19 asiaa, jotka olen tehnyt tänään

29.04.2020

1. Kirjoittanut kaksi postausta ja editoinut kahden postauksen kuvat.

2. Googlannut jalkaterän luut ja lihakset, ruuansulatuselimet ja aivojen rakenteen  ja käynyt ne yksitellen läpi kolmivuotiaan kanssa luu, lihas ja elin kerrallaan. Hän siis itse halusi tutkia erilaisia kuvia ja tietää mitä kaikkea hänen sisällään on. Tämän jälkeen esitin hänelle kysymyksen:

“Muistatko mistä ruoka menee sun mahalaukkuun?” 3-vuotiaan vastaus: “Lautasesta.” No, siis periaatteessahan se oli ihan oikea vastaus. 

3. Ihmetellyt kahta raekuuroa ja niiden jälkeen kirkkaasti paistanutta aurinkoa ja sen jälkeen vesisadetta ikkunasta. Onneksi ei olla vielä istutettu mitään! 

4. Opetellut vihdoinkin shufflen. Meillä ei lapsilla ole omaa TikTokia, mutta ollaan katsottu mun puhelimesta yhdessä Tiktok-videoita. Yllättävän hauskoja kaikki haasteet ja tanssit. 

5. Tehnyt vapun ruokalistan ja kauppalistan. Ja Otto teki ostokset. Joku kysyi muuten, että miksi meillä Otto on se, joka käy kaupassa näinä aikoina, että miksi mä en voi käydä. Niin siihen sellainen syy, että kun Otto on vielä ainoa jolla on ajokortti, niin hänen on helpompi hoitaa esim. viikon ostokset autolla, kuin mun sitten vaikka julkisilla tai kävellen. Mutta joo, aion kokeilla huomenna tehdä itse munkkeja elämäni ensimmäistä kertaa. Kaikki vinkit ovat tervetulleita! 

6. Lukenut teidän vastauksia meidän tuolidilemmaan ja tullut siihen tulokseen, että teillä on ihan yhtä monta eri mielipidettä kuin mullakin! Kaikki eri tuolivaihtoehdot saivat suunnilleen yhtä paljon ääniä ja lisäksi tuli vielä monta uutta hyvää vaihtoehtoa. Nyt olen ainakin ihan pihalla, että mitä tehdä! Kiitos silti kaikille äänestäneille, oli mahtavaa lukea teidän perusteluita ja saada uusia näkökulmia siitä, mitä eroa tuoleilla on ja miksi joitakin vaihtoehtoja kannattaa harkita uudemman kerran.

7. Syönyt lounaalla makaronia ja nugetteja, kun kaapit olivat jo melko tyhjät ennen isoa kauppareissua. Oli kyllä hyvää, kiertoilmauunissa valmisnugeteistakin saa rapsakat.

8. Keksinyt meille huomiseksi vappuasut. Niistä tulee hyvät!

9. Lukenut 50 sivua kirjaa (Caroline Riado Perezin Näkymättömät naiset, jonka olen saanut arvostelukappaleena WSOY:lta ja joka on meidän Lönkan lukupiirin tän kuun kirja).

10. Tehnyt lasten kanssa SIMSissä Addams Familyn ja heidän hirveän ihanan talon.

11. Käynyt 45 minuutin pyöräily-hölkkälenkillä koko perheen kanssa.

12. Siivonnut Oton kanssa meidän uuden kodin varaston, jonne oli vaan tuotu tavaraa vanhasta varastosta ja sinne ei mahtunut enää kunnolla, koska mitään ei oltu järjestelty. 

13. Odottanut koko päivän, että päästään katsomaan kohta lisää La Casa de Papelia eli Rahapajaa Oton kanssa. Kesti hetken ennen kuin siihen pääsi koukkuun ja pääsi yli kaikista epäjohdonmukaisuuksista, mutta nyt ollaan ihan sisällä ja kaikista huvittavista epäjohdonmukaisuuksista huolimatta siinä on mahtava tarina ja huiput näyttelijät. Meillä on vielä melkein kaksi kokonaista kautta katsomatta, ihan parasta.

14. Edelliseen liittyen: vastannut Otolle kolme kertaa puhelimeen nopeasti espanjaksi puhuen kun hän soitti kauppareissulla ja kysyi tarkentavia kysymyksiä mun harakanvarpaista. Vika kerta kuulosti jo aika autenttiselta ainakin mun mielestä! Kiitos La Casa De Papel ja Duolingo ääntämisohjeista. 

15. Siivonnut vessat. Meidän alakerran vessa räjähtää oikeasti joka päivä, kun neljä naista levittää hiusdonitsit, pinnit, harjat ja kammat joka puolelle. Yritän kyllä aina itse laittaa kaikki paikoilleen, mutta silti meillä on sellainen pinni-pompularäjähdys siellä joka päivä. 

