Nettiyhteys, joka toimii aina | DNA Koti 5G kokemuksia

09.12.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä DNA:n kanssa.

Viime viikolla meille asennettiin DNA Koti 5G nettiyhteys. Mahtavat asentajat Petri ja Jirka (joista sain muuten IG:ssä viestillä lisää tyytyväisiä asiakaskokemuksia) asensivat meille kaiken tarvittavan helposti ja nopeasti muutamassa tunnissa ilman kalliita ja hankalia kaivauksia, joita esim. kuidun tai muun kiinteän nettiyhteyden asentaminen saattaa vaatia. Koti 5G yhteyden asentaminen on edullisempaa ja helpompaa ja onnistuu kätevästi vuoden ympäri.

Asennus hoitui avaimet käteen -mallilla eli asentajat huolehtivat kaiken aina laitteiden tuomisesta ja asentamisesta kotiverkon luomiseen ja laitteiden yhdistämiseen. Ihan ensimmäisenä he mittasivat mistä kohdasta ulkovastaanotin saa parhaan yhteyden tukiasemaan. Sitten he tekivät minipienen reiän meidän seinään, jota pitkin ethernet-kaapeli tuotiin tänne sisälle. Sitten he kiinnittivät ulkovastaanottimen meidän talon seinään ulos n. kolmen metrin korkeuteen. Ulkovastaanotin suunnattiin kohti tukiasemaa ja se muodostaa yhteyden kiinteän valokuituverkon tukiasemaan langattomasti. 

Sisälle meille tuli kaksi Wi-Fi-laitetta, koska asutaan kaksikerroksisessa kivitalossa. Toinen laitettiin alakertaan ja toinen yläkertaan, jotta Wi-Fi toimii loistavasti ihan joka puolella asuntoa. Asentajat päivittivät laitteet ja liittivät lisäksi meidän tärkeimmät laitteet verkkoon. Lopuksi he vielä maalasivat mustan ethernet-kaapelin ulkoa meidän talon seinän värisellä maalilla, jotta se sulautuu nätisti seinään, eikä loista kilsan päähän. Ulkovastaanotin on siisti ja huomaamaton pömpeli talon seinässä. Oltiin todella tyytyväisiä asennukseen, joka sujui meidän osalta erittäin iisisti. Netti oli myös heti käyttövalmis kun asennus oli valmis, eli ei tarvinnut odotella yhtään.

DNA Koti 5G netti on suunniteltu erityisesti omakoti-, paritalo- ja rivitaloasunnoille. Nyt meillä on vain meidän kodille varattu oma kaista ja toimintavarma netti takuunopeudella. DNA Koti 5G yhteyden saa jopa 1000M nopeudella ja lisäksi sille luvataan takuuvarma miniminopeus, joka ei lähtökohtaisesti alitu. Käytännössä se siis tarkoittaa sitä, että ulkovastaanottimen avulla varataan oma kaista 5G-verkosta, ja sille kaistalle annetaan miniminopeustakuu. Normaalisti tilaaja tietysti nauttii juuri siitä netin nopeudesta minkä on tilannutkin, mutta miniminopeustakuulla varmistetaan, että DNA Koti 5G-tilaajille nettiä riittää, eikä kuvanlaatu kärsi tai netti pätki.

Eli vaikka tulisi Suomi-Ruotsi MM-finaali jota koko naapurusto jännittää netissä yhtä aikaa, ei meidän kuva puuroudu tai netti pätkäise, koska se oma kaista on varattu vain meille. Tai sitten esim. näin 5-henkisessä perheessä kun joku siirtää valtavaa videotiedostoa koneelta puhelimeen, yksi koodaa koulujuttuja, joku jumppaa YouTube-videon tahtiin, joku pelaa netissä Let’s Singiä ja joku katsoo jouluelokuvaa, niin netti toimii silti kaikilla loistavasti yhtäaikaa.

DNA Koti 5G nettipaketin asennuksesta voi muuten hakea myös kotitalousvähennyksen, mikä on tosi kätevää. Me oltiin mietitty tähän kotiin pitkään, että mitä oikein tehdään nettihommien kanssa. Valokuidun asennuksen hinta ja vaiva kauhistutti ja siksi oltiin nyt sinnitelty jo yli puoli vuotta meille täysin riittämättömällä nettiyhteydellä. Tarvetta oli ehdottomasti nopealle netille, joka toimisi luotettavasti joka päivä ja kaikilla laitteilla. Tämä DNA Koti 5G oli ihan pelastus, koska nyt meidän netti toimii kuin unelma. Käyttökokemusta on kertynyt vasta vajaan viikon verran, mutta mitään ongelmia ei todellakaan ole ollut.

Nuo Wi-Fi-laitteet on myös ihanan pienet ja huomaamattomat, että ei haittaa pitää esillä olohuoneessa. Meidän vanha oli sellainen iso musta laatikko jostain vuosien takaa, jota ei mielellään pitänyt missään esillä. Mutta nämä pienet valkoiset pyöreät laitteet ovat niin nättejä ja vähäeleisiä, että eivät häiritse ainakaan minun silmääni lainkaan.

DNA nettisivuilta voi helposti tarkistaa onko DNA Koti 5G saatavilla omaan kotiosoitteeseen. Kannattaa käydä sieltä tsekkaamassa, jos on ollut mietinnässä uusi nettiyhteys kotiin. Tämä on meidän mielestä kaikin puolin tosi toimiva ja myös helppo vaihtoehto, joka ei vaadi asiakkaalta yhtään mitään ja on vielä kohtuullisen edullinenkin vaihtoehto.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.