Mitkä tuolit meidän ruokapöydälle kaveriksi?

28.04.2020

Meillä on tuoli-dilemma! Ei vaan kertakaikkiaan osata päättää, että mitkä tuolit me hommataan ruokapöydän kaveriksi. Tosi monet erilaiset tuolit miellyttää silmää tällä hetkellä ja me haluttaisiin todellakin tehdä sellainen tuolivalinta, joka kestää aikaa vuosikymmeniä. Halutaan sijoittaa laadukkaisiin klassikkotuoleihin, jotka sopii meidän kotiin aina. Sellaiset tuolit, joiden kanssa on hyvä yhdistää ja kokeilla erivärisiä seiniä, erivärisiä tekstiilejä, erilaisia tyylejä. Me kaivataan usein vaihtelua sisustukseen, mutta toivotaan, että tässä kodissa sen vaihtelun voisi toteuttaa aina juuri noilla yksityiskohdilla ja ne perushuonekalut pysyisivät aina samana. 

Ollaan pähkäilty näiden eri tuolien välillä nyt kohta pari kuukautta, eikä olla saatu mitään päätöstä aikaiseksi siis kertakaikkiaan. Siksi ajattelin, että kokoan muutamia meidän suosikkeja (tässä ei ole edes kaikki vaihtoehdot mitä ollaan mietitty) ja kysyn teidän mielipidettä tuoleista! Tämä on tosi iso päätös, koska klassikkotuolit ovat kalliita. Siksi me halutaan ehdottomasti tehdä juuri sellainen ostos, joka miellyttää meitä myös kymmenen vuoden päästä. Toisaalta uskon, että kaikki nämä tuolit voisivat miellyttää silmää vielä kymmenenkin vuoden päästä, mutta en silti vaan osaa päättää, että mitkä sopisivat juuri meille parhaiten.

Alkuun muutamia speksejä mitä meillä on tuolien suhteen: 

– Niiden pitää olla hyvät ja mukavat istua pidemmänkin illallisen ajan, koska me tykätään kokata ystävien ja sukulaisten kanssa ja istua iltaa pitkän kaavan mukaan (normaaliolosuhteissa).  

– Niiden pitää kestää lapsiperheen kovaa käyttöä, sotkua ja kulutusta. Ruokapöytä ei ole meillä vain ruokapöytä; se on myös pelipöytä, askartelu- ja maalauspöytä, läksyjentekopöytä ja sen ääressä syödään myös ruokia, jotka värjäävät ja sotkevat, kuten curryja, mustikoita ja ketsuppia. Näin tulee varmasti olemaan vielä vuosikausia, koska me tykätään tehdä asioita yhdessä ja ruokapöytä on siihen usein paras paikka. 

– Niiden pitää sopia yhteen meidän tulevan keittiön yksityiskohtien kanssa (mm. harmaata ja messinkiä). 

Siinäpä oli ne tärkeimmät. Sitten väreihin. Ollaan mietitty ainakin harmaata, mustaa, vaaleaa puuta/rottinkia ja roosaa. Eli tosi erilaisia värejä. Mustassa viehättää skarppi ulkonäkö. Musta antaa ryhtiä ja on värinä tietenkin todella ajaton. Meillä ei ole juurikaan mustia huonekaluja (paitsi esikoisen piano ja yksi jakkara). Mutta musta miellyttää silti silmää. Se on värinä sellainen, joka sopii lähes aina ja lähes kaiken kanssa. Rakastan Gubin beetle-tuoleja ja ne olisivat kyllä mustana sellainen tosi ajaton klassikko, kuten myös tietysti 1800-luvun lopussa kehitetty TON Chair no. 14. Se toimii niin mustana kuin vaaleanakin. 

Harmaassa on se hyvä puoli, että se sopisi upeasti meidän tulevan keittiön sekä meidän nykyisen sohvan kanssa. Harmaa on kaunis ja rauhallinen väri. Toisaalta, en ehkä ole onnistunut löytämään vielä niin hyvää harmaata tuolia, että olisin siihen yhtä rakastunut kuin joihinkin toisenvärisiin vaihtoehtoihin. Muuton Visu ja Normann Copenhagenin Forms ovat molemmat nättejä, mutta ehkä kaipaisin vielä näyttävämpää harmaata vaihtoehtoa. 

Rottinki tai vaalea puu sopisi upeasti myös meidän pöydän kanssa yhteen, se kun on juuri vaalean puun värinen Ikean Sinnerlig. Toisaalta mietin, että tuleeko kokonaisuudesta liian valju, jos tuolitkin ovat samaa vaaleaa rottinkia? Meidän vanha ruokapöytä-tuoli -kokonaisuus tuntui tosi valjulta, kun kaikki oli valkoista, seinä, tuolit, pöytä ja kaikki. Nyt meillä toisaalta on pinkki seinä, joka ei tietenkään ole sellainen valju tausta, vaan jo itsessään näyttävä. Silti pelkään liian tylsää lopputulosta. Haluan, että aina kun katson meidän ruokailutilaa, voin huokaista ihastuksesta (ainakin sisäisesti). Toisaalta, aina kun katson meidän vaaleaa puista ruokapöytää, huokaan ihastuksesta. Miksi en siis tykkäisi myös vaaleista tuoleista?

Rottinki on aika trendikästä tällä hetkellä ja se miellyttää omaakin silmää ihan super paljon. Toisaalta mietin, että onko rottinki niin mukava istua pidemmän päälle, vaikka jollain kesäsortseilla? Jalkoihin jää kauheat painaumat ainakin, heh. Mutta sitten taas se on kaunis luonnonmateriaali ja kestää kyllä myös aikaa klassikkona, vaikka onkin tällä hetkellä erityisen trendikäs. Rottinki on sellainen kodikas ja lempeä jotenkin. 

