Luukku 12: Taaperon joululahjatoiveet

12.12.2019

Meidän taapero on haaveillut tosi pitkään omasta leikkikeittöstä. Hän on leikkinyt naapurin pihan leikkikeittöllä aina kun on ollut heidän kanssa ulkona, kokkaillut leikkikeittiöillä Ikeassa ja sokeriserkkujen luona ja milloin missäkin. Leikkikeittiö vie tilaa ja meillä on joskus ollut sellainen vuosia sitten. Isommat lapset kyllä leikkivät sillä, mutta joskus siinä heidän ollessa 4-5-vuotiaita se jäi käyttämättömäksi. Mutta meidän taapero on ollut kyllä aina kaikkein innostunein leikkikeittiöistä, reilusti isosiskojaan innostuneempi. Me ollaan se oma vanha leikkikeittiö annettu pois jo pari vuotta sitten, joten lähdettiin miettimään, että miten me tämä keittiösuunnitelma toteutettaisiin mahdollisimman fiksusti.

Löydettiin tosi hyväkuntoinen Ikean Duktig-keittiö käytettynä Tori.fi:stä parin kilsan päästä kotoa ja ostettiin se erittäin kohtuulliseen hintaan. Saatiin vielä kaupanpäällisiksi iso kassillinen käytettyjä lelu-astioita ja kattiloita. Ihan mahtavat kaupat. Meillä on suunnitelmissa tuunata keittiö ihan oman  näköiseksi, joten senkin kannalta oli hyvä löytää keittiö käytettynä. Uutta ei olisi mitään järkeä edes tuunata.

Nyt kun Otto on joululomalla, meillä on aikaa päivisin lasten ollessa hoidossa ja koulussa tuunata keittiötä maalilla ja uusilla vetimillä. Siitä tulee varmasti aivan ihana, enkä malta odottaa, että saadaan antaa se taaperolle jouluna. Pinterestistä löytyi tosi paljon ihania ideoita ja ohjeita keittiön tuunaamiseen ja niiden pohjalta lähdetään toteuttamaan suunnitelmaa. Mä voin sitten esitellä meidän työn tulokset, kunhan ollaan annettu keittiö ihanalle pienelle kokille.

Muuten meidän taaperolla ei ihan hirveästi ollut joululahjatoiveita, mutta me ostettiin lisäksi yksi aineeton lahja, josta hän varmasti kovasti tykkää eli Ryhmä Hau -live -esitysliput. Lisäksi pukinkonttiin menee yksi pikkulapsille sopiva lautapeli, palapeli sekä muovailuvahaa, jota hän rakastaa. Kummeilta ja sukulaisilta ollaan toivottu lukemista tai yhteistä tekemistä tai sitten jotain muuta aineetonta lahjaa, mikäli lahjan haluaa antaa. Olen varma, että meidän taapero on innoissaan näistä lahjoista ja erityisen innoissaan hän on varmasti sitten omasta keittiöstään.

Musta on ihanaa tehdä persoonallinen lahja hänelle, jossa hyödynnetään käytettyjä juttuja ja tehdään myös itse. Tämä taaperon lahjaidea inspiroi meitä tosi paljon myös isompien lasten lahjoissa ja heidänkin ”päälahjat” tulevat olemaan käytettynä ostettuja. Käytettynä löytää hirveän paljon hyväkuntoista tavaraa ja sitten kun ostaa käytettynä, voi panostaa jo lapsen jutussa kunnolliseen ja laadukkaaseen, eikä tarvitse tyytyä edullisimpaan mahdolliseen uuteen malliin siinä pelossa, että lapsi kyllästyy eikä käytäkään lahjaa, jolloin rahat menisi hukkaan. Kun ostaa käytettynä laadukkaan, lapsi saa heti käyttöönsä oikeasti hyvän mallin ja sitten jos sille ei tulekaan käyttöä, siitä pääsee varmasti hyvään hintaan eroonkin.

Mitä teidän taaperot toivovat tänä jouluna joululahjaksi?


