Luukku 5. Lasten valitsemat joulukoristeet 2020

05.12.2020

Joulukoristeperinteen mukaisesti tänäkin vuonna meidän lapset saivat valita jokainen yhden uuden koristeen meidän joulukuuseen. Kertauksen vuoksi perinteen ideana on siis se, että joka vuosi lapset saavat valita yhden uuden koristeen siihen asti, että muuttavat omilleen asumaan. Sitten he saavat muutossa mukaansa kaikki ne itse valitut koristeet, niin on ainakin jotain mistä aloittaa oman kodin joulun valmistelu! Luultavasti heillä tulee olemaan jo ihan hyvä kokoelma persoonallisia koristeita, joilla kaikilla on tarina sitten, kun he joskus ovat niin isoja ja aikuisia, että muuttavat pois kotoa.

On ollut ihana seurata vuosien varrella, miten lasten maku muuttuu ja millaisia koristeita he valitsevat. Yleensä ei ole koskaan käynyt niin, että kaksi lasta haluaisi saman koristeen itselleen. Tänä vuonna niin meinasi käydä ensimmäistä kertaa, mutta viime tipassa toinen muutti mieltään ja valitsikin eri eläimen kuin alunperin aikoi.

Tänäkin vuonna meille muutti siis kolme uutta koristetta:

1. Upea lasinen ballerina kulta-glitterkoristuksilla:

Rakastan tätä siroa lasiballerinaa, joka niin kauniisti sopii kuusen väreihin. Ollaan monesti ihasteltu aiemminkin ballerina-koristeita lasten kanssa, mutta vasta tänä vuonna joku valitsi sen ihan kotiin asti otettavaksi. Hauskaa saada sellainen vihdoin kuusen koristeeksi!

2. Leopardi, jolla on samettisia pilkkuja:

Leopardi vei munkin sydämen ja täytyy sanoa, että jos tyttäreni ei olisi valinnut sitä, olisin saattanut itse sortua ostamaan sellaisen meidän kuuseen. Leopardissa vaan kohtaa kaikki mun suosikkiasiat: eläimet, leopardikuosi, kuparin väri. Se on niin mahtava ja persoonallinen! Upea lisä kuuseen.

3. Yksisarvispallo, joka on kauniin helmiäisen värinen:

Tämä yksisarvispallo on niin suloinen, että en melkein kestä! Sopii tosi hyvin meidän muiden vähän erilaisten yksisarviskoristeiden seuraksi kuuseen. Tämän myötä meillä on jo aika monta yksisarvista, mutta tämä on tällainen hieman hillitympi versio kaikkiin meidän glitter-unelmiin verrattuna. Tykkään!

Eläimiä siis tuli tänäkin vuonna kaksin kappalein. Meillä on tosi monta erilaista eläinkoristetta jo kuusessa, mutta ei se haittaa, me rakastetaan kaikki eläimiä. Nämä lasten valitsemat koristeet tekevät meidän joulukuusesta sata kertaa mielenkiintoisemman ja ihanamman. Rakastan katsella niitä ja muistella niitä hetkiä, kun lapset ovat valinneet ne. Muistan jokaisen koristeen omistajan ainakin vielä toistaiseksi, mutta katsotaan miten on vaikkapa 10 vuoden kuluttua, hah!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.