Roosa on värinä upea myös ja kuten tiedätte, se malvan väri on mun kaikkein suurin suosikki. Roosat tuolitkin miellyttää. Mun lempiväri on pysynyt samana vuosikaudet ja oletan, että trendien vaihtelut eivät siihen juuri vaikuta. Roosan väriset tuolit olisivat ainakin tosi meidän näköinen valinta. Mutta voiko siihenkin kyllästyä? Entä jos sittenkin vaan kyllästyn siihen väriin ja haluan vaikka kaikesta vaaleanpunaisesta eroon joskus. En pidä sitä todennäköisenä, mutta silti se mietityttää.

Rakastan messinkiä ja sitä tulee olemaan meillä keittiön yksityiskohdissa, kuten vetimissä ja hanassa. Messinkiset jalat ruokapöydän tuoleissa olisivat luonnollista jatkumoa sille, mutta silti mietityttää, että entä jos messinkiinkin kyllästyy joskus? Jos sitten joskus halutaankin vaihtaa vaikkapa vetimet ja hana mustiin tai hopeisiin ja sitten tuolien jalat vaan ovat pysyvästi messinkiset. Voisi kai nekin vaikka tuunata itse sitten. 

Ollaan mietitty myös sitä, että jos ostaisi tietynlaiset tuolit pöydän sivuille ja toisenlaiset, enemmän nojatuolimalliset, pöydän päätyihin. Sellaiset käsinojalliset mallit. Voisi yhdistellä esimerkiksi vaaleita Ton no. 14 -tuoleja ja sitten pöydän päihin vaaleat rottinkiset tuolit. Toisaalta silmää miellyttää myös sellainen harkittu kokonaisuus, jossa kaikki tuolit ovat samanlaisia. Ostamme tuoleja varmaankin ainakin kuusi kappaletta, mutta voi olla, että kahdeksankin. En tiedä, niin paljon vaihtoehtoja!

Mikä tahansa on tietty parempi vaihtoehto kuin tämä meidän nykyinen selkänojattomien jakkaroiden, tripp trappin, yhden pinnatuolin ja juniorkokoisen työtuolin yhdistelmä, heh. Mutta silti ei haluta tehdä ratkaisua, joka myöhemmin harmittaa ja siksi ollaan nyt sinnitelty näillä. Katsotaan mitä me vielä keksitään. 

Help, mitkä tuolit on teidän lempparit? Tuleeko mieleen muita tuoleja, jotka voisivat sopia vielä näitä paremmin meidän ruokailutilaan? Mitä ominaisuuksia te itse arvostatte hyvässä ruokapöydän tuolissa?


91 Responses to “Mitkä tuolit meidän ruokapöydälle kaveriksi?”

 1. Elina sanoo:

  Mum suosikki on Gubin mustat Beetlet. Ne olisivat, kuten itsekin toteat, todella ajaton klassikko, joka varmasti toimisi myös muun värisessä keittiössä tai sisustuksessa. Teillä on nyt aika vaaleaa, mutta mustia tehosteita. Toisi särmää ja ryhtiä ilmeeseen:).

 2. Moi sanoo:

  Lapsi oli pieni meillä oli ikean pehmeä pöytä. Kirjoituskin jäi pöytään ja jokainen muu jälki. Sitten tajuttiin ostaa artekin pöytä ja tuolit. Edelleen kuin uudet 8vuoden jälkeen. Kerran kirpaisee, mutta perinnöksi vielä jää jopa (ehkä) lapsenlapsille. Lapsen koulu pöytäkin on artekin, pienempi kylläkin ja tuolina triptrap. Isot suositukset. Ei ne ehkä kauneimpia ole mutta mielestäni parhaat. Pöytäliinat on molemmissa suojana. Tuolit sopii myös muunkin pöydän kuin artekin oman pöydän kanssa, vinkkinä vain.

 3. jenppu sanoo:

  Minusta tuohon sopisi täydellisesti Kartellin mustat Mastersit. Ne on vielä superit lapsiperheessä pyyhittävyyden vuoksi! 😍

 4. laura.aleksiina sanoo:

  Mun mielestä ehdottomasti nro 5! Niin kuin sanoit, musta on skarppi ja messinkiset jalat sopii hyvin tulevaan keittiöön. Tuoli näyttää mukavalta istua, valitettavasti tuosta mallista ei itsellä ole käytännön kokemusta.
  Roosan sävyssäkin tuo sama tuoli on ihanan näköinen, mutta hukkuisivatko tuolit seinän vaaleanpunaiseen ja toisaalta vähentäisivätkö ne samalla seinän wow factoria. Koska toi seinä on siis upea 🙂
  Mustat tuolit erottuisivat seinästä kivasti ja olisivat mukava kontrasti puiseen pöytään. Meillä itsellä on puinen pöytä ja tuoleissa mustat istuinosat ja oon kyllä tykännyt tosi paljon.

  Teillä on kyllä ihana koti, on ollut kiva seurata huoneiden muutostöitä ja saada samalla ideoita omaan kotiin 🙂

 5. Emmio sanoo:

  Oma lemppari on Hans Wegnerin wishbone/Y-tuoli ja sitä saa tosi monella käsittelyllä maalattuna tai vahattuna ja joko punotulla tai nahkaistuimella. Se tosin on aika leveä eli kannattaa mittailla mahtuuko niitä riittävän monta pöydän sivulle. Uutena, huomattavasti halvempana vaihtoehtona kiinnostelee IKEAn uutuus Omtänksam. TON tuoli ei ainakaan itselleni ole erityisen mukava istuttava vaikka kaunis onkin

 6. Tiia sanoo:

  Omat lempparit on 5 ja 7! 🙂

 7. Senni sanoo:

  Minusta nuo Ton no 14 selkeät, kauniin klassiset. Sopii hyvin mustaan jota näkyy keittiössäkin vähän ja tuo kauniisti ryhtiä.