16 Responses to “Luukku 12: Taaperon joululahjatoiveet”

 1. Sonja sanoo:

  Mahtavaa että ostatte lahjoja käytettynä! Pisteet siitä! Mä oon itsekin ostanut käytettynä soda streamin ja nespresson kapselikeittimen. Erityisesti kun uskoin, että ne olis jäänyt äidillä toiveestahhuolimatta käyttämättä niin oli hyvä ostaa ainakin eka käytettynä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Käytettynä on kyllä kätevä ostaa ja tulee hyvä mieli siitä, kun löytää jotain sellaista, mitä on etsinyt! :) Ja toi onkin tosi hyvä pointti, että jos pelkää, että joku jäis käyttämättä toiveesta huolimatta niin on hyvä ostaa käytettynä! Kiitos paljon kommentista <3

 2. Annali sanoo:

  Saattehan te vanhemmatkin sitten käytetyt lahjat?

 3. Nimetön sanoo:

  Siivosin ennen joulua meidän kaappeja ja laitoin myyntiin esimerkiksi meidän pelikaapista lasten vanhoja pelejä. Peleissähän ei ole mitään vikaa, lapset vain ovat kasvaneet niistä jo ulos. Lisäksi monet kuopukselle ostetut pelit ovat jääneet hyvin vähälle käytölle, kun isommat ovat halunneet jo pelata isompien pelejä ja noheva pikkusisko sitten sinnitellyt niissä mukana.

  Aikuisille pakkaan tänä jouluna lahjat zero waist-hengessä: mehiläisvahakääreitä (erityisen kivoja, kun kulkevat postissa ihan vaan kirjekuoressa), kestovanulappuja (erityisesti tiedostavalle teineille), pyykkietikkaa (käytetään pois, eikä jää nurkkiin pyörimään) jne.
  Toki myös itse neulottua villasukkia laitetaan tänäkin jouluna pakettiin.

  Pieninä muistamisina, joulukortin sijaan tai suklaarasian kylkeen, ollaan tehty heijastavia asusteita, rusetteja ja sen semmoisia. Nekin kulkevat postissa kirjekuoressa ja ovat helposti otettavissa käyttöön. Näitä on tullut tehtyä mm. Lasten kavereille.

  Omille lapsille käytettynä on tullut ostettua suksia ja luistimia. Myös niitä kalliimpia harrastusvälineitä on tullut ostettua käytettynä, kun hintaero uuteen verrattuna on ollut useita kymmeniä euroja. Paljon tavaraa eivät toki tänä vuonna ole toivoneetkaan, lähinnä sellaista käytössä kuluvaa, kuten toimivia kuulokkeita. Linnanmäen lahjakortilla olen ajatellut heidät yllättää, se kun varmasti ilahduttaa kaksi kertaa vuoden sisällä.

 4. Siiri sanoo:

  Miten saatte pidettyä noin ison jutun piilossa? :D

 5. Jenna sanoo:

  Meidän 2.5 vuotiaan ainut toive on vauva. Mutta vauvanukkeja meiltä jo löytyy. Ostin leluksi sylvanian families talon ja pupuperheen. Ehkä vähän typerästi ajateltu, mutta halusin että hän saa edes jonku lelun lahjaksi (meillä lapset ei juuri saa lahjoja muilta kuin meiltä vanhemmilta). Lisäksi on hankittu kirjoja, joita hän rakastaa ylikaiken. Sekä yöpuku.

 6. Maija sanoo:

  Tosi kivaa kun nykyään on erittäin jees ostaa käytettyjä lahjoja lahjaksi. Muistan, että joskus 2000-luvun alkupuolella ollessani itse lapsi se ei olisi tullut kuulonkaan! 🙂
  Nykyään on sikakätevää kun voi ostaa jonkun vähän paremman ja kalliimmankin lahjan, kun käytettynä se ei maksa niin paljon.
  Kaikki voittavat!

