Meidän makuuhuone esittelyssä

01.06.2020

Saatiin tänään viimeinkin laitettua meidän omaa makuuhuonetta vähän valmiimmaksi. Se on ollut aivan kesken, kun keskityttiin niin täysillä lastenhuoneisiin, pihaan ja yhteisiin tiloihin. Meillä ei kyllä omalle makkarille olekaan paljoa vaatimuksia, muuta kuin se, että siellä on rauhallinen tunnelma ja huone on helppo pitää siistinä (= ei liikaa tavaraa). Se on ollut helppo toteuttaa kun kuluneiden kahden kuukauden ajan huoneessa ei ole ollut mitään muuta kuin sänky, peili ja matto. Kodin kolmesta makkarista me valittiin itsellemme se ”pieni makuuhuone”, eli se, jonne ei hirveästi sängyn lisäksi muuta mahdukaan.

Makuuhuoneen seinät maalattiin Tikkurilan Sunnuntai-sävyllä, joka on aivan ihana vaalea beige. Siitä tulee ihan mieleen sunnuntai ja sunnuntaista tulee mieleen nukkuminen, joten se on makuuhuoneeseen ihan perfect meidän mielestä.

Haluttiin huoneeseen kuitenkin vähän kodikkaampaa fiilistä ja ripustettiin viimeinkin seinille jo yli kuukausi sitten tilatut  omista valokuvista tehdyt julisteet kehystettynä, pari koristetta luomaan tunnelmaa ja vaihdettiin vaaleammat verhot. Oltiin muuton yhteydessä ripustettu vaan ekana iltana ensimmäiset muuttolaatikosta löytyneet pimennysverhot ja ne sattuivat olemaan vanhassa lastenhuoneessa olleet tumman turkoosit, eli ei yhtään mun tyyliset. Laitettiin niiden tilalle vaaleanharmaat, jotka meillä oli vanhassakin kodissa meidän makkarissa. Mulle on tosi tärkeää, että makuuhuoneessa on pimeää kun siellä nukkuu ja sälekaihtimien ja pimennysverhojen yhdistelmällä saa ihanasti aivan säkkipimeän meiningin. Verhot tosin pitäisi ehkä lyhentää, tai sitten toinen vaihtoehto on nostaa verhotankoja ylemmäs. En ole tottunut tähän, että verhotangot on näin alhaalla, kun kaikissa mun aiemmissa kodeissa on ollut kiskot katonrajassa ja olen kyllä tykännyt siitä. Mutta pitää katsoa mitä tehdään, toistaiseksi mennään liian pitkillä verhoilla, kun tärkeintä on vaan saada huone pimeäksi. 

Lisäksi ostimme uuden kattolampun, joka sopii kivasti huoneen lämpimään tunnelmaan. Vaikka meidän koti muuten on aika värikäs, haluttiin meidän omasta makuuhuoneesta sellainen rauhan tyyssija, jossa värejä ei juurikaan ole. En tiedä miksi se vaan tuntui oikealta. Muuten rakastan värejä ja haluan täyttää meidän kodin väreillä vielä enemmän, mutta meidän makkari saa ainakin toistaiseksi pysytellä näissä luonnonmateriaalien väreissä ja valkoisessa.

Me käydään makuuhuoneessa lähinnä nukkumassa ja vaihtamassa vaatteita, siellä ei juurikaan vietetä aikaa muuten. Siksi sitä ei tarvitse täyttää toiminnoilla, riittää kun siellä on pehmeää ja kodikasta, sekä tilaa vaatesäilytykseen. Joskus hamassa tulevaisuudessa uusimme vaatesäilytyksen makuuhuoneesta, mutta toistaiseksi mennään näillä. 

Makuuhuoneeseen tuli meidän kuopuksen huoneesta Bloomingvillen matto, joka olisi hänen uudessa huoneessaan ollut ihan liian pieni. Se on kaunis ja boheemi ja tykkään siitä hulluna. Lisäksi meidän vanhan kodin ainoa peili siirtyi nyt meidän makkariin pukeutumispeiliksi – vihdoinkin! Voi juku, että kaipasin vanhassa kodissa aina peiliä sinne missä vaatteetkin ovat, mutta meillä oli vain alhaalla. Nyt on alhaalla peilikaapit ja ylhäällä tämä pieni peili. Niin paljon helpompaa kun ei tarvitse ramppailla portaita kun sovittaa eri asuja. Lisäksi huoneeseen tuli vanha kapea lasipöytä, koska satunnaisesti saatan tehdä siellä töitä, jos kaipaan enemmän omaa rauhaa. Jonkinlainen jakkara olisi vielä hyvä pöydän kaveriksi. 

