Half skull face paint | Puolikas pääkallo-kasvomaalaus -tutoriaali

28.10.2020

Perjantaina joissakin kouluissa vietetään halloween-naamiaisia oman luokan kesken, mikä on musta ihana juttu! Meilläkin lapset odottivat kovasti jo keväällä jokavuotista halloween-diskoa, mutta tänä vuonna sitä ei tietenkään koronan takia tule. Onneksi sentään perjantaina saa koulupäivän ajaksi pukeutua, mikä on sekin kivaa ja normista poikkeavaa. Jos jotain, niin tässä korona-aikana on oppinut ottamaan niistä pienimmistäkin tavallisuudesta poikkeavista asioista kaiken irti. Jo se, että pukeutuu naamiaisasuun riittää tuomaan juhlafiiliksen ainakin mulle! Ollaan kokeiltu jo useampia naamiaisasuja ja kasvomaalauksia tälle syksylle.

half skull face paint tutorial

Postasinkin jo aiemmin meidän perheen ja lasten naamiaisasuvinkkejä ja niiden kaveriksi tässä tulee helppo 15min tutoriaali half skull eli puoli-pääkallo kasvomaalauksen tekemiseen. Tämä on siitä kiva kasvomaalaus ainakin meidän lasten mielestä, että silmiin ei tule mitään, eli se on helpompi putsata sitten kasvoilta. Tämä on myös nopea tehdä. Näitä tehdessä tajuttiin, että nämähän näyttää vähän kasvomaskeilta, joten sopii aivan loistavasti 2020-teemaan, vaikka suoja kyllä jää olemattomaksi. Mutta jos haluaa mennä kauppaan ja ei jaksa pestä maskia ollakseen vähemmän pelottava, voi hyvin vaan laittaa kasvomaskin tähän päälle, niin jää koko maalaus piiloon. Kätevää!

Half Skull Face Paint Tutorial | Puolikas pääkallo-kasvomaalaus:

Tarvikkeet:

Valkoinen vesiliukoinen kasvomaali (parhaat on Grimasin, maksavat 5,90/nappi ja ovat todella riittoisia ja pysyy hyvin)

Musta vesiliukoinen kasvomaali

Meikkivoidesivellin

Ohutkärkinen sivellin

Pumpulipuikko

2kpl mukilliset vettä

Ohjeet:

1. Aloita maalaamalla puolet naamasta valkoiseksi. Yritä saada pitkillä vedoilla mahdollisimman tasainen valkoinen lopputulos.

2. Maalaa sitten nenään ”musta aukko”.

3. Tee seuraavaksi ”suuaukko” eli maalaa musta viiva huulten keskelle  ja suun sivuille.

4. Seuraavaksi poskien varjostusten ääriviivat. Maalaa kuvan mukaisesti mustat ääriviivat poskivarjostuksille.

5. Musta viiva on keskipiste, josta lähdetään tekemään ylä- ja alahampaat. Maalaa mustia n. 5mm viivoja ylöspäin ja alaspäin keskiviivasta.

6. Ota pumpulipuikko tai meikkisieni ja kasta veteen ja sitten mustaan väriin kevyesti. Tee hammasjuurten varjostukset suttaamalla aiemmin maalaamiesi mustien viivojen päistä ylös ja alaspäin.

7. Täytä poskivarjostusten aukot maalaamalla mustaksi. Pehmennä rajaa hampaiden ja varjostusten välillä pumpulipuikolla pyörittelemällä.

8. Reunusta varjot ohuilla mustilla ääriviivoilla. Voit halutessasi vielä varjostaa poskivarjojen alapuolelta pumpulipuikolla harmaaksi, mutta tämä ei ole pakollista.

9. Rajaa maski leuasta paksulla mustalla viivalla.

10. Rajaa maski yläpuolelta ohuella mustalla viivalla nenän molemmin puolin.

11. Valmista tuli! Yhdistä maskiin mustat vaatteet ja avot! Upea halloween-luuranko on syntynyt.

Tämä kasvomaalaus on tosiaan niin helppo ja nopea, että sain tehtyä jopa meidän 3-vuotiaalle. Hän katsoi yhden jakson Ryhmä Hauta ja pysyi hienosti paikoillaan sen aikaa kun maalailin. Hän oli aivan innoissaan hienosta pääkallo-maskista. Kovasti yritettiin taas kaikki olla oikein vakavia ja hurjia pääkallotyyppejä kuvassa, vaikka meinasi naurattaa ensin!

Halloween on ihan nurkan takana jo! Tällä viikolla saa jo kaivertaa kurpitsat ja tehdä vaikka jenkkityyliin Pumpkin Pieta sisuksista. Ihanaa viikon jatkoa kaikille!  


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.