16. Sopinut keittiöremontin konsultaatioajan ensi viikolle. En jaksa odottaa, että kaikki alkaa pikkuhiljaa edistyä!

17. Syönyt illalliseksi superherkullista ja nopeaa parsapastaa, jossa on uunissa 10min paahdettua parsaa, puolikuivattuja tomaatteja, sitruunamehua ja pecorino-juustoa (sekä suolaa ja pippuria). 

18. Pessyt kaksi koneellista pyykkiä, jotka Otto on ripustanut kuivumaan.

19. Koemaistanut vapuksi ostettuja sipsejä. Ei olla ostettu sipsiä sitten New Yorkissa hotellin vessassa kello neljä aamuyöllä syötyjen pizza pringlesien, mutta nyt teki mieli.

Mitä sä oot tehnyt tänään? 

Näillä fiiliksillä on hyvä alkaa vapun viettoon! Ihanaa alkavaa vappua kaikille <3 Toivottavasti jokainen, jolle se on mahdollista, viettää vapun turvallisesti kotona <3


8 Responses to “19 asiaa, jotka olen tehnyt tänään”

 1. Nimetön sanoo:

  Meillä munkkeja paistoi tänään (äidin valvovan silmän alla) seiskaluuokkalaimne, joten onnistut kyllä varmasti!

 2. Iina / MouMou sanoo:

  Olipa kiva postaus! Itse olin tänään kipeänä, mutta parsapäivä oli täälläkin. Tosin uunifetaparsan muodossa. 🙂

  Ihanaa vappua! <3

 3. Milla sanoo:

  Olipa kiva postaus, ja vitsi miten tehokas oot ollut! Digitaalinen lämpömittari ja kattilan kansi lähettyville eikä liesituuletinta lainkaan päälle, niin munkinpaisto sujuu varmasti turvallisesti🙏🏻

 4. - sanoo:

  Moikka! Rahapaja on kyllä best. Mitä epäjohdonmukaisuuksia oot huomannut? Ite en oo ehtiny kiinnittää huomiota, ku se on niin intensiivinen. 🙈

 5. Pinni sanoo:

  Tohon pompuloiden leviimiseen ois kyl yks idea! Yhdellä kaverilla oli joskus itsetehty seinähylly kylppärissä pinneille ja pompuloille. Siin oli varmaan 20 sellasta pientä lokeroa mitkä oli kaikki nimikoitu et mitä niissä on 🤩 Se oli niin söpö ja kyl muuten pysy tallessa kaikki!
  Tässä malliesimerkki mikä vähän sinne päin mitä tarkotin(mut lokeroiden tilalle pienet laatikot):

  https://www.google.com/search?q=cubby+shelves+for+crafrs&tbm=isch&ved=2ahUKEwjIlM3_4o_pAhVWvyoKHYB6CPMQ2-cCegQIABAC&oq=cubby+shelves+for+crafrs&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzIECCEQCjoCCCk6BAgAEBM6BggAEB4QEzoGCAAQCBAeOgQIHhAKUOQaWPVlYKVqaAZwAHgAgAGYAYgBix2SAQQ0LjI4mAEAoAEB&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=2JGqXsjINNb-qgGA9aGYDw&bih=564&biw=360&prmd=isvn&hl=fi#imgrc=wA4deSe169QQFM

 6. Pinni sanoo:

  Tohon levinneeseen pompulakaaokseen ois kyllä idis! Yhdellä kaverilla oli kylppärissä semmonen itsetehty seinähylly/laatikostomikälie missä oli varmaa 20 pientä laatikkoa jotka oli kaikki nimikoitu mitä niissä on. Oli tosi söpö ja pysy muuten kaikki tallessa🤩 Ja lastenki oli kiva sitä käyttää!
  Guuggelista löyty vähän suuntaa antava kuva(tosin tässä ei oo niitä vedettäviä laatikoita):

  https://www.google.com/search?q=cubby+shelves+for+crafrs&tbm=isch&ved=2ahUKEwjIlM3_4o_pAhVWvyoKHYB6CPMQ2-cCegQIABAC&oq=cubby+shelves+for+crafrs&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzIECCEQCjoCCCk6BAgAEBM6BggAEB4QEzoGCAAQCBAeOgQIHhAKUOQaWPVlYKVqaAZwAHgAgAGYAYgBix2SAQQ0LjI4mAEAoAEB&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=2JGqXsjINNb-qgGA9aGYDw&bih=564&biw=360&prmd=isvn&hl=fi#imgrc=wA4deSe169QQFM

 7. Emma sanoo:

  Ihanaa vappua teille kaikille <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.