Uuden lampun ostimme Jyskistä. Mietimme useiden erilaisten koripunoslamppujen välillä, mutta ihastuimme tämän matalaan ja pyöreään malliin. Se on kodikas ja jotenkin söpö. Myimme meidän vanhan käytettynä ostetun Brimnes-sängynpäädyn, sillä se olisi ollut liikaa tähän kompaktiin huoneeseen, kun se olisi tuonut sänkyyn 20cm lisää syvyyttä. Sängyn jalkopääty olisi melkein osunut makuuhuoneen oveen sen kanssa – ei kiva. Mutta oikeastaan sänky on ihanan keveä nyt näin ihan ilmankin päätyä ja tilaa saa hyvin rajattua myös muuten kuin sängynpäädyllä. Edelleen pidämme kovasti tästä Brimnes-sängynrungosta, kun meillä on niin kivasti säilytystilaa sängyn alla.

Lisäksi makuuhuoneessa on muutama säilytyskori ja kasvi ja siinä se. Sängyn taakse on tulossa mahdollisesti vielä palmunlehdistä tehty iso seinäkoriste, me vielä vähän makustellaan asiaa. Mutta olisi kiva juuri rajata sängyn pääty jotenkin muusta seinästä. Toinen vaihtoehto on macrame-koriste siihenkin, mutta katsotaan nyt ensin millä aikataululla saadaan olohuoneen macrame toteutettua, ennen kuin tehdään päätöksiä makkarin suhteen. Ollaan mietitty myös sellaista rottinkista koriste-sängynpäätyä myös, joka voisi olla kiva. Vaihtoehtoja on monta ja halutaan rauhassa löytää se juuri meille oikea. Myös julisteita on tarkoitus ripustella lisää, kunhan saadaan lisää päätöksiä tehtyä, että mitä siihen laitetaan. 

ENNEN makkari näytti tältä:

 

Mutta tältä näyttää nyt, sängynpäätyä lukuunottamatta meistä oikeinkin kivalta ja valmiilta ja kotoisalta. Täällä maittaa hyvin uni. Ja mä kertakaikkiaan rakastan sitä, että makkarin ikkunasta näkyy ihana kesän vehreys ja puut. Niin rauhoittava ja ihana maisema. 

PS: Oton intensiivikurssi on ohi ja nyt olen viimeinkin kunnolla sorvin ääressä! Tällä viikolla odotettavissa siis jälleen normaali postaustahti viime viikon löysemmän meiningin sijaan.


9 Responses to “Meidän makuuhuone esittelyssä”

  1. M sanoo:

    Näyttää kivalta ja kiva nähdä tuo sunnuntai -sävy seinällä, kun olemme myös kotiin tekemässä pientä pintaremonttia ja maalisävyjä mietitään. Sunnuntai on ollut myös meidän listalla. 🙂 Oisin vähän jäänyt kaipaamaan myös samanlaista kuvaa ”Jälkeen” -lopputuloksesta, kuin tuo ”makkari ennen” -kuva.

  2. Noo sanoo:

    Jäikö jälkeen-kuva lopusta puuttumaan?

  3. Nimetön sanoo:

    Tilasin muuton yhteydessä kattoon kiinnitettävät verhokiskot. Liike mittasi, toimitti ja asensi. Ei maksanut montaa kymppiä.

  4. Nimetön sanoo:

    Tuossa on vain ennen- kuva. Jälkeen- kuvaa ei näy.

  5. Maria sanoo:

    Ihanan näköinen huone. Ja ennen kaikkea ihana näkymä ikkunasta! Nauttikaa uudesta kodista ja tulevasta kesästä <3

  6. Milla sanoo:

    Jotexilla ja elloksella on hyviä sivu pimennysverhoja. Juuri tilasin esikoisen huoneeseen jotexilta ja pituus pitää olla max 220 ettei mene lattialle. Meillä sama juttu että tangot alhaalla niin ei voi olla liian pitkiä verhoja. Ja meillä muutenkin matala huonekorkeus kun talo on 60- luvulla rakennettu. Joten oli pakko joko vanhoja lyhentää tai tilata uudet.
    Eipä tuo haittaa vaikka menisi lattialle, meillä vaan pölyä ja eläinten karvoja lattioilla vaikka imuroi niin kiva ettei verhot laahaa lattialla ja mene pölyyn ja karvoihin.
    Oon tykästynyt rengasverhoihin, liikkuvat hyvin tangoissa jos tarvitsee vetää pimennys verhot ikkunan eteen. Ja meillä paksut isoäidin verhotangot melkein joka huoneessa niin sopii hyvin noi rengas verhot 🙂

  7. Nimetön sanoo:

    Kaunis makuuhuone! Verhojen nostaminen lähemmäs katon rajaa voisi tuoda lisää avaruuden tunnetta huoneeseen. 🙂

  8. Saga sanoo:

    Kiva huone! Mä tykkään noista verhoista noin, boheemiin tyyliin sopivat 🙂 ei onnistuisi täällä kun keräisi kaikki koirankarvat.

  9. Elina sanoo:

    Ihanan rauhallinen tunnelma ja värimaailma. 🙂 Itse ehkä nostaisin hieman verhotankoa ylemmäs.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.