 8. Johanna sanoo:

  Meillä on VITRAn Eames DSR- tuolit mustana, mustalla jalalla. Ne on superhyvät istua ja puhdistaminen on helppoa. Suosittelen! Näitä saa myös monen värisellä jalalla ja istuimella, sekä myös käsinojallisena versiona. Joten jos haluaa samaa muotokieltä tuoleihin sekä pöydän sivuille että päätyyn niin tässä ois varteenotettava vaihtoehto.

  https://www.vepsalainen.com/fi/vitra-dsr-tuoli-mustamusta/

 9. Nimetön sanoo:

  Miten olisi artekin tuolit roosalla satulavyöllä?

 10. Late sanoo:

  Lähtisin mustalla linjalla tuolien suhteen. Noista esimerkki malleista tuo TON-tuoli, ehdottomasti mieluummin puuta kuin muovia (hiostavat). Myös klassiset pinnatuolit toimisi teillä, niistä käsinojallisia esim 3 ja tavallisia 3. Kaikki mustia niin sit voi mix and match ympäri pöytää 🙂

 11. Siiri sanoo:

  En ymmärrä miksi ette pitäneet pinnatuoleja kun ne oli niin kivat! Mutta noista ottaisin mustat tuomaan vähän kontrastia 🙂 ei noita kahta missä ei ole kunnollista selkänojaa.

 12. Annafiinu sanoo:

  Kivoja vaihtoehtoja kaikki! Itse ehkä valitsisin noista nuo mustan TON-tuolit, ne sopisivat nyt tosi kivasti teidän keittiöön, mutta ovat myös niin ajattoman klassiset, että sopivat myös monen muun tyylisen kohteeseen, eli kestäisivät varmasti teilläkin aikaa ja mahdollisia muuttuvia kohteita. Puu materiaalina on myös ihana.

  Oletteko miettineet Artekin tuoleja? Minä olen tykännyt niistä ja niissä on tosi hyvä istua (ainakin mun ruumiinrakenteen kanssa). Ja kivasti voi yhdistellä niitä joissa on selkänoja ja vieraiden tullessa nostaa muutamat pinottavat jakkarat esiin.

  Tuolit on iso investointi, joten ymmärrän, että haluatte miettiä – toivottavasti löydätte juuri teille sopivat tuolit! ☺️

 13. Jenni__ sanoo:

  No itsehän ottaisin numero seiskat. 😄

 14. Viiv sanoo:

  Artekin tuolit. Mun lapsuuden kodissa (neljän lapsen perhe) ollut 25-vuotta eikä ole menny miksikään. Malli oli 69-tuoli. Sen ajattomampaa muotoilua ei taida olla. Ja värivaihtoehtojakin on monia. Ja ne on loistavia istua!

 15. KP sanoo:

  Hei, ihanaa seurata tätä teidän sisustamisprojektia, ihania ratkaisuja😍 Jos itse valitsisin niin ottaisin 2. eli Ton-tuolit, ovat ajattomat. Tsemppiä valintaan ja ihanaa vappua ja kevään jatkoja!

 16. Amanda sanoo:

  Moi!
  Mielestäni nro 2 ja 3 parhaimmat vaihtoehdot ja ehkä enemmän jopa 2. juuri istuvuusmukavuutta ajatellen. Kirjoitit siitä, että pöydän kanssa pitäisi sointua yhteen ja 2 on juuri tummaa ja vaaleaa molempia.👌
  Luulisi olevan myös suht. helppo pitää puhtaana. On ajaton, mutta silti trendikkään näköinen. 😍

 17. Kati sanoo:

  Aivan ihanat nuo Beetlet! Tuo roosa väri on aivan ihana, mutta 6-8 roosaa tuolia tuon teidän seinän lähellä ei välttämättä toimi, kun ovat kuitenkin täysin erisävyisiä. Entä jos olisi 4 mustaa ja keskimmäiset tuolit roosaa? Myös Muuton Visut ovat mukavat, ne mustina kelkkajalkaisina? Olisi hieman kevyemmät jalat. Formsin jalat ovat eri sävyiset kuin teidän pöytä, joten voisi olla ”epäsiisti”, TON ei välttämättä ole tuntien istuskeluun paras. Äänestän siis Beetlejä tai Visuja❣️

 18. E sanoo:

  Mä näkisin noista tuon Normann Copenhagenin, mutta olisiko niitä harmaan sijaan mustana tai valkoisena ja sitten nuo puiset jalat. Voisiko sellainen toimia? Jotenkin en näe tuota harmaata teidän seinää vasten, vaikka voihan sekin toimia. Rottinkiset on kyllä nättejä, mutta mietin myös istumisen mukavuutta, varsinkin pitemmän päälle, kun niissä ei juuri selkänojaakaan ole.

 19. Alva sanoo:

  Heippa. Meillä nuo TON tuolit rottinkisilla istuinosilla. Ollaan tykätty, kauniit ja hyvät istua (pehmeämpi istua kuin ”kovalla” tuolilla, rottinki antaa vähän periksi). Toisaalta jos tuolille tippuu jotain vaikeasti siivottavaa, esim. mustikkaa tai puuroa, menee se ikävästi kaikkiin koloihin. Meillä saman ikäiset lapset kuin teillä ja hyvin kuitenkin toiminut 🙂

 20. Emma sanoo:

  Niin ja bonusideana vielä että vaikka noihin ensimmäisiin artekeihin, tai miksei mihin tahansa muihinkin tuoleihin, voisi ostaa/teettää esim. malvan tai harmaan sävyiset istuintyynyt lisämukavuutta ja mätsiä tuomaan 🥰

 21. Jenni sanoo:

  1 tai 5 ehdottomasti! Tai niiden sekoitus. Tai sit 6 mustaa Gubi Beetleä ja päihin Pentik Aavat. 😍

 22. EllaM sanoo:

  Mustat Ton 14 tuolit sopis kyllä ihanasti teille. Ne on mielestäni todella kauniit ja ajattomat. Itse haaveilen niistä tulevaan kotiimme. Meillä on rakennusprojekti vasta alkuvaiheessa, rakennuslupaa odotellaan. Teidän muuttoa ja remppaa on ollut kiva seurata. Odotan niin paljon sitä teidänkin kertomaa ihanaa fiilistä, kun on vihdoin omassa uudessa kodissa. Ehkä jouluksi jo päästään muuttamaan. <3

 23. kiki sanoo:

  Ehdottomasti n.7 mustat tuolit! Ihanat😍 Noista ns kuppituoleista, parilla kaverilla on ne, toki aika edullisina versioina ja ne on aika raskaat istua, koska selkäosa antaa periksi siihen nojatessa. kiva sellaiseen hengailuun mutta inhottava syödä/olla skarppi pöydän ääressä!

