Kuopuksen kaappiin isosiskojen jemmoista | 3-vuotiaan välikausivaatteet

26.08.2020

Kävin läpi meidän vaatejemmoja välikautta ja talvea ajatellen ja ilokseni huomasin, että kuopukselle meillä on kenkiä lukuunottamatta ihan kaikki mitä hän vain tarvita saattaa. Edellisen syksyn PO.Pin vuorillinen välikausihaalari menee vielä helposti. Onneksi  otettiin silloin sopivalla kasvunvaralla! Myös kuravaatteet ja kurahanskat olivat edelleen sopivat. Lisäksi jemmassa isosiskoilta oli KAXsin kuorihousut ja Reiman softshell-housut pari kokoa isompana. Nekin ovat jo käyttökelpoiset, vaikka kasvunvaraakin on vielä. Niille ei tosin ole takkia kaveriksi oikeassa koossa, mutta se ei haittaa.

Löysin jemmoista lisäksi pari “kaupunkitakkia”, jotka olivat molemmat sopivia. Toinen on Metsolan Outlet-löytö muutaman vuoden takaa ja toinen taas on esikoiselle viisi vuotta sitten ostettu villakangasbomber suloisilla pampuloilla. Kuopus tykkäsi molemmista kovasti.

Tämä on ihan mahtavaa, kun nyt ollaan siinä pisteessä kuopuksen kasvun kanssa, että hän alkaa olla saman ikäinen kuin meidän keskimmäinen oli silloin, kun saatiin tietää odottavamme vauvaa. Eli siitä asti olen osannut säästellä sitten vaatteita tulokkaalle.  Nyt saan nauttia niistä säästöistä, kun ei tarvitse ramppailla kaupoissa! Ihan parasta. Jemmasta löytyi myös sopivat kumisaappaat. Ainoastaan vedenpitävien välikausikenkien osto on siis edessä. Toistaiseksi ollaan pärjätty lenkkareilla ja kumppareilla nämä arjen ekat päivät.

Talvea varten löytyy tismalleen oikean kokoinen Molon takki sekä housut. Sitä kyllä mietin, että voi olla, että ostan kuitenkin haalarin vielä talveksi, kun se on helpompi pukea dagiksessa itse päälle. Mutta pohdiskellaan vielä ja tietty sovitetaan ensin viime talven haalari, josko se vielä mahtuisi. Meillä isosisarukset itse halusivat käyttää ehdottomasti takkia ja housuja silloin kun tämän koon kamppeet ovat olleet viimeksi käytössä, joten siksi ei ole haalaria heidän jäljiltä ks. koossa. Kaksi kokoa isompana taas sitten löytyy haalari, kun silloin on haluttu ennemmin haalari kuin kaksiosainen asu. 

Kävin asustejemmoja myös läpi ja kaikkea löytyy kaulurista vk-hanskoihin ja pipoista lapasiin ja villasukkiin. Keväälläkin pärjättiin viime syksyn kamppeilla, niin tämä on kyllä oikeasti aika pitkä aika, kun ei ole tarvinnut juurikaan tehdä hankintoja. Ihanan virkistävää. 

Keskimmäiselle menevät nyt ainakin vielä viime syksyn vk-kamppeet loistavasti, kun silloin otettiin hyvin kasvunvaraa ja esikoiselta on hänelle jemmoja hyvin myös. Esikoisella saattaa olla tarvetta uudelle vk-takille, mutta housut on varmaankin sopivat, jos muistelen koot oikein (en vielä ehtinyt etsiä kaikkea sovitukseen). Talvikamppeiden suhteen pitää mahdollisesti tehdä jotain hankintoja ja kenkiä ainakin (siis hitsi, esikoinen ottaa ihan kohta mun jalan koon kiinni), mutta katsellaan niitä sitten lähempänä talvea. Vielä ei ole mikään kiire onneksi talven varusteiden kanssa.

Silloin kun meillä isommat olivat pienempiä ja lastenvaateinto oli ylimmillään, niin mua välillä kyllästytti, kun jotkut vaatteet olivat niin monta vuotta putkeen käytössä. Vaikka hyvähän se tietysti oli, että pystyi käyttämään samoja. Isommilla on vain 1,5v ikäero, niin vaatteet menivät heti käyttöön pienemmälle kun jäivät isommalle pieniksi. Nyt kun on tämä isompi ikäero kuopukseen, niin aina oikein odottaa, että saa ne rakkaat lempparit taas käyttöön pitkän tauon jälkeen. Ihanaa!

Millaisia välikausivaatteita teillä on tälle syksylle? 


8 Responses to “Kuopuksen kaappiin isosiskojen jemmoista | 3-vuotiaan välikausivaatteet”

 1. Elisa sanoo:

  Minkä pituisia teidän neitokaiset on? 😍

 2. Ellu sanoo:

  Kenkien hankinta on aina jotenkin kaikkein hankalinta! Paljasjalkakengät tarpeeksi leveällä lestillä, notkealla ja kantakorottomalla pohjalla olisi lapselle kaikkein paras. Esim Vivobarefoot kengät on niin hienoja että ei paljasjalkakengiksi tiedä! Millaisia vk ja muita kenkiä teillä on lapsille käytössä?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Pitää tutustua niihin! 🙂 Meillä on aina ollut mahdollisimman säänkestäviä vk-kenkiä, esim Reiman Wettereitä/Pattereita, joissa on just leveä lesti, notkea ja kantakoroton pohja. Varsinkin kotipihalla lapset kyllä juoksee ihan oikeastikin paljain jaloin koko kesän, vaikka on erilaisia läpsyttimiä rivissä terassilla. Mutta niin mä juoksin itsekin mummolassa kaikki kesät paljain jaloin <3

 3. Susanne sanoo:

  Meillä on Reiman vk-haalari fleece-vuorella, joka ostettiin viime kevättalvella. On niin reilu, että menee varmasti vielä ensi keväällekin ellei tule kasvupyrähdystä. Lisäksi on Popin merinovillahaalari ja Jonathanin vuoritettu kurahaalari. Jos ei tuu himopakkasia, niin meidän hikipää pärjännee näillä koko Helsingin talven. Lisäksi on Didriksonin sateen kestävä takki ja kurikset näille loppukesän päiville.

  Vk-kengät on ainoat jotka puuttuu.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuulostaa oikein hyvältä setiltä! <3 Noi vuorilliset vk-haalarit on kyllä käteviä, meilläkin oli toi sama viime syksyinen melkein koko talven käytössä kun oli niin lämmintä.

 4. A sanoo:

  Oon varhaiskasvatuksen opettaja opiskelija Oulusta, ja meillä vakan tunnilla katsottiin sun youtube-videoita missä Tipa on pieni ja leikkii, ja sit meidän tehtävä oli havainnoida sitä leikkiä 😁 En aluksi keskittynyt kovin videoon ja mietin vain että onpa tuttu ääni ja sit huomasin et se oli sun video 😅 Hauska juttu!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Eikä miten hauskaa! <3 Mä oon itse asiassa saanut moneltakin varhaiskasvatuksen ope-opiskelijalta ja ainakin parilta lähihoitaja-opiskelijalta viestiä, et on katottu just jotain meidän vanhaa leikkivideota tunnilla! Musta on niin siistiä, että niistä on ollut opetuskäyttöönkin asti iloa! 🙂 Hauska tehtävä!

 5. Emma sanoo:

  Ihana että löytyi paljon hyviä vaatteita kätköistä 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.