 7. Lotta sanoo:

  Mun lähisuvun taaperot ja lapset, joille oon ostanut joka vuosi pienen lahjan, totesivat etteivät tarvitse tänä jouluna mitään, kun heillä on jo niin paljon kaikkea 😍 ihanat. Askartelenkin heille aineettomat lahjakortit nukketeatteriin niin saan itse kokea antamisen ilon ja lapsetkin varmasti tykkää :)

 8. Helii. sanoo:

  Ihanalta kuulostaa teidän suunnitelmat taaperon leikkikeittiön tuunaamisesta! Meillä on kans hankittu melkein kaikki lasten joululahjat tänä jouluna käytettynä. Isommille löytynyt syksyn mittaan facebook kirppiksiltä mm. Hyväkuntoisia littlest pet shoppeja ja niiden rakennuksia, merenneitobarbia ja nukke+turvakaukalo. Kaikki lelulahjat (n. 2 jokaiselle) on pyritty ostamaan lasten toivelistan mukaan, ja sen mukaan, millä 99% tulee varmasti leikittyä paljon tulevana vuonna :) Ja kun on neljä tyttöä 0-6v niin lelut ja kirjat (ja vaatteet) kiertää hyvin jo oman perheen sisällä lapselta toiselle. Meillä on aina korostettu sitä, että lahjan ei tarvi olla uutta kaupasta, ja myös sitä että lahjaksi saaduilla leluilla voi leikkiä kaikki siskot sulassa sovussa, kunhan toisen lelua kohtelee nätisti.

 9. Nimetön sanoo:

  Meidän esikoinen on saman ikäinen kuin teidän kuopus ja hän haluaa kuulemma villasukat :D mummi tekee ne hänelle ja lisäksi ostettiin molemmille lapsille yhteiseksi leikkikeittiö

 10. Sinderella sanoo:

  Too leikkikeittiö ois niiin ihana, mut meillä ei sellaiselle harmillisesti vaan riitä tila. Oon itse haaveillu moisen tuunaamisesta :D
  Meidän vasta 2v täyttäny ei vielä ymmärrä lahjojen toivomisen päälle. Hänelle ollaan pohdittu lahjaksi parkkitaloa, brion junarata juttuja tai jotain sellaista. Vaatteita olen toivonut isovanhemmilta kun niitä aina tarttee.
  Ja meille kun on toinen vauva tulossa niin ajattelin että vauvanukke vois olla kiva lahja. Voidaan sit yhdessä opetella vauvan hoitoa ja konkreettisemmin puhua aiheesta.

 11. Romppu sanoo:

  Meillä lapset saavat myös käytettyjä joululahjoja mm. Inkan aarre-peli, L.O.L-nukkeja, herätyskellon, yksisarvinen pehmolelu (vietti yön ulkona yli 20 asteen pakkasessa ja sen jälkeen pyykkikoneessa), ja Frozenin prinsessamekko.

  Kirjoja olisin ostanut myös käytettynä, mutta ei tullut vastaan käytettyjä Heinähattu ja Vilttitossu-kirjoja. Tilasin sitten kirjat netistä.

  Molemmat tytöt olisivat haluneet Lego friends kalenterit. En raaskinut laittaa n. 40€ kahteen kalenteriin. Ostin kirppiksellä kaksi erilaista lego friens pakettia (molemmissa reilu 400 osaa) edullisesti ja laitoin osat 24 pakettiin. Saavat päivittäin joulukalenterin tavoin n. 10-25 osaa rakennelmista, joita on mukava koota joulua odotellessa.

 12. Juulia sanoo:

  Voiko enää edes tunnustaa, että meille ei tule käytettyjä tai aineettomia lahjoja. Hankimme niitä p a l j o n (kylläkin kaikki toivottuja ja tarpeellisia ja kaikki eivät ole leluja vaan esim.vaatteita suunnilleen koko vuodeksi tai kirjoja tms.).

  En jaksa olla niin tiedostava ja järkevä koko ajan.

 13. Emilia sanoo:

  Leikkikeittiön tuunaus kiinnostaa paljon 😁 Onhan tulossa postaus?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.