 24. Hei aivan ihania tuoleja Iina!

  Mä lähtisin karsimaan niin, että mikä näistä vaihtoehdoista on se, mistä vähiten tykkäät?
  Näistä ainakin tosi kauniita on Ton-14 rottingilla (puolueellisesti, meilläkin on se) ja roosa Beetle, se on aivan ihana!
  Koko rottinkinen tuoli on ehkä vähän valju jos kaikki olisi sitä, ja rottinki on nyt tosi in, mutta ei enää muutaman vuoden päästä. Pöydän päätyyn se kuitenkin sopii melkein minkä vaan näistä kanssa hyvin!
  Käsinojallinen thonet 30 on myös aivan ihana ja sopisi päätyyn.
  Mutta kaikki sun/teidän valinnat on tosi kivoja, tykkään! Ei varmasti tule huono tulos millään näistä.

 25. Käpytin sanoo:

  Iskun Tuoli 50 sopisi todella hyvin! Ajaton klassikko, joka toisi kivaa kontrastia ihanan vaaleanpunaisen seinän kaveriksi. Helppo myös yhdistellä eri tyyleihin jos muu sisustus muuttuu. Värivaihtoehtojakin on, itse valitsisin valkoisen mutta mustakin sopisi loistavasti.

 26. L sanoo:

  Noi kaikki vaihtoehdot on upeita! Mun mielestä myös mustat pinnatuolit näyttäisi tossa tosi kivalta tuon pöydän kanssa. Ne on myös klassiset! Noi tonin rottinkiset ei oo maailman mukavimmat istua pitkään, eikä välttämättä kovin hyvät lapsiperheen ruokahetkiin, koska tuo rottinki imee kaiken heti (kokemusta on🤦🏼‍♀️😄)

 27. Mindenkaa sanoo:

  Itse ottaisin numero 7.

  Rottinki on mielestäni liian ohimenevä trendi etten ostaisi sellaisia ruokapöydän tuoleiksi!

  Ja mielestäni myös harmaat näyttäisivät ehkä nimenomaan liian pliisuilta, kun taas musta toisi sitä särmää. Puhumattakaan siitä,että musta ei kyllä muodista lähde pois 🙂

 28. Marika sanoo:

  Mä menisin tolla ekalla messinki v.pun kombolla! Kertakaikkisen kaunis, tyylikäs, ajaton, vähän erilainen ja niin teijän perheen näköinen! Meillä mustat kartellin masters tuolit, ollu 4v. ja kyllä toisaalta tykkään edelleen paljonkin skarpista ulkonäöstä ja helppohoitoisuudesta tahmatassujen kanssa mutta hieman kevyemmät ulkonäöllisesti valitsisin nyt.

 29. Nimetön sanoo:

  Itselläni on keittiössä melkein 40 vuotta vanhat Artekin tuolit ja pöytä. Klassikot todella kestävät aikaa, vaikka ovatkin hankintahinnaltaan kalliita.
  Niitä voi toki hankkia myös vaikka vain yhden kerrallaan, pikku hiljaa.
  Myös,eripariselta tuolit pöydän ympärillä miellyttävät omaa silmääni. Hyvinkin eri malliset tuolit voidaan ”sitoa yhteen” vaikka valitsemalla ne kaikki samassa värissä.
  Vaikka keskeneräisyys välillä tökkisi ja intoa uuden laittamiseen pursuaisi valtoimenaan, kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla valmista kerralla. Joskus auttaa, kun antaa ajan vain kulua. Malttaa. Se voi olla vaikeaa, tiedän, mutta tuo ne parhaimmat ideat ja ratkaisut lähelle kuitenkin.

 30. Nimetön sanoo:

  Omia suosikkejani ovat esimerkiksi Artekin Domus (sitten kun olen rikas, niin ostan heti koko sarjan 😉).
  Myös Iskun Tuoli 50 eli ”koulutuoli” hivelee omaa silmääni.

 31. Sofia sanoo:

  Itsellä on mallina tuon tyyliset missä on selkänoja ja istuin ”yhtä ja samaa muovipalaa”, kuten tuo Gubi Beetle ja Normann ja en voi yhtään suositella. Omani on valkoiset ja nuo tuolit oikein imee pölyt ja muruset itseensä kun eivät pääse muotonsa vuoksi tippumaan pois penkistä vaan oikein kerääntyy sinne. Nyt joutunut niillä istumaan paljon etätyön takia ja eivät ole hyviä pitkään istuskeluun. Tietenkin merkeillä ja malleilla eroa, mutta itse haluan jotain muuta seuraavaksi.

 32. Emmi sanoo:

  Mun lempparit noista on 5 tai 6 🙂

 33. Toad sanoo:

  Omaa silmää miellyttää tuo Ton kaikkein eniten. Se on mallina ajattomin, ja sitä voisi pehmentää juuri tuo rottinki-istuin. Muutkin ovat tosi tyylikkäitä mutten usko että kestävät samalla tavalla aikaa. Ja musta/rottinki sopisi upeasti seinän ja pöydän kanssa!

  Suosittelen miettimään ainakin, voiko istuimen pinta kulua rumasti käytössä. Joskus farkkujen takataskuissa ja muissa yksityiskohdissa oleva metalli raapii jälkiä ja pehmeä materiaali voi vaurioitua, näin on itselleni käynyt.

