaan edesvastuuttomuudesta ihan vain mainitsemisen ilosta. Ihailen sua tässä asiassa!

  Vaikutatte todellakin ihanilta vanhemmilta, ja esimerkiksi tunteiden sanoittaminen ja kotona avoimesti keskusteleminen ovat asioita, joita itsekin haluamme miehen kanssa käyttää pienen taaperomme kasvatuksessa.

  Pakko vielä mainita, että rahapostaus ja -podcast oli ihan huippuja! Ollaan itse vielä nuoria, ja teidän asenne kannusti siihen, että jostain se säästäminenkin kannattaa aloittaa, se palkitsee sitten myöhemmin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.