  Mutta pääasia on, että löydätte itsellenne sopivimmat tuolit. Teidän koti näyttää ihanalta sisustuksesta riippumatta 🙂

 34. Viivi sanoo:

  Meillä mustat BoConceptin Adelaine-tuolit käsinojilla. 5 vuotta ollut ja tykätty kovasti. Mustassa (muovi) tuolissa on se huono puoli, että pöly ja sormenjäljet näkyy tosi helposti. Päivittäin saa olla pyyhkimässä..ei ehkä paras ratkaisu ollut sen takia. 😅 Nyt ottaisin harmaan, jos saisin uudelleen valita.
  Monta kaunista tuolia vaihtoehtona, ei siis mitään apua tästä mun kommentista. 😂😂

 35. Jenni sanoo:

  Ehdottomasti nro 1! Aivan upeat ja ajattomat, teidän näköiset! 💗 T. Seuraaja ihan alusta asti, koskaan en vaan kommentoi 😅

 36. Pirre sanoo:

  Meillä on ollu rottinkituoleja ja ne ei olleet kyllä oikein hyviä lapsiperheessä, niistä on vaikea putsata likaakin pois. Ja jos haaveissa joskus on koira, niin en suosittele rottinkia 😀

  Ihania kaikki vaihtoehdot teillä! 4 ehkä eniten miellyttää mun silmää kun teidän ruokailutilan kuvia katson 🙂 entä oletteko Artekin valikoimaa katsoneet? Ne on todella laadukkaita, kestävät ainakin ikuisuuden.

  Toisaalta isoissa huonekaluissa, mitä nämäkin kokonaisuutena on, voi vaatia sen et ne näkee ja niille pääsee istahtaan ihan oikeesti ennen ostopäätöstä. Varmasti tulee the tunne ”sen oikean” kohdalla.

 37. Iita sanoo:

  Moi!

  Toneista olen kuullut, että ovat todella epämukavat istua – valitettavasti, kaunis tuoli kun on kuitenkin. Istuinosa on todella suora niin se ei takamuksen alla tunnu lainkaan hyvälle.

  Minulla on itselläni Artekin satulavyötuolit ja nekin ovat aika epämukavat – panostaisin siis ehdottomasti uudelleenhankkiessani tuolit ensisijaisesti istumamukavuuteen!

 38. Jj sanoo:

  normann copenhagen musta – tammi tai enemmän ajattoman, niin valkoinen – tammi. Rakastuin. Artekin tuolit myös ihania.
  Pato tuoli, puiset jalat, musta – lakattu tammi
  Ruokapöydän tuoli Colibri HansK, valkolakattu tammi, istuin osa musta. Ymmärrän valinnan vaikeuden, kun lähtee etsimään niin lähtee ihan laukalle. Paljon ihania vaihtoehtoja.

 39. sssuuvii sanoo:

  Itse ottaisin mustat, juuri helpon yhdistettävyyden ja takuuvarman pitkän iän takia. Se myös antaisi kontrastia keittiöön

 40. Hanna sanoo:

  Ihania vaihtoehtoja! Näistä siun vaihtoehdoista eniten omaa silmää miellyttää numero 5. Klassinen, kaunis ja ajaton. Mustassa vaan mietityttää et miten siitä loistaa leivänmurut, pöly ja sormenjäljet 🙈🙈 sehän riippuu toki matskusta ja siitä, miten ahkeraan jaksaa rättiä heiluttaa 😅
  Entäpäs klassinen Aalto tuoli 69? Sitähän saa kokomustana, koivuna ja aika upee on myös mustan ja koivun yhdistelmä! Miun vanhemmilla on Aallon ruokapöytä ja juurikin nuo tuolit ollut aina, ja meitäkin oli kolme riiviötä (miulla nyt ikää 30 vuotta ja oon meistä sisaruksista nuorin) ja nykyään yhteensä 4 lastenlasta ja ne on huikeessa kunnossa! Kestää siis hyvin lapsiperheen vaatimukset 😄

 41. Jassi sanoo:

  Ton tuoli mustana kokonaan 🙂

 42. Maisa sanoo:

  Sanoisin, että ehdottomasti jompi kumpi noista gubi-tuoleista! 🙂 Näyttää siltä, että niissä olisi mukava istua, mutta voisi myös röhnöttää rennosti erilaisissa asennoissa. Lika ym. lähtee helposti ja näyttävät niiiin tyylikkäältä ja hienolta, että ei kai niihin voisi kyllästyä!! Rennot, mutta samalla tyylikkäät ja näyttävät 🙂 tsemppiä valintaan, teidän koti on ihana!

 43. Salla sanoo:

  Mä näkisin teidän kodissa joko 3. Tai 4. 😊

 44. hennna sanoo:

  Pakko kommentoida, mutta oman kokemuksen pohjalta voin todeta etten enään ikinä osta ton tuoleja. Meillä 5kpl ja ollut n. 1v. Kivan näköiset eipä siinä, mutta todella huonot istua pitkiä aikoja. Tai todella epämukavat nimenomaan. Tämä omasta kokemuksesta ja muiden meillä vierailleiden mielipide. Noista ottaisin nuo roosan väriset!

 45. Inga sanoo:

  Mun valinta olisi ehdottomasti mustat tuolit! Särmikkäät, sopii oikeastaan kaiken sisustuksen kanssa ja plussana myös tumma väri, josta ei näy lika niin selkeästi. Yksi itselle tärkeistä kriteereistä on myös helppohoitoisuus. Tuolit täytyy olla helposti puhtaaksi pyyhittäviä eli ei rottinkituoleja tms., joista on vaikeaa/hidasta saada irti kastiketta, spagetin pätkiä yms. Siinä lapsiperheessä hyväksi koetut vinkit. 🙂 Heitänpä ilmoille myös yhden idean: Oletteko miettineet sellaista vaihtoehtoa, että toiselle puolen pöytää tulisi penkki ja toiselle puolelle tuolit? Penkille mahtuu monta pientä peppua synttärijuhlissa ja siinä on helppo olla polvillaan, jos esim. askartelee pöydän ääressä. Toki penkki ilman selkänojaa ei ole optimaalinen, jos aikoo pitkään istua pöydän ääressä.

 46. Lisbet sanoo:

  Kokoelma ihania tuoleja! Näistä nro 6👍

 47. Annika sanoo:

  Musta eriparituolit olisi upea ratkaisu. Tyylikkäät, mutta vähän eriparit olisi jotenkin niin teitä, meinaan just sitä teidän rentoutta ja sitä että kaikki mahtuu mukaan juuri sellaisina kuin ovat 🙂
  Musta toi teidän nykyinen ratkaisu on kaikessa holtittomuudessaan jotenkin niin cool ja sain siitä inspistä vaihtaa meidän kodin tuolit ehkä sittenkin eripareihin, kun kaksi tuolia on mennyt rikki. Tästä sainkin idean metsästää tuolit kirppiksiltä ja oikein upean tuolin eteen tullen kaupasta.

 48. Minävain sanoo:

  Lempparit on noi 7. tuolit noista 🙂 mut ootteko miettiny esim hayn soft edge 10 tuoleja, tai hayn about a chair aac12 tuoleja joissa on musta se tuoliosa ja samaa vaaleeta jalat ku toi pöytä ? 🙂

 49. J sanoo:

  Muihin tuoleihin kantaa ottamatta, varoituksen sana rottinkisista. Vaikka kauniita ja kestäviä ovatkin, niin suurella kulutuksella ne jossain kohtaa kuitenkin venähtävät ja painuvat kuopalle. Ja parhaassa tapauksessa lopulta hajoavat istujan alta. Kyllä, kokemus puhuu. 😀 Meillä oli mun lapsuudessa rottinkituoleja (istuin ja selkänoja rottinkia, metalliset jalat/kehykset), ja viimeiset vuodet niissä oli kyllä selvät takamusten aiheuttamat painaumat, ja lopulta yksitellen jokainen tipautti istujansa roikkumaan tuolin läpi. Voi muistoja. :’) Ja oikeassa olet, rottinki jättää kauniit painaumat, ja muuten tuntuu tosi ikävältä paljasta ihoa vasten, vaikka tuoleista on jo melkein muutama vuosikymmen, edelleen muistaa sen pistävän tunteen.

  Terkuin suht säännöllinen lukija jo vuosia, mutta maailman huonoin kommentoimaan. Pahoittelut siitä. Ja kiitos ihanasta blogista, täällä on jotenkin niin elämäniloinen ja ihana meininki, että pakko tulla aina kurkkimaan uusia postauksia. 🙂 Tsemppiä tuolivalintaan!

 50. Jennie sanoo:

  Hei,
  Ehdottaisin vielä pohdittavaksi Hayn hee-tuoleja, ne on lapsiperheessä helppo pitää puhtaana. Näkisin, että mustat tuolit toisivat tilaan ryhtiä. Ronttinki tuoleihin en lasten kanssa lähtisi, ruoka jää väleihin eikä puhdistaminen välttämättä onnistu. Onnea oikeiden tuolien etsintään!

 51. Mä vaan sanoo:

  Meillä on ollut lapsiperheessä rottinkiset ruokapöydän tuolit. Niin kauniit kuin ne olikin, en silti suosittele. Lapset helposti seisoivat tuolien päällä ja rottinki ei sitä kestä.. Meillä oli aina pehmusteet tuoleissa ja silti tuolit kärsi. Ja nämä oli siis laadukkaat rottinkituolit.

 52. Laura sanoo:

  Itse valitsisin ehkä tuohon kokonaisuuteen mustat ton tuolit sivuille ja päätyihin vois sopia tuo pentikin rottinki tuoli. Kiva kun siinä on mustat jalat niin yhdistää rottinkituolia ton tuoleihin.

 53. K sanoo:

  Roosa messinki! Erityisesti nyt ton seinän vuoksi mutta sopii myös varmasti muihin väreihin jos joskus maalaatte seinän uudelleen!

 54. Vilma sanoo:

  Gubi Beetle mustana tammi-jaloilla sopis ton teidän pöydän kanssa tosi hyvin yhteen, eikä olisi pelkoa, että niihin jalkoihin joskus kyllästyisi. Mun mielestä vaaleanpunaiset tuolit noin räikeän seinän kanssa saattaisi olla vähän liikaa pinkkiä yhteen huoneeseen, kun ruokatila ei kuitenkaan ole mikään valtava huone. Sit kans Artekin 69 on sellainen mihin ei varmasti koskaan kyllästy eikä sen suosio laske, mutta siitä saattaisi tulla jo liian ”puinen” vaikutelma pöydän kanssa yhdessä.

  • Nopa sanoo:

   Olin tulossa ehdottamaan samaa. Eli näistä vaihtoehdoista ottaisin Gubi Beetlet mustana tammijaloilla. Musta tuo toivomaasi näyttävyyttä ja on ajaton. Puiset jalat sitovat tuolit yhteen ruokapöydän kanssa. Tällöin ruokailuryhmä näyttää eheältä kokonaisuudelta.

 55. Anri sanoo:

  Minun mielestä vaihtoehtoina on 5,6 ja 7 tuolit. Muut jättäisin pois listalta ja nuita kolmea kävisin jossain koe istumassa ja katsomassa jonka jälkeen tekisin valinnan. 6. Ja 7. Tuolit siinä mielessä helpommat kun siinä ei nuita ”reunoja” ne on helpompi siivota ja niistä on helpompi lähtee pois niin isompien kuin pienempienkin kun voi lähtee suoraan sivulle, ei tarvi ensin vetää tuolia kauheen kauas pöydästä että siitä mahtuu pois.

 56. Heidi sanoo:

  Luonnonmateriaaleista valmistetut tuolit sopivat varmasti paremmin kuin nuo muoviset Gubin tuolit (ovat kai polypropeenia?). 🙂Kaikilla on tietysti erilaiset arvot, mutta teillä näyttää olevan muutenkin paljon luonnonmateriaaleja ruokailuhuoneessa, ja puu/rottinki on ekologisempi vaihtoehto myös. 🌱☺️

 57. - sanoo:

  Moi!

  Onko tosiaan tuon teidän pöydän malli Sinnerlig? Sillä nimellä löytyi Ikeasta vain valaisin, onkohan tuossa virhe vai onko sitten poistunut valikoimasta… Tosi kaunis pöytä, olisi kyllä päätynyt omalle listalle 🙂

 58. Eve sanoo:

  Arkkitehtinä sanoisin, että rohkeasti vain mustat tuolit. Niin kuin sanoit ne ovat ilmeeltään skarpit, helppo pitää puhtaana ja yhdistettävissä värien kanssa. Pöytä on aika jykevä, mutta vaalea ja mustat tuolit toisi siihen ryhtiä. Mustat pinnatuolit voisivat sopia pöydän kaveriksi hyvin. Rottinkituolit ovat kauniita, mutta menevät myös helposti rikki. Mikäli kaipaat tuoleihin vaihtelua voisi päihin sopia tuollaiset rottinkiset ehkä käsinojalliset tuolit.

 59. Sipi sanoo:

  Yhdet tuolit jotka ovat aivan lostavat, ovat BoConseptin Adelaide tuolit. Niitä saa Vepäsäläiseltä! Monissä väreissä ja käsinojilla sekä ilman. Tuoleissa oli aluksi jalkojen kanssa ongelmaa, mutta nyt sekin vika on korjattu. Meillä tuolit on olleet useamman vuoden käytössä ja yleensä vieraatkin viihtyvät keittiössä mainiosti ja kehuvat tuoleja! Myös Vepsäläisen ja BoConseptin asiakaspalvelun vuoksi suosittelen kokeilemaan, ihan mahtavaa palvelua! Viimeksi kokoemus on Jyväskylän Vepsäläiseltä!

 60. Sipi sanoo:

  Yhdet tuolit jotka ovat aivan lostavat, ovat BoConseptin Adelaide tuolit. Niitä saa Vepäsäläiseltä! Monissä väreissä ja käsinojilla sekä ilman. Tuoleissa oli aluksi jalkojen kanssa ongelmaa, mutta nyt sekin vika on korjattu. Meillä tuolit on olleet useamman vuoden käytössä ja yleensä vieraatkin viihtyvät keittiössä mainiosti ja kehuvat tuoleja! Myös Vepsäläisen ja BoConseptin asiakaspalvelun vuoksi suosittelen kokeilemaan, ihan mahtavaa palvelua! Viimeksi kokoemus on Jyväskylän Vepsäläiseltä!

 61. Anri sanoo:

  Niin edelliseen minun kommenttiin vielä että eihän tuo 5. Tuolissa ollukaa niitä reunoja juurikaan sittekää ku uudelleen katoin. Jotenki sekoitin että se oli malliltaan tuota Pentikin tuolin tyyppiä. Eli edelleen joku nuista kolmesta viimeisestä ois minun vaihtoehdot. 🙂

 62. Nimetön sanoo:

  Ton tuoli nro 14 mustana 😍

 63. Nimetön sanoo:

  Mun silmään noista vaihtoehdoista 2 tai 5 sopisi ehkä parhaiten.

 64. Janniemilia sanoo:

  Mustat tuolit ehdottomasti! Rottinki ja messinki menee 10v sisällä helposti pois muodista. Rottinki on myös varmaan aika kamala siivota. Musta toisi tuohon vaaleaan tilaan dramaattisuutta. Muovituoleissa voi tulla hiki jos liian kauan istuu ja on muutenkin kuuma. Äänestän siis mustia puisia tuoleja!

 65. Jaana K sanoo:

  Ite tykkään et tuolien istuin osa on tasainen, jotta tarvittaessa samalla tuolilla istuu vaikka kaks muksua. Välillä meillä ainakin änkeävät vieri viereen. Ehdottomasti arvostan myös helppoa puhtaana pitoa. Inhoan meidän tuolien pinnoja (ainakin näin kun muksut tahmaa käpälälillään ne jatkuvasti).

 66. Roosa sanoo:

  Mun mielestä 2 tai 5 menis parhaiten teidän ruokapöydän kanssa 🙂 ja sopivat tietty harmaan keittiönkin kanssa sitten, koska minkä kanssa musta ei sopisi! Harmailla tuoleilla kokonaisuudesta vois tulla ehkä jo liian harmaa ja täten vähän valju 🤔

 67. Pihvi sanoo:

  Kannattaa pitää mielessä että rottinki ei hyvin todennäköisesti kestä kovassa käytössä vuosikymmeniä, samoin istuimen maalipinta saattaa hyvin helposti naarmuuntua esim farkkujen takataskuken niiteistä. Kaikkia ei tietenkään elämän jäljet haittaa mutta asiaa kannattaa miettiä etukäteen 😊

 68. Emma sanoo:

  Mä ottaisin ehdottomasti cubit, ehkä mustana ajatellen (lasten) sotkemista. Niissä on rentoa istua usean tunnin ajan eikä ne kaadu helposti, verrattuna vaikka kevyisiin ton-tuoleihin. Sit sitä messinkiähän voi tuoda lisää esim ruokailuvälineillä, valaisimella, kynttilänjalustoilla, astioilla ym. yhtenäisemmän kokonaisuuden luomiseksi👌😊 ihana uusi koti teillä!😍

 69. Ilona sanoo:

  Yksi sana: Artek! Mun lapsuudenkodissa oli Artekin tuolit ja käytössä ovat edelleen 40v jälkeen. Omaan kotiin ostettiin myöskin Artekin tuolit mutta värillisinä (69 tuoli). Lisäksi pinottavia jakkaroita kun on enemmän ihmisiä käymässä. Nämä todellakin ovat ajattomia ja kestävät kulutusta. Mulla painaa valinnoissa myös suomalaisen työn tukeminen.

  Jos joskus kahdenkymmenen vuoden päästä vaikkapa tuolin jalka tai selkänoja hajoaa, siihen saa haettua varaosan suoraan tehtaalta. Se jos mikä on kestävää kuluttamista.

 70. H sanoo:

  Pentikin rottinkituolit päätyihin ja TON nro. 14 tuolit sivuille

 71. Heini sanoo:

  Lähetin olevinaan aiemmin kommentin, sulle, mutta ei tainnut tulla perille. Ehdotan Hay Result tuolia joko mustana tai puun värisenä (lakattu tammi) mustilla jaloilla, kävisivät täydellisesti teidän pöytänne kanssa. Ei rottinkia lapsiperheeseen! Tsemppiä valintaan 🙂

 72. Maarit sanoo:

  Itse valitsisin ehdottomasti numeron 7, joko mustana tai sitten luonnonvärisenä. Ehkä kuitenkin mustana vastapainoksi vaalealle pöydälle. Malli on todella ajaton ja kaunis. Rottinkituoli on kaunis mutta en ehkä sitä ottaisi ruokapöydän tuoliksi, voisi tosiaan olla epäkäytännöllinen istua esim. shortseilla ja puhdistettavuuden kannalta. Muovinkin jättäisin pois laskuista.
  Gubi Beetle musta-messinki on kyllä tosi nätti, mutta en kuitenkaan valitsisi messinkisiä jalkoja jos ajattomuutta halutaan. Joskus 10 – 15 vuoden päästä nykyinen messinkitrendi ehkä näyttää vähän menneeltä jutulta. Ja jos sitä tulee teille vaikka vetimiin ja muihin yksityiskohtiin niin en ehkä laittaisi sitä enää tuoleihin ettei tule ”liikaa”. Mutta kaikki nuo vaihtoehdot on kyllä kivoja 🙂

 73. Roosa sanoo:

  2. tai 7. ehdottomasti!

 74. Roosa sanoo:

  Älyttömän kalliita kyllä, en tiennyt, että tuolit noin hintavia :O 😀

 75. Anne sanoo:

  Gubit!
  Jos tarve esim 8 tuolille, ottaisin 4 mustaa ja 4 roosaa 🙂
  Tänään vielä hyvä tarjous finnish design shopissa, -20% kun ostaa 4 tuolin setin.

  https://www.finnishdesignshop.fi/Gubi-m-144.html?huonekalut-tuolit-ruokapoydan-tuolit-c-899_901_1813&designerfilter=gamfratesi&sort=price-highest

 76. Linda12 sanoo:

  Me ostettiin meidän kotiin pari kuukautta sitten mustat Pohjanmaan Aino pinnatuolit. Ne on aivan ihanat! Ne on ajattomat, tyylikkäät ja menee monenlaiseen sisustukseen.

 77. Ari sanoo:

  Näin ne kortit on jaettu että toiset ostaa useammalla satasella _tuoleja_ kun kaikilla ei oo varaa edes ostaa ruokaa

 78. Enni sanoo:

  Tulosta jokaisen lemppari tuolin kuva riviin johonkin näkyvälle paikalle missä näät ne monesti päivässä. Opit vilkuilemaan niitä aina ohi mennessä ja jossain vaiheessa tykästyt enemmän tai vähemmän selvästi johonkin tuoliin tai muutamaankin. Näin voit eliminoida sitten niistä pois vaihtoehtoja jotka ei monen katselukerran jälkeen kiinnitä yhtäpaljon huomiota ku jotku toiset. Monet kerrat tämmönen on toiminu mulla vaikeissa valinnoissa 😀

 79. Riina sanoo:

  Miten olis Hay Hee tuolit mustana? <3

 80. Enna sanoo:

  Tuo Gubi Beatle näyttää melko ahtaalle hieman leveäselkäisemmälle ja Ton ei anna minkäänlaista tukea ristiselälle.

 81. Milja sanoo:

  Siiis mun ehdottomat suosikkituolit on calligariksen skin-tuolit 😍 muovia eli helppo pyyhkästä puhtaaks ja tosi hyvän malliset myös selälle, joten tosi mukavat istua!

  https://www.vepsalainen.com/fi/skin-tuoli-musta/

 82. Myy sanoo:

  Muuto Visu tai Normann Copenhagen

 83. Elina sanoo:

  Mulla oli lapsuudessa ja nuoruudessa TON-tuoli läksyjenteko- ja opiskelutuolina ja oli kyllä todella epämukava istua pidempiä aikoja. (Tuolia ei tietenkään ole tarkoitettu työtuoliksi, mutta sellainen minulla nyt oli käytössä, kun en itse voinut asiaan vaikuttaa.) Takareisiin jäi isot jäljet tuolin reunuksesta ja selkä ei saanut mitään tukea olennaiselta kohtaa. Lisäksi kun on vielä lapsi eikä jalat yletä maahan, tuolin reuna tuntuu kovalta reisiin. Ruokapöydän ääressä kuitenkin istutaan joskus pitkiäkin aikoja vaikkapa pelaillessa lautapelejä. Hyvä puoli on se, ettei tuoli hiosta istua.

  Mallia en osaa kommentoida, mutta mä laittaisin teidän keittiöön jotkut skarpit, mustat tuolit.

 84. Koulutuoli? sanoo:

  Vintagekellari myy vanhoja, entisöityjä koulutuoleja. Sellasetkin vois olla kivat

 85. […] kuukautta me pähkäiltiin, ylikin. Mitkä ihmeen ruokatuolit me ostetaan. Kysyttiin neuvoa ja saatiin satoja vinkkejä ja kommentteja puolesta ja vastaan. Haluttiin